Подходящ град за млади хора в Северна България?

• 3 811
  • 100
  •   1
Отговори
# 90
Зависи от гледната точка. Пловдив се пренасели и той, а за България съвсем не е малък град. В Южна България може би единствено Стара Загора според мен - хем областен и развит, хем не е пренаселен, хем има връзка към София и към морето. Само, че условието беше за средно голям областен град, което изключва София, Пловдив и Варна.
Враца, Плевен, Монтана, Ловеч, Търговище са в пъти по-малки от първите три. Дори Ловеч е малък областен град, сред най-малките заедно със Силистра, която тук не се обсъжда по разбираеми причини (под 30 000 са). Самото Търговище, откъдето е младата жена е на линията София-Варна, освен че е областен град и има удобни връзки и по шосе, и с БДЖ.

# 91
  • Наблизо
Пловдив е кошмар,единствено ,че е на час и половина от София му е плюса.
Транспорт няма,всички са с коли,буквално няма как да се разминеш и продължават да строят.Не препоръчвам.За Южна бих казала по-скоро Пазарджик.

# 92
  • Русе
Това е най-лошото на нашата икономика, че не само всички финансови инвестиции са в София и в Южна България, ами и постоянно се обезлюдява Северна България. Хората търсят по-добър начин на живот в Южна България. Дано нашите управляващи положат някакви усилия да преодолеят този дисбаланс.

# 93
Зависи от гледната точка. Пловдив се пренасели и той, а за България съвсем не е малък град. В Южна България може би единствено Стара Загора според мен - хем областен и развит, хем не е пренаселен, хем има връзка към София и към морето. Само, че условието беше за средно голям областен град, което изключва София, Пловдив и Варна.
Враца, Плевен, Монтана, Ловеч, Търговище са в пъти по-малки от първите три. Дори Ловеч е малък областен град, сред най-малките заедно със Силистра, която тук не се обсъжда по разбираеми причини (под 30 000 са). Самото Търговище, откъдето е младата жена е на линията София-Варна, освен че е областен град и има удобни връзки и по шосе, и с БДЖ.
В Стара Загора, градския транспорт е на изключително високо ниво. В общината има 51 села, които също имат градски транспорт. Спазват си разписанието, имат електрони табели по спирките, има приложение  за телефоните, автомати за билети в автобусите.
Стига толкова, че се отплеснах!

Последна редакция: пт, 15 авг 2025, 13:29 от Dyado Yag

# 94
В Южна България, Пазарджик е много красив град. От две години живея тук и съм очарована. В Хасково също е много хубав центъра, но съм била само като турист. Това от групата на средните по големина областни градове. Не знам защо са се насочили към Северна България.

# 95
Баба ми живееше в Хасково, бях там цели лета. Има доста хубави места, център, училища, паркове. Не е далеч толкова и от София.

# 96
Мен центърът на Хасково много ме впечатли, пешеходната зона. Изглежда много модерно и поддържано.

# 97
  • София/Севлиево
На мен Пазарджик от две разходки там също ми допадна,но приятели, които са родом от там и живеят в София казаха,че има твърде много роми и не биха се върнали,и работа нямало много...

# 98
Аз пък съм от Монтана. Обмисляме с мъжа ми преместване по черноморието. От гледна точка на лекари и детски градини/училища няма проблем. Но някак ми се струва, че града умира въпреки всичко. Определено е по-малко лудница от София.

# 99
От така изброените възможности, отдавам предпочитания за Монтана. Приятел живее там. Градчето е уютно. Има предостатъчно детски градини и училища, които са на добро ниво. Всички видове големи хранителни и технологични магазини са налични, има и пазар, който е добре зареден, това за храната. Има достатъчно места за хранене, макар и не с качеството, на което може да са свикнали в София. Банкови клонове и банкомати не липсват. Лекарите няма да са проблем, аптеки изобилстват, но няма денонощна такава. Всичко е на една ръка разстояние и може и пеша да се ходи. Центърът е доста добре направен и наскоро ремонтиран. Градини и паркове както в самия център така и между блоковете, доста дълга пешеходна зона. Много спокойна атмосфера като цяло. Само дето времето лятото е по-топло отколкото в София. Пътят през Петрохан е около два часа. Не е най-удобният откъм шофиране, но е по-бързо. През Е79 и магистрала Хемус ще е малко по-дълго. В града има жп и автобусна гара.
Нека хората направят кратки пътешествия до съответните градове, които са избрали и сами преценят, освен, че ще получат допълнителна такава информация.

# 100
в Русе не си и помисляйте, ужасен въздух, всеки ден ни тровят мръсни прозиводства. Хората масово се махат за жалост Sad

Общи условия

Активация на акаунт