СЕДМОКЛАСНИЦИТЕ - да им е леко

• 37 653
  • 438
  •   1
Отговори
# 75
Кабо Алма - браво на гарджето!

Елица - Теди ще се справи на изпита  Peace Сега нарочно ги тормозят с по-ниски оценки.

Мънки - следиш изкъсо учебния процес. И аз не съм чувала за класни.

За пробните изпити - мисля, че са важни. Защото си виждат дереджето и слабите места.

# 76
Минаха и двете класни, щерката се яви и на едно състезание по БЕЛ - от нищо все още нямаме резултати, но тя нещо не е доволна от представянията си.
Върху какво правихте класна по БЕЛ - нашата беше трансформиращ преразказ от името на всевиждащ наблюдател на разказа "Немият" на Деян Енев.
Кабо Алма - браво на детето.  bouquet

# 77
  • гр. София
Класното по БЕЛ е днес.Ще докладвам по-късно.

Ние имаме и сърдечни вълнения.като гадна бъдеща свекърва му казах,че сега не му е времето да страда.Да си хваща гадже в новото у-ще догодина. tooth

Кабо Алма - поздравления!

# 78
  • София и там където не се пуши
Кабо Алма честито.

На моя са му смислени сърдечните - много в добри отношения е с повечето момичета. Добре се държи с тях, уважава ги и мен това много ме радва.

# 79
  • На село
Кабо Алма, браво на момчето!

Вчера бях на родителска среща, на която получих чудничък коледен подарък - класното на щерката по литература. Нося й го вкъщи и я питам колко мисли, че има, а тя ми отговаря със самочувствие - 6. Е, да, ама класната го е оценила за 2! Съчинение-разсъждение в/у I-ва глава на "Немили-недраги" - "Животът на хъшовете в чуждата страна". Няма въведение, в тезата (или в това, което би трябвало да изпълнява ролята на теза) наредени цитати, доказателствената част няма много общо с тезата. Даже не мога да се ядосам или поне да покажа такъв вид, за да я смъмря, едно такова ми е смешно - на такава неадекватна оценка как да реагирам адекватно. Аз едва вчера на родителската среща разбирам, че е имала класно, а то е обявено преди 10ина дни, съответно и темата е била ясна. Вчера преди родителската с щерката си говорихме почти два часа за всичко друго, но не и за това, че е имала класно същия ден. Е, поне няма нито една правописна или пунктуационна грешка, ама аз така или иначе си знам, че ми е грамотно детето. И друго, на което не знам как да реагирам - не е притеснена, ама изобщо - е, нЕма такова спокойствие като нейното, а това може да й изиграе лоша шега на изпитите.

# 80
  • София
Не ме стряскайте, хора! Какви съчинения-разсъждения? Нашето класно по БЕЛ беше в изпитен формат - тест и преразказ, но на познат текст (нещо от "Немили-недраги"). И между другото детенце се представи отлично. Ама ако имаше съч.-разсъждение, не знам дали резултатът би бил такъв. Искам да попитам дали някои се упражнява вкъщи върху преразказ на непознат текст. Дайте идеи за подходяща литература.
А по повод спокойствието, Маринова, не се притеснявай. Това май е всеобщо състояние. Но все пак смятам, че е по-добре да са спокойни, отколкото да ги обхване предстартова треска, която чувствам, че (о, ужас!) май обхваща мене.

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 10:00 от bodra

# 81
  • В центъра на мръсотията
Преди малко прибирам Кристина от пробен изпит по математика - "Как мина?" - "Отлично! Беше много лесен." - "Всичко ли реши?" - "Не, две задачи не реших."  Shocked И после ми се разсърди, че й казах, че това означава, че изпита не е бил лесен...  ooooh!

# 82
Нашите класни са през Януари.
Току що питах.

# 83
Кабо Алма - поздравления за доброто представяне на детето
Нашите класни минах ,,, с провал    по математика има 4,95 ,но бил сбъркал само една задача,
а по БЕЛ беше в петък и не знам резултат .Като се има в предвид  ,че математиката ни е по-добра си представям какъв провал ще е по БЕЛ. Правили са трансформиращ преразказ и 20 въпроса ,,ще видим.
Иначе ни е обхванала коледна ваканция и сме пред телевизора или  компа
обаче колко домашни имат за домашно мммммм newsm48

# 84
Бодра, изобщо не се стряскай. По програма май би трябвало класното да е върху съчинение разсъждение, но явно някои учители, между които и нашата са решили то да е върху трансформиращ преразказ, с оглед изпита по БЕЛ. Нашето класно по БЕЛ е било трансформиращ преразказ върху Ян Бибиян, от името на Ян... По математика също мина. Резултатите и по двете-след ваканцията.

# 85
Здравейте! :]
Ами искам да ви попитам дали някой знае училище в София, с италиански език.Без Италиянския лицей-според мен е прекалено снобарско [моля ви не се обиждайте ако сте от там].
Simple Smile

# 86
  • София
105 е другото у-ще с италиански, на което се признава дипломата в Италия. Иначе - в Италианския сме, но не се обиждаме. Wink Балът за 105-то се образува от оценките по български и математика от дипломата и удвоените оценки по български и математика от изпитите за езиковите у-ща. На наши познати детето влезе тази година там, засега са доволни. Имат италиански учители и ги стягали и по другите предмети, а и базата била много добра. Преди е имало една паралелка с изобразително изкуство, за която се е държал и изпит по рисуване, но вече няма, защото на държавата и излизала много скъпа издръжката на един такъв ученик. Разглеждам го и аз като алтернатива, защото ми направи впечатление, че долната граница на влезлите е доста ниска, но резултатите от матурите са добри, а по-важното е какво излиза, а не какво влиза. Иначе, ако все пак решите да пробвате и в Италианския лицей, проблемът (освен снобарията  Wink ) е, че от 3 остават 2 паралелки, местата в които се заемат от учениците от училището след полагане на годишен изпит по БЕЛ и математика. И ако останат свободни места, тогава се обявява приемен изпит за външни ученици, но местата обикновено са само няколко, ако изобщо има и кой ще ги заеме става доста относително  Rolling Eyes Иначе има още няколко училища с паралелки с италиански, но не знам на какво ниво е италианския.

# 87
  • гр. София
Нашето класно било тест и по бълг.ез. и по литература.Повече инфо не получих.Много сме лаконични.Чакам резултата. Peace
Аз лично запразних.Току-що се връщам от парти. Heart Eyes

# 88
  • There I was on a July morning
Нашето класно по БЕЛ е било трансформиращ преразказ, оценки още няма. По математика:  5,60.

# 89
В нашето училище класните са винаги през януари. Преди няколко дни донесе 6 по БЕЛ на изпитване върху "Немили-Недраги", но по математика все още го мързи да се концентрира.

Общи условия

Активация на акаунт