Гальовен НОЕМВРИ, сияе, цъфти, донесе на мама желани мечти!

• 13 832
  • 213
  •   1
Отговори
# 120
  • Попово
здравейте момиченца с бебенца Hug
дрешки- боди с дълго ръкавче, гащички с крачолки, ританки и гащеризонче отогре, завивам я с памучно одеалце  стои на около 18-20градуса, като вратата е нон стоп отворена заради бате Тошко.
кърмене- за сега има, не се цедя пък докогато можем да се кърмим ще се кърмим, после ще пием млякооооо то не че сега пие водка де  Joy
мацки ще се заеме ли някоя от вас с колажа за календара? че аз по обясними причини нямам достатъчно време Blush

# 121
Добро утро и от нас тримата,тази нощ спахме!!!! newsm44 newsm68 newsm44
Ставахме само като трябваше да папкаме,не че ставаха по едно и също време, на си е друго като поспиш повече...Дано да е от капките Praynig а не просто някаква случайност. Днес мисля да направим едно сефте на количката,че е хубаво временцето, пък ще видим татито на какво мнение е, че не мога самичка все още.

Хубав ден на всички!!!! Hug Hug Hug

# 122
  • София
Добър ден и от мен!
Тази нощ успях малко да поспя, въпреки че Алекс пак спа при мен на спалнята за няколко часа, но явно започват да я мъчат колики, не съм много сигурна, защото както си спинка и изведнъж проплаква и си свива крачетата към коремчето.....Миличката, сърчицето ми се къса като я видя така Cry

Готово! Peace

Мими-Шопи, вдигни си телефона, мари жено! Naughty Heart Eyes

Аз днес ще изляза за около час в "градска" малко навън, че все вътре, вътре......

# 123
  • Бургас
Добър ден и от нас с бебе Мартин!
Да почерпя и аз по едно кафенце, че нищо не съм почерпила за раждането.... Embarassed Embarassed Embarassed

# 124
Честит Андреевден! Да е весел празника на всички именници!!!   bouquet

За обличането - боди с дълъг ръкав и гащиризонче, на крачетата чорапки или терлички. Завивам с едно одеалце (вълнено, но тънко), сгънато от две. Температурата е 21-22 градуса. Нощем я увивам с една тънка пеленка под оделцето, че изключваме отоплението (иначе ни е много топло за спане) и температурите падат е два-три градуса.

Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 12:48 от petenceto

# 125
честит празник на всички именици!
Вале- през деня малкия го обличам само с боди с дълъг ръкав и ританки и е завит с памучно одеалце и си спинка в кошчето за кола. в къщи е 23-24 градуса.

# 126
# 127
Ето ме и мен с по-подробен разказ. Чак сега ама ясно е на всички защо-вече нямам толкова свободно време като преди, цялото внимание е за Мони  smile3504 Misc Baby Bottle newsm32 newsm30 .
И така, загубих се за около месец, защото от както излезнах в 45-дневния болничен се започна едно ходене по доктори и следене, уплашиха се че бебо вървеше много голям, а аз бях с показатели за тесен таз, но исках да си раждам нормално. На всичкото отгоре малкия се беше завъртял на долу с главата, но не както си трябва с гръб на пред, ами с лице. Но и моята докторка беше оптимистка и повече за нормално раждане. И така до 18.11.,когато отидох на поредния контролен преглед и за мерене на тонове, без никакви признаци, че ще раждам. Та аз дори още не усещах и подготвителните контракции (толкова бяха леки), а вече бях в 40та последна седмица. На ехографа всичко беше ок-води, плацента и т.н. Докторката каза че така като гледа още седмица няма намерение да излиза малкия, но си растеше. После се качихме за поредното мерене на тонове. И добре че стана така че получих подготвителна контракция по същото време, която не усетих, но апарата разбира се отчете и се видяха смущения в тоновете на малкия. Доки веднага реши да ме приеме на секундата в болницата за повече тестове, прати таткото за багажа, а мен ме юрна като луда по залите за изследвания, до последно не разбирах защо е тая бързина, накрая след кравни изследвания, проверка за разкритие и др такива, ме включи на окситоцин и на апарата за тонове-след две минути апарата писна силно, около мен се събраха поне 5 доктора и след 10 мин бях в операционната за спешно секцио. Оказа се че малкия така се е завъртял, че при контракция си натиска пъпната връв и няма кислород, абсурд да родя нормално, а дори и по-опасно, постепенно от подготвителните контракции, също имало огромна опасност. Така в 13:50 на 18.11, без да очакваме се появи малкия Симеон. Татакото дойде с багажа, нищо не подозиращ, а докторката му вика честито  newsm62
Слава богу че го хванахме на време, много хора ми казаха че е било чист късмет Praynig
Сега сме си живи и здрави в къщи и се гледаме.
Отивам да наваксвам с четенето и почвам да се включвам активно. Hug Липсвахте ми.
Извинявам се за дългия пост, ама искахте подробности  Embarassed
А и ако може някой да ми каже как да си кача снимките на малкия да ви го покажа, че нещо аз не мога да се справя Embarassed

# 128
Диди ти пък направо ме разби !! newsm62 Как прекархате ноща ?
При нас беше по сценарий  ooooh! ooooh! на сутринта вече едвам гледаща,  майка ми дойде да  я вземе  и легнах да поспя сега съм вече по - добре  Peace Имам огромни притеснения , че момиченцето ми се е изнерви   Embarassed  Confused от което най- много се страхувах .... защото когато не я боли коремчето с рев си иска други неща , например миналата вечер след  като я изкъпахме не ми позволи да я облека , че беше много гладна толкова много плака , че по едно време се засиня направо лошо ми стана , наложи се да я нахраня голичка ей така обвита в хавлийките след като приключихме с яденето се усмихна блаженно и продължихме с обличането ....направо  doh #Silly стоим с майка ми и се споглеждаме да се смеем ли да плачем ли   #Crazy
Диди   декемри месец ще идваме във Варна /мъжа ми е от Варна / та можем да запознаем малките зверчета  Hug  Hug  Hug

# 129
  • Бургас
Мами имам малко въпроси към вас!Малкият ме докарва до исдтерия с нежеланието си да се къпе и да бъде преобличан - за масаж и дума не може да става, едва мажа гънчиците с олио и слагам кремче...! То не са писъци, ритане.... абе чудо! В никакъв случай не мога да го удържа сама да го къпя...!
За лохиите-нормално ли е да спрат изведнъж - вчера си имах сравнително обилно и след душа вечерта до днес - никой..., вярно, че ми е 10-ти ден след секциото, ама... се чудя дали е за притеснение...!
Лек и спокоен ден желая! Hug
Честито на всички именници!  bouquet

# 130
  • София
Здравейте, мамчета!  Hug
Бързам да се разпиша преди малката Ида да е отворила очички за папкане. Много ми е послушна миличката принцеска. Ядем уж на поискване, но тя сама си спазва доста строг режим на 3 макс. 4 часа. Вечер се буди към 3 и после към 6-7. Лошото е, че след като се субуди за храненето в 7 и после не ще да заспи до 9, а на мен толкова ми се подремва още. .....  Crossing Arms Заспива чак към 9, а аз тогава вече съвсем съм се разсънила и ... разминава ми се съня. А толкова ми се спи  Tired Снощи чак ревнах на рамото на съкровището ми ... явно от комбинацията хормони+липса на сън ....

Искам нещо да ви питам за храненето - по колко време сучат мъничетата ви? Ние обикновено сме готови за 10 мин. !!! #Crazy Толкова лакомо дърпа миличката ми, че чак се дави от лакомия. Днес така зверски повърна, както е на гърдата и си цоцка и изведнъж през носа, през устата ... Омазахме цялото легло  hahaha После си дояде де. Но определено се налага да я дърпам от гърдата, за да си поема въздух и да се оригва по средата на хапването, разбирайте на 5тата мин., защото иначе не ни се разминава плюенето, давенето и най-вече хълцането.

Отиваме да папкаме
Хубав ден на всички и бебчетата ви много да ви слушкат  Hug

# 131
Честито на всички именници  bouquet

Напоследък сядането на компютъра за мен се превърна в лукс ooooh! С нетърпение чакам утре Гоги да тръгне на градина, че иначе просто си лазим по нервите цял ден. Сега в момента и двамата спят и мога да си почина малко. Тази вечер на всичко отгоре не можах да поспя, че Ивко беше много неспокоен и сега се чудя дали да не заформим хъркаща тройка hahaha
Мимето важното е, че всичко е приключило добре - нагушкай Мони Hug щях да забравя - дай малко инфо за 1 стр. - кг и см на твоят юнак да го картотекираме Mr. Green
За режима - Ивко си го направи през 3 часа - мнооого рядко има едно хранене през 4 часа. Вечерното, което трябва да ни е в 12.00 той си го измества в 2.00 или 3.00 часа и след това се храним към 6.00 или 7.00 зависи кога се събуди. И след това няма спане до обяд - задремуцва за 10-15 мин и това е - обаче спи хубав следобеден съм Praynig засега. Като дръпне плувката към 12 на обяд до към 15.00-15.30 часа не го търси - съответно се събужда озверял от глад hahaha и трябва да съм много бърза ако не искам да вдигнем целия блок на главата си Crazy
Илка и моя дребен се нацоква за 10-15 мин. Лошото при него е, че много трудно се оригва (мога да го държа и половин час - ефект никакъв) и след това е голямо мрънкане Tired въпреки, че капки давам вече на всяко хранене.
За обличането - боди с дълъг ръкав, много тънко елече, чорапки и плюшено гащеризонче. Завивам с едно тънко поларено одеалце и тънка плетена пелена. Гледаме се на 22 градуса. Нощно време слагам по дебело одеало отгоре и температурата е 17-18 градуса.

# 132
Мами имам малко въпроси към вас!Малкият ме докарва до исдтерия с нежеланието си да се къпе и да бъде преобличан - за масаж и дума не може да става, едва мажа гънчиците с олио и слагам кремче...! То не са писъци, ритане.... абе чудо! В никакъв случай не мога да го удържа сама да го къпя...!
За лохиите-нормално ли е да спрат изведнъж - вчера си имах сравнително обилно и след душа вечерта до днес - никой..., вярно, че ми е 10-ти ден след секциото, ама... се чудя дали е за притеснение...!
Лек и спокоен ден желая! Hug
Честито на всички именници!  bouquet

ЗА КЪПАНЕТО: и Марти е така,а пък Антонио не обича да му сменям памперса,чак се захласва от рев ooooh!
ЗА ЛОХИИТЕ: и при мен е така, но при някакво натоварване и пак текват....спокойно
                                 Hug Hug Hug

# 133
  • Бургас
martusha - благодаря за успокоението! Hug Как са малките палавници! Аз лично с един едва се оправям, а ти с двама... ама няма начин! Да са живи и здрави, а другото е въпрос на практика (така казва една моя позната - мама на тризнаци Laughing!)!

# 134
Toneska rodihme se 3600gr i 50 sm. Hug
A po-kasno 6te probvam da ka4a snimki v album4eto. Hug
Ilka_D i nie sme taka-qdem ako do povra6tane.
Sajalqvam za latinicata, ama ne6to mi se precaka kompa Thinking-sega se opitvam da go opravq. Hug

Общи условия

Активация на акаунт