РУСЕнска зимна...

• 19 904
  • 289
  •   1
Отговори
# 180
  • В море от любов
Довечера можем да се засечем, аз към 17.00 го взимам Grinning
Но определено питай госпожите, защо така се е...ат (извинявам се за израза нали) Rolling Eyes Mr. Green
Не може така да се делят децата Naughty, на един да дават играчки, на друг не, какво е това безобразие?
Попитай ги да видим какво ще ти кажат newsm78, защо ли си мисля, че ще кажат: ''Ооо няма такова нещо!'' Thinking

# 181
Момичета забравих да ви питам, къде мога да намеря платнена торба/кош/ за играчки? Търсила съм в Практикер, Мосю Бриколаж, Метро, Далисимо и м-на с/у Оптик Мат на Центъра на 2-я етаж. Случайно някой да е зърнал такива?

# 182
  • Русе
В Практикер (или Мосю Бриколаж, че все бъркам в кое от двете съм видяла нещо) имаше от онези, които са с животинка отгоре. Но ги слагат на странно място. Виждала съм ги и пред касите, и при мокетите. Така че, огледай хубаво, може да не си ги видяла, имайки предвид странните места, на които им хрумва д аги слагат. По-скоро, мисля, че беше Практикер. В Кауфланд от време на време пускат същите, но вчера поне не видях. В МЕТРО също съм виждала от тези.
От най-обикновените (като кош с 2 дръжки от страни и с мрежа) има в левчетата. Не изкарват много, но все е нещо (освен ако не го търсиш за подарък). Те са сгъваеми и са по една педя големи, когато са в магазина, така че може и да си ги проспуснала (пак да уточня, че не разбрах много добре дали търсиш нещо по-специално или просто нещо да събереш играчките)  Peace

# 183
И аз искам да взема нещо по-издръжливо, че тези с мрежата се късат много. Та ще ми е полезно да прочета!

# 184
  • Русе
Дано да не съм ви досадна вече, но да се отчета- госпожата ми обясни, че не дава на моя син да играе с тази прословута игра, защото все той искал да играе там и не давал на други деца да стигнат до нея, затова тя ги редувала, а това за парите не била казвала тя, а сигурно колежката и или детето си било съчинило. А да се събират по 50 лв за играчки и почерпки били решили самите родители от нашата група и не трябвало друг да плаща почерпките за моето дете- за това спор няма, права е и аз ще дам пари за тези разходи, но не може да ни изнудват. А след родителската среща не ни били казали за парите, защото нямали право да ни искат, трябвало другите родители да ни кажат, а и не смеели, защото знаели, че с нас ще имат проблеми, защото ние сме се разправяли с тях. А повода, по които моят мъж наистина ходи да говори с госпожата е, че в три последователни дни малкият се прибира от градина с подстригана коса- без бритон. Първият път- работили с ножички, той пробвал да се подстриже, добре случило се, на вторият ден, пак си замълчахме, но когато и на третият ден доиде с кичур коса отрязана до дъно, естествено ще отидем да ги попитаме, какво става и къде гледат госпожите докато децата работят с ножиците, ами следващият път, ако не си оцели косата, а окото? А госпожата, която беше дежурна предният ден дори не е забелялаза, че той е без бритон, на сутринта беше изненадана, че е станало на градината, а не в къщи. Да, всеки смята, че той е прав, но за пореден път се убеждавам, че колкото по-вече  мълчиш, толкова по-вече те правят на глупак и трябва да си защитаваме правата, както си спазваме задълженията, аз проявявам уважение към институцията и хората в нея и искам да ми отвръщат със същото.
Днес на работа говорихме с колежки за моя проблем и всеки разказва някаква история-  как в дома на познат на едно от момичетата, има 12-15 детски столчета от градината, в която той работи като общ работник и купища нови играчки пак от там, как на колежка с две деца, голямото завършва 4 гр., а малкото постъпва в 1 гр. и при положение, че тя знае как е изглеждала стаята на завършващите и какви играчки оставят, есента провеждат род.среща с новите в празна стая- без килим, без играчки и естествено всеки родител иска детето му да расте в подходяща среда и започва едно събиране на пари и едни покупки- до следващото лято, когато част от тези играчки изчезват, ако въобще са стигнали до децата. Защото колко от родителите са влизали в стаята и знаят, с какво в действителност играят децата и дали това, което са купили се използва от техните деца?
Големият ми син учи в друга детска градина- там пък, касиерката, която събира таксите правеше номера. Лятото, когато бяха сборни групи в друга градина плащахме таксите по два пъти, и понеже лятото не бяхме редовни сумите бяха малки и не съм се задълбочавала да търся стари бележки, казват, че дължим и си плащахме. На следващата година лятото пак така, този път вече ходих да говоря с касиерката, тя твърдеше, че дължим пари- исках да видя квитанциите които остават при нея, според нейните екземпляри наистина дължахме такса за един месец, но в квитанцията, която ни беше дала на нас имаше вписани два месеца на една и съща страница, т.е нейният и моят лист се различаваха, въпреки, че единият трябва да е копие на другия. И понеже парите и съответната бележка се предават от мен през лелка или госпожа на касиерката и обратно в разстояние на 2-3 дни, децата ги водим в различен час от работното време на касиерката и в различна сграда, номера минава. Тогава само споделих факта с госпожите през новата учебна година, те казаха, че имат и други подобни сигнали и до там- не съм раздухвала въпроса, защото не исках човек да остане без работа заради мен, въпреки, че това си е злоупотреба. И когато дойде ред малкия да тръгва на градина- реших да е в Чиполино- хем ми е по-близко, хем може да е по-добре, да няма ядове като в предната. Но тук пък друго излиза.
В заключение на дългият ми пост- да не се увличаме в добрите си намерения- винаги ще се намери кой да се възползва.

# 185
  • В море от любов
Ти с коя г-жа говори?
Така си и знаех, че ще се оправдаят Mr. Green

# 186
  • Русе
Г-жа Иванова

# 187
Eeeeeeeee Ралник,направо ме уби.Ама как няма да раздухваш тея работи бе?Те май наистина взеха да си правят всякакви гаври с нас,аз и от други приятелки дето децата са им на детска съм чувала ,че все искат нещо ама тез направо прекаляват.Амчи що сте ги питали за бретона,я си трай да не дава Господ нещо друго тогава пак ли няма ги питаш  #2gunfireТя Елеонора Николова преди да стане кмет беше идвала във фирмата и се направи на интересна да ни задава въпроси за уреждане.Повечето бяха за ясли и дет.градини,защо не си спазват работното време,тя каза оо няма такова нещо работят до 18.30ч  Rolling Eyes
Сашимама то и да го спреш като е бил в контакт с децата няма смисъл,аз го нося.
От край време мисля че има снимки с Дядо ти Коледа само в градините,щото са по-големи децата.И аз се надявах ама ниц,даже и апарат няма да им нося,жалко че няма да си видя детето като зайче  Sad

# 188
  • Русе
Платнени кошове за играчки с различни животни има в Практикер преди касите.Струват около 30 лв. Аз лично взех подобен платнен кош с Мечо Пух от детския магазин в Кауфланд. Там беше 16 лв., но беше малко по-нисък от този в Практикер. Доволна съм , защото дъщеря ми има навика да влиза в него и все още е здрав, за разлика от тия в левчетата, които са от мрежа и издържаха точно седмица.

# 189
pezi_ru кога го купи този кош, сигурно е било по-отдавна, но сега като се замисля в детския м-н на Кауфланд не съм проверявала.

ralnik желязна си. Подкрепям те в начинанието и позицията, която си заела спрямо градината, но си абсолютно права. Родителите забързани в своето ежедневие и ангажименти не обръщат внимание на повечето неща свързани с тяхното дете и градината, но благодаря, че отвори моите очи за тези неща.

# 190
  • Русе
Атлантика, поне преди два месеца,когато го купих от детския в Кауфланд,  имаше кошове и в Практикер. Но трябва да се загледаш.Иначе ще ги подминеш.Успех и дано намериш Wink

# 191
  • Русе
В Практикер кошовете са в дъното, където продават килимите, има едно пале пълно с такива, аз миналата година нашия оттам го купих, здрав е.

# 192
  • Разград-София
Добро утро момичета  Hug
Как сте ?
Ето кафенце за разсънване  Mr. Green

# 193
Еееее, Margaret (Brokenhearted) къде се загуби напоследък?

# 194
  • Разград-София
Тука съм Атлантика  Hug  хвърлям ви по един поглед. 
Ти как си ?  Как върви бременноста ? Как се чувстваш ?

Аз съм що годе добре ...  Малко ми е криво  cry  като наближат празниците и затова не съм писала .
А иначе всичко си е едно и също - борба за глътка живот и спокоиствие .  Tired
Намиляй шкембата  preggo от мене и намачкай бъдещия батко  Hug

Весел ден желая на всички  Heart Eyes ,напук на лошото време навън  cold .

А сега отивам да шетам  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт