Отговори
# 120
Кажете сега, какво точно трябва да направим? Вземаме от фирмата служебна бележка най- вероятно за внесения данък ли или за целия доход? И като ги вземем, къде ги носим- в банката ли, кой ще ни върне "облекчението"

# 121

Има нещо неясно в този текст - "Това решиха депутатите от бюджетната комисия в парламента, които гласуват днес на второ четене закона за държавния бюджет." Закон се приема в зала на две четения, а не в комисия. А и днес НС няма заседание.

# 122
май президента налага вето и го връща за прегласуване, не знам точно.. но определено има натиск да се върне и вероятно ще се върне, ако вече не е взето решението

# 123
Аз пък днес четох някъде, че предс.на Народното събрание е поискала среща с президента и щели да обсъждат точно това- за дан.облекч. за младите семейства. При всички положения до края на годината ще се разбере какво ще става.

# 124
Кажете сега, какво точно трябва да направим? Вземаме от фирмата служебна бележка най- вероятно за внесения данък ли или за целия доход? И като ги вземем, къде ги носим- в банката ли, кой ще ни върне "облекчението"

Тези въпроси и мен ме вълнуват, а докато ги разбера ще минем възрастовата граница  Tired

# 125
То май това е целта на цялото увъртане  Mr. Green

# 126
Според снощните новини тестовете за младите семейства ще останат и ще бъдат гласувани с новия бюджет за следващата година  Peace Успех на всички  Peace

# 127
Урааааааааааааааа!

# 128
  • София
Никой ли няма да каже как можем да се възползваме от това облекчение?

# 129
За момента реда е следния към декларацията по ЗОДФЛ добавяш справка от банката за размера на платените лихви през 2009 година
и вписваш въпросната сума в самата декларация след, което по изчислянията в декларацията трябва да получиш сума за връщане 10% от сумата на платените лихви  Crazy

Сега основното е банките да се научат да издават този документ/ справка  Rolling Eyes

# 130

Тези въпроси и мен ме вълнуват, а докато ги разбера ще минем възрастовата граница  Tired

Възрастовата граница се гледа към момента на подписване на договора за кредит (поне по настоящите разпоредби).

# 131
Aз го тълкувам друго яче, че е за данъчната 2009 да не са навършени 35 години поне от един от двамата съпрузи. Т.е ако догодина и двамата са над 35 облекчението не се ползва
Също така заема трябва да е целеви - за покупка на жилище, а не за ремонт или ипотечен за текущ нужди. Жилището трябва да е единственото притежавано през 2009 г

# 132
КОТЕ,
за 2009 преди каквито и да е корекции : по чл. 22 а
2. данъчно задълженото лице и/или съпругът/ата не са навършили 35-годишна възраст към датата на сключения договор за ипотечен кредит;

Хмм, с ДВ от вчера отменят 22а (в сила от 01.01.2010...). Сега чакаме Бюджета.

# 133
Aбе аз не вярвам, че 20 години държавата ще ми връща 10% от платените лихви .. текста го знам, но знам и как се тълкува поне за сега

# 134
  • София
А как стоят нещата с наследствените части от имоти? Ако си горд притежател на 1/6-1/8-1/65 от двустаен в Сусурлево, имаш ли право да ползваш облекчението?

Общи условия

Активация на акаунт