Гоблени-36

• 40 948
  • 398
  •   1
Отговори
# 120
Зорница ,пицарията се намира до трудовата борса,където преди имаше бинго.Аз също ще дойда на срещата.
Не знам дали Шерлок има възможност да заснеме подаръка,затова ще го пусна аз.

Лили страхотни подаръци,с любов да си ги ушиеш!

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 11:39 от venipuh

# 121
  • ПАЗАРДЖИК
Аз пък ще си шия  Crossing Arms. Иначе няма да си изпълня "нормата"

# 122
  • Бургас
В някои райони на страната Света Варвара се е считала за покровителка на децата от болести, по-специално от дребна шарка, и хората я наричали "Баба Шарка''
 petjah  по добре недей!

# 123
аз пък (и преди съм казвала) вече си шия и по празници... никъде в Библията не пише че е забранено да се работи, по скоро в неделя не би трябвало да се работи защото е казано че на 7-мия ден Господ си почивал. Освен това то бродирането не е работа, а хоби - все едно че да не рисувам... А все си мисля че това са останали от едно време поверия, защото хората не са смогвали и са се чудили кога ще могат да починат малко...
 и за цвят ще ви пусна един от коледните подаръци които ших скоро:                   това е игленик във формата на дамска чанта - направих такива за майка ми и за леля ми (и двете шият гоблени) и много се надявам да им харесат...
Айде желая ви хубав ден!

# 124
Християнските и езическите празници в България много често се преплитат.
Поверието в Баба Шарка и вярата в светицата Варвара е един от малкото примери:)

Баба Шарка се умилостивява с медена питка приготвена в навечерието на празника.
Не искам да всявам паника, но за тези дето вярват в нея за тази година вече е късно:)

В християнския календар всеки ден почти е празник на някой светец.
Много често в един ден има няколко светци.

Тъй като аз не искам да обидя, който и да е светец, незачитайки неговия ден ,
 съм приела хобитата ми за неработа и с чиста съвест ги практикувам 365 дни в годината:)

# 125
ИГЛЕНИЦИТЕ СА СТРАХОТНИ!БРАВО!!!!!!

# 126
  • Sofia
И аз шия на празник, още повече че обикновено не се сещам навреме и чак по новините в 22ч. научавам за тях.

Преди време някоя мама беше писала, че се е "консултирала" с поп и той и беше казал същото - никъде в Библията не е казано, че на празник не се шие, а ако го възпримаш не като работа, а като забавление, то това още повече помага в случая..

Но естествено всеки си преценява. Майка ми например много ги спазва тези неща  Peace

# 127
  • варненка от София
Аз не шия само по големите задушници, иначе и перди малко побоцках малко даже.

Тук не мога да не се съглася с Хипатия.

Роси, иглиниците са много идейни, браво!

# 128
И аз смятам да си по шия днес и не приемам шиенето като досадна работа, а като нещо приятно и разтоварващо  Grinning
А наистина в църковния календар всеки ден е празник на някакъв светия

# 129
  • София
Аз също не шия по големите празници, но го спазвам само сутрин. Следобеда шия. Това от майка ми го взаимствам. Много удобно-хем вълка сит, хем агнето цяло.  Mr. Green

# 130
  • София
Аз също не шия на големите празници, иначе обикновено не се сещам, че е празник, но ако има кой да ме подсети, вечерта преди това не шия, и после докато се стъмни - това през зимата го спазвам  Mr. Green Иначе майка ми го спазва това строго - докато се стъмни, през цялата година, на всички празници с червено в календарчето, освен неделите, които винаги са в червено Simple Smile

# 131

Аз също не шия по големите празници, но го спазвам само сутрин. Следобеда шия. Това от майка ми го взаимствам. Много удобно-хем вълка сит, хем агнето цяло.  Mr. Green

и аз така Laughing

# 132
Лилия много се радвам че са ти харесали,бях ги поръчала преди да разбера кой ще ми е жертва но виж какъв късмет -по едно за всяко от децата   Hug

# 133
А, бях забравила - бяхте ме питали от каква материя е розовата кърпичка...  Thinking Истината е, че идея си нямам  newsm78 ... в тоя смисъл май нямаше много значение, че се сетих за питанката, ама аз да се обадя  Blush
unchita ,   hahaha....поне знам ,че си ми прочела въпроса ....     Wink
a_tita ,добре дошла!    bouquet   И в темата и на срещата( която аз ще следя задочно в репортажа по интернет  Joy).
Брей ,ina221, то така и така новата година ще шиеш стРастно....пожелавам ти към  колекцията да прибавиш и романтична екскурзийка до родината им fiuuuuuu ....
Лилия Проданова,ми-да!С тез тричките ....деца  Party бая си слушкала  Wink ....
ilinayor, и аз съм навита за Бургас Joy....като не се доредих до Варна-та hahaha ....(ама ша ма Угрей чак на лятоска ).... (хубави светлинки си запалила!)
irein,ееее....не се тюхкай,де ,нали не те кара да ги бродираш  Joy....Я кажи къде закачихте "Слънчогледите"?! Peace
rosi09.... Hands Clap  Браво! Много оригинално!
Хипатия, Hug...и аз така! ....Удоволствията не са работа! smile3521
Аз ще пускам подаръка си другата седмица....а,вий,всички сте получили много хубави ! Peace

# 134
  • Севлиево
Оф и аз взех да плета и да шия по празници и когато ми се шие. За тези които спазват обаче да кажа, че майка ми специално ми се обади да ми каже, че днес мога спокойно да плета и шия. Peace Не разбрах защо, но ще я послушам и аз имам норма за изпълняване  Wink Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт