Световна криза се задава, ЛЮЛИНче на пук ще прави маскарада

• 16 227
  • 281
  •   1
Отговори
# 240
Днес нещо не ми е ден. От към 2 часа през нощта ме боли глава и е много неприятно. През почивните дни не съм спала достатъчно и сега не ми е много добре. В събота Йони не спа през деня и заспа в 18 та до 2 през нощта, а Маринка заспа към 22, та спала съм към 4 часа, сутринта тамън Марина се събуди и Йони заспа, та така. Тази нощ Йони пак стана към 2 и четохме приказки. До сега не съм имала такива проблеми с тях, просто лягат и си заспиват към 21- 22 часа. И сега от главоболие дори не мога да заспя.

# 241
# 242
Какво ще рече това  newsm78
"Новите правила за майките влизат в сила от 1 януари, но няма да засегнат вече бременните жени."

# 243
Деси ти вече си бременна и за теб ще е в сила досегашното, за болнични се взима осигуровките ти за последните 6 месеца преди първото майчинство, ако не ти е свършило преди  болничния от 45 дни преди термина.

# 244
по ми е далавера старото,че съм на почти мин.осигуровки

# 245
  • София
 newsm78 Новите правила за майките влизат в сила от 1 януари, но няма да засегнат вече бременните жени. - и аз това не го разбирам!!! Защо да не си засегне и нас? Нали влиза в сила от 1 януари? Аз съм бременна, но все още не съм взимала нищо - нито болничен, нито нищо? Защо трябва да съм по старата схема, при положение, че излизам 45 дни преди термин на 01.02.2009, когато новото правило вече ще е в сила?  newsm78

# 246
  • гр.София, далече, далече на Запад
Добър ден момичета!
От три дена не съм сядала на компа, като за начало благодаря ви за милите пожелания Hug
Да почерпя, тортата е сладоледена - пазете си гърлото Mr. Green

И по едно Бейлисче, за смазване Mr. Green

Днес риня къщата след купона, после пак ще пиша ако успея.
Колкото до новото платено майчинство #Cussing out и аз съм много възмутена. Предполагам че по голям процент от бъдещите майки работи в сивият сектор и наистина за нас това не е изгодно!
На бремелинките - успех!

# 247
Зита, честито на патерица! Пожелавам ти много здраве и любов!
Добре завърнала се на Елка-Зелка! Успех с компа. По принцип може да се свали всичко, ако хардискът ти е здрав, дори и да не бачка стария компютър, но ако има повреда по него е по-трудно. Само че това от опит - моя също гърмя преди време, не съм специалист и не мога да помогна.
Благовеста, дано им отминава безсънния период на твоите сладури. Hug
Това за платеното майчинство е добре, макар че засега не ме касае, тъй като вече една година сме на мин. майчинство, но може би трябва да има избор майката по новия или по стария ред след като роди след 01.01. При предишната промяна, когато го направиха от 3 м. на 9 м. знам, че можеше всички, на които децата не са навършили 9 м. към 01.01.2007г., когато влезе в сила промяната, да подадат декларация и да получат 90% плащане на майчинството до навършване на 9 месеца. Дано и сега така да го решат и всеки ще си прецени кое му е по-добър вариант, защото пък има някой които имат само 6-7 м. осигур. стаж и по новата система пък няма как въобще да получат майчинство.
Да ви питам, имате ли отзиви за добра оптика в Люлин, по възможност и с преглед на място? Малката хуна ми потроши очилата и трябва да ги сменям.

# 248
Момичета, да ви се похваля. От около 1 час съм леля. Сестра ми си има дъщеричка 2900 и 52см. - Мира .

# 249
  • София
Честито  bouquet,да ти е жива и здрава,много да ви радва Hug
Оптика-в Хит,не е много в Люлин,но понеже е до нас и си мисля че е Люлин Blush
За компютъра-до сега преинсталираха "новия",сега на ново скайп и всичко останало #2gunfire,накрая ще се ядосам и наистина ще взема нещо на изплащане,че ми писна от тези боклуци,вече съм събрала три в нас,които за нищо не стават #Cussing out

# 250
  • София
Каква става бе, хора,къде се изпокрихте newsm78,нищо интересно ли не се случва?Я,какво харесах тук Rolling Eyes
Хм,не съм забравила как става Sunglasses

# 251
  • София
Благовеста честита племенничка!!! Да е жива и здрава  и бързо възстановаване на сестра ти:bouquet:  bouquet  bouquet И аз скоро чакам, но племенник Grinning
Момичета това с новото майчинство е добре именно, за да излезат все повече работодатели на светло и да започнат да осигуряват жените на реалните доходи, за да може после да получават високо майчинство. А това, че не се отнася за бременни - има се предвид не че няма да ви засегне, а че няма да се изисква във вашия случай осигуряване за минимум 1 г., а си остава 6 м., а иначе 1 г. ще получавате 90 % от заплатата си.

# 252
blagovesta   bouquet  bouquet  bouquet
честита ти племенничка!А ти да си добра леля  Wink

# 253
  • София
Да се изкажа и аз за новото положение за м,айчинството, че, както съветват в счетоводната тема, най-хубаво да се изчака и да се види аджеба какво точно е прието, а не да се разчита на тълкуванията на различните журналисти. Днес изчетох какви ли не версии, така че аз лично ще чакам официално в ДВ, па тогава  Whistling

# 254
  • София
Благовеста,да ви е жива и здрава за радост на всички вас!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт