"На две годинки стана вече, ДЕКЕМВРИйското човече!"

• 16 355
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Честит Рожден Ден на Венета и Михаел!
Честито на Марти, Дани и Митко!
Много усмивки и щастие за дечицата и техните майчета!

Със закъснение, но с най-сърдечни пожелания - Муунлейди, честит рожден ден!
Пожелавам ти изключително много приятни преживявания и изживявания!   bouquet

# 136
Здравейте  Grinning
Честит рожден ден на празнуващите наборчета от последните няколко дни! Да растат здрави и щастливи, палави и игриви...и много умни!  А от нас със Зори по една  Hug
И разбира се много прекрасни неща за Муунчето и Бети! Бъдете много обичани и глезени! Hug
Понтес, абе не съм много сигурна обаче защо не опиташ ОБИЛНИ промивки на нослето със сребърна вода. Аз напоследък дооооста я препоръчвам  Joy обаче при Зори наистина дава резултат. Това чудо уж е със силно изразен антибактериален, антивирусен, антигъбичен и прочие анти- ефекти без да се развива резистентност към него. Пък среброто няма токсично действие върху човешкия организъм. Не знам дали би решило проблема, но можеш да опиташ. Няколко дни по няколко пъти, и особено вечер преди сън - обилно промиване на носа. Да изтрепе из носоглътката каквото има (ако някакви микрогадове са източник на проблема). Дано да помогне.
Нашата ясла от днес е в ремонт, така че ще се гледаме до 5-ти яунари. От 6-ти аз съм на работа и се надявам вече да са приключили, че иначе не ми се мисли.
Аз в анкетата не съм гласувала защото я няма нашата опция. Лятото опитах да махна пампито, обаче явно не беше готова да вдене за какво иде реч. Сега в яслата си върши понякога нещата на гърне, нооооо вкъщи това е само за игра.   Naughty Сваля си панталона, маха пампито...сама  Shocked сяда на гърнето, хили се...след малко става, пак сяда...и така по няколко пъти. После й слагам пампито и така. Знае какво се прави на гърне, има си адаптор и за тоалетната чиния, сяда там, казва "пиш" и "ако", хили се и... нищо  #Cussing out Та така, не е да не опитвам, не е да не го ползваме, не е да го ползваме чат-пат...абе  #Crazy Ако някой може да ми даде съвет какво да я правя таз малка мишка - много ще съм благодарна.   bouquet

# 137
vmitkova , все едно моето чедо описваш  Shocked Сваля си гащите и памперса, сяда на гърнето и си вика - пишшшш, става и няма нищо  Rolling Eyes Държа я по гащи от време на време  и много рядко има инциденти - преди да направи нещо ми казва  "Пампа!" и ако се опитам да я сложа на гърнето - почва рев и тръшкане  ooooh! А в яслата казват, че ходи на гърнето  Whistling Къде греша, не знам  Tired
Честито на Марти, Дани и Митко!   bouquet

# 138
Честит Рожден Ден, Алекси, Роси и Кате и честит най-голям празник на техните мамита pontes; zizzu и selena6! Да са много здравички и веселички, за да пръскат Божията любов по света и да изпълват сърцата на мамитата!!!
 smile3510  party006 bdbaloni  love001  love001  love001
pontes, zizzu, няма никога да забравя общите ни мигове в родилното и това как само се зарадвах, че ви виждам там!...
Добре, че беше zizzu (Амели Пулен), да ме насърчава да се цедя, че иначе много щях да загазя  Hug

Честит Рожден Ден и на другите непознати за мен дечица Божидара, Дориана, Калоян, Теодор и Алекса, да са много здравички и усмихнати, специални поздрави на майчетата им.

Аз гласувах, че още не сме пробвали да махнем памперса - при нас би било ужасно, защото не си казва кога й се пишка, а както си е студен климат целогодишно, да ходи напикана е равносилно на високоскоростно изстиване. Иначе по голяма горе-долу ходи редовно от 7месечна възраст, сутрин след ставане от сън, на гърнето. Но се случва и да не успява да го прави сутрин, та да трябва да мия акано дупе. В яслата няма против да седи колкото й кажат на гърнето, но не прави нищо в него  Laughing Понякога ми казва, че й идва ако, или пиш, но по-често не казва.

Между впрочем, тук децата стоят с памперси и биберони и повече от 3 годишна възраст.

Мисля, че като почне да разбира повече езика и да говори повече, ще започне да разбира и да предпочита тоалетната, защото ще мога да й обясня смисъла...При нея всичко трябва да бъде на базата на убеждение от логическа гледна точка. Иначе е магарешки инат.

Сега с кърменето сме така - понеже мама има "бОли" на циците, затова само ги гали и целува, но не суче. Освен в 6.30 сутринта, когато се възползва от това как ми се спи зверски.

vmitkova, може да си писала вече, но аз не съм видяла, би ли ми пуснала линк къде да прочета как се прави сребърна вода? Или как си я набавяш ти - от аптеката ли? И как се прилага?

# 139
Здравейте и от нас. Stop

Не съм писала доста време в темичката,но все не ми оставаше време.Дано не сте ни zабравили. Wink
На праЗнуващите дечица-честит рожден ден.Много zдраве и щастливо детство. Heart Eyes

До скоро!
  bouquet

# 140
  • Под Сините камъни
Честит празник на всички малки рожденичета днес и техните семейства!
За памперса все още ходим с него.Иначе има моменти в които казва Пиш сядаме на гърне и вършим работа.За акането акаме на гърне от 6-7 месечна възраст,но ние нали малко по трудно ходим и го усещам кога идва зора.
[/color][/size]

# 141
Честито на днешните 2-годишни вече рожденичета
 и най-специални поздрави за Алекси, Роси и Божидара ! Да са живи и здрави и весел празник!

# 142
ОО, Весито   bouquet
Понтес, и аз се присъединявам към вмиткова - сребърната вода е чудо. Шаменет, купува се от аптеките, мила, представлява колоидно сребро. По принцип приема на сребърна вода е като да поставиш втора имунна система в човешкия организъм. В момента давам на Кристиян три пъти по лъжичка преди ядене. Понтес, защо не питаш др Михайлов от Часът на мама какво ще ти каже по въпроса.
http://mama.btv.bg/forum/search.php?mode=results&sid=a0a5d99 … 12c507be3da28e34c

Момичета, някой ще ми каже ли дали тези ботушки са хубави  newsm78
http://www.disbg.com/catalog/product_info.php?products_id=1061&a … 19661cdca4b345e0c

Не съм гласувала в анкетата, защото нашия отговор го нямаше. Кристиян казва всичко, но не желае  Naughty да го върши на нужното място  Thinking.

# 143
Честит втори рожден ден на днешните декемврийчета! Много здрави, много палави и много умни да растат!
newsm59 newsm59 newsm59 newsm59 newsm59 newsm59 newsm59

Специални поздрави за майките на Алекси и Роси! Hug

# 144
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на Алексис, Екатерина, Венцислав, Божидара, Дориана, Калоян, Росица, Теодора и Алекса! Чесит празник и на техните мами и татковци! Много щастие, радост, здраве, усмивки и безгрижо детство!

Сребърна вода - ето малко повече инфо. На шишенцето пише още ARCOL. Продава се в аптеките - цена около 3.00 лв. Състав - вода и сребро. Държи се на тъмно (защото иначе се променя концентрацията на разтвора). Преди употреба шишето се разклаща. Може да се използва като дезинфектант и имуностимулатор. Действа антивирусно, антимикробно и антимикотично, като има по-силно действие към патогенните микроорганизми, а най-хубавото е, че те не развиват резистентност към среброто (за разлика от антибиотиците).  Прилага се като дезинфекционно средство при кожни инфекции, акне, труднозарастващи рани, грип, бронхит, синузит, хепатит, диабет, алергии, дезинтерия, колити, салмонела и др. Начин на употреба - измиване, промивки, компреси, гаргари, пръскания, жабурене, пиене. При вътрешен прием като имуностимулатор за деца от 1 до 6 годинки се дава 3 пъти на ден по 1 ч. л. в 20-30 мл нормална вода. За над 6 години пак в 20-30 мл вода - но вече 1 с. л. За деца под 1 годинка - 1 ч. л. в млякото или изцедена кърма. А когато е за хрема се правят обилни промивки на носа. И то естествено се стича и към гърлото и чисти цялата носоглътка. Успех на всички, които имат нужда. И дано все по-рядко да ни се налага да се борим с болести.  Hug
Шаменет, а ти къде си (ако не е тайна). Че много ме заинтригува с тези памперси и биби до по никоето време.  Party

# 145
За сребърната вода - на шишето пише, че за деца трябва да се разтвори в съотношение 1:2 (сребърна вода:вода) Аптекарката ми каза, че най-добре било да се използва дестилирана вода като разтворител при промивки в носа. А аз днес направих чай в съотношение 1:2 (сребърна вода:чай) на Елена пък да видим дали ще има ефект срещу течащия й нос newsm78

# 146
  • София
Честит рожден ден мили дечица, бъдете здрави и засмени и весел празник и на родителите Heart Eyes

Нашето носле също се опитва да протече днес...ееех все се успокоявам, че поне за РД я опазихме да е здрава, сега и за Коледа и НГ ако е, ще е много хубаво Sick
И аз правя промивки с Аркол, но без да разреждам, по 3-4 капки в ноздричка Thinking

# 147

Честит втори рожден ден на Алекси Heart Eyes, Роси  Heart Eyes и Божидара,да са ви живи и здрави и много щастливи.

Честит празник и на Дани,Митко и Марти,желая им всичко най от сърце.

# 148
Благодаря на всички за пожеланията!  Hug

Ето, почерпете се:

# 149
  • Варна
 за анкетата - гласувах понякога...защото отчаяно се опитвам да го махна, но не ми се получават нещата....ту казва ту не казва, като е с гащи мисли че е с памперс и пикае наляво надясно  Crazy а точно зимата не ми се струва много здравословно да ходи по гол гъз, колкото и да е топло вкъщи   Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт