Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

  • 60 221
  • 639
  •   1
Отговори
# 150
  • Вече на село
  • Мнения: 569
Благодаря за лютите стекове. Няма как да не ги направя, защото у нас лютото се яде в промишлени количества.

# 151
  • Мнения: 1 006
Моите дзверове почти не искат да ядат в тия жеги,особено месо... smile3511Вярно, че ни предстои море и там ще се охарчиме, но бива ли чак такава икономия?Нали трябва да оцелееме... newsm45

Вчера-таратор, картофено пюре, шопска салата, диня.

Днес - таратор, тиквички с кисело мляко, нещо като чушки-бюрек/не ги панирам, а ги правя на фурна/, салата, плодове.

Обаче вече има недоволни още преди да са яли... smile3511

Дайте идеи за по-леки рецепти, че мозъка ми и той се размекна sweating

# 152
И така Simple Smile
Аз вчера сготвих една от рецептите на Иван Звездев и стана прооосто вълшебно  bowuu хихихи

Значи в йена слагаш предварително направено пюре от настъргани домати. отгоре редиш пържено патладжанче, после нарязано на кръгчета топено сирене и отгоре нарендваш кашкавал и заливаш с две разбити яйца. За подправки сол малко босилек и сложих черно пиперче на зърна в доматите. Запичаш във фурната и готово.
Имах и гости и си облизаха пръстите  Laughing
Манджичката е малко тежичка та малко можеш да си хапнеш от нея ама вкуса много ми хареса. Simple Smile
Салатката класика шопска
А десертчето беше диня.

Днес: Аз след вчерашното свинстване съм на диня, а мъжа ако е по гладен има в хладилника от по-горната манджичка още Wink

# 153
  • In transit
  • Мнения: 14 197
Офф нищи не ми се яде или готви в тия ужасни жеги Sad, ама мъжете искат да ядат. Та снощи ги храних с пилешки сърца на скара, пържени картофи и шопска салата. Днес мисля пилешки пържоли на скарата да метна, гарнитурата още не е измислена  newsm78 някъде из темата имаше една морковена салата , мисля да я пробвам и рецептата на адашката Афродита с зеления боб   bouquet

# 154
  • Мнения: 766
Снощи съпругат ми беше направил зрял фасул яхния - чудесно ядене със задължителните люти чушлета с много магданоз и прясно козе сирене newsm10, а днес с остакът от фасула, малко ориз и някакъв колбас /може и без него/ ще го запека във фурната. Салатката е задължителна - от зеле, доматки и краставици със чеснов сос  chef 

# 155
  • Мнения: 5 183
Снощи спагети. Днес ги дояждахме + телешки паржолки, киснати в бира и 4есън, на скара. Утре - пиле фрикасе.

# 156
  • Варна
  • Мнения: 1 123
Кашкавалени кюфтенца (по рецепта на tedi_b от тук от форума) и млечна салатка. Десерта у нас винаги е плодове, поне по два три вида  Simple Smile

# 157
  • Мнения: 1 982
Кашкавалени кюфтенца (по рецепта на tedi_b от тук от форума)
и аз това мисля да готвя Mr. Green, а за гарнитура домати със сиренце и за десерт-кекс направих някакъв, дано е станал хубав
а снощи бяхме на принцески Peace

# 158
  • Мнения: 5 183
Днес ще правя пиле фрикасе и баница.

# 159
  • Мнения: 237
Днес дроб сарма , сух таратор и пъпеш .

# 160
  • Мнения: 373
Телешки стек по карибски (лют)

Продкукти
2 тел стека (или по един за хората които ще хапват)
1 глава чесън (счукан, смачкан - по избор)
1 люта шипка (чили) пиперка (наситно накълцана)
1 корен джинджифил (обелен и настърган)
1 лимон (сока)
1/2 ч бира
сол
черенпипер
сметана
1 мандарина (портокал или компот от мандарина)

Приготвяне
От чесъна, шипката, джинджифила, лимона, бирата, солта и пипера правя марината и потапям вътре стековете (през това време приготвях картофените триъгълници)
След това изпържвам стековете в малко мазнина на вкус (някои ги обичат напълно изпечени, някои средно - да има малко розово вътре, други алангле - да потича кръв при разрязване)
Изваждам ги и ги слагам на топло, а в тигана сипвам маринатата и сметаната за да стане сосче и на финала слагам мандарината да омекне малко
Сервирам в затоплена чиния = поставям стека, нареждам върху него от мандраринката и полива с соса, гарнирам с картофите и салатата

Да ви е сладко!
Ауууууууу, добро ще да е ! А картофените триъгълници? Как се правят?

# 161
  • Мнения: 4 244
Ауууууууу, добро ще да е ! А картофените триъгълници? Как се правят?
Настъргвам картови на едро, посолявам ги и го оставям да постоят за да си пуснат водата.
След това ги изтисквам и им добавям яйце, подправки на вкус (минимум черен пипер, аз слагам и мащерка, магданоз). Омесвам тестото.
Понеже имам тенекиени формички за сладки - ползвам тях за оформяне на кюфтенцата (а моите са триъгълни) и в един тиган са нагорещена мазнина слагам пълните с сместа формички, оставям ги да се запържат от едната страна до златисто и преди да ги обърна вадя формичката
Малко играчка е ама има вид после

# 162
  • Мнения: 5 500
Днес на обяд рибена чорба, мъж ми донесе една черноморска акулка и като я разфасофа остана средната част и я попарих в солена вода колкото да се отдели месото. В тенджера с вода сложих лук, картофи, моркови, риган, чер пипер и девисил,зехтин, сол и рибата и стана рибена чорба.
За утре на обяд съм отделила от филетата и ще ги приготвя във фурната с много лук, моркови и гъби, сол, зехтин, босилек, червен и черен пипер. 

# 163
  • Мнения: 980
днес супичка от пресен лук и сиренце със zастройка от кисело мляко, яйце и браШънце, а утре Ще крънкам да ме водят на ресторант. Mr. Green Ако не ме огрее Щъ не Щъ Ще правя огретен Thinking

# 164
  • Мнения: 5 183
Днес за обяд пилешко със спанак и ориз
Ве4еря - филе от сьомга на скара с гарнитура от задушени броколи и карфиол.

Общи условия

Активация на акаунт