Отговори
# 210
Здравейте момичета.
Включвам се отчасти да успокоя някои от Вас, прочетох преди малко във вестник "Стандарт" една статия относно увеличението на майчинството на 12м. Там пише, че промяната няма да засяга вече бременните жени.
Което, ако е вярно разбира се, означава, че тези от нас, които имат осигурителен доход 12м. назад ще бъдат ощетени и няма да могат ползват високоплатеното майчинство 12м. От друга страна тези, които увеличиха осигурителните вноски или започнаха сега да се осигуряват, за да имат 6м. осигурителен доход ще могат 9м. да получават високоплатеното майчинство.
Пожелавам весел и изпълнен с много ритничета ден на всички !!!

# 211
  • Sofia, Bulgaria
Привет от мен  Hug Аз момичета явно съм много зле  Confused Вчера бях с милото и децата дойдоха да ме изпратят до срещата . Въртяхме се като шугави и такова заведение не намерихме  smile3511 smile3511 smile3511 То може и очите да ние вадило ма на .Обикаляхме обикаляхме и накрая се сгромолясахме в КФС .Чакахме на главите на хората да се освободи маса ма децата от кога врънкаха и явно сега беше момента  Rolling Eyes После хвърлихме сума пари докато нервничах из бебешките магазини по Солунска .За капак ни бяха заклещили колата и не можем да излезнем 1 час .  #Cussing out  Прибрахме се и с милото да си успокойм нервите се хванахме да лепим тапетите в стаята за бебето ( което трябваше днес да правим ) И за капак въобще не спах добре само се въртях и мислех за тая среща е направо щях да се пръсна  newsm61.Моля ви за другата среща искам бавачка .  Някой който за заведе една смотана "баба Цоцолана " на уреченото място  Cry

# 212
Цитат на: vdv
Включвам се отчасти да успокоя някои от Вас, прочетох преди малко във вестник "Стандарт" една статия относно увеличението на майчинството на 12м. Там пише, че промяната няма да засяга вече бременните жени.
Което, ако е вярно разбира се, означава, че тези от нас, които имат осигурителен доход 12м. назад ще бъдат ощетени и няма да могат ползват високоплатеното майчинство 12м.

Защо ще бъдат ощетени... newsm78
Ако са осигурявани на реалната им /висока/ раб. заплата според мен няма значение 6мес. или 12мес. назад се гледат. Мисля, че за тях е все едно, пак ще получават 90% от нетната заплата.
Според мен майките се явяват буфер между държавата, която не може да си събере дължимото и работодателите, които си спестяват някой лев за сметка на майките...

dream-wish, определено не ви е било ден вчера. Tired Надявам се днешния да го компенсира. Sunglasses

Ние пък бяхме на имен ден на две места, та ни беше пълна програмата за деня.

# 213
Привет и от мен  Grinning
Жабче,пак благодаря за хубавата тема   bouquet

коластра -не нямам ,както  и предният път  Rolling Eyes

tai,слънчице,аз купувам напоследък в синичко,така че ако са ни объркали ще менкаме дрехите  Mr. Green  Heart Eyes
Аз тази вечер сънувах ,че пак момиченце ще имам  Laughing

Това за оликотените завивки-моята щерка и до сега я завививам с такива  newsm78

ще пиша пак по късно,че съм с паднало кръвно и само  Sick

# 214
  • Враца
dream-wish, съжалявам за вчера- и за неудачите ти и за това че не ни намери.
хайде другия път да си разменим телефоните?

# 215
  • Лудогорието
Хайде и аз да се включа в днешната мързелива неделя   bouquet
Ние все още чистим след ремонтите.Вчера ми гъбясаха ръцете от миене на цялата посуда, която може да се намери вкъщи. После прибиране по местата...Днес имам още работа, но ми е така мързеливо  Rolling Eyes Врътнах един тиквеник преди малко, остана само да приготвя вечеря.
Снощи както си вечеряхме на празничната маса, бебо реши да порита. Взех на милото ръката и бързо я сложих на корема си. Малкия само това чакаше. Таткото направо подскочи от изненада-за първи път го усети да рита. Така се зарадва, а на мен ми се насълзиха очите  Flutter След това едни наздравици с карнобатско бяло вино....Да ми са живи и здрави и двамата  Hug  Heart Eyes
Идва ми наум едно заглавие на тема-"АПРИЛчета ритничета раздават,дори на татко не прощават"
Приятна вечер на всички  Party

Последна редакция: нд, 07 дек 2008, 17:35 от maimunka07

# 216
Привет коремчета, влизам набързо, че отиваме на РД. Качих снимките от вчерашната Софийска среща, която беше супер  bouquet. По-късно ще ви чета и пиша. Хубава вечер!

# 217
Didi Bojinova   Abrikotin колко време се чака в св.Димитър, за да ти дадат час за преглед и при кой лекар ходи?
 Simple Smile ами мен там ме заведе наблюдаващата ме докторка иначе Георгиев ми проведе целия преглед на видеозона,много професионално беше и наистина съм много доволна Simple Smile ето ти да хвърлиш едно око има и телефони Simple Smile
http://www.svdimitar-medcenter.com/index.html

# 218
Да се включа и в тази тема, че бях заета с организиране на революция около законопроекта. Засега анкетата показва малък превес- 53 на 47 процента на отрицателните мнения.

Вече не съм Старбъкс-девственица. Основният контингент на заведението са бременни и американци. Или кафето им е слабо, или фетусът ми е дърво, ама след една чаша tall филтър даже не се разшава повече от обикновеното за това време на деня.

Като че ли реагира повече на емоционални състояния, отколкото на кофеин.

Май мърда докато спя, защото тъкмо бях в REM фаза и сънувах поредния сън за море и вода и усетих, че ме рита по пикочния мехур. Това обясни съня, а и ми показа среднощния таен живот на неродените бебета.

Майка ми имаше честта да купи първото нещо за бебето- комплект джъмпър с качулка, блузка и панталон с много джобове от тия, дето им викам "панталон за полева работа". Много работническо-селска мода за бебета, кефи ме.

# 219
Добра да е вечерта и от мен!
Тъкмо ставам от сън знам ,че е малко късничко ,но явно съм се уморила от обиколките за новогодишни подаръци.
Дея` започна една много интерестна тема казват ,че майката си виждала бебето на сън.Моето майчино чувство ме излъга с Вики и не я сънувах сега сънувах и момченце и момичинце,но с момченцето съня беше много ясен.Сестра ми и братовчедка ми си сънуваха дъщеричките и казват ,че доста си приличали със съня.Вие мами сънувахте ли бебчовците? Simple Smile

# 220
Didka_132, Hug на моят рожден ден ще чакаме твоите близначета  Heart Eyes ,само да са живи и здрави  Heart Eyes Две сладуранки е супер  Heart Eyes

МОмичета аз да се оплача на свои ред,че ми е много криво,ревливо и от горе на всички вече честичко си получавам контракции  Tired ,леки и рядки са,но все пак ги има,а с предната бременност нямах  Tired
НИщо не мога да си намеря да си купя  Tired ,ходя с анцунзите и повечето понеже ми е малък корема ,а съм качила на крака и дупе ,то всички постоянно възкликват "ООоо ти си се изоставила доста",а като кажа че съм бременна в 6-ти месец ,всички ме гледат така  Shocked

very nice,   bouquet

# 221
Maimunka07, много ми хареса предложението ти за нова тема "АПРИЛчета ритничета раздават,дори на татко не прощават". Време е да намесим татковците в цялата тази работа. Ти си с една седмица „по-кореместа” от мен, дали другата седмица нашия татко ще успее да ни усети
Dena_klv, аз сънувах съвсем в началото на бременността, че имам красива бебка, цялата в розово  4470, лицето й не запомних от съня, макар да беше много ясен, но помня погледа й. И засега докторите също са на мнение, че ще е момиче. А в края на предишната си бременност сънувах едно хубаво бебе, което все нещо се случваше и аз не успявах да намеря време да го нахраня. Не виждах личицето му в съня си, нито че е момче, макар да знаех това със 100% сигурност след амниоцентезата. Бебето  ми загина 2 седмици преди термин и наред с куп други причини плацентата ми беше почти на половина малка. Това относно сънищата.
А вие правихте ли амниоцентеза. Аз този път не посмях. Но и БХС не беше толкова ужасен като миналия път (макар да излезе фалшив). Искам да запиша час при Томова за сърчицето на бебето, коя г.с. според вас е най-подходяща  newsm78?

# 222
Добро утро коремчета!!  Simple Smile ...аз пропуснах няколко дни а то толкова рожденни дни сред нас...чак се изкефих,на толкова стрелчета,като мен  Hug да сте живи и здрави... и именяците също..та поне да успея да поздравя  днес на време празнуващите 8-ми декември и тези от нас,които се чувстват  все така   Wink    bouquet  Този месец е пълен с толкова празнично настроени почти всеки ден,че и лошото време не може да развали настроението...  До снощи и аз не се чувствах много добре и като се знам каква съм чуствителна,предполагам атмосферното рязко е паднало,казвам го защото забелязах,че доста  от вас така се чустват...Днес сякаш малко по-добре ми е.... може би защото два дни  съм в почивка а работя на новия терминал на аерогарата и почти през ден най-много два ставам в 3:30ч. през ноща и не знам до кога ще мога така но за сега е такова положението при нас  Rolling Eyes  имам и предложение за заглавие на новата темичка ако  ви харесва Празниците наближават,подаръците в нас си шават и топлина и радост ни раздават!    Tada

# 223
  • Бургас
Добро утро Simple Smile
Малко съм притеснена, незнам дали ви се е случвало и моля за съвет...  Sad От 4ти месец насам си имам по малко кръв в носа, без да тече... просто така, колкото да .. има. Четох в една книжка че е нормално неразположение, което се получава в 5ти месец, ок съм с това.
Но от сутринта си ми тече като чешмичка... ей, тъй... не ме боли, не съм се ударила... все едно нищо, но си тече  Confused Cry
А и коремче от вчера нещо не го усещам много добре, в смисъл че имам някакво неприятно чувство, как да го определя все едно някой ме натиска...  Cry
Да звъня ли сега на лекарката...., от една страна ми се струва нищо..., но като всичко ми се случва за 1ви път ми е все притеснено.
Лек и хубав ден на вас, с много положителни емоции за коремчетата Simple Smile

# 224
  • Някъде там...
ben78, за кръвотечението знам че е нормално, но как се спира нямам идея.  Rolling Eyes А това чувсвто в коремчето аз го имам често, особено като съм права. В някои дни, когато ми е "неспокоен" корема е особено силно т.е. в дните с контракции да кажем или когато, както аз си го наричам този момент, му е отесняло или когато съм нервна и притеснена.

Дея, магнезий пиеш ли? И аз си имам контракции, хем ми удвоиха дозата на магнезия и пак си регистрирам по 4-7 броя на ден в последните 4 дни. Ще видим дали ще намалеят още или ще трябва да пия и Гинипрал.

Аничка, какво стана, намери ли Гинипрал или наистина е изчезнал от аптечната мрежа?

rea1, и аз ги сънувах разни странни миналата бременност и всичко си имаше значение. Този път поне засега не съм имала сънища от "онзи" тип, че се плаша понякога с моите сънища... все се сбъдват.

Виждам, че албумчето с покупките се пълни.  Laughing Много хубави нещица сте си взели, как ме сърбят и мен ръцете. Мога само да се похваля, че май окончателно си харесахме легълца - бели, високи, стабилни, по 250 лв, с едно чекмедже отдолу. ЖЗ, догодина ще ги вземем, само трябва да решим къде точно ще ги сместим в теснотията у нас.  Crazy

Аз днес съм на ФМ при Марков. Малко ми е притеснено, но пък ще си видя дребосъчките пак, че следващият път ще е евентуално на 30.12 чак и то на ЖК в Тината ако лекарят не е запразнил.  Rolling Eyes При д-р Сигридов съм чаааак на 12.01, вижда ми се толкова далече.

Последна редакция: пн, 08 дек 2008, 09:35 от Жабче

Общи условия

Активация на акаунт