Отговори
# 195
Здравейте мами и бебоци
Честито на именяците днес   bouquet
Вчера сутрин си бях у дома и се излежавах до късно, но се притесних, защото бебето не риташе . Побутвах си корема, ама без резултат. Боцнах малко по-силничко и такъв ме срита... Ама после пак цял ден никакво го няма. Но сега като се е разритало от снощи, няма спиране. Повече такива експерименти няма да си правя!
И тази сутрин беше мързелива и понеже бебето така и така риташе, татко му дълго държа ръка на корема ми за да го усети. Когато бебето подритваше по-силничко, на тати ръката потрепваше (според таткото неволно, той пак не можел да го усети  Rolling Eyes)
По темата с майчинството за 1 година не искам да коментирам базата за изчисляване на обезщетението (1000 лв. през декември мин.година от базата за изчисление струват ли същите пари като сегашните 1000 лв., а изобщо ще имат ли нещо общо с бъдещите 1000 лв през декември 2009). Парите са важни, знам, но по-ценното е възможността да видиш първите стъпки на бебето, а не да слушаш разказа на баба му за това. Аз много се бях изненадала на думите на свеки, че тя ще гледа бебето от понеделник до петък, а за уикенда ние ще си го вземаме да му се порадваме. Живи и здрави да са бабите да помагат отвреме-навреме, но чак толкова .... Mr. Green
ани4ka, аз по принцип съм от Варна и знам какъв слънчев и приветлив град е, но щом и там днес е мрачно, прекрасно разбирам настроението ти. Особено след вчерашната "пролет"! То топли дни вече няма за кога да чакаме, пък и само вируси ни носят, но си пожелавам едн тих сняг на парцали, през деня да е чисто и ведро  Blush, а вечерта - искряща. Тъкмо да взема и да украся коледно у нас, че с това преместване... да търсиш коледни играчки в ново жилище ще е приключение. Сигурно ще ги намеря при инструментите за ВиК  Laughing

# 196
 Здравейте майчета  Hug
 Въпреки мрачното небе във Варна на мен днес ми е особено весело и щастливо  Grinning Половинката ме води да си купим коледна елхичка - взехме си от тези в саксиите и на пролет ще си я посадим, за което аз съм най- доволна - винаги ми е било тъжно когато по Коледа се изсичат толкова много дръвчета, които са расли по 10 години... но вече има алтернатива на пазара и при това въпросната алтренатива е много по изгодна  Mr. Green И така освен елхичката си купихме и коледната украса...тъй като си нямахме наша , а събирана от времето преди да се съберем  Crazy и решихме вече всичко да си е само наше ... купувано от нас двамата и бебчето в тумбаката  Crazy  Много хубав ден  Grinning 
 Новия закон ... не знам защо не успя да ме развълнува, въпреки , че и аз съм една от така да се каже ощетените...но пък в крайна сметка и тези пари, които щяха да ми изплащат нямаше да ми уредят проблемите, така че ... все ми е тая. Освен това аз веднага след като родя ще тръгна на работа по сегашната схема, а бебка ще се гледа с татко си ... така сме го измислили за сега с половинката, важното е да сме живи и здрави, пари ще изкараме ...
 Спокоен ден на всички и ... усмихвайте се повече  Hug

# 197
  • Някъде там...
Здравейте!

Честит празник на всички именници! Честит рожден ден на Яника! Желая ви всичко най-най-хубаво!

Мен ме устройва новата промяна в закона за майчинството, защото работодателят ми ме осигурява на реалната ми заплата. Единственото, което ме притеснява е, че имам няколко месеца в болнични в края на миналата година заради предишната бременност и евентуално те биха могли да повлияят. Но пък като цяло този закон за мен означава, че ще мога да си позволя да си гледам бебетата по-дълго и да ми е по-спокойно.

Честити розови новини на Кели и на Пепиа.  Grinning

Аз съм оставила компа на половинката през уикенда и затова рядко влизам. Днес си купих едни дънки за бременни, че да имам с какво да сменям и съм много доволна от покупката - от магазин Дева на пътеките в Младост са. Навестихме и магазин Пинокио в Дружба, както и Бебе Маркет до Плиска. После ме заведоха на разходка до Панчарево, а сега ме чака и празник. Така че - аз доволен.  Blush

# 198
Честит рожден де на Яника, да е жива и здрава и прекрасно бебче през април

Честито и на всички именници.

Да ви почерпя и аз, че днес е и празник на банкерите.

# 199
Влизам само да честитя на всички празнуващи днес - рожденичката qnika, на всички, които си имат близки Ники-та, на бургазлийките и на банкерките!
Много хубави поводи да има пред вас!   bouquet

А за промените (които все още не са гласувани и не са промени) - винаги има и ще има ощетени. Примерно декемврийките също са прецакани, но в крайна сметка най-важното е дечицата на всички да се родят живи и здрави. Аритметиките и математиките ги оставям настрана.
Не че не ме интересува защо и жените, и мъжете се осигуряват за бременност и раждане, а се консумира само от единия родител. Все пак откакто се помня да работя съм от ползващите правото  Simple Smile да пълня бюджета като попче и не ми е все едно дозата справедливост и в източването му.

# 200
Честит празник на всички именници и Честит Рожден ден на Яника!Много настроение,щастие и любов на всички  bouquet

# 201
Големи сме сомнамбули с бебето тази вечер smile3556

# 202
Не си сама Hug

Аз все пак отивам да се пробвам да заспя,лека нощ и да спинкате всички сладко!

# 203
Хей, добро утро, поспаланки!   bouquet
През изминалата седмица нямах въобще време да ви чета, но днес наваксвам. Влизам във форума и какво да видя?! Станала съм кръстница!  Laughing И ми стана едно такова мило и драго  Heart Eyes
За майките, на които им предстои преглед на бебенцето при Велковски - като оставим настрана чакането, което на всякъде го има, прегледът минава много приятно. Докторът гледа бебенцето и ти разказва като приказка-ето това са му очичките, виж му ушичките, сега се почесва по главичката...и ми стана едно такова много миличко  Heart Eyes Главичкате му е вече 6см  Crazy Иначе,гледа основно сърчицето и пъпната връв,то нали за това е прегледът Simple Smile
Чета, че ще гласуват в НС бюджета за 2009 и майчинството да е 12 месеца,за сметка на 12 месечния осигурителе стаж назад...и като почнаха едни сметки, че аз на 3 различни заплати съм била, пък и сега съм и болнични от 2 месеца  Joy 
Чакаме да споделите емоции от Софийската среща вчера,защото ние я пропуснахме  Embarassed

# 204
  • София
Как сте днес мили мами? Heart Eyes
На всички празнуващи вчера именници и рожденици пожелавам много щастие и здраве преди всичко. Hug smile3525 newsm51  bigdance2
Аз се наспах много добре и сега съм в супер настроение.Вчера се видяхме с бъдещите мами софиянки на срещичката и ми беше много приятно да ги видя ,сега като чета форума ще ми е още по-интересно,защото ще знам и как изглеждат на живо Simple Smile
Днеска ми е мързелив ден на мене,вчера падна едно ояждане не е истина,но бебето нямаше нищо против,само подритва  Flutter
Във вторник ще снимат щерката за коледни календари и сега съм се угрижила дали да се юрвам за нещо новичко или да избера нещо от съществуващия гардероб. smile3506
Айде стига съм ви занимавала с глупости отивам до свекито на гости да се видим и после пак ще намина

# 205
Здравейте и от мен момичета с ритничета:)
Надявам се днес, да сте в супер настроение днес:)
Аз също си отпочинах добре и съвсем в тон с темата хуквам по магазините след малко:)
мммммм вчера се видя кои са най-сериозните мами Simple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple SmileSimple Smile
Беше много приятна среща и аз съм много щастлива.
Момичета поздравявам ви с усмивка и чакам следващата ни среща:)
После пак ще ви навестя ,че магазините ме зоват Laughing

# 206
  Добро утро коремчета  Hug
  На мен счетоводителката ми каза , че въпросния закон не ни ощетява, защото под 12 месеца назад се има в предвид лицето да има такъв стаж, но сумата на майчинските се изчислява въз основа осигуровките за 6 месеца назад. Тя каза че прецизно е чела и разчитала въпросния закон...вярвам й. Искаше ми се да ви успокоя   bouquet  И всъщност единствените ощетени са тези които нямат трудов стаж от 12 месеца назад, поне така разбрах...само не ми стана много ясно дали дванадесетте месеца трябва да са плътно преди да излезем в майчински или се брои и от минали години. Предполагам, че скоро ще се включат и мамите, които са по- наясно с въпроса.

# 207
  • Варна
Добро утро!

И аз съм от поспаланките - току-що се надигнах от леглото и сега закусвам и пия кафенце пред компютъра. Добре, че си ми е добро момиченцето, та ме оставя да се наспивам. Heart Eyes Дано и бебето да е такова!

poem, не знам какво е чела счетоводителката ти, като законът още не е гласуван. Rolling Eyes Засега има само споразумение между коалиционните партньори, тепърва предстои гласуване в НС.

Честито на всички именници и рожденици от вчера, малко на патерици!  bouquet Много здраве, щастие и леко раждане на финала!

# 208
Здравейте, мами!
Аз вече имам първата покупка на бебо- една малка синя шапчица.Вчера бродихме из дебрите на Джъмбо със сестра ми и с още една бъдеща мама в 7-ми месец.Най хубавото на магазина е че можеш всичко да го пипнеш и видиш, докато в малък магазин на третата дрешка, която поискаш да ти покажат продавачката те пита "любезно" - Вие знаете ли какво търсите?. #2gunfire
Та гледах, пипах и смятам да устискам с покупките до след нова година ЖЗ.
Смешно ми стана като се прибрахме , след всичкото четене в нета относно шевовете и етикетите за дрешки на новородено се оказа че имам да свалям доста голям етикет от вътрешната страна на шапчицата. Embarassed
много усмивки и хубаво настроение!

# 209
  • Враца
здравейте и от мен!
да ви кажа, вчера срещата ни мина много хубаво, така че който не се накани да дойде- губи  hahaha hahaha
на мамите с които се виях наживо  Hug
беше ми много приятно да се запознаем  Wink
хайде хубава и мързелива неделя на всички, аз отивам на кафе

Общи условия

Активация на акаунт