Децата на България пътуват по света

• 41 829
  • 518
  •   1
Отговори
# 150
  • Там,където се събуждам щастлива.
Мерси на всички за пожеланията.... Hug

# 151
  • Германия
lorys,  горен Дунав сте вие Simple Smile знам за майтапа ви с Русе, затова така го написах. Нека да мине коледната ваканция и ще ти досаждам пак с подробности. Предполагам и на Веч и е нанагорно в момента, та...да се порадваме на подаръците, да вдигнем наздравиците и като тръгнат дечурлята на "детска работа" ще запретнем ръкави.
поздрав от едно дунавско чАдо и настояща горска обитателка Wink

Весели празници!

# 152
....да се порадваме на подаръците, да вдигнем наздравиците и като тръгнат дечурлята на "детска работа" ще запретнем ръкави.
поздрав от едно дунавско чАдо и настояща горска обитателка Wink
Весели празници!

Ясно, ще се запразнява значи!  Drunk
И аз утре се отправям на двуседмична ваканция  bye, но пък ще имам достъп до нет, така че ще следя развитието на темата, ако има такова.

Весели празници на всички от Горни, Долни и от Тих бял Дунав, както и на тези, които нямат нищо общо с течението на реката... smile3521

# 153
Весела Коледа ,честит първи сняг !
ако има някого ,на когото не сте се извинили ,извинете се сега,
ако има някого когото не сте поздравили ,поздравете го сега,
ако има някого ,когото не сте целунали ,целунете го сега ,
ако има някого ,на когото не сте се обадили обадете се сега ,
бъдете добри ![/t

# 154
[prekrasna idea,bih jelala da se vkluca no niamamkoordinati na doma ili imeil.Bih izpratila materiali ot harvatska

# 155
здравейте ,
ние сме готови
в момента поради лошите атм .условия ,снега и леда ,и мнооого минусовите температури
поне до следващата седмица сме преустановили посещенията в нашият регион
но таво не пречи да продължим дискусията
или newsm78

# 156
М-да, скачайте в казана, почивката свърши  Mr. Green

Ето какво предложение имам, може всеки с идея да сътвори нещо и после с анкетка и задължително с любезното съгласие на ДБМами да действаме по въпроса.
Специално за Канада, аз мога да пратя каквото се уточниме в средата на март по роднини, така че ако Снежи няма някой пътник подръка, ние оставаме за последната седмица на март.

Предложение 1:
За 1 месец, примерно с дебют през февруари (2 посещения по час и половина приблизително) се представят 4 страни едновременно (децата се разделят съответно на 4 групи) по предварително уточнени критерии.

1-во посещение с бойното заглавие "война на световете" (4 отбора или съответно според броя на децата, подготвят 4 страни) на децата се задават въпроси въз основа на предварително раздаден текст (10-тте точки, които обобщих в началото) и специално жури (деца от дома + учители) решават коя е страната победител. По малките могат да оцветяват книжка с характерни за страната анимационни герои.

2-ри вариант: Информацията подготвена от нас е раздадена предварително на децата. За по-големите деца се задават въпроси свързани със страните, показват се снимки на забележителности, естествено въз основа на предоставения материал. Отборите разполагат със знаменца (плакати с имената или знамената на страните) и трябва да посочат с вдигане на знамето за коя страна се отнася въпросът. По-малките оцветяват или пък редят пъзел, сглобяват нещо

2-ро посещение е не теоретично, а с по-креативен подтекст - на децата се пуска танц характерен за страната и те трябва да го възпроизведат ( за по-малките) и някаква характерна песен, а след това им се дава текстът на песента (на бг), за по-големките, а децата трябва да го възпроиведат четейки.
Победителят се решава чрез жури.

Вие сте...

Дискутирахме и въпроса за наградите и смятам, че децата трябва да имат някакъв стимул, който да поддържа интереса и мотивацията им. За да няма онеправдани може да има 1-ва, 2, 3 и 4-та награда (т.е. за всеки отбор, респ. за всяко дете) и тъй като се представят 4 страни няма да се затрудниме особено с подготвянето и изпращането на подаръци (символични естесвено), всяко дете ще получи по нещичко.

И за това може да пуснем анкетка ако сте съгласни.

# 157
И аз съм на линия, макар и болна. Искам да помоля, да представя страната на по късен етап, тъй като съм сама и ще ми трябва по вече време. Иначе  мисля като го привърша, да го изпратя като файл на някоя от бг мамите, да каже дали ги устройва или да променя нещо.

# 158
[За 1 месец, примерно с дебют през февруари (2 посещения по час и половина приблизително) се представят 4 страни едновременно (децата се разделят съответно на 4 групи) по предварително уточнени критерии.

можем и да се разпределим с децата на групи ,и всяка от нас да е водеща на групата като помага на децата  ,защото всяка от нас вече ще има идеята и целта ,за да стимулира децата ,това ми изниква ,четейки постта
ще е интересно ,защото нали ние се стремим да сме с децата и заедно с нас  да преоткрият и доразвият качества ,умения в себе си  newsm78

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 15:59 от lorys

# 159
4 групи с 4 аниmатора звучи страхотно (mоже запознаването със страната да е около 45 mин), а след това чрез въпроси къm всички да се обmени научената инфорmация (вар.2)?

# 160
Връхлитам тук само набързо, да кажа, че съм наоколо, но размисли и дълбокомислени четения ще извършвам по-късно тази вечер вероятно.

# 161
Връхлитам тук само набързо, да кажа, че съм наоколо, но размисли и дълбокомислени четения ще извършвам по-късно тази вечер вероятно.

Очакваме включване...

# 162
Маневро, много ти е хубава идеята!

Имам, обаче, конфликт с нещата:

Първо - кои страни започват?
Второ - нали щяхме да дискутираме, решаваме, туй - онуй - сега май 4-5 човека си пишем тука само - ако все още имате желание, кажете кой и за кога има готовност да започне с предоставянето на материали. Аз мога да започна веднага, имам и възможност да пратя по човек материалите от тук в началото на Март. Ето, МаНЕВрата може сега, rkb има нужда от повече време, а другите държави?
Трето - картички ли ще пращаме последно или го обръщаме на проект с други артикули - разбирай - награди, музика (все пак трябва и музика да се намери от съответната страна и да се прати); знаменца, пъзели - казвам го, защото някой тук преди време засегна този въпрос .
Четвърто - забравих.
Пето - като се разберем кое какво, ще постна и идеи за самите часове и обучение.

Пак ще пиша.

# 163
Аз необходимата ми информация съм я намерила, копирала, систематизирала. Но ми трябва време за превод. Междувременно ми изникна един въпрос - какво се учи за Норвегия сега в училище? Не мисля, че има смисъл и аз да повтарям информацията от учебниците.
 Друго - има много сайтове с невероятни снимки, които ще въздействат много по вече, ако се гледат директно в сайта. Става ли аз да копирам само някои снимки, а да изпратя линкове за повече?
Трето ( Mr. Green) - последно какво ще се купува и изпраща? ( все пак сама ще си го правя, до този момент не получих отговор от норвежците, които питах....). Аз имам идеи за картички, знаменца и едни други малки, но весели нещица....

# 164
Момичета и аз следя темата. Не съм почнала да събирам никакви материали, защото чакам да се уточним - какви неща ще включва представянето на една стана и какво да изпращаме. Ако имаме уточнени нещата аз мога да почна веднага да подготвям материалите и предполагам до седмица и нещо да съм готова. Но трябва да се кажат и другите момичета от Испания кога могат.
Първите две належащи неща, които трябва да решим според мен са:
1. коя страна кога ще се представя - да направим списък на страните, кои от нас ще се включат и на коя дата ще е представянето.
2. какви материали ще изпращаме за съответното представяне? - до тука сме говорили - за картички от градовете, където живеем, тест с информация за страната /като е хубава да уточним какво точно инфо ще пишем/, сувенири и евентуално презентазия на диск (??)

Общи условия

Активация на акаунт