Ще имам близнаци! Тема с продължение.... 9

• 26 115
  • 342
  •   1
Отговори
# 225
  • Някъде там...
Аз май съм най-несериозна в мазането - веднъж дневно, понякога даже забравям.  Embarassed Засега няма поражения, но има още много време да се появят.
Моята обиколка сега е 108 см, килограмите са +7. Не мога да си представя какъв хипопотам ще стана след някоя и друга седмица, като знам че бебетата сега започват да растат много интензивно. Моите моми вървят едрички засега - в 27 г.с. бяха по 1070 и 1100.

Иначе докъм 17-18 г.с. нямах почти никакъв корем, после започнах да раста със скоростта на светлината.  Joy

Количката на Чиполино не е лоша. Става и за новородени и не е тежка - 12,5 кг. От евтините модели тя си заслужава най-много.

# 226
Моите моми вървят едрички засега - в 27 г.с. бяха по 1070 и 1100.

Иначе докъм 17-18 г.с. нямах почти никакъв корем, после започнах да раста със скоростта на светлината.  Joy

Количката на Чиполино не е лоша. Става и за новородени и не е тежка - 12,5 кг. От евтините модели тя си заслужава най-много.
При нас положението в 29 седмица беше по 1300гр всяко бебе,а в 33 седмица бяха между 2300 и 2600гр.,но докторката,която ме гледаше не беше съвсем сигурна и не искаше да ме заблуждава...но каза,че вървяли много добре.Сега 3 седмици по-късно се надявам да са всяко по над 2500гр.,което обаче ме съмнява newsm78
За количката-от евтините наистина тя си заслужава най-много,но пък и честно казано не бих дала 1000лв за количка,освен ако заплатата ми не е поне 3000лв. Ние успяхме да заделим толкова /а 370лв всъщност не са малко/ и купихме тази количка...Е,сигурно има много по-хубави колички,но всеки според възможностите си ,нали Mr. Green

# 227
Фокси, имате прекрасни снимки от България, а ти си мацка с интересно и3лъчване  Peace Stop.

Мисля си, че в та3и седмица твоите бебета са наистина по големи от 2,5 кг. Моите в 34. бяха почти толкова. А корема ми беше огромен, дори и под юргана си личеше какъв е колос  Wink.

Количката ти състо е добра, тук хората масово си купуват втора ръка. Моята я купихме на бли3наски ба3ар 3а 290 евро бе3 косове (немската марка Хартан

http://www.hartan.de/produkte/kinderwagen.php?modell=zx-ii
и сте я пол3вам докато имат нужда от количка.

Стискам палци на всички ви, кураж дружина   bouquet, а сега отивам да върса домак. работа  ooooh!

# 228
Фокси,а има ли дъждобран към количката?

# 229
Е-е-ех, момичета, аз я докарах до 135 см. обиколка, бях направо страшилище накрая  #Crazy Сега направо не мога да си представя как съм била толкова огромна, а иначе тръгнах от 65 см. някъде... Но пък резултатът си заслужаваше  Heart Eyes
Стрии не ми се появиха, мажех се с бадемово олио, най-обикновена марка, но имаше невероятен резултат. За съжаление обаче няма как да се избегне преразтягането на кожата, соято си остава малко набръчкана т.е. коремче като спукано балонче, но хич не се кося  Simple Smile

Ф
Количката ти състо е добра, тук хората масово си купуват втора ръка. Моята я купихме на бли3наски ба3ар 3а 290 евро бе3 косове (немската марка Хартан

http://www.hartan.de/produkte/kinderwagen.php?modell=zx-ii
и сте я пол3вам докато имат нужда от количка.

И аз съм в отбора с Хартан, страшна немска машина  Mr. Green Засега съм много доволна, въпреки че като порастнат близнаците бутането на количка си става много тежък физически труд  :naughty Но пък поне е здрава , айде стига съм я хвалила, че знае ли се  Wink

# 230
да не остана по-назад Simple Smile
100 см точно съм, меря се с един хартиен метър от онези безплатните в магазините за мебели Simple Smile Точно целия ме обикаля.
а съм +13 кг, всичко в корема, като картоф на клечки съм Simple Smile

Аз изчетох цялата тема за колички и нищо не мога да реша. Имаме 1000 лв за количка, във фонд "не пипай, за децата". Но не мога да избера марката ....Все се надявам, че ако се запаз количката ще мога да я продам на някоя мама за 40-50% от цената...

# 231
Фокси,а има ли дъждобран към количката?
Има.Аз си мислех,че няма и исках да купуваме допълнително,но когато се прибрахме и я разгънахме видях,че има. Отделно има и две чантички,които не са много големи,но стават за шишета и дребни неща,а отолу има два отделни коша.
Ние нямахме кой знае какъв избор каква количка да вземем,защото и без това се наложи да излезем да живеем под наем,пък и не е лесно с една не висока заплата все пак.Но и аз доста се притеснявах за количката.Много мами ми казаха,че количките на Чиполино са най-добрите от евтините,а една мама с количка специално като нашата ми беше клиентка,та нея подробно си я разпитах.Бебетата бяха по на 9 месеца,а на количката, освен че беше вече видимо износен плата,нищо й нямаше.И майката ми потвърди,че й свършила чудна работа.Дано и на нас да ни свърши хубава работа...
Аз единствено не исках Бертони.Много са красиви,изглеждат супер на външен вид,обаче били паянтови...

За мазането съм твърдо "за" мазането с каквото и да е,стига да е мазно и независимо на каква цена е.Първото олио,което си купих беше на Мама Донна и ми свърши за отрицателно време.За него дадох към 15лв. мисля newsm78 и го изразходих сигурно за седмица.След това си купих едно масло на Икаров и крем против стрии на Дева и се мажех сутирн и вечер с Дева-та,а на обяд с маслото...Още тогава знаех,че е напълно възможно да се нацепя каквото и да правя,та ако ще и със златен лосион да се клепотя,но поне щях да съм сигурна,че съм направила всичко възможно да нямам стрии.Сега смятам да продължавам да се мажа и след като родя,защото и без това кремчето си ми харесва..и ми струва 5 лв. за около 3 седмици Mr. Green
Леле,много се  разписах пак Blush

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 23:06 от foxy81

# 232
Фокси, малко ти остава, така че стискам палци за леко раждане и здрави бебета. Мисля, че малките ще са си с нормално тегло, ще видиш че ще са над 2600-2700. В 34-а седмица моите бяха по 2300.
Успех в търсенето на колички, много е трудно знам, спомням си аз какъв тормоз и чуденки имах, добре, че тук близнашките майки са търпеливи.  Hug

# 233
foxy, като прочетох се замислям и аз за Чиполиното. Дори 9 месеца да изкара пак си заслужава, после си мисля за Макларън, това е количка-щастие, лека, здрава и маневрена. Скоро бяхме във Дисниленд във Франция- е поне 90% от количките бяха Макларън. Тук са доста скъпи, но аз ще опитам нещо на старо от Франция....
Така или иначе след вчерашния дъжд ни чакат ремонти на покриви, така че децата ще се съобразят с финансовата криза Simple Smile Понякога ми се реве, че не съм под наем...

Аз да попитам, като казвате че след 28ма седмица има увеличение на корема видимо и бързо, усещате ли дискомфорт, чувствате ли разпъването.  Аз досега не е оплаквам, живея си нормално, ходя на работа, шофирам и върша домакнската работа....но, от няколко дни с контракциите ме е страх и полежавам.... Според вас при конските ми дози магнезии очаква ли се да намалеят, или божа работа? (сутрин и вечер магнезии диаспорал 2х300 мг + 2 х 500 магнерот на обяд)

foxy след някоя друга седмица като се родят мишленцата ви с пиш....нца, да кажеш някоя да пише тук Simple Smile

# 234
  • Някъде там...
Венче, определено има дискомфорт - коремът освен на ширина и напред, расте и нагоре. Притиска стомаха и другите вътрешности. Навеждането става трудно, да не кажа невъзможно. На мен ми е трудно и да ходя - боли ме кръста и ниско долу. Отделно бебетата вече са големи и пъхат крачета и ръчички навсякъде, ритничетата стават болезнени на моменти. На мен ми е трудно да си намеря и удобна поза за сън с големия тумбак.
Ето го моя отпреди седмица: http://media.snimka.bg/1945/010146353-big.jpg
Магнезия може да го намалиш като намалеят и контракциите. Моят лекар ми е казал да си определям дозите според това как се чувствам в момента - минимална доза магнерот 3*1 , максимална доза 3*2. Аз имам контракции предимно сутрин и вечер, затова в повечето случаи го пия сутрин и вечер *2 и по обед 1. Само в дните с много контракции си пия 3*2.

Макларън имаше Каси, питай нея.  Grinning

За инжекцията за дробчетата не се наложи да питам днес - лекарят ми по ЖК каза, че е хубаво към 31-32 г.с. да я сложим профилактично.  Peace

# 235
Фокси  Hugбраво на теб според мен ще са големи твоите бебоци за близнаци. Жабче на мен в 32 г.с. ми биха профилактично инжекцията за развитие на дробчетата. Днес ходих за 2-ри път на тонове и слава богу успяха да ги хванат и двете бебета. Относно растежа на корема - обиколката ми е 112 см сега, че преди около седмица беше 110 см някъде, дано растат и бебетата. Някой питаше за отзиви за Д-р Дяволов- аз съм чувала много добри неща за него, а днес в Тина Киркова чух ( не за 1-ви път), че ако тръгнат да излизат преди 34 г.с. най добрите условия за недоносени бебчета са в Майчин Дом. Относно количките- накарах да сгънат и разгънат на в два магазина моделите за близанци на Чиполино и на Кенгуру и ги пробвах как се движат, и като че ли по ми допадна на Кенгуру, по лесна е за маневери (според мен) и изглеждат колелата по стабилни от тези на Чиполино.   

# 236
  • София
  Венче, определено става по-тежко към края, но аз не съм имала някакви особени проблеми или болежки. Корема си ми беше доста пораснал и ми пречеше за определени движения, но деня преди да родя например бях на поход по Витошка в подкрепа на кърменето. Месец преди да родя си бях още на работа, родих в деветия месец, тоест към 37 гс всяка по 2,5 км. Определено сега с едно бебче ми е много по-лесно, но освен че ми тежеше повече не съм имала някакви по-особени оплаквания предишния път, така че е напълно възможно и при теб да мине леко бременността.
  На мен профилактично не са ми били инжекции за дробчетата на малките, но може би защото не съм имала някакви сериозни контракции преди това и не е имало индикации за преждевременно раждане. Малките се родиха доносени и нямаха проблеми с дишането. Жабче инжекциите не са ли няколко на брой, и не се ли поставят през определен период от време по една например? Мисля че съм чувала, че ако има индикации за преждевременно раждане тогава ги бият като гледат да задържат поне няколко дни раждането за да може да се завърши целия курс.

# 237
Аз бях много доволна от Макларъна.  Peace

Жабче, колко само е пораснал тумбака ти. Браво на девойките.  Hug

На мен също не са ми били инжекции за дробчетата на малките. Родих в пълна 37-а седмица.

# 238
момичета, тези профилактични инжекции ме изумяват, честно казано. Ако няма някаква реална вероятност да родите съвсем преждевременно, ги намирам меко казано странни Rolling Eyes

# 239
  • Някъде там...
Ами нямам представа, може би защото сме след ин витро и се презастраховат лекарите...  Rolling Eyes Аз питах на предната страница, защото съм го чувала и от други пациентки на клиниката.
Аз лично съм с много контракции и периодично съм на Гинипрал, въпреки че до последния ми преглед на 12.01 нямаше съществени поражения по шийката. Имам и спонтанен аборт в 17 г.с.

Последна редакция: ср, 28 яну 2009, 18:08 от Жабче

Общи условия

Активация на акаунт