. Просто искам да знам ако някой има личен опит, как сте изкарали бременността и дали всичко е било нормално, защото аз много се притеснявам въпреки че лекарите ме уверяват че всичко ще е наред като пия желязо по време на бременността

,без ефект.Имам обилен,продължителен цикъл,по време на който съм припадала,или съм го карала на легло.Това не ми попречи да забременея веднага,щом решихме и да износя две прекрасни бебенца,вече големи(малкото днес ми е рожденник
)
, но същевременно хемоглобинът ми е 146, а еритроцитите също са в норма. Без да съм си правила предварителни изследвания, предполагам, че и преди бременността желязото ми не е било много високо, тъй като съм с обилен и продължителен цикъл и не ям никакви зелении. Като ученичка след едно боледуване ми бяха казали, че съм развила лека анемия, но по-късно нещата се нормализираха. Сега отново ми лепнаха диагнозата желязодефицитна анемия и ми изписаха препарати - първоначално Тотема в продължение на 10 дни, а след това Сорбифер дурелес поне за още 1 месец.
и се прави точно с такава цел–установяване дали е таласемия или обикновена анемия.
Най-лесно е да се постави като диагноза желязодефицитна анемия, ако като се разтърсих за инфо за таласемията, прочетох за още 10 видове анемии.Хубаво е да се направи консултация с хематолог след електрофореза, с направление май изследването е безплатно.Виждала съм, че правят изследване за таласемия в обикновени лаборатории за 15 лева, но само това, което пише Герчо може да се приеме за правилна диагноза. Препоръчани теми