"Tихо се сипе първият сняг, в Стамболийски Коледа чакаме пак!"

• 16 428
  • 232
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Цвети, аз също съм за р.д. на татковците и полезните линкове. Ти казваш, обаче, кога и къде да ти дадем нужното инфо за нас и съпрузите.

Жабче, когато и да се случи важното събитие, нека Бог е винаги с вас  Praynig.

# 211
  • гр. Пловдив
Добре! Simple Smile Да видим и Ели, Станка и Дими /понеже са по-често тук/ какво ще кажат и ви чакам на ЛС със следното инфо: РД мама; РД тати /и за двамата може и без година, кой както му е удобно/; линкове, които мислите, че ще са полезни да си четем като си отворим темичката; предложение за заглавие както за сега, така и за следващите ни темички.  Hug
По-късно с ЛС ще уведомя и другите мами от темичката ни.

# 212
1.Ако трябва да опишете раждането си с няколко думи,какви ще са те? - Неочаквано, като на сън, бързо.
2.Мислите ли за втори(трето) дете и от какво зависи това?Финансовата възможност,битовизма имат ли значение за това решение?  - искаме и второ дете, сега искам и трето, но живот и здраве след второто ще потвърдя Simple Smile Все пак да бъдем реалисти. Според мен най-вече желанието има значение, разбира се не трябва да е фанатично.
3.Позволявате ли си да давате съвети на нови родилки,близки с бебчета?Искат ли ви мнението,оповават ли се на вашия опит? - Ако някой ми го иска споделям своя опит, но не мисля, че има общовалидни правила.
4.Коя смятате е най-положителната черта в характера на вашето дете или още е рано да се каже със сигурност,поради постоянната изменчивост в държанието му? - много е малък, но засега ми харесва, че е много спокоен, весел и жизнерадостен.
5.Мислите ли,че сте гушкали достатъчно своето бебче,или съжалявате за обратното?. - гушкам го постоянно, не мисля, че му липсват ласки.
6.Осолявали ли сте детето си, с цел да не мирише? - не съм го осолявала, това с миришенето са пълни глупости. Понякога слагах шепа сол във водата за къпане и после изплаквах с чиста вода.
7.Позволявате ли си да викате и да се карате на детето на обществени места,или просто пред други хора?  - викам му ами: ух на мама, на мама най-доброто дете и др. подобни - нека всички знаят Simple Smile Simple Smile Simple Smile
8.Трябва ли дори и в къщи детето да носи обувки с ортопедична стелка?  - доколкото съм чувала най-добре е да ходи босо или по терлички (чорапки).
9.Смятате ли,че вашето дете се развива нормално,правилно,опасявате ли се за нещо,или спокойно гледате напред? - спокойна съм, засега всичко е наред. Аз съм на мнение, че човек трябва да прави каквото трябва, пък да става каквото ще. И друга максима на един приятел - По-добре на човек да му се случи нещо лошо, отколкото постоянно да се страхува, че ще му се случи. 
10.Какво мислите за плуването на бебетата,бихте ли го записали? - плуването е изключително полезно и приятно. Бих го записала, но нещата ще опрат до възможности.
11.От кога трябва да преминем към памперс гащи? - не съм наясно какво са тези "памперс гащи".
12.Как определяте себе си,като добра или строга майка? Или тези етикети са взаимосвързани? - строга и справедлива Simple Smile
13.Проявявате ли в ежедневието си чувство за хумор? Смее ли се от сърце малкото човече на игрите с мама?Или Пък бързо се отегчава и е трудно да му се задържи интереса? - смее се, определено се радва, когато се занимавам с него.
14.Трябва ли периодично да се реже косичката на малките с цел сгъстяване? Или това са митове? - Митове.
15.До кога мислите да давате АМ и вярвате ли в положителните му свойства? - не съм и не мисля да давам АМ. Ще кърмя колкото може повече.
16.Ревниво ли е детето ви? Как реагира,ако се занимавате с друго детенце пред него? .... ще ви кажа след време.
17.Коя е любимата игра или играчка на детенцето ви? ....
18.Вслушвате ли се в съветите на свекървата или майките си или винаги действате според" собствената си интуиция? - вслушвам се, ако съвпадат с интуицията ми.
19.Мислите ли,че детето ви е лишено от нещо? - много съм ревнива спрямо него, така че вероятно го лишавам от повече внимание от други хора (смятайте баби и дядовци).
20.Разбирате ли какво се опитва да ви каже,подскаже,знаете ли как точно се чувства детето ви във всеки един момент? - да, познавам сигналите му.
21.Мислите ли,че прекалено го глезите или сте на мнeние,че на тази възраст е позволено и няма неприятни последствия? - не го глезя, давам му увереност, че винаги може да разчита на мен, а на тази възраст той най-много от това има нужда.
22.Използвате ли все още бебешка козметика,мляко за масажи,прахове и омекотители? - въобще не съм използвала.  В началото перях отделно дрехите му с домашен сапун, после пробвах отделни неща да пера с нашия прах и след като нямаше реакция започнах да пера всичко. Мажа дупето с Бочко против подсичане, ползвам сапун и шампоан, това е всичко.

# 213
Привет от нас! Вчера бяхме на консултация - пораснали сме - 8200 и 68 см. Правиха и ваксина, днес взимаха кръв за изледванията след 6ти месец - голям герой, само промрънква и като му заговоря млъква, никакъв рев. И по този повод днес му направих първата манджа - картофено пюре (доста рядко) с кърма. Беше заинтригуван, както лапаше можеше да изяде всичкото, ако му го бях дала Simple Smile Това е от нас, хайде и вие!

# 214
  • гр. Пловдив
Станка, Роделинка, четях с голям интерес отговорите ви на анкетата.  Hug
Роделинка, честита първа манджа на Ради. Дано все така с удоволствие да си хапва на мама манджите.  eat
Момичета, какво ще кажете тези снимки да сложим на първа страница? Взех ги от www.stamb.net

Снимки: slim
Ако имате други предложения моля споделете. Simple Smile

# 215
  • гр. Пловдив
 Crossing Arms

Grinning

# 216
  • София
              Честит 8-ми Март!
    Бъдете красиви като пролетта!
    Бъдете нежни като вечерта!
    Бъдете горди от това, че носите името Жена!

# 217
  • София
Цвети, инфото за р.д. изпращам на ЛС.
Заглавие за следващата темичка вече предложих.
Снимките ми харесват  Peace. Нямам други предложения. Правили сме снимки, но не художествени.

# 218
Честит празник на всички майки! Пожелавам ви да бъдете винаги обичани и уважавани!
Не съм чела назад  Embarassed, но видях анкетата и ми се стори интересна.
1.Ако трябва да опишете раждането си с няколко думи,какви ще са те? - Необикновено, поносимо болезнено, инетерсно, дори забавно.
2.Мислите ли за втори(трето) дете и от какво зависи това?Финансовата възможност,битовизма имат ли значение за това решение?  - Да, замислям се. Всичко има значение - и финансова възможност, и съчетанието на гледане на две деца, ходене на работа. Все пак гледането на дете е както голяма радост, така и огромна отговорност.
3.Позволявате ли си да давате съвети на нови родилки,близки с бебчета?Искат ли ви мнението,оповават ли се на вашия опит? - Обичам да давам съвети  Mr. Green, но се опасявам, че може да съм досадна, затова споделям опит, но съвет давам само ако ми го потърсят. Надявам се да съм помогнала на някого.  Wink
4.Коя смятате е най-положителната черта в характера на вашето дете или още е рано да се каже със сигурност,поради постоянната изменчивост в държанието му? -  newsm78 Ами той си е на мама гарджето. Като изключим ината му, виждам всичко в розовоJoy
5.Мислите ли,че сте гушкали достатъчно своето бебче,или съжалявате за обратното?. - Непрекъснато го гушках докато беше бебе, ама той си беше мнооого ревлив - трябваше да го гушкам, дондуркам, разнасям.  Rolling Eyes Сън? Илюзия.
6.Осолявали ли сте детето си, с цел да не мирише? - Не съм го осолявала. Понякога слагах шепа сол във водата за къпане и после изплаквах с чиста вода.
7.Позволявате ли си да викате и да се карате на детето на обществени места,или просто пред други хора?  - Да, карам му се. Когато става въпрос за здравето му - не иска да се преоблича, ако е потен или да се облича ако е студено.
8.Трябва ли дори и в къщи детето да носи обувки с ортопедична стелка?  - Ние как ли сме израснали като не сме носили само ортопедични стелки?  Rolling Eyes Ами нашите родители, баби , дядовци?   newsm78
9.Смятате ли,че вашето дете се развива нормално,правилно,опасявате ли се за нещо,или спокойно гледате напред? - Да, смятам, че се развива нормално. Не, не съм абсолютно спокойна. Винаги съм нащрек - да не се разболее. Ама коя ли майка може да бъде спокойна?
10.Какво мислите за плуването на бебетата,бихте ли го записали? - Уж било хубаво, но не съм се замисляла, честно казано. И без това няма къде да го запиша.
11.От кога трябва да преминем към памперс гащи? - Направо махнахме памперса. (Стигна до размер 4)
12.Как определяте себе си,като добра или строга майка? Или тези етикети са взаимосвързани? - Мисля си, че съм строга, ама Калоян често ми се качва на главата, та не знам.   newsm78
13.Проявявате ли в ежедневието си чувство за хумор? Смее ли се от сърце малкото човече на игрите с мама?Или Пък бързо се отегчава и е трудно да му се задържи интереса? - Да, смее се, залива се от смях.  Heart Eyes
14.Трябва ли периодично да се реже косичката на малките с цел сгъстяване? Или това са митове? - Ами това не може да се провери.  newsm78 Кое е първо - кокошката или яйцето? Аз често подстригвам Калоян, защото 1. много се изпотява и главичката му е все мокра като му е по-дълга косата 2. Не обича сешоар и 3. Лятото му е по-леко и хладно.
15.До кога мислите да давате АМ и вярвате ли в положителните му свойства? - Болна тема.  Rolling Eyes Имам чувството, че ще пие АМ до първи клас. Вече сам слага лъжичките с мляко в шишето. Надявам се да е полезно поне.
16.Ревниво ли е детето ви? Как реагира,ако се занимавате с друго детенце пред него? - Не мисля, че е ревнив.
17.Коя е любимата игра или играчка на детенцето ви? Коли - всякакви.
18.Вслушвате ли се в съветите на свекървата или майките си или винаги действате според" собствената си интуиция? - Вслушвам се понякога, но ако не се доверя на интуицията си след това съжалявам.
19.Мислите ли,че детето ви е лишено от нещо? - Не мисля, поне не от наистина необходимите и важни за него неща.
20.Разбирате ли какво се опитва да ви каже,подскаже,знаете ли как точно се чувства детето ви във всеки един момент? - Да, мисля, че го познавам.
21.Мислите ли,че прекалено го глезите или сте на мнeние,че на тази възраст е позволено и няма неприятни последствия? - Не мисля, че го глезя прекалено. Детето има нужда от внимание.
22.Използвате ли все още бебешка козметика,мляко за масажи,прахове и омекотители? - Да - бебешки шампоани, сапуни.

п.п. Ама заглавието на темичката е страшно  Laughing Пролет пукна вече.

# 219
sleepy, на колко е Калоян, че и на първата страница не пише кога е роден?
И на мен ми е интересно да чета отговорите на анкетата. Хайде и другите - попълвайте! Не изисква много време. Цвети,   bouquet, добре, че ни разнообрази.

Ето и една снимка ако ви хареса за темата, другите също са много хубави.
Предложения за заглавие:
"Да се хванем за зелено в Стамболийската ни тема";
"В Стамболийски пролет шета, скоро ще цъфтят дръвчета";
"Стамболийската ни зима през комина си замина".

# 220
  • гр. Пловдив
п.п. Ама заглавието на темичката е страшно  Laughing Пролет пукна вече.
Joy Joy Joy
Така е защото рядко пишем.  hahaha
sleepy добре дошла отново в темичката.  Hug
Роделинка, снимката направо ме грабна, но ми се струва малко есенна. Но ако кажете, нея ще сложа. Страшно ми хареса.
Хайде да гласуваме за заглавие на новата ни темичка. Останалите ще отидат като бъдещи предложения на първа страница. Ето и предложенията до тук:
1. "Баба Марта носи пролетта, Стамболийски е с усмивки озарен" - Dori
2. "Пролет се задава, Стамболийски е засмян и в искри облян" - Dori
3. "Пролетта дойде и в нашето градче, което Стамболийски се зове" - zwetellina
4. "Да се хванем за зелено в Стамболийската ни тема"- Rodelinka
5. "В Стамболийски пролет шета, скоро ще цъфтят дръвчета" - Rodelinka
6. "Стамболийската ни зима през комина си замина" - Rodelinka

п. п. Роделинка, намали си големината на снимката. Аз го правя с една уиндоуска програмка Paint. А може и с фотошопа. Иначе Ради е станал още по голям сладур.  Hug

# 221
Снимката вярно е есенна, но аз си мислех, че може да сложиш и трите (или ще е мнгого?). Мога да опитам да направя накоя слънчева тия дни и да е съвсем актуална.
А моя аватар без да искам съм го оставила толкова голям, даже не съм видяла Simple Smile Абе талант имам за тези работи  Joy Сега пък стана малък, ама това е положението.

# 222
Имаме ли нова тема вече?  Grinning
Момичета, сега нямам време, но при първа възможност ще пиша повече.
Малката беше болна повече от 10 дни, а сега и аз.
Цвети, поверявам темичката в твоите ръце, предвид отсъствието ми.
Честит празник със закъснение, мили жени!   bouquet

# 223
  • гр. Пловдив
Марианка  Hug
Габи също ми е болничка от една седмица вече и при това с температура, сополи и кашлица.  Cry Вече се оправя, но сега съм аз на ред. Ужасно ме болят ушите. Това е по-силно и от болките ми в гърлото. А бе кофти ситуация.  ooooh!
Момичета, свекърът ми почина.  smile3518 Който го е преживял знае как се чувстваме цялото семейство. Изключително позитивен е добър човек беше. Лека му пръст!

# 224
Цвети, Бог да прости свекър ти! Не съм преживявала раздяла с близък човек и не знам какво е. Малката оправи ли се? И ти се дръж да не се разболееш, че лошо.
Марианка, и ти да се оправяш бързо и наминавай от време на време.
Ние утре живот и здраве отиваме в Троян (най-после) и не знам колко време ще останем. Там нямаме нет и сигурно няма да пиша, та като се върнем. До скоро!

Общи условия

Активация на акаунт