Подходящ град за млади хора в Северна България?

• 4 066
  • 100
  •   1
Отговори
# 45
Вероника, те обмислят и вариант Търговище, откъдето е майката. В тази връзка Търново е подходящ избор, защото Търговище е близо, а и не е чак толкова далеч от София, предполагам, че имат поне една кола. Районът на Търново не е пустеещ и вероятно няма да е проблем майката да започне работа.
Русе не го предлагаме, защото е откъснат от София, но Търново едва ли е на по-голямо разстояние от Пловдив. Иначе най-близо до София май е Враца от изброените. Въпросът е до къде им е по-важно да е близко - до София или до Търговище.

# 46
Като човек от Враца,искам да кажа, че градът е в пъти по-добре от преди 10 години. Да не говорим, че и като местоположение и природа е много добър избор. Подобряват се пътища, център, има какво да правят децата. Училищата са добри, детските градини също.
Аз бих се преместила само, ако е в някой голям град, защото винаги съм искала да живея в мегаполис и не говоря за София.
Иначе Габрово е прекрасен гради също бих заложила на него.
Монтана не.

# 47
  • София/Севлиево
Габрово има един недостатък за мен-твърде дълъг и тесен,но също е приятен.В Севлиево зимите вече не са толкова студени като преди,даже сняг я има,я не(а помня 2010-та януари с голямото дете лежахме в болницата -вън бе сняг,студ и -30 градуса).И летата не са много топли(миналото имахме 4-5 дни над 40 градуса,това засега само 3).От две години няма воден режим (а дълги години имаше)...
Ботевград е също много хубав, често ходим там(едните ми баба и дядо бяха от там,сега ходя при брат ми).
Имам приятелка също от Търговище.До 2022-ра живееха в София,но се преместиха там.Обаче много трудно си намери работа,а мъжът ѝ май изобщо не работи (в София се занимаваше с поправка на компютри и друга техника)...
Търново също ми харесва(5 години учих и живях там).

# 48
На първо място трябва да се гледа къде има вода. Плевен и Ловеч отпадат. Най- добре според изискванията е пловдив, но също е пренаселен вече. Освен това е много горещо през лятото.

# 49
  • Beyond the stars
Търново и Враца от споменатите в темата. Габрово са кофти вариантите за пътуване до Сф и на фона на посочените два града е доста пусто, дори уикендите.
Със Севлиево си признавам, че не съм запозната, но ми прави приятно впечатление като преминавам.
Монтана е застинала някъде в миналия век и не виждам да мърда много от там.
Бих предложила Вършец, но той може би е твърде малък за описаното от автора на темата.

# 50
Вършец е супер приятен, но е твърде малък град.

# 51
Странно за Монтана как се твърди, че е застинала. Живяла съм там 18 години. Върнах се миналата година -града е разкошен станал. Работа има все още. А деца колкото щеш.

# 52
  • Beyond the stars
Търсих отворена аптека в събота на обяд в Монтана. Bowtie
Инак го харесвам като град, но на фона на Враца е и по-мръсно, и повече видимо малцинствено население по центъра.
Впечатленията са ми чисто туристически и не претендират за обективност.

# 53
  • Melmak
В Монтана демографията не е ок. Така пиша, за да не ме изтрият.

# 54
  • София
София. Няма друго подходящо място ако искате да имате хубаво бъдеще

Какво значи хубаво бъдеще? Скъпотия, мръсотия и ако има малки деца частни детски градини и училища.
М да, ще цъфнат и вържат тука Simple Smile

# 55
  • София
София. Няма друго подходящо място ако искате да имате хубаво бъдеще

Какво значи хубаво бъдеще? Скъпотия, мръсотия и ако има малки деца частни детски градини и училища.
М да, ще цъфнат и вържат тука Simple Smile
Живея в София. Двете ми деца и голямата внучка се изучиха в нормални общински училища, малката внучка сега продължава там. И между другото децата ми цъфнаха и вързаха наистина, с изключително добре уреден живот.

# 56
  • София
Е, не съм очаквала друго от кореняк Софиянец. Все пак не всички тичат към София или им се тича на там.

# 57
Дядо хаджия, за отглеждане на малки деца в България има чудесни по-малки градове с чист въздух, пешеходни зони, хубава природа, пазари за домашна храна и какво ли не. Тъжното е, че за родителите там масово липсват добри възможности за препитание. Нито всеки може, нито за всеки добър живот е равно на живот в столичен град.

# 58
Благодаря на всички за съветите. Наистина към Враца клоним на този етап.

Относно София - градът е добър заради две неща - образование и здравеопазване. Оттам нататък е една мръсна и пренаселена кочина. Извинявам се за израза, но е така. След ковид пандемията доста хора преминаха на дистанционна работа и се изнесоха от града.
Центърът на София наистина е хубав около Ректората на СУ, Докторската градина, Оборище, Яворов с улица Иван Асен, част от Борисова градина, жълтите павета, Витошка, Раковска и още няколко подобни местенца. Но по кварталите е трагедия - бетон, стари панелки, прахоляк, мръсотия, паркирани коли навсякъде, ... направо "мечта". Като добавим мръсния въздух и липсата на места в детските градини.

# 59
В Плевен не. Няма вода. Няма работа и е пълно с цигани и нови блокове.

Общи условия

Активация на акаунт