Подходящ град за млади хора в Северна България?

• 4 166
  • 100
  •   1
Отговори
# 30
Това е съвсем постижимо от Враца и без излишни усложнения.

# 31
На този етап сякаш клоним към Враца, една идея по-назад са Монтана и Плевен. Ще трябва да се отиде на място и да се прецени атмосферата в самите градове.

# 32
От последно изброените, Плевен не е ли по-уреден?

# 33
В такъв случай, аз бих предпочела Търново, че е сравнително близо и до Търговище.

# 34
Приемът в ясла е Търново е доста сложен. И за градините има доста наплив. Като цяло градът има ужасен градски транспорт. Задръстен е от коли. Не мисля, че е много добър избор.

# 35
Децата не са ли на 3 и на 5? По-скоро за градина, но едва ли е по-сложен от този в София. Русе им е доста далеч от София вече, но поне места в градините има и всички са хубави, няма лоша градина при нас.

# 36
Враца според мен е най-подходящ. На около 2 часа с автобус от София, така че има лесен достъп, което май е основен критерий. Има и децата какво да правят, прекрасна природа и достъп до услуги. Аз съм от Северна България, живея от десетилетия в чужбина, в европейска столица и виждам, че пренаселването не е само Софийски проблем. Разбирам дамата и макар да нямам директен опит с изброените градове, съм свидетел на огромната трансформация към по-добро на  подобен областен град. Ако сега трябваше да избирам от изброените градове, и София, София щеше да е на последно място. Успех желая и дано повече семейства правят подобен избор. Градове от по един два милиона и експонентно растящи, не могат да бъдат привлекателни в дългосрочен план.

# 37
  • Sofia
По-скоро с критериите се връзват Перник, Благоевград или Пловдив.

# 38
  • София/Севлиево
Предлагам Севлиево.Ние живяхме около 16 години в София и когато се роди малкия син се преместихме тук.Идеално място за отглеждане на малки деца.Има места и в яслите и в градините,няма ги истериите с класиранията и деца,останали без място в ДГ.
Мъжът ми все още работи в София и пътува-заминава в понеделник сутринта и се връща в сряда или четвъртък (пътя е около 2 часа в посока), когато може работи дистанционно.
Иначе от изброените -Плевен(аз съм родом от там),но в последните години не е толкова хубав, колкото беше,но много мои познати живели в чужбина или София се връщат в него,та явно не е и толкова зле, колкото си мисля.

# 39
София. Няма друго подходящо място ако искате да имате хубаво бъдеще

Абсурдността на това твърдение чак ме разсмя Grinning

ПС Няколко мой познати семейства с деца се изнесоха от София, след 10г+ там. Не щат и да чуват за там вече. Избраха Русе, Велико Търново, Ловеч, но винаги изборът на град беше основно заради семействата им.

# 40
  • BG

Аз не бих се местила, защото скоро доста от изброение градове в Северна България се очертава да минат на воден режим. Отделно заради климатичните промени и старите вик инсталации проблемът ще се задълбочава.И тогава всякави плюсове на изброените отпадат...

# 41
  • Най-красивата страна
Авторката писа,че семейството предпочита да се премести в град ,който е близо до София.Тоест Варна,Габрово,Велико Търново,Русе отпадат.
Плевен - с много добри впечатления съм ,ходя редовно.
Ловеч -също.Но не е много близо.

Перник
Ботевград-най-много ми харесва от трите.
Сливница
Дупница

За Севлиево-много приятно градче.Чисто,спокойно.
Спираме там често,когато пътуваме за село.
Обаче климата-през лятото много горещо ,а през зимата много студено.

След като майката е учителка,мисля,че ще бъде по-лесно да се уреди на работа,ако са в по-голям град.
Примерно Плевен,Перник,Враца..

# 42
Живея в Северозападна България. Често посещавам и Враца, и Монтана. Бих избрала Враца - страхотна природа, много млади хора и деца, близостта до София, хубави магазини, сладкарници, заведения и ресторанти, а напоследък и много събития и концерти се организират там, както за деца, така и за големи. Много хора от Враца работят в София. Монтана също е хубав град, през Петрохан може да се стигне за час до София, има заведения, ресторанти, но природата не е като във Враца. 

# 43
Здравейте,
не е северна България, но помислете за Ботевград.

Градът е малък, да, но има достатъчно детски градини и ясли, добри училища в самия град и региона (гимназиите в Правец, а едното начално в града е с много добри резултати също), има работа, включително и добре платена, ако имате образование.

От здравеопазването има какво да се желае, но София е на 40мин път по магистрала, ако човек има нужда от специалисти.
Много хора всекидневно пътуват по маршрута, заради работа, та не е нещо страшно и непосилно и това.

Отвориха и много магизини от по-големите вериги - Кауфланд, Фантастико, Лидл, Пепко, ДМ, Лили, Юск, Кик, Синсей. Има планове и за още.
Има различни спортове, които могат да тренират децата, а и животът тук е по-евтин, отколкото в големия град.

Каквото и да изберат младите, да им е на късмет! Simple Smile

# 44
  • Sofia
Ловеч специално мисля, че от миналата година е на воден режим. Това е много голям проблем.

Общи условия

Активация на акаунт