Отговори
# 165
  • Под Сините камъни
Не мога да повярвам  какви гадове  са управляващите #2gunfire.Добре  са си оплели  кошницата   
с  тия   12   месеца   назад #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Последна редакция: нд, 07 дек 2008, 16:17 от galina1231977

# 166
Oх, това с тези 12 месеца със сигурност ли е така в крайна сметка... newsm78??? Мноооооооого грубо  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out!!!

# 167
И аз съм притеснена гледах новините и направо се оцъклих Shocked Shocked ShockedАз пък се осигурявам от 2 месец на бременността преди това не съм се водила на работа с Трудов договор и осигуровки.А толкова ми трябват тези парички за бебчето PraynigАко наистина е така то няма смисъл да ме осуряват моите познати,ми тези пари отиват тогава на вятъра. #Cussing outПо-добре да си ги давам отсега за неща на бебчето да не ме е яд.

Знам,че това е добре за някой други майки,но не е справедливо спрямо други ако е така Cry

# 168
  • Враца
ами, с риск да ме линчувате, или най-малкото да предизвикам спорове, ама аз винаги съм се осигурявала коректно и на реалните ми доходи, и сега колкото и назад да взимат не могат да ме уплашат.  имам познати които разбирайки че  са забременели започват да се осигуряват на 2000 лв !!! или дори такива, които сключват фиктивни договори само за да получават майчински... не че гледам у чуждити панички, но ВСЕ-ПАК не е справедливо спрямо тези които плащат голеееми суми през целия си трудов стаж.
всеки месец откакто се помня давам на държавата 1/4 от РЕАЛНИТЕ си доходи и сега получавам нещо, за което съм си платила.
 Peace

# 169
ами, с риск да ме линчувате, или най-малкото да предизвикам спорове, ама аз винаги съм се осигурявала коректно и на реалните ми доходи

По-скоро бихме скочили на работодателите, щото и от тях зависи. За тях са доста големи спестяванията.

Ето какво писах в един друг форум- някой да провери сметките, ако му се занимава:

"Ако сме направили малката хитринка да се осигуряваме на висока заплата 6 месеца (да, работодателят е некоректен, но поне прави този жест)- то да кажем сме подсигурили приличен доход за следващите 9 месеца.

Ако сметнем обаче средния доход за 12 месеца назад, той ще включи и онова неприятно осигуряване на минимална заплата.

Така че ето сметката. Примерно 6 месеца се осигуряваме на 2000 лева. Майчинството става 1409 лева за 9 месеца или общо 12 684 лева.

Ако обаче се гледа средният месечен доход 12 месеца насам става следното: еквивалентът е да се осигуряваме 6 месеца на 1110 лева или да взимаме на месец 775 лева. За 12 месеца това прави 9302 лева, тоест по-малко от предишната мярка.

Така че бих предпочела да се осигурявам 6 месеца, да взема 9 месеца платено и 3 месеца на минимална заплата- пак ще съм повече на плюс в сравнение с новата социална мярка.

А за още незаченалите- късмет, когато се опитате да кажете на работодателя "спрях хапчетата, осигурявай ме на пълна заплата, че ще забременявам"."

# 170
ами, с риск да ме линчувате, или най-малкото да предизвикам спорове, ама аз винаги съм се осигурявала коректно и на реалните ми доходи, и сега колкото и назад да взимат не могат да ме уплашат.  имам познати които разбирайки че  са забременели започват да се осигуряват на 2000 лв !!! или дори такива, които сключват фиктивни договори само за да получават майчински... не че гледам у чуждити панички, но ВСЕ-ПАК не е справедливо спрямо тези които плащат голеееми суми през целия си трудов стаж.
всеки месец откакто се помня давам на държавата 1/4 от РЕАЛНИТЕ си доходи и сега получавам нещо, за което съм си платила.
 Peace

Аз смятъм, че си права с риск и мен да ме линчуват Peace

# 171
  • Враца
ами мамасита бандида,
признавам че донякъде си права за работодателя, в първите ми две работни  места осигуряването на реален доход беше правило.
НО на работата на която забременях /сегашната/ аз самата си договорих условията при които ще работя. така бях единствената в службата която се осигуряваше на реалното, а защо ли другите ме мислеха за балък?!?

и защо всички се сещат да се САМОосигуряват на реалните доходи когато забременеят?!?

# 172
  • Варна
petjoff,  и аз мисля точно като теб. Peace

За тези, които са се осигурявали на реални доходи и не са започнали фиктивно работа по основен или втори трудов договор, промяната е повече от добра - за мен няма да има разлика в размера на обезщетението, просто в единия случай ще го получавам с 3 месеца повече. Мисля, че така е честно, защото осигурителната тежест се понася не само от работодателя - голяма част от моите доходи също са влизали в хазната, което сега ще ме компенсира донякъде.

Сега остава и НС да го гласува. Peace

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 23:34 от chockolina

# 173
petjoff,  и аз мисля точно като теб. Peace

За тези, които са се осигурявали на реални доходи и не са започнали фиктивно работа по основен или втори трудов договор, промяната е повече от добра - за мен няма да има разлика в размера на обезщетението, просто в единия случай ще го получавам с 3 месеца повече. Мисля, че така е честно, защото осигурителната тежест се понася не само от работодателя - голяма част от моите доходи също са влизали в хазната, което сега ще ме компенсира донякъде.

В повечето случаи жените не биха имали против този разход, но наблюденията ми показват, че на работодателя много повече му се свиди. Поне в моя случай е така.

Чувствам се като войник на коалицията, пратен да се бори със сивата икономика чрез силата на майчинството.

# 174
  • Под Сините камъни
petjoff  ,а  да  не говорим  че когато живееш в  по малък град  и  там е практика  да те осигуряват на   не каква да е а на минимална работна заплата ,  не виждам какъв  е проблема    и какво лошо има в това   да се осигуриш на малко по прилична заплата  , и като  се има в предвид че   даваш  половината от заплатата  си за осигуровки.
А пък сами можете  да си направите изводите ,  че  щом те осигуряват на минимална заплата  едва ли истинската ти заплата надвишава  400 - 500лв.

Последна редакция: нд, 07 дек 2008, 16:18 от galina1231977

# 175
  • Враца
Чувствам се като войник на коалицията, пратен да се бори със сивата икономика чрез силата на майчинството.
Joy Joy Joy
ами да се борим заедно
сериозно по въпроса, доколкото ми е известно глобите за работодател който практикува осигуряване на по-ниски от реалните доходи, хич не са символични.
въпрос на време е да започнат да се гонят сериозно тези прояви.
така че на теория работодателя има интерес да осигурява на реален доход.
може да звучи малко като "сит на гладния не вярва", повярвайте ми че имам познати които имат доста ниски доходи и ако се осигуряват на реалното наистина няма да свързват двата края, но това не ми пречи да си отстоявам позицията, че в социалното осигуряване няма място за максимата "един за всички"
и аз ако не съм си давала парите за данъци и осигуровки е можело с тях да си живея доста по-охолно, но аз съм направила избора си.
галина, имам познати, които се осигуряват на минимална, че и детски взимат, а получават по 5-6 хиляди на месец!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ти не се ли чувстваш ощетена от това?

Последна редакция: пт, 05 дек 2008, 23:54 от petjoff

# 176
Аз само да кажа, че снощи ходих на месечната ЖК, без ехограф за съжаление. Премери ми обиколката на корема - съъъъщата като миналия месец, но височината на матката е малко повече от обичайната з 21 седмица - явно девойката расте на височина  Laughing
Иначе съм +5-6 кг от началото на бременността. Аз се ужасих, пък доки вика: е ти какво сега, половин бременност изкара, гратис ли да ти е?!  Mr. Green  Каза ми още, че матката й се струва чувствителна, пък аз не усещам контракции, макар че верно корема си ми седи твърд, ама си мислех, че е нормално. Сега ми изписа и пия за всеки случай Магнерот, да видим как ще се чувствам.

Брей с това майчинство, как уж на майтап, пък ще вземат да го приемат. Аз за радост съм от майките, на които ще се отрази добре, понеже се осигурявам на пълна заплата от доста време. Една година почивка добре ще ми дойде, определено.

Мами, ужасно ме мързи и мен. Уж се щадя на работа, но пак седенето по 9 часа в офиса си е уморително явно, щото като се прибера вкъщи и просто нищо не ми се побутва....на мамите с деца сигурно им е доста трудно, нали трябва да се занимават и с тях...

За покупките...изобщо не ми се подхващат, дори самата мисъл ми е толкова изморителна, това обикаляне, чудене, сравняване...Май като вече няма накъде ще хвана някоя приятелка - прясна мама под ръка и да ме консултира директно, да приключим с тая част набързо  Tired

Хайде, лека вечер, пък утре да се видим на срещичката в Оливс   bouquet

# 177
  • Под Сините камъни
Съгласна съм с това  ,но  сигурно 50 %   от майките са си  платили  осигуровките от джоба , за да  може  поне няколко месеца да са що годе  добре.И не смятам че  някой  може да задължи работодателя си да   му плаща   реалните осигуровки . 

# 178
  • Sofia, Bulgaria
Аз съм от тези който не са работили от години  Sad Когато забременях не можах и да намеря някой познат който фиктивно да ме заведе на работа   Thinkingпо скоро не исках да се моля май  newsm78 абе все тая . Примирих се с майчинство 220 лв. от общината пък да му мисли таткото такаче просто ми е все тая . Спомням си , че някога когато раждах майчинството беше 2 години и 1 неплатено  и искаха само 7 дни платени осигуровки  Rolling Eyes а сега раждайте деца ма ние ви взимаме всичко па вие ако оцелеете ....оцелеете ....това е положението В скапана държава скапани закони не разчитайте на нищо  #2gunfire

# 179
Аз съм от тези които се самоосигуряват и малко ще ме заболи този ми ти закон ама гледам да не се впрягам  Naughty,щото ако почна да се ядосвам само ще навредя на себе си  Naughty,дори като се замисля  Thinking не ми и пука,колкото искат толкова да ми дават и без това аз не мога да им променям решенията!
poem аз си имам едно детенце и понеже имам почти всичко от нея,имам предвид дрешки и понеже още не знам пола на бебето не съм се юрнала по магазините,купила съм на бебчо само едни пантофки,ръкавички и шапчица,едно стъклено шишенце,а и кошарата  Crazy и забележи всичко е в синьо може би с надеждата да е момченце този път! Heart Eyes
Честит празник на всички именници днес! smile3525 smile3525 smile3525 smile3525

Общи условия

Активация на акаунт