Майки в Дания - 2

• 53 101
  • 737
  •   1
Отговори
# 705
  bouquet,Zdraveite i ot men i da ste dobre i vashite dechesa i vashite maje i ..... [smilie=smile3521.gif]i.....zapovqdaite na kafe  food010.

# 706
Здаравейте момичета!!!Как сте днес,как е настроението?Ивче[/color  пожелавам бързо оправяне,на мъжа ти.Ани задължително трябва да се видим,когато дойда.Ние решихме да е тогава,защото мъжа ми ще е малко по свободен.Анастасия как сте  с бебчо?Драсни два реда да знаем как сте.И ако имате снимки да видим бебка.Мимочо ,аз със удоволствие бих се отбила при вас.Колко му е. JoyПри вас сега колко часа е деня.Знам ,че е много къс но колко.Пегито,а при теб как вървят нещата?Тина,Силке Флора ,Алекс ,а вие къде се губите?хайде  чао за сега и бъдете по активни.

# 707
здравейте момичета и от мен
нещо трети ден ме боли главата ooooh!, лоша работа. Но няма да се дам.
iv4ok и аз това викам да заживея вече по шведски, ама нейсе. Нещо се опъват тия шведи. Не щат ни я виж и какъв студ ни пуснаха, мислят, че ще уплашат някой. Laughing
iv4ok  много ме кефите с мъжо ти хи хи хи, а за ранения пръст много съжалявам и дано се оправи бързо. Моят съпруг припада на момента ако види кръв, а брат ми може само да си подгънеш окото и е готов. Няма никога да забравя на първото раждане, е как се паднах при най-простата акушерка така го уплаши, мен ме помъкна в кървища пред него и той горкия като дойде на изписването беше по-зле от родилка Tired
anideni ти да не си някой астро, точно в десятката. Точно толкова сме тук. Но нашата е една епопея, че ми иде да #2gunfire някой накрая. И май ще започна от хазяйката, защото не дава да се регистрираме тук че вземала помощи. Пуснахме документи на името на друга жена започнахме процедурата, те пък и спрели на нея някакви помощи, абе омазахме се нещо яко. Сега ще спираме дано да успеем да спрем без допълнително оплитане. Има някакви надежди с хазяйката, офф дано да склони нещо да правим че аман. А тук трудно се намира жилище, това ни харесва, а отново да преживея кошмара с местенето  ooooh! още ми е рано. Wink Сега ще попитам майките  в шведско какви документи са необходими за градина, все пак то не пречи аз да си оправям нещата. Дано се намери някой да отговори.
rumrom декември денят беше около шест часа, сега вече започва да расте и то с бързи темпове. Залеза вече не е в 14,45, а в 15,30 например тази седмица. Ще нараства бързо, но въпреки всичко е много много красиво. ЕЕ момичета я разкажете за нови плодове, които сте опитвали. Само се въртя около плодовете, а това да взема, а онова и накрая пак си взема диня, круша или ябълка newsm12
Време е за учене. book даже окъснях, днес ще съм само на думи.
Хайдде бай от мен  bouquet

# 708
аууу защо няма никой
rumrom къде е кафенцето.
Е може и направо на торта. Вземете почерпете  smile3510 и сладко си хапнете. Моето момиченце днес става на три годинки.
Отивам да спретвам купонче за бонбонче.
Хубав ден на вас желая  bouquet

# 709
Мимочо, честита ти рожденичка! Да ти е здрава и много послушна![/color] А на порасналата малка дама Ивайла - много безгрижни и весели игри!  Heart Eyes

# 710
Здравейте момичета!!!Mimo4o честита да ,ви е рожденничката.Много здраве,радост и щастливо детство и пожелавам.Весел празник на цялото семейство.После ще разказваш. А как са останалите момичета?Хайде до после.

# 711
  • Vildbjerg,DK
Честит рожден ден на малката принцеса Ивайла
С пожелания за много усмивки и безгрижно детство. А за мама
Мимочо нищо общо нямам с астрологията, но понякога чета всички Скандинавски теми, от там си спомням, че доста време вече се опитвате да ги оправите тези документи. А ти как ще правиш купона - по шведски или по бг? Какво ще приготвяш?

# 712
Здравейте момичета.
Мимочо, честито на рожденничката   bouquet
Нямах нет два дни и чак сега успях да се добера до компютъра. Дори и да имам време, мъжът ми го окупира, компютъра де Simple Smile
Иначе ние сме добре , опознаваме се с Алекс и тя бавно расте Simple Smile Има един лош период от деня, всеки ден от 5 до 7 вечер,много е кисела и ревлива (вчера на прегледа ме уверяваха,че това не са колики, макар че бебето се свива по много специфичен начин)Надявам се  това постепенно да отмине. Ето, дори и този пост хне мога да завърша,защото плаче с цяло гърло.
Поздрави на всички и до скоро 

# 713
Добро утро момичета!!!Хайде на сутрешното кафенце.Как сте момичета?Анастасия ще влезете в ритъм няма страшно.Аз мисля ,че това са коликите.Вечер е най-силно изразено.Тогава ги боли коремчето най-много.Казвам това от моя опит.Не знам как е при другите.Но и това ще отмине.Нацелувай малката Алекс.Мимочо,как изкарахте рожденния ден?Поздрави на всички момичета.Аз  отивам да готвя. cook

# 714
Anastasia, аз имам тук 1 млада приятелка. Беше с термин 1.01., но Виктор ме изчака да си чекирам багажа на 16.12. и хукна да се ражда. От лятото го приготвяме с разни покупки, вкл. помпичка за кърма, чай за лактация и пр. Сега взех копърно семе, чай п-в колики на "Хип" и "Еспумизан". Ти имаш ли си някой, който да те въоръжи с помощни средства, че тук са садистично спокойни докторите. На нас ни помагаше натоплена кърпа на копремчето, масажче и гимнастика - да и свиваш краченцата към коремчето. Много приятелки казваха, че им действа успокояващо и шумът от сешоара, но на моето зверче нищо не му действаше особено. Той и досега е упорит като муле, но...това е друга тема.
Мимочо, метни някое фото от купона. Да се порадваме на хубавата госпожичка.
Сега сядам да съчинявам жалба до служда Паркинги и гаражи или както там се казва. Онази вечер нямаше място за колата ни на паркинга (нищо, че по д-р ни се полагат 2 места) и мъжо се паркира на бордюра, както и други окъснели хорица. На др ден - глоооба. Имам ли право, нямам ли - не знам, но ще си упражня правописа сега.
Слънчев уикенд няма да ви пожелавам, то времето се е видяло, но поне да е весел! Hug

# 715
здравейте момичета прекрасни,
само прелитам набързо, че мъжо ми/и аз прихванах от Ивчоче/ пристига всеки момент и трябва да се подредя. Благодаря на всички момичета anideni, Ивчоче, Руми, Анастасия съжалявам ако пропусна някой за пожеланията, за подкрепата и всичко. Купона беше скромничко у дома, ми ние никой не познаваме още и нали е зима и всеки гледа по мъничко и набързо и неможеш и да се запознаеш ей тъй на  с някой. Ивчок давай смело, търси права, върти глава и махай с пръст ааа маха.  bouquet
трябва да изчезвам мили момичета,
утре ще се видим на сутрешно кафе newsm51

# 716
Здравейте момичета, бебето уж спи до татко си , та веднага използвам Simple Smile
Благодаря за съветите Ивчок, мисля , че всичко е от полза, особено като е изпитано вече Simple Smile. И аз съм се запасила с копъров чай и какво ли още не. Ние сме близо до Германия, а там , слава Богу има всичко. Или е по-точно да кажа , че в БГ имаме всичко ,внос от Германия, та сега ако ми потрябва нещо , а не го намирам тук, си го купуваме директно от комшиите. От нас до Фленсбург(първия немски град до границата) е 150 км , а ние сме с икономична кола, та е изгодно веднъж на месец - два да се пазарува .
Ще опитам да кача снимки, само не знам кога Simple Smile Но тъй като идва уикенд,ще искам съдействие от мъжа ми и ще ви покажем нашето мъниче  Heart Eyes
 До скоро .

# 717
Петъчен поздрав и от мене.

Anastasia, знам че време за книги сега нямаш, но по-нататък може би. Исkам да ти препоръчам една много приятна книга за четене: "Hvor lagde jeg babyen?"(Afsløringer fra en nybagt mor). Аз я чета отскоро и въпреки, че за мене това е един по-далечен период, се преоткривам в много от ситуациите. А и доста полезни преживявания се крият между редовете. Авторката е Julia Lahme.
И моите бебета не бяха поспаливи, а и бяха доста ревливи...

Закъснели поздрави на всички рожденници и именници. Бих искала да пиша по-често, но като се прибера от работа и деня е почти минал и бързаме с домашни задължения и хоп- време за "Лека нощ, дечица". А дечицата, ако не са заспали до 20:00, не мога да ги дигна от леглата сутрин.

Приятна събота и неделя на всички.

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 19:05 от silke

# 718
  • Vildbjerg,DK
Добър вечер момичета,
Аси както виждам имаш достатъчно съвети от мамите за тези колики - няма да ги повтарям и аз. Надявам се бързо да отшумят и детенце да започне да спи спокойно и да не се мъчи. Моята принцеса и тя беше много ревлива - някъде докато навърши 2 години все си плачеше вечер, но през деня си беше ок. И не обичаше да спи много - и сега не обича. Ако е уморена и си легне към 9 и половина - в 5 е кукуряк и това ако е на училище. Ако си е била в къщи, по-рано от 11 не заспива и сутрин става в 7 ( редки случай в осем ).
Момичета тъй като съм голям любител на хляба, ще споделя с вас една рецепта която правих тази вечер. Източникът е тук http://mycookingcreations.blogspot.com/2009/09/panini-tipici-di-bulgaria.html Невероятни са!

# 719
Добър ден момичета!!!Заповядайте на кафенце.Анастасия с нетърпение ще чакаме снимки.Стискам палци ,ако са колики по бързо да минават да не се мъчи детето.При момичетата минават по леко.При нас беше така.Силке ,как успяват толкова рано да заспиват?В колко ставате сутрин?Мойте лягат в девет.Анидени ,как е хляба там?Аз също  много обичам хляб и ще ми липсва нашия хляб.Момичета моя мъж от февруари взима квартира newsm44.И трябва да се обзавежда полека лека.Приемам всякакви  идеи за магазини за мебели.А отзиви за Икеа някой да даде.Хайде чао за сега от мен .лек ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт