Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

• 60 144
  • 639
  •   1
Отговори
# 510
Спагети `Карбонаре`-м-м-м-мм-м-м-м! Flutter Crazy

# 511
мммдаааа вкусни бяха, много Mr. Green Blush

# 512
Имам малко мусака от вчера,направих една супичка от лапад,че ми донесе свеки и тиква метнах за десерт

# 513
 Laughing преди фчера агнешка дроб чорба, фчера: копривено пюре със сирене и яйце, таз вечер: пушена скумрия , зелева салата и варени картофи с чесън. много съм горда, защот успях през уикенда да нагостя половинчето с грис халва по индийски  Laughing Laughing Laughing

# 514
  • все тук
снощи отворих фризера и поопразних разни остатъци - замразено парче пушено пилешко филе, чесън, зеленчуков микс, ориз, соев сос и подправки - мини импровизиран китайски специалитет. Ама нямаше недоволни.

# 515
Един голям гювеч със свинско месце забърках снощи, а днес ще дояяждаме. Довечера само ще добавя една салатка домати със сиренце и сме готови Mr. Green

# 516
Снощи имаше спагети със сос и боб,а днес пилешка супа Grinning

# 517
  • София
Laughing преди фчера агнешка дроб чорба, фчера: копривено пюре със сирене и яйце, таз вечер: пушена скумрия , зелева салата и варени картофи с чесън. много съм горда, защот успях през уикенда да нагостя половинчето с грис халва по индийски  Laughing Laughing Laughing
ООО я бързо казвай рецептата за грис-халвата!  Shocked

# 518
Едни спагети "Карбонара" мисля да спретна, че нямам никакво време, а трябва да се яде нещо, пък и сме им фенове в къщи Mr. Green
Lilly,може ли рецепта.

# 519
Снощи - руска салата, кюфтенца и таратор
Днес - броколи, варени картофи сьс бял сос, свинско филе

# 520
снощи кебап със свинско и пикантни картофки ,днес нищо/ядохме пъстърва и салатка ама си я поръ4ахме в ресторанта до нас/щото 4ак след 18ч тръгнах да готвя ,сложих пилешка супа ама тати се прибра много гладен и така...

# 521
Едни спагети "Карбонара" мисля да спретна, че нямам никакво време, а трябва да се яде нещо, пък и сме им фенове в къщи Mr. Green
Lilly,може ли рецепта.
Може Laughing

300-400 гр. бекон (ориентировъчно, но всъщност ако е по малко не е проблем просто месцето е по малко)От майка ми знам, че оригиналната рецепта за "Карбонара" е с пушена сланина, някаква тяхна си там, не като нашата, но като че ли най близо до това е беконът при нас или пушените гърди. Аз обаче предпочитам бекон защото е без кокали. Важното е месцето, което се използва да не е постно.
4-5 яйца (в зависимост от големината)
1 малка кофичка заквасена сметана
300 гр. кашкавал
1 пакет спагети
босилек на вкус
черен пипер

Месото се нарязва на малки кубчета и се запържва хубаво. В една по-голяма тенджера се разбиват яйцата, сметаната, настъргания кашкавал и подправките, сместа се посолява на вкус. Сваряват се спагетите и се отцеждат от водата много добре. Докато са още вряли се изсипват при яйцата и се започва едно лудо бъркане. Идеята е, яйцата да се сгъстят от топлината на спагетите,за това спомага и кашкавала и сметаната. Към тази смес се добавя и месцето заедно с мазнината и се бърка за да се разпредели равномерно. Спагетите трябва да станат гъсти и лепкави, тогава са готови. Ако случайно не стане точно така и соса стои по редичък(понякога ми се случва, когато не ги отцедя добре) ги слагам на котлона за 1-2 минути и при непрекъснато бъркане сосът се състява. Цялата дандания ми отнема 20 минути с нарязването на месцето, а изяждането на тенджерата след това ни отнема малко повече време, но не много повече Mr. Green
Добър апетит!

Чела съм, че тези спагети се наричат спагети по "въглищарски" защото се ядат от бедните хора, които могат да си позволят само сланина...

# 522
Аз `Карбанаре`-то  го правя с кайма,че бекона не е много на почит у нас.СТава добре. Peace

# 523
Миналата вечер: Броколи с масалце, запечени с топено сиренце и кашкавал!

Снощи: Кюфтета с доматен сос!

Бързо, лесно, вкусно!

Поздрави Wink

Последна редакция: пт, 04 ное 2005, 18:19 от Toni4ka

# 524
Снощи мусака,тази вечер телешко задушено със зелева салатка bowuu bowuu

Общи условия

Активация на акаунт