Разбирам за проблемите на София, понеже съм софиянка и цял живот си страдаме тук от минусите на града като мръсен въздух, презастрояване, презаселване, високи цени на жилищата, липса на детски градини и напрегнат начин на живот.
Аз също се страхувам, че някога ако имаме дете то няма да бъде прието в ясла, въпреки че сме кореняци и двамата с мъжа ми. Обаче много от нещата в София не бих заменила. Разбирам, че те търсят в по-големите градове и не искат да са в някое забутано село. Обаче дали е редно 2-3 години платена ясла или пари за детегледачки да определят къде да живее семейството?
Ако мъжът загуби дистанционната си работа, какво ще се случи? Вече все по-малко фирми дават хоум офис изцяло, не е невъзможно, но и текат доста съкращения, свивания на бюджети и т.н.
Аз виждам Благоевград като възможност, не е в Северна България, обаче е достъпен град, бързо се стига до София.
Много хора от Благоевград работят в София. Други варианти са що-годе близките градове до София като Кюстендил, Дупница, Перник, Своге, Костинброд, Ботевград, Правец.