Кой какво сервира снощи, Кой какво ще готви днес.

  • 60 141
  • 639
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 1 873
rosa аз съм приготвяла сърна по следния начин и става много вкусно, само че предварително месото трябва да е накиснато в прясно мляко с 4ерен пипер на зърна, бахар на зърна, дафинов лист.
Значи в глинен гювеч слагаш нарязаното месо, 4-5 глави лук нарязани на лунички, 3-4 скилидки чесън, черен пипер на зърна, малко доматен сок, червено вино 1 ч.ч., сол, дафинов лист 2-3 листенца, малко олио, че дивеча е сухо месо и доливаш с вода.Прави се смес от брашно с вода и се слага под капака.Захлупваш и 2 ч на 200 градуса.
Или другия вариант е да се направи на капама, но при всякакви случай дивеча се приготвя с много лук....става най - вкусен.

# 241
  • Мнения: 1 873
Или друг вариант сега го намерих:

ЛОВДЖИЙСКИ САУШ /по рецепта на дядо ми/
[/b]

Продукти:
дивеч
3 - 4 глави лук
4 -5 скилидки чесън
1 кг картофи
4 шепи смилянски фасул/накиснат от предната вечер и полусварен/
0.500 гр доматен сок
черен пипер, дафинов лист, риган, червен пипер 1 ч.лъж, сол /подправките се слагат според вкуса/
1 ч.ч. червено вино
вода за доливане
Всичко се нарежда в гювеч.
Прави се пак тесто като в предната рецепта.Забравих да пиша,че се маже с малко мазнина/ олио, зехтин кой каквото си ползва/ и се натиска капака.Пече се на умерена фурна.
Става супер!

# 242
  • сред цветята
  • Мнения: 3 032
Karmen_mery, благодаря ти много zа идеите. Hug

# 243
  • MUC
  • Мнения: 573
Тази вечер имаше спагети карбонара, за утре се колебая между чили кон карне и нещо с тиквички  Thinking.

# 244
  • Мнения: 1 873
Да ви споделя рецептата на Иван Звездев  за огретен от патладжани стана хубава, ама май лиспва нещо и ще си я попрпменя Grinning!

# 245
  • Мнения: 4 244
Аз спретнах снощи една страхотна гъбена супичка, мъжа ми чак облиза тенджерата Mr. Green

# 246
  • гр. Луковит
  • Мнения: 30
Тази вечер пържени картофки със заешки пържолки на скара и шопска салатка, утре ще видим още не съм измислила менюто

# 247
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 391
Днес ще ядем печена риба, но незнам каква - съпругът отиде да я "хване". Вчера ядохме манджичка от грах, салата с доматки, а за детето направих таратор, че много го обича. А днес ще направя за гарнитура - картофено  пюре... Отивам да сложа картофите...

# 248
  • Някъде в Европа...
  • Мнения: 3 810
Снощи:Паниран свински дроб, Пържен шаран и бира
Днес: Миналата седмица Иван Звездев направи един огретен от патладжани, домати, сирене"Дунавия" и кашкавал та мисля него да спретна!

Karmen_mery, би ли споделила рецептата за огретена. Мерси предварително

# 249
  • Мнения: 766
Днес бяха картофени кюфтета и салата, а за утре първо съм обещала палачинки за  закуска, а за после - още незнам. Дайте резептата за огретана!!! Звучи доре!

# 250
  • Мнения: 373
Днес бяха картофени кюфтета и салата, а за утре първо съм обещала палачинки за  закуска, а за после - още незнам. Дайте резептата за огретана!!! Звучи доре!
ето я рецептата: http://www.btv.bg/week/?magic=coming&tale=156&s_id=13064

иначе ние днес бяхме на гости- шопска салата, мезенца, чушки бюрек, кюфтета и свински ребърца на ската с пържени картофки, за десерт - тирамису, диня, череши и др плодове....после се  Joyдо вкъщи Crazy Crazy и за ядене не искам и да чуя  hahaha

# 251
  • Мнения: 4 390
Снощи вечеряхме палачинкови бюреци със салата "Съвършенство".
Днес за обяд ще приготвям по-така меню...
Пълнени рогчета с морски деликатеси и сос, панирани рибни филета с копър (и със сос от лимон, и масло) и рибни филенца в пергамент. За десерт щрудел от бутер тесто с пълнеж от ябълки, стафиди и бадеми.

Някой да знае случайно какво може да се приготвя от Пат бризе (тесто за сладкиши)? newsm78

# 252
  • Мнения: 1 873
Karmen_mery, би ли споделила рецептата за огретена. Мерси предварително
Дам:)
Значи нарязваш патладжаните на филийки и ги пържиш с брашно, 2 средни домата нарязваш на филийки...В йенна тавичка нареждаш ред изпържен патладжан, ред домати , натрошено доколкото можеш сирене "Дунавия", после пак ред патладжан, ред домати, сирене и накрая настъргваш кашкавал.Пече се към 20-тина минути.С кисело млякце е супер.  chef

# 253
  • Мнения: 2 952
Аз пък 4есто правя пилешкото така .(най добре гърди4ки, може бут4ета също).Скагам го в съд и го поливам със  :   соев сос  на око както оби4ате , аз слагам  към 50 грама , 4есън на ситно , кет4уп 2- супени лъжици,1 суп.л. алкохол(не вино),1 суп.л. мед и малко люто(люта 4ушка на ситно , или лют сос.С това като полея месото го оставям за 1 4ас  в хладилника (може и пове4е).После го стрелвам така както е във  фурната , без  да слагам мазнина изобщо ...за 50 мин...или по-малко  ако са  гърди4ки.... на 220 градуса ...в тави4ка .....ислиза страхотия , понякога слагам и картофи на едро към месото след като  е преседяло със соса  в хладилника полято....и така пека ...много  вкусно!И не мазно.Само не слагайте лук или сол..или  4убрици разни.....убиват специфи4ния  вкус.

# 254
  • Мнения: 2 952
Ох , сетих се  за една рецепта ...казва се  супа  " Кубе" ...тя  е  иранска ,но се  готви  в Израел...аз малко сам я  заформила с  подправки по наш вкус ....замаях ги хаха! Кои са наи-добрите!
 Wink
И така....запържвате  си кайма с лук и с подправки както си знаете или пък пар4енца месо , а не кайма .Оставяте  я настрани , с нея  ще пълните "топ4етата"(кубе).

В съд слагате булгур(да ре4ем 4аша и половина) + по-малко от 4аша грис.Прибавяте му вода към 1 4аша .. олио 3 лъжици   и  сол на вкус....разбърквате и 4акате така да си поеме и да набъбне и да стане като тесто....от него се правят топ4етата...да е  преседяло така поне 4ас.

 Слагаме  вода  да  ври когато тестото за топ4етата  е  готово....защото ще ги пускаме във  врящата  вода.Във  водата  си слагате  4ервен пипер , 4убрица , булиони , доматен сос...,.....олио , лук нарязан на едро...овкусявате си я ...който иска и  люто...и 4есън.

Слагаме на ръката малко тесто , разтелено, слагаме бърху него от  каймата и го  завиваме ,  да  стане  топ4е с кайма  вътре ...пускаме  във  врящата  супа......така  топ4етата се  варят кам 1 4ас ...... като  огъня се намаля на минимум...след като ве4е са се  стегнали и не се разкъсват , а са корави.добавяйте вода ..и така ....Става  много вкусно..... .....

Дано ви се полу4и да не ме  биете #2gunfire     Grinning    вкусно и разли4но....супата да  я  докарате  4ервена ...така  трябва да е .....не бяла ..

Общи условия

Активация на акаунт