Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

  • 60 224
  • 639
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 1 873
Снощи: Домати с ориз
Днес: Рецептата за зеленце в гювеч на мама Maika   Grinning
Как е? Хареса ли ти? Ти какви подправки сложи?
Стана много хубаво.Сложих му всичко по твоята рецепта +малко сол и черен пипер, че зеленце без черно пиперче не обичкам! GrinningСтана много бързо и вкусно.

# 136
  • Мнения: 458
Снощи - пълнени чушки, а  днес ни е рибен ден, така 4е ще има - мерлуза по воденичарски  food002

# 137
  • Мнения: 272
Що е то - мерлуза по воденичарски?  newsm78

# 138
  • Мнения: 1 982
снощи шкембе, и двамата с мъжо много обичаме, а днес още не съм измислила, ще размразя една кайма, пък ще видим newsm78

# 139
  • Мнения: 1 998
снощи любимата ни манджичка с пилешки сърчица,голяяяма купа зелева салата и за десерт желираната торта,която знам от тук   chef

# 140
  • Мнения: 3 537
Снощи яхния свинско с бамя,шопска салатка ,днес пак същото,пък за утре ще видим.

# 141
  • София
  • Мнения: 396
Снощи доядохме лозовите сърми, където освен ориз имаше още грах, царевица и гъби /каквото намерих поизостанало в хладилника Wink /, а тази вечер зеле с домати и свинско. Плюс абсолютно задължителната в жегите шопска салата.

# 142
  • Варна
  • Мнения: 4 817
Оф, сварих днес домашно пиле, обаче не остана време да го направя на фрикасе и супа, та остана за утре. Обаче тая вечер панирах калмари с ги гарнирах с картофено пюре със сметана и маганоз.  лято все пак, уж нещо по-леко да се яде, ама това много пържено,мазно такова...  Thinking

# 143
  • Мнения: 7 821
Снощи - спагети, днес - мусака.

# 144
  • Мнения: 237
Снощи - Дроб по селски и млечна салатка
Днес - Свинско  със зеленчуци в глинен гювеч и шопска салата

# 145
  • Мнения: 4 244
Снощи приготвих пикантнолюти телешки стекове по карибски с картофени триъгълници и зелена салата.
Ако някой иска рецептата за лютото ще я пусна

# 146
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Давай!

# 147
  • Мнения: 4 244
Телешки стек по карибски (лют)

Продкукти
2 тел стека (или по един за хората които ще хапват)
1 глава чесън (счукан, смачкан - по избор)
1 люта шипка (чили) пиперка (наситно накълцана)
1 корен джинджифил (обелен и настърган)
1 лимон (сока)
1/2 ч бира
сол
черенпипер
сметана
1 мандарина (портокал или компот от мандарина)

Приготвяне
От чесъна, шипката, джинджифила, лимона, бирата, солта и пипера правя марината и потапям вътре стековете (през това време приготвях картофените триъгълници)
След това изпържвам стековете в малко мазнина на вкус (някои ги обичат напълно изпечени, някои средно - да има малко розово вътре, други алангле - да потича кръв при разрязване)
Изваждам ги и ги слагам на топло, а в тигана сипвам маринатата и сметаната за да стане сосче и на финала слагам мандарината да омекне малко
Сервирам в затоплена чиния = поставям стека, нареждам върху него от мандраринката и полива с соса, гарнирам с картофите и салатата

Да ви е сладко!

# 148
  • София
  • Мнения: 3 336
Вчера - снощи - пилешки дробчета по селски, ама в МВ /по мързеливия начин/ и шопска салата. Десерт - крем-нишесте "ягода".
Днес - тиквички с ориз, но не на фурна, ами като манджа. С много магданоз и копър. Десерт - плодове.

# 149
  • Мнения: 5 500
Вчера на обяд картофи със зелен боб като манджичка, а снощи зелен боб с кисело мялко последното по рецепта на свекърва ми, много ми харесва. Задушава се зеления боб с малко зехтин и сол, изстудява се и се слага в сервирна дълбока чиния, слага му се пасиран чесън и копър и се полива с кисело мляко. Загрява се една лъжица зехтин и се поръзва червен пипер, малко се запържва и боба се полива. Става невъзможно вкусно, лека лятна манджичка.

Общи условия

Активация на акаунт