Отговори
# 180
Добро утро, мили МАМИ!
Честито Ви майчинство 12 месеца на 90 %.
Дали е предизборно или са щели да го приемат, но майчинството е факт и аз със сигурност ще се възползвам от него. Че вече се чудех и търсех варианти за гледане на бебчо newsm78 /живот и здраве/, че бабите все са млади.

Честит Имен Ден и на всички именнички   bouquet и на тези, които ще прекарат днешния ден в подготовка за някой именник   chef.
Хайде, чао за сега. Днес ми се падна да вършея из магазините с една матренска мама. Ще сме придружавани от двама не много склонни към обикаляне мъже, така че стискайте им палци. Wink.

# 181
Добро утро мами,
Честито на всички които днес празнуват smile3525 newsm51 smile3525
Момичета я се успокойте какви са тия вълнения относно майченството само може да си навредите , всички ние сме си взели решение да си имаме бебе независимо от това държавата какво ще ни дава. Мен ме осигуряват на минимална работна заплата не ме интересува държавата какво ще ми дава каквото и да е винаги ще бъде недостатъчно, за мен е важно бебоците в корема ми да са добре и ЖЗ края на март началото на април да се родят живи и здрави , мисля че това въжи за всичкини Hug
Тук слънцето се опитва да се покаже Grinning пожелавам ви един прекрасен ден изпълнен с много положителни преживявания  Party Heart Eyes

# 182
ЗДРАВЕЙТЕ, АЗ ПАК НАХЛУВАМ ВЪВ ВАШАТА ТЕМИЧКА!!!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!!! ДА СА ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!!!

ДНЕС МОЯТА СЕСТРИЧКА ЯНИКА ИМА РОЖДЕН ДЕН! МНОГО Я ОБИЧАМ!!! ПОЖЕЛАВАМ И ЗДРАВЕ И ЕДНО СТРАХОТНО МОМИЧЕНЦЕ ЗА КОЕТО СИ МЕЧТАЕ!!! ПОНЕЖЕ НЕ Е В РУСЕ В МОМЕНТА ДА ПОЧЕРПЯ, ЧЕ ТЯ МНОГО ОБИЧА ТОРТИЧКИ:

# 183
Здравейте, мами,
Весел, щастлив и много усмихнат ден на всички празнуващи. cheers
И стига вече с тия осигуровки, майчински... fight
Времето е страхотно за декември. Хайде да забравим лошите мисли и на разходка. Че после и рибката ни чака cook
Много усмивки и приятни емоции на всички ви.  love001

# 184
Здравейте и от мен, мили мами!Честит празник на всички празнуващи, да сте живи и здрави, и вие и най-вече бебоците!!! newsm51  Gift
Радвам се много за майките, които това майчинство ги устройва Peace, но аз не мисля че е честно да се взимат предвид 12 месеца назад!Все пак за 1 година заплатата на един човек може да се повиши значително, и не е честно целият ти труд за 1 година бачкане, да достигнеш някакво нормално ниво с цел да отглеждаш дете по-спокойно, изведнъж да отиде на вятъра!Да не говорим, че парите за осигуровки, които си внесъл преди месеци и вече година, отдавна са похарчени!Би трябвало да се гледа дохода в момента, каквато е сегашната обстановка в страната, със сегашната минимална заплата, сегашната инфлация, изобщо със сегашната стойност на тези пари!Много малко майки изобщо са работили преди 1 година, на колко години трябва да е една майка, за да може да завърши, след това да започне работа, да поработи 1-2 години, без прекъсване, да е задължително на трудов договор, а не на друг, да не взима болнични и т.н. и т.н. и чак тогава да забременее!Изобщо това взимане на 12 месеца назад е абсурдно и не виждам нищо общо с майчинските, те се дават от постъпилите пари за осигуровки днес, а не преди 12 месеца!Истината е, че много малко майки ги устройва това решение, а за повечето от нас това е истинско ощетение!Просто ни запушиха устите и ни взеха и тия пари, които щяхме да получаваме при старото положение!Вързаха си гащите с цел да дават по-малко пари!Нямам думи просто!Ама както сме оцели досега, така ще е и занапред!Все пак аз съм оптимист, че рано или късно нещата ще се оправят!
Извинявам се на всички за задълбоченията и нервите ми, в крайна сметка не е това темата за тези коментари!
Както казаха и други мами, подкрепям това че сега най-важни са бебките и бебковците в коремчетата ни!
За да компенсирам начумереността ми ще ви кажа нещо забавно: мъжа ми вече ме нарича галено "Кенгурчето ми" Joy, защото и аз като кенгурото си имам бебче в коремчето.
Усмихнат празничен ден на всички!  bouquet

# 185
Цитат
Истината е, че много малко майки ги устройва това решение, а за повечето от нас това е истинско ощетение!Просто ни запушиха устите и ни взеха и тия пари, които щяхме да получаваме при старото положение!Вързаха си гащите с цел да дават по-малко пари!
прочети това :http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=352471.0  и виж това:http://www.bgpetition.com/miachinstvo/view.html
не искам да се караме но винаги има 2 страни на всяка монета и винаги ще има както доволни така и недоволни,събрали сме се тук да говорим за бебоците си и да се зареждаме една друга с + емоции
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=353300.0 тук се обсъжда темата
надявам се че не съм обидила или засегнала някой Peace Hug
желая ви лек и приятен ден с много ритничета Grinning Heart Eyes

# 186
  • Враца
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИИИИИИИИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!
МНОГО УСМИВКИ И ЩАСТИЕ!!!
ЧАКАМ СРЕЩАТА С НЕТЪРПЕНИЕ Hug Hug

# 187
Привет, момичета!
Аз само се чудя, а какво става с тези, които са на сезонен договор? от по 5, 6 месеца? Но това е работа на счетоводителката ..... и определено не е много към темата! Simple Smile
Аз влизам да пожелая весел празник на празнуващите днес и да им е Честит именния ден!!!!
Аз да ви кажа, обратно на очакваното съм много спокойна и весела - поне последните 2 месеца - от както съм се отдала на релакс!  Laughing Нищо не може да ме изнерви, дори моя мъж е изключително изумен от тая работа, но и доволен естествено.  Wink
А коледното настроение - то си идва само - само си украсете къщите и пообиколете магазините за подаръци и то ще се появи! Аз още на първи си украсих и ми е много празнично!
Отидете на фризиор, маникюр.... разни такива хубави неща, пообиколете за някоя хубава дрешка - подходяща за коремчетата и ще ви се оправи настроението!
И се насладете на почивните днииииии!   bouquet

# 188
 newsm59 яника да си жива и здрава и дано всичко лошо е зад гърба ти    :
 newsm51 честито на всички именници!
днес тук във варна е много мрачно,а и аз както съм самичка,мъжо нали си е в русе,всичките ми познати нанякъде...добре че сте вие момичета  bouquet Heart Eyes

# 189
Здравейте мамчета!!!
Няма да правя анализ на вчерашната новина само искам да вмъкна не се косете още не е прието за момента и счетоводителите не знаят как точно ще се изчислява и нали знаете предстоят избори разчитат и на нас не вярвам да ни загубят месеци преди тях.Не си разваляйте празниците!
Аз още съм в еуфория от моята вчерашна новина и искам да благодаря на Жабче ,че вече и моя щъркел е в списъка!
А сега нека се върнем на днешния ден и да честитим на всички празнуващи да са ни живи и здрави и много да ни радват!!!
Благодаря за почерпката от natk .Сега искам и аз да ви почерпя с шаранчето ,което спретнахме за моя именник!

Дано ви хареса!!!
Много хубав и усмихнат ден от мен!!!!!

# 190
  • София
Честит празник на всички именяци, бургазлии и т.н.! Да сте живи и здрави вие и семействата ви!!!

Яника, Ч.Р.Д! Много любов и щастие да ти носят любимите хора, и най - вече новата ти радост!

Софиянки, след час тръгвам към Оливс, други желаещи останаха ли??? Rolling Eyes
http://www.olives.bg/location.html

# 191
В крайна сметка аз лично нищо не разбрах newsm78 Embarassed,ако приемат този закон тези които се осигуряват по-малко от година ще д........ ли супата?Нямам притив да го приемат,но да не ощетяват майките в заварено положение и с по-малко месеци работа.

petjoff разбира се че няма да те линчувам,но мисля както казва princessa raia,аз завърших тази година септември.Преди това не съм работила,не съм имала възможност.Ходих да помагам на една приятелка,която ми даваше парички за помощта и това е.Когато разбрах,че съм бременна мои роднини се съгласиха да ме водят при тях на работа,като аз сама си поема осигуровките и се осиг. на 400,което е реалното и е нищо.Разбира се че всяка бъдеща майка ще направи всичко възможно за да може да помага после по някакъв начин на рожбата си.Не ми мисля че е несправедливо след като и аз давам от джоба си сега всеки месец за да мога да взема нещичко после.
Извинявам се че пак зачеквам темата,но мен това ме тревожи и искам по-скоро да се изясни.Ако съм обидила някой,моля да ме извини не искам никой да се чувства зле  bouquet

# 192
Здравейте милички Grinning

Не ми се говори за майчинството и новоприетите промени,достатъчно си развалих настроението снощи Rolling Eyes.Здраве да е,ще се оправим.

Моят баща е именник днес,черпя рибка с бяло винце:

На всички останали именници желая да не се оттърват от здраве,щастие и сполука във всяко начинание  bouquet!

qnika,честит рожден ден!Бъди жива и здрава,и безкрайно щастлива!

natk,мерси за почерпката,да ти е жива и здрава сестричката и напролет да те зарадва с най-сладката племенничка Hug

# 193
Честит имен ден на  празнуващите и честит Никулден на всички !!!

Честит Рожден Ден на Яника да е жива и здрава и много щастлива и едно сладко розово вързопче да и донесе щъркела през Април  stork-girl newsm59 newsm51
Честити госпожички на keli_f    и peppia
Относно промените с майчинството - не мога да взема никакво отношение. Аз сега съм в неплатена отпуска, но майчинство ще вземам тук в Германия, 1 година, което ще е минимално разбира се - но е два пъти повече от това което щях да взимам в БГ. Ако си бях останала в Българя промяната щеше да е добра за мен дотоклоква, че парите щях да ги вземам 12 вместо 9 месеца. Осигуровките ми 3 години на зад са на една сума, за съжаление не много висока... но това е друг въпрос. Дано да няма много ощетети майчета  Confused
Весел празник и спокойни почивни дни   bouquet

# 194
  Честит празник на всички именници  bouquet

Изкушена съм от шарана на dena и съжалявам, че днес не съм им на гости Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт