На мама й иде да запее, ОКТОМВРИЙЧЕ гука и се смее.

• 10 285
  • 235
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Значи и вие сте се уверили, че в момента навалицата и голямата промяна в интериора не се нрави на бебоците.

И нашите очички са със сиво-син неопределен цвят. В книгата ми пише, че истинския цвят се появявал сле 3 месец, а при някои и малко по-късно.

Джиджи, ще те чакаме да споделиш дали си доволна от обслужването от онзи сайт. а ако пускаш поръчка кажи да се включим.

# 211
http://www.bgpetition.com/miachinstvo/index.html
За тези които искат да се включат! Peace
Пуки, много ме кефи новата визия на Дани, ша взема да ви звънна Wink Laughing!
helenka, разгледах ви и другите снимки, май е подухвало? Ама иначе си е истинска романтика на моренцето и слънчицето е друго/и в повече/ и въздуха е доста по-чист! Аиде другия път заедно! Абе вие варненски мами къде се разхождате, айде да се видим. Варна не е толкова голяма като София!  Hug
Да спомена само, че и аз утре се мятам към лабораторията за носен секрет! Като гледам никой не подминават тия стафилококи/звучат ми като злобни кучета/ #2gunfire

# 212
    Здравейте !
 Честит втори месец на всички наши малки бебчовци ,които днес стават по-големи с 1 месец !

Не мога да смогна да се добера до компа - през деня Бебо не ми дава да мръдна от него ,а вечер  батко му окупира компютъра и нямам никакъв достъп.
 Иначе продължаваме да ядем на 2 часа ...бузите вече му виснаха на моя лакомник- както ще виснат на майка му циците -до кръстта  от толкова дърпане и опъване  Laughing Laughing LaughingНищо не мога да направя по въпроса ,иска детето да яде и това и вече доближаваме 6 кг.

Чувала съм ,че има бебета ,които сами си заспиват в креватчето ShockedЕ-е да ама не моето не е от тях - почти по цял ден  прекарвам  в кърмене и друсане ,включително и подскачане на място -чудя се още как не съм отслабнала .
Кажете  момичета как заспиват  малките сладурковци ? -извинявайте  ако сте обсъждали тази тема !

Очичките са му като моите -синьо-зелени ,избистриха се ,но не знам дали ще останат с този цвят за постоянно . Хайде от мен толкоз  за днес  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 17:22 от Nikozi

# 213
Nikozi, Параходката пусна днес интересен линк за по-добро спане на бебето, дано да ти е полезен!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154850.0
На Ева очичките ми се струва започнаха да добиват цвят! То по принцип аз съм последната която ще разбере какъв цвят са очите на бебето hahaha, ама все пак ми се струва, че леко зеленеят и предполагам после ще покафенеят. Само баща ми е със сини очи, така че едва ли ще са ни по-различни от кафеви. Grinning

# 214
Ама вие сега съвсем ме хвърлихте в музиката за тия стафилококи, ами и нашия убостник започва да похърква когато поплаче по-дълго, а нослето почистваме 1 дневно ooooh!Май и аз трябва да се замъквам до лаборатория ooooh!след ортопеда и офталмолога, нашият татко пак ще ме обяви за луда гъба и че само приписвам някакви болести на малчо, но вашите коментари действително ме карат да се замисля newsm78 newsm78 newsm78
Майлили - ето че ти поне си се сетила да попиташ ортопеда, а аз загубих говор и картина тогава, БЛАГОДАРЯ ТИ поне за това няма да ме гложди съвестта Hug
И на Ани благодаря за споделените съвети, и при нас след бързо, жадно нацокване следва заспиване на гърдата, не пускаме обаче, а продължаваме да цокваме от време на време, та ако аз не го откача сигурно така ще си караме до следващото хранене. Не съм се притеснила дали му стига, з-то си пълним пампите.
За килограмите аз свалих 5 от качените 11 кг. Embarassed Сега съм свалила още 2, но въобще не пазя диета, дори напоследък се тъпча излишно и като нищо да съм качила. Колкото до бирената мая, на мен Асето ми каза, че тя предизвиквала разграждане на токсините, които през кърмата достигат до бебето. Даде ми пример със себе си, че със Сияна е пила и и докарала обриви. Същото важи и за рязкото сваляне на килограми с диета. Не ангажирам никого с това мнение, просто казвам нейните препоръки към мен Peace
Сев - аз си варя често жито Peace

# 215
  • Варна
Adina, май си права, че който не се е изследвал, той не е открил стафилококи. Никола като беше бебе също така му хъркаше носа, но тогава не знаех, че може да има такива гадове и не съм го изследвала, сигурно е имал и са минали сами  newsm78.
Мимозиня, секрета се взима на място в лабораторията и не мисля, че има нещо общо с начина на раждане. Просто си го лепват от болниците.
Пуки, лекуваме ги с хомеопатия – Staphylococcinum 15 ch /ние по принцип сме привърженици на хомеопатията  Peace/, другия вариант е антибиотик  Tired.
Mylili, ние ходим в Добрич, по празниците пак ще бъдем там. Разстоянието не е проблем за бебчовците .. А проблема с близките ние го решаваме като слагаме Иван в една стая и до нея достъп имат само определени хора. Хич не ме интересува кой щял да се сърди, при малко дете много хора не се допускат. На сестра ми децата го видяха само от разстояние, за да не му хвърлят някой вирус. Кофти се получава, но с малки бебета е така  Rolling Eyes.
На морето подухваше естествено, но беше много приятно … и замириса на море /и на водорасли  Mr. Green/.
Шики, със сигурност трябва да се видим, но аз до центъра и морската мога да сляза само мъжо като почива /с колата/, с автобус няма как да се довлача, та някой път ще се наговорим  Simple Smile.
Иван е със сини очи и такива ще си останат. А батко му като се роди беше със сиви очи, но си личаха кафеви нишки в тях и постепенно зениците станаха кафеви.
Сега и аз ще прочета този линк за спането, че и ние имаме проблем.. Не само че не заспива сам, ами и не заспива ако не е с цица в устата  Mr. Green и още по-лошото е, че спи по 20-30 мин. и пак започваме с приспиването  #Crazy. Само навън като е отнася по 2-3 часа, ама като стане студено какво ще правим  newsm78.

# 216
Абе вие варненски мами къде се разхождате, айде да се видим. Варна не е толкова голяма като София!  Hug
В квартала, дето дупките по улиците и тротоарите и паркираните по тях коли край нямат #2gunfire Все едно съм на Луната. Почвам яко да се ядосвам, затова май ще се носим с кенгуру... Абе само в Цветния ли е така?!

Очите - и на нашия герой са сиво-сини. Обаче от няколко дена забелязвам леки зелени оттенъци в тях. Дали не си въобразявам? Не че е невъзможно, и двамата с татко му сме със зеленикакви очи, ама рано е май, а и още кърмя. newsm78

# 217
  • Плевен
И на мен ми стана интересно за стафилококите. Аз се съмнявам поне от една седмица. И моя син хърка, но няма сополи, никакъв секрет. Ако може да ми кажете, как е при вас, трябва ли да има секрет или може да ги има и само да похърква от тях. Той е на консултация след два дни, но питам, за да имам идея предварително. Тъй като моята педиатърка трябва все аз да й казвам какви изследвания искам и на какви доктори искам да го водя. Пък и моето бебе като е недоносено, нея я е страх да прави квото и да било и само пита какво са казали неонатолозите и аз какво мисля.

# 218
  • Велико Търново
Хммм, почвам да се чудя... на нас ни биха първата ваксина както си имахме сополки и педито си предполагаше, че са стафилококи, ама не предложи да изчакаме резултатите  newsm78

# 219
helenka, Синът ти Иван и аз сме родени на една и съща дата  Hug
сега го видях и ми стана кееееф, още повече на тази дата се раждат малко на брой, но много  специални хора. Цункай го от мен  Party
Като гледам- страшно са ни хубави децата всичките  Grinning

# 220
ssissi "Колкото до бирената мая, на мен Асето ми каза, че тя предизвиквала разграждане на токсините, които през кърмата достигат до бебето."
това не го разбрах, та нали"Бирената мая е природен източник на витамини от група В (В1, В2, В3, В6), ценни незаменими аминокиселини, минерали и микроелементи (желязо, цинк, манган, хром, селен)." как така пък токсини  newsm78

как приспиваме нашия бебок, има няколко начина, ако не стане някой, минаваме на следващ вариант  Crazy
-в леглото с играчката за легло свиреща за н-ти път едно и също
-в столчето за кола със сешоара до него включен
-баща му с леко люляне и издавайки звук "шшшш"
-понякога след ядене сам си заспива и няма значение къде ще го сложиш
-повика 5минути/без да е дълъг постоянен рев/ и заспи
-на ръце пеейки му около 30 мин/това го прави само дядо му, щот нас ни болят кръстовете, а мен и корема понякога/

# 221
Ние днес си направихме много хубава разходка, времето се указа чудесно - топличко и слънчево. Направих и един бебешки пазар, малката се сдоби с нови играчки (че старите май малко й омръзнаха) и малко дрешки.

Арианка, от къде си го взела чая на Веледа? Аз май не съм го виждала в магазиниче и аптеките, където ходя (но не съм и гледала за такъв чай, де). Иначе не мисля, че това дето ям й създава проблеми, точно тия дни като плачеше бях яла пиле с ориз, а предния ден мусака. Верно имаше по маааааалко черен пипер, ама той причинява само болка, а не газове. Пък бебка плачеше от газове (то и от тях боли, де), просто й ги усещах в коремчето.

Пуки, много гадно това със стафилококи. Дано бързо се излекувате.

mylili, ние мислим за Коледа да ходим до Кюстендил (на около 80 км. от София). Едно наши познати бяха изминали това разстояние с бебето си на 20 дни. Не мисля, че е проблем вече да пътуваме с бебетата, пък и по-рано даже.

3te...ki
, бебка доскоро беше с черно очи, а вече са й много тъмно кафяви. май такива ще й останат, поне така м се иска, че аз обожавам черните очи.

mimozinq и ние в събота ходихме в един от моловете, ама на бебка много й хареса, спа си като пън. Въобще тя обича да я водим в големите магазини. И като пазаруваме в Билла пак си кърти здраво, важното е да се движим.

Nikozi
, бебка доскоро сама си заспиваше и креватчето, и в столчето. Сега взе малко да се глези и да трябва да я подондуркам, ама гледам да я оставям сама да се успива, за да не свиква все някоя да я носи на ръце. Дано да не се разглези и продължава сама да си заспива.

За хъркането
- нашата педиатърка каза, че като ни пуснат парното бебка може да започне да хърка от сухия въздух. Но ние си взехме овлажнител за въздуха и съм изключително доволна, а е може би най-евтиния дето има на пазара, ето този на Чико http://family-bg.com/prX_2887.htm

mimozinq
и аз имах една страхотна приятелка родена на 09.10. Казвам имах, защото взе че замина за Варна и забрави за хората в живота й преди заминаването.

# 222
Новата тема

Последна редакция: вт, 02 дек 2008, 19:59 от ina.gg

# 223
  • Варна
Инче, нещо не може да се  влезе в новата тема. А, и да знайш че вече се пишат по 20 страници преди да заключат.
Фийл, дай ми един Скайп да те измоля нещо. Praynig

# 224
Пуки, "animacka" ми е Скайпа  Simple Smile
И на мен не ми се отваря новата тема, но има време - до 20-та страница Инчето ще го оправи...  Hug

Честити 2 месеца на бебчовците!

Общи условия

Активация на акаунт