1/4 ни остана само, за да се гушнем с теб през ФЕВРУАРИ, мамо!

• 15 328
  • 289
  •   1
Отговори
# 270
  • София
^desika^, тъкмо мислех да ти отговоря на теб, ама прочетох това за Гея, дано всичко с нея и бебенцето е наред, аз пак да се повторя, че дори и лекарите да решат, че е по-добре да извадят бебенцето, пак няма страшно, вече си е голямо и ще се справи, но дано не става така и Гея издържи колкото може повече, стискам палци и се моля, за Тони също  newsm17

Иначе за избора не екип, от това което четох в сайта на Тина Киркова излиза, че избора на екип си го плащаш предварително на касата на болницата няколко седмици преди термина, в момента, в който си платиш ти издават карта, на която пише твоите имена и имената на избрания лекар, термин може би, не помня точно другите данни, дават ти и фактура и касов бон за плащането. После, ако искаш и ВИП стая с предимство са първо избралите пакет за раждане (екип, ВИП стая, ВИП зала, присъствие на бащата, водно раждане и други екстри имаше), после ако останат стаи са тези, които са избрали екип и най-накрая тези, които отиват на момента, но искат ВИП стая, та заявяваш, че искаш ВИП стая в деня на постъпване в блоницата, ако има свободни легла те настаняват и като си тръгваш си плащаш на касата за ВИП стаята, може да те настанят и по средата на престоя ти, ако имаш желание и тогава си плащаш само за дните, в които си била там.

А тоновете ти ги мерят безплатно в болницата след като си избереш екип, аз така разбрах от лекарката, може и да не съм разбрала правилно.

Аз преди малко ходих да пазарувам за бебчо в работно време, много близо до работното ми място има един склад на КОМЕС, те сами си шият дрехите и са доста качествени и евтини, аз работя в Захарна Фабрика, на Кукуш 2, така че е много близо за мамите, които живеят до Пиги'с Хаус, ако някой има желание ще ви обясня по-точно къде се намира, та бяхме с една колежка, която излезе в болничен преди седмица, тя си купи комплект за изписване, доста дебел, поларен, а не като тъничките на бебетто, с какъвто аз се сдобих онзи ден, на моя само пелената му е доста дебела, а този си е ватиран целият, има си гащиризонче, шапчица, дебели терлички, порт бебе, боди с дълго ръкавче, май и други неща, ама не помня какви и цялото това удоволствие за 35 лв, а на бебетто само порт бебето е 30 лв, двете си купихме и хавлийка за бебчо, много, много мека и нежна с подгъв за главичката, получава се като джобче, не обяснявам добре, ама сигурно се сещате, питахме дали попиват, защото са наистина страшно мекички и жената каза, че наистина попивали и други хора са се чудели и питали, аз си купих и две бодита с дълго ръкавче, едно по тъничко, като пижамка за 5 лв и едно ватирано, много сладурско за 9 и нещо, хавлийките бяха по 10 лв, купих и портбебе за 17,20 а е такава красота, да го изпапкаш само, много съм щастлива, че вече имам някой нещица за бебчо, всъщност днес като научих за Тони и ми се допазарува неистово, не се сдържах просто:)

# 271
Гея , Тони  Praynig Praynig Praynig

# 272
Фокси ще лежиш щом са ти казали. хайде мамчета стягайте се и почивайте повече. Аз така като гледам ще изпреварим януарките. Там май все още нямат бебок  newsm78

А като се замисля колко мами имаме с термина началото на Февруари....

# 273
 Praynig за Тони и Гея и бебчетата,дано всичко е наред.Аз в неделя имам семейна среща и ще поразпитам кака за недоносените бебчета нали работи в Окръжна при тях.Може да се повтарям,но според нея основно акушерката води раждането до края(разкрития,контракции и.т.н.),докторът присъства на раждането,но до като дойде...си комуникираме със сестри и акушерки.Поне за с такова впечатление съм,ама какво ли разбирам,нямам опит,но след февруари ще сме по-компетентни  Whistling
Наистина си прекарахме супер вчера,друго е да си побъбриш с човек,който е в същото състояние(но с по-малък или по-голям корем Rolling Eyes)
Деска,наистина вече стават по-реални нещата.
От утре се гответе за много почерпки-колко много рожденнички имаме smile3508

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 16:33 от radka80

# 274
Тъкмо видях последните новини за Гея, направо ми се сви сърцето още повече, както и Тони я мисля и сега има нови проблеми с Гея. Много се надявам и се моля да се оправят бързо и както мамите, така и бебчетата да са добре  Praynig Вярвам че те са силни и ще се държат, но дано да усещат и нашата подкрепа за да им вдъхва увереност  Hug

Преди да науча за Гея от междинните коментари, писах за дрешките...
Фокси, при теб дори да възникне някакъв обрат едва ли ще е и за двете бебчета и поне едното ще носи избраните дрешки Laughing да са живи и здрави само!!!   пък нали си общуваме заедно, на който се окажат излишни покупките, може да намери някой на който евентуално да ги продаде както са чисто нови  Wink

Аз имам запазени две малки роклички от моето детство, тоест бебство , плетени, мноого сладки, които съм носила като бебе, ама те са като за по-голяма кукла и аз чак не вярвах майка като ми казваше че аз съм ги носила  Crazy. Имах голямо желание да ми се случи да ги облека някой ден и на нашето бебче... но здраве да е Peace, Това е много мило така като имаме нещо наше за спомен и може да го облечем на нашето рожбе  Heart Eyes засега ще си ги пазя, пък може по-нататък Господ да ме дари и с мома  Praynig  Laughing  За нашия очакван юнак,/ аз съм си много ентусиазирана за него Flutter/,  май има някои нещица  по наследство и от татито,  доколкото си спомням имаше едни хубави плетени чорапки  Wink  а една вечер милия ми показа едни негови играчки, много запазени, колички, самолетчета  Crazy, свекърва ми му е казвала да си ги пази че ще дойде време някой ден  може да ги даде на детето си да си играе Party

Момичета, не се плашете и не си създавайте сега страхове, само се пазете много  Peace
отсега нататък  ще ни трябва да сме още по-силни, че те истинските трудности тепърва предстоят . Всичко ще е наред и ще се държим  Peace. Господ ще ни пази всички Hug
Още веднъж - сърдечна подкрепа за Тони и Гея  : Praynig

# 275
  • София
Божееее, нещо не ни върви... Милата Гея! Малко много и дойде...
А и Тони имаше проблеми преди това...
Аз пратих sms на Тони, че всички стискаме палци и чакаме добри новини от първото февруарско бебче!

Моля се и за двете! Praynig Praynig Praynig

# 276
Много ме е заболял пъпа.  Дали е само от разпъването на кожата?  newsm78 

За пола на бебчо, не знам как още го бъркат с тази техника.  Ние на 4Д видяхме, че е момченце много ясно.  Би трябвало да не се правят вече тези грешки.  Абе Божа работа.

# 277
Фокси, можеш ли да ми пратиш име и парола за личните данни или ако предпочиташ - да ти ги изпратя на лично съобщение, за да ги включим.

Все забравям да ти кажа също за рождената си дата да я добавя - на 8ми февруари 1980 съм.

Интересна случайност е това че майка ми е била бременна с мен явно по същото време както аз сега, щото тя е трябвало да ме роди в края на февруари, както аз сега чакам, но аз съм бързала  Laughing, кой знае защо.... и съм си решила да се раждам близо 3 седмици по-рано, затова  са ме държали в кувиоз и то в друга болница не при майка ми  Close,  Та понякога си мисля да не стане и с мен нещо такова,  като по наследство newsm78, гледам да не мисля за това, само да се роди  живо и здравичко, пък дали малко по-рано или не, ще се оправим.

Албенка, и мен понякога ме наболява пъпа, сигурно е от това разтягане, че то хич не е малко а и още ще има, на мен ми стои изпъкнал пъпа, прилича ми на кръгъл бутон върху тумбака  Joy и понякога си мисля че направо  ще ми изхвръкне  hahaha

# 278
 Стискам палци и за Гея, че тя милата не си отдъхна от проблеми!
Дай Боже да се родят здрави дечица и майчетата да са добре, всичко друго са бели кахъри както се казва!  Praynig  Praynig  Praynig

Аз миналия петък му казвам на моя д-р, че вече почвам да се притеснявам, че наближава времето и се опитвам да изкопча повече информация за самото раждане (защото той много не обяснява по този въпрос), а те като взеха едва ли не да ми се смеят със сестрата, че много от рано се шашкам, имало още много време. Трябвало да остискаме до 21.01 - Бабин ден. Има има време, ама май няма !!! Ето, че едно бебче от отбора е вече на път да се появи....

# 279
  • София
Гея с теб сме душицо! Дано всичко да е наред. Praynig

# 280
Ох,лелееее! Сега пък и Гея! Ужас!
ГЕЯ И ТОНИ, молим се за вас и бебчетата!  Praynig  Praynig  Praynig

Ива, моля те дай адреса на склада или магазинчето, на мен също ми е близо и мога да отида да разгледам! Благодаря ти предварително! И искаме снимки в албумчето!  Hug

# 281
  • София
Сега прочетох и за Гея  Praynig Защо продължават проблемите при нея. Дано всички да е наред  Praynig
Продължавам да се моля за Гея и Тони и за бебчетата, дано да удържат колкото може повече  Praynig Hug Hug

Аз преди малко ходих да пазарувам за бебчо в работно време, много близо до работното ми място има един склад на КОМЕС, те сами си шият дрехите и са доста качествени и евтини, аз работя в Захарна Фабрика, на Кукуш 2, така че е много близо за мамите, които живеят до Пиги'с Хаус, ако някой има желание ще ви обясня по-точно къде се намира,
iva_angel, можеш ли да дадеш адреса или да обясниш, къде се намира това магазинче. Това беше моя район до преди 2 години. А сега майка му и баща ми са там, та като ходя да ги видя, мога да го посетя. КОМЕС имат хубави неща.

# 282
бре, радвам се, че при Тони са закрепили нещата! Heart Eyes стискам силно палци на Гея Praynig- дано да не избързва и при нея мънинкото!
ама дори и да трябва да се раждат бебетата им, то дано всичко ми не бързо и безпроблемно и да са ни първите талисманчета!
не се шашкайте момичета. от 32ра седмица насетне има за всички потенциална възможност за раждане - не сте ли прочели?
Десика, Елфита беше обяснила по-назад в темичката за раждането в 8ми месец, но тая несигурност вече почти не съществува от известно време. в 8ми месец има пак активно развитие на белите дробчета и на нервните клетки на бебетата, та затова. но вече лекарите имат доста повече средства отпреди години.
само се успокойте!
и ако имате за нещо притеснения е по-добре да отидете при лекар и да задавате тъпи въпроси, отколкото да седите и да се чудите какво става вкъщи!

# 283
   bori 1, вярвам ти щом казваш, че теб не те е боляло, но на мен лично са ми казвали жени, които също са раждали, че като са ги шили (пак без упойка ) ужасно много ги е боляло, просто прагът на болка при различните хора е различен. По принцип се прави местна упойка с Лидокаин, но ако в момента нямат просто не ти слагат и стискаш зъби. На сестра ми когато раждаше са и сложили упойка.
  Просто отношението и действията на екипа трябва да са адекватни спрямо всеки индивидуален случай, а аз се съмнявам, че това е така ако не си се уговорил предварително с някой лекар  Money. Просто за тях ти си един от многото случай, колкото и гадно да звучи!

# 284
Познавам задочно Гея още от "проблемно забременяване" Наистина много и се насъбра  Sad
Дано всичко да се оправи  Praynig

Относно дрешките, ние сме малко суеверни и ще купуваме след раждането. Сега само оглеждаме и си харесваме някои нещица. Естествено тати трябва да запомни горе доло какво съм харесала, защото първите дрешки ще ги купува сам.

Общи условия

Активация на акаунт