Подходящ град за млади хора в Северна България?

• 4 017
  • 100
  •   1
Отговори
Здравейте! Може ли малко помощ? Младо семейство (около 30-35 годишни) с две малки деца - едното на 5 и другото на 3 години. До сега са живели в София, но поради ред причини искат да се изнесат от града (пренаселване, липса на места в детските градини и т.н.). Запътили са се към средно голям областен град в Северна България, където търсят да си купят апартамент. За момента се колебаят между Монтана, Враца, Ловеч, Плевен .. мисля, че това са вариантите. Жената е родена в Търговище и има вариант и там да потърсят жилище. Тя е учителка, мъжът работи дистанционно от компютъра, но търси и втора работа. Може ли малко да ни насочите - тези градове подходящи ли са за млади хора и деца? Интересува ме има ли добри училища, как се влиза там, има ли места в детските градини, има ли места за забавление (дискотеки, ресторанти..), каква е инфраструктурата, центърът поддържан ли е, лесно ли се намира работа, как стои въпросът с болниците и достъпа до лекари със специалност ... Благодаря предварително.

# 1
  • Наблизо
За Габрово имам добри отзиви.

# 2
Ако достъпа до лекари е с висок приоритет, предполагам Плевен най става от изброените, а мисля че е и най-голям, съответно най-много работа ще има.

Монтана и Враца - гледам доста бягат оттам към София. За Ловеч нямам впечатления. Във вашия случай, може да пробвате с Търговище, щом жената е оттам?

# 3
  • София
Скора бях във Враца и забелязах, че е пълно с млади хора и деца.

# 4
Ловеч и доста западнал и обезлюден.
Плевен няма нищо общо с кипящия от живот град, който беше преди 15-20 години.
Враца и Монтана - ами от там хората масово бягат към София.
За мен лично в Северна България единствените градове, които си заслужават да се премести човек и да живее там са Велико Търново и Варна.
Велико Търново красив град с много млади хора. Цените на имотите са понсими.
Варна няма да коментирам. Аз бих живяла във Варна, ако имаше начин.

# 5
Здравейте! Пропуснах да напиша, че Варна (и донякъде Търговище) са им далече от София. Заради работата на бащата, чийто централен офис е в София, може да им се налага да се връщат там за по няколко часа на ден. Трябва градът да е на такова разстояние да може сутринта да тръгнеш към София и вечерта да се върнеш.

Достъпът до лекари не бих казала, че е най-висок приоритет, но все пак с две малки деца по-добре да има лекари наблизо.

# 6
# 7
Здравейте! Пропуснах да напиша, че Варна (и донякъде Търговище) са им далече от София. Заради работата на бащата, чийто централен офис е в София, може да им се налага да се връщат там за по няколко часа на ден. Трябва градът да е на такова разстояние да може сутринта да тръгнеш към София и вечерта да се върнеш.

Достъпът до лекари не бих казала, че е най-висок приоритет, но все пак с две малки деца по-добре да има лекари наблизо.

Тогава да се търси място, което е близо до София, защо Монтана например - до и от Монтана са си поне 1 час и 30 минути с кола. Отиване и връщане за 3 часа на ден. Враца също.  Безумие.

# 8
Враца - ако достъпът до София е важен, е най-близо от изброените (особено ако приключат безбройните ремонти).
Плюс за семейство с толкова малки деца - достъп до градини и ясли, голяма част от които добри. Няколко добри у-ща за следващия етап, включително много добра математическа гимназия. От изброените градове - най-красивата природа, подходящо за колоездене и преходи в планината. Има изобилие от магазини, а по мое мнение и - достатъчно заведения, културни събития, театър, концерти. Улиците на града са в добро състояние като цяло.
Като минус - има какво да се желае от местната болница. Джипита, педиатър и други специалисти от пълна необходимост не са проблем, има и добри зъболекари.

# 9
В такъв случай не мисля че който и да е от тези градове е подходящ, това е ужасно много път. По-скоро по-малък град но по-близо. А защо точно в Северна България?

# 10
  • София
Обиколете на място, разгледайте, питайте, усетете го.
Така е много обширно търсенето ви, но и доста необмислено мисля…

# 11
София. Няма друго подходящо място ако искате да имате хубаво бъдеще

# 12
София. Няма друго подходящо място ако искате да имате хубаво бъдеще
Изобщо не съм съгласна, особено ако има възможност за дистанционна работа. Ако бяха в друг град детето им щеше да е прието в детска градина, а сега втора година не успява да се класира и плащат луди пари за детегледачки.

# 13
Основното е на човек какво му е важно и какво разбира под хубав живот.

# 14
Плевен е изключително удобен град за отглеждане на малки деца. Има чудесен парк и градска градина, много площадки из кварталите. Спокойно е. Предлагат се извънкласни занимания за децата, езикови школи, спорт.
Да, не кипи от живот и в самия град бизнес няма, но за деца е рай. Има хубави училища и детски градини - където искат родителите, там и ще учи детето. Няма напрежение, недостатъчни бройки и т.н. Няма нерви. Има за по-големите МГ, Училище по изкуствата, професионални гимназии. Въобще тук деца се гледат направо с песен по мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт