На мама й иде да запее, ОКТОМВРИЙЧЕ гука и се смее.

• 10 299
  • 235
  •   1
Отговори
# 90
Привет на всички и от мен!!Вчера бяхме на ортопед-малко позакъсняхме с този преглед тъй като се прави във втория месец, а контролата е в 5-ти, но все пак важното е че всичко е наред-нямаме луксация и дисплазия.Лекарят е един от най-добрите в Пловдив и ни даде някои препоръки как да го носим малкия( много погрешно съм го носила до момента ), в никакъв случай да не го повиваме и да му правим едно упражнение специално за ставите.Категорично е против проходилките( и аз съм против) и за кенгуруто.

# 91
Здравейте и от мен,не мога да пиша,камо ли да ви изчета.Аз съм sweetheart_bg,но откакто съм мама,се прекръстих.Аз също родих на термина си-точно на 11 октмоври се появи принцеса Христина.На кой мога да предоставя снимка на бебка?Извинявайте,че ни в клин ни в ръкав така се намесвам,но ми предстоят изпити и гледам да не се изкушавам много със седене онлайн.Като взема изпитите,ще се реванширам.
Прегръдки на всички от мъгляв Плевен
Здравей, мама на Христина! Дано си вземеш бързо и лесно изпитите! За снимката можеш да пишеш на лични на автора на темата, а тя когато има възможност ще ти я сложи. Предварително да ти кажа, че ако не ти сложи веднага снимката на първа страничка не е защото те е забравила, а най-вероятно няма време в момента и ще го направи когато може! Правя това многословно пояснение, защото някои мами се сърдят ако не си видят веднага снимките, а авторката също е мама и е ангажирана.
 Hug  bouquet Wink

# 92
  • София
Мерсаж за включването, Госпойце. Че е удобно, не се съмнявам. Вече се сдобих с въпросното, но ме интересуваше дали презрамката, която минава през гърба трябва да е добре изпъната или аз не мога да се преборя с правилното "обличане".

и аз с една ръка Simple Smile
от къде се сдоби с него, търся точно това 2 месеца, преди да се родим дори.... newsm78

# 93
  • Пловдив
Здравейте мамички!

Честито на днешните месечинки!

Ние току що се прибираме от разходка и изчаквам зверо да се разбуди и да нададе вой. Брей голям студ.

Лияна заведи детето на педиатър за потенето, може да ти увеличи капките витамин Д.
За захранването - и аз ще изчакам, не съм решила още докога, ще видим дали ще ми се наложи да почна работа, но и да почна смятам че ще се организирам и ще продължа да кърмя.
Моята педиатърка (частната, другата въобще не е отворила и дума) ме съветва да отложа захранването колкото се може повече, та смятам да я послушам.

Ние въобще нямаме наченки на разреждане на нощното хранене. Най-дългия сън е три часа в
от десет до един и то не винаги. Така си мечтая за момента когато ще спи непробудво поне 4-5часа.

Мимисофия сега се сетих, аз оправих подсеченото дупе с няколко бани с отвара от тетра(смрадлика) и после мажа с някакво кремче за подсичане. От Судокрем бях безкрайно доволна при Александра, но сега с пъпчиците по дупето на Милен не можа да се справи.

# 94
Хайде да се изкажа и аз за храненето.
Хриси яде на 3 часа,реших да й направя режим,макар да бях против него.Оказа се,че и на нея така й е по-добре.Яде си на часа,понякога с разлика от 10-15минути,не цепя секундата.Като я нахраня към 12 вечерта рядко се буди преди 6 сутринта,но ако недай боже заспя/което се случва поне 2 пъти седмично/ и пропусна храненето в 12,тя се буди поне 2 пъти нощем....ИОткакто й направих режима никога не ми е плакала,че е гладна,нямаме и колики,но въпреки това й давам капките,за мое успокоение повече...

# 95
Здравейте, и ние вчера бяхме на ортопед-всичко ни е наред и може спокойно да го пляскам по дупето.Лекаря беше много готин и го прегледа целия,даде ни съвети за отглеждането до 30-тата му година,когато може вече жена му да го доотглежда,абе голям майтапчия тоя доктор и той ни каза да не ползваме бънджи и проходилка,когато е напълно готово бебето само ще се изправи и ще проходи.А и държането и ученето му от родителите също каза че не одобрява,абе да го оставим общо взето да си се развива и опознава света сам,да не го насилваме,когато не е достатъчно силно и няма мускулатура ,само може да му деформираме крачетата и гръбначния стълб с настояването ни да стои право и да ходи.Това е ,сега пак чакаме гости  и отивам да правя кафето ,айде лека вечер от мен!

# 96
Мимисофия сега се сетих, аз оправих подсеченото дупе с няколко бани с отвара от тетра(смрадлика) и после мажа с някакво кремче за подсичане. От Судокрем бях безкрайно доволна при Александра, но сега с пъпчиците по дупето на Милен не можа да се справи.

Ще пробвам и смрадлика, че аз какво ли не пробвах вече и няма ефект.

# 97
  • София
и при нас още няма ефект /зачервяването по дупенцето/, мажа със Судокрем в момента, ще опитам май и аз тетрата  Rolling Eyes

# 98
  • Габрово
За зачервените дупета - питайте за всеки случай и педитата си, защото на една позната бебката й беше така със зачервено дупе и докато тя изпробваше кремчета в/у дупето, за да види кое ще подейства, зачервяването преминало в гъбична инфекция, та сега се мажат с онова лилаво нещо (забравих му името... нещо с п. беше)... и още две-три мазила... Аз да си споделя моя опит - сменям памперса на всяко второ ядене (ако е само напишкан), а винаги когато е наакано дупето го мием (не посто забърсване с мокра кърпичка) и много често оставям бебчо да си рита без памперс поне 5мин. и на него му е кеф и дупето подишва малко.... После кремче, памперс и готово! Виж за кремчетата не мога да кажа кое е добро и кое не е... Според мен повечето от тях имат по-скоро превантивно действие, отколкото лечебно... знам ли... Аз за всеки случай заложих на "веледа", че доста похвали прочетох за него и досега не сме имали зачервяване на дупето, но как се отразява на вече зачервено не знам...

# 99
  • Варна
За кремчетата аз имам Судокрем, Пенатен, Хип и Бочко, обаче от Бочкото съм най-доволна. Може ми защото той единствен освен цинка съдържа и смрадлика.

Днес на крачето на Дани по линията на памперса се появи нещо като пришка. Какво може да е това знае ли някой? Пълно е с течност и още не се пукнало, но сигурно и това ще стане. Не ми се е случвало със щерката и нямам представа.

Току що подстригах малкия пикльо с машинка. Направо го обръснах де Mr. Green, та да му расте и да му се сгъстява косата вече.Пък и да е равномерна отвсякъде.

# 100
Пуки или е протъркано или някаква гъбичка.Дени имаше гъбички от кърпичките и мазахме с Дактакорт.Попитай педи

# 101
Заравейте Simple Smile
с една ръка. на тъмно и по спомен на клавиатурата Simple Smile
само да дам предложения за тема Simple Smile
1. Празниците наближават, а Октомврийчетата бързичко наддават!
2. Коледа чука на вратата и Октомврийчето гледа в захлас елхата!
3. Октомврийчето първата си Kоледа посреща, радостта на мама и на татко се във въздуха усеща!
Това успях да измисля засега, но тези предложения са подходящи за по-натам Simple Smile
За захранането.... аз също съм за късното такова  Wink Не че не сме оцелели всички след ранното захранване, но предвид хранителните разтройства и стомашните  проблеми на българина като цяло, мисля че не е препоръчително! А за качеството на храните в момента, да не говорим...
Аз лично съм кърмена много малко, количество е имало горе долу, но качеството (въпреки обилното хранене на майка ми) е било незадоволително  Sad Майка ми е почнала рано да ми дава сокчета...
аз в момента съм доста здрава (дано да продължава така и за напред) и рядко боледувам (не си спомням кога беше последния път  newsm78), въпреки че не съм кърмена. Имам обаче проблеми със стомана и аз го оъдавам точно на това ранно захранване. А здравето си дължа на плуването! До 6-тата си година съм боледувала по няколко пъти годишно от гнойна бронхопневмония и всякакви подобни Sad
на 6 са ме записали на плуване и край, до там е било... така че... малката като порасне тръгва на плуване Simple Smile
до послв че се дерем  Sad

Последна редакция: сб, 29 ное 2008, 18:03 от Elichka_mama

# 102
  • Bulgaria
Здравейте и от нас с порасналата Ивайла. Днес имаме месечинка, пийнете довечера за наше здраве.Честито  на другите месечинки и две.Чак сега се включвам че празнувахме на майка ми рож.ден и нашата месечинка. Ходихме с бебка на гости на баба.Много добре се представи. Ние още сме сразтройство за което съм притеснена.Педито идва сутринта и ни изписа ентерол, пием оризова вода и купихме храна на Хумана за кърмачета с разстройство. Имаме и много пъпки по лицето. Много съм учудена на педито, каза да я мажа с крем-пенатен.Той не ли само за подсичане на дупето. Питах я аз, а тя ми отговори че ставали всички които имали цинк. Какво ще кажете.
Пуки не знам какво да кажа за пришката,обади се педито или изчакай.Не мога да давам съвети само ти влизам в положението. Sad
Ние ползваме судокрем и на бюбхен аз съм доволна.
Минахме на Хъджис и съм по доволна от Памперс.По меки са и по дълбоки
Задължително ли се ходи на ортопед 2 месец? Виждам че пишете че ходите?
Днес като идва педито и я видя как съм я облякла се скара че под гащеризона нямало ританка или каси гащета. Аз обличам боди,чорапки и гащеризон и терлички.Не искам да изнежвам 21-22 градуса е в къщи.
Бях забравила да ви се оплача.Не съм ви писала за тази случка. като ми се наложи да давам Ам пратих мъжами да купи от близкия магазин Мил мил на Аптамил.Беше 19ч. бързал е да не затвори и детето реве в къщи и така дадохме и вечерта. На другия ден решавам да и дам за 2 път и какво да видя с изтекъл срок храна за кърмаче дете на 20 дни. Ужас идеше ми да ги убия. #Cussing out Отивам с кутията и казвам добър ден а продавачката си пише и не ме поглежда даже. Аз пак добър ден и тя си надига главата и вика какво има?
Мале такъв скандал щях да дигна ама тя толкова гузна и направо как не се разплака.Върна парите. Повече няма да стъпя там.Така че гледайте срока на годност Shocked
Отивам да къпим после пак ще пиша.

# 103
  • София
лелее, ама тия хора са за убиване направо, недопустимо е, как може такава безотговорност, думи нямам...Мерси че сподели с над денимче, за да сме по внимателни всички, ще имаме едно на ум вече...то трябва в абсолютно всичко и всички да се съмняваме вече...

Аз да споделя с вас един сайт, който открих наскоро...www.mytoys.de...има доста интересни и хубави неща, повечето на доста по добри цени от БГ. Аз си пуснах една поръчка, надявам се скоро да дойде и да ви споделя конкретни отзиви  Peace
Поръчах си ето тази играчка за легло:

http://www.mytoys.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/DE … SKU=de_DE-1430048

вижте на каква цена е тук в БГ: http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2860  Shocked

# 104
А... гузна.. хванало я е шубетО!

Честити 2 месеца на Никол и на Миглена!
Честита месечинка на Ивайла и Цветелина!

Хеленка, ще те чакам в петък-събота  Hug
Радкакака, само не разбрах за държането и ученето от родителите какво точно е имал предвид... а ми е интересно...

Днес се развихрих да готвя - имаше закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря за всички...   chef Ама пък за утре ще им завъртя едни спагети за обяд, че точно сега изпразнихме хладилника откъм меса и няма кой да напазарува (взимаме само от един месарски и птичарски магазин, които утре са затворени)

Общи условия

Активация на акаунт