Отговори
# 300
  • София
Деска, страхотна новина! Лека, безпроблемна и красива бременност![/b   bouquet

# 301
Деси честито и от мене   bouquet

# 302
Деска, прекрасна предколедна новина! Hug Нека НГ ви донесе здраво бебче!
Сабина, нали знаеш - умен мъж и умна жена = 1 дете, умен мъж и глупава жена=2 деца, глупав мъж и глупава жена = 3 деца. Така казва баща ми. Joy И пак бях в 1 АГ, само където този път предварително 5 дни в патологията полежах, а след това вече бях вип-персона. Whistling И го понесох по-леко.

Бях ви казала, че ще ви разкажа как родих. Екшън пълен, както винаги при мен няма начин всичко да е планово и по вода.
Точно ви се похвалих с датата, казах я и на Саш, и решихме, че този път може и да имаме късмет , по-специално аз де. 2 вечери подред обаче /от изписването от болницата/ не се чувствах добре. Изведнъж ми натежаваше и получавах контракции, изнервях се и по-специално в срядата като си легнах ме преряза, все едно силна колика. Бебето беше доста ниско, направо се чудех как може да слезне толкова надолу, като му усещах движенията някъде под бикините си hahaha В 4,30 се събудих и реших да пишкам, после реших, че ми се ходи по-спешъл до 00, пък започнах да се ослушвам - тези колики не ми минаваха. След това не бях сигурна - води ли ми потекоха или се напишквах, то ми се обезчувстви цялото място. Ок, реших да се изкъпя, еваш-еваш, направих си тоалет, преборих се с една клизма, после си прегледах багажа - ясно е , че изпозабравих 100 неща, но нали документите ми бяха у мен. Бутнах по едно време Саш, за да му кажа, че май ми изтичат водите, но не съм сигурна - да си дреме, аз се оправям. По едно време той стана, изкъпа се, а аз в 7 часа се обадих на лекарката, че имам контракции, не са регулярни, но са болезнени,  а и че се съмнявам дали водите не ми изтичат на малки порции. Тя ми каза да се оправям спокойно, в 9 да съм в болницата, че имала лекарски съвет така или иначе, а и самата тя не предполагаше, че толкова бързо ще ме погне раждането.
Изчакахме Тони да се наспи и се обадих на свеки, че ще го заведем там, за да отида до болницата понеже явно нещо ми става. На път към тях получих и няколко бая силни контракции, направо се разревах пред блока на свекърите - донякъде се уплаших, донякъде бях сърдита, че както винаги мен трябва да ме боли, нищо не ми се разминава.
Постояхме у тях половин час и в 8 тръгнахме, то направо не се търпеше. Като ме ковнеше поредната контракция свекър ми я засичаше  - ту беше 20 секунди, ти 45, ту минута, но доста чести, нямаше и на 10 минути, а понякога и на 5. Като започнеше поредната започвах да цивря, а след нея се смеех истерично, пускахме някой и друг майтап, понеже в болницата имаше бременни, пък те не заслужаваха да гледат някаква истерия и да им се стяга под лъжичката какво ги чака.
Лекарката ми дойде, и ме вкараха в предродилна, където направиха преглед и установиха разглаждане на шийката, но само 1 см разкритие /е, откъде ли ми е познато това/. Пазарих се с акушерката да ми направи една скромна клизма, колкото да си знам, че професионално сме подходили и няма да имам проблеми след това. И започнаха да ми изтиачт водите, вече по-ясно се забеляаз, а и тапата ми падна.
Сложиха ме в родилна директно, за да чакаме операционната да се освободи и тук започна големия купон! Crazy Като ми пуснаха банките се дянеше, но до един момент. Контракциите ми станаха толкова силни, че само можех да дишам с широко отворени очи, а между тях започвах да рева като магарица от ужаса. Гледах да съм тиха, при мен нямаше други родилки, и слава Богу, че ако трябваше да ме слушат или аз да ги слушам нямаше да ме бъде хич. Лошото беше, че нищо не можеха да направят лекарите - наливаха ми подготвителни банки и чакаха да извадят едни близнаци преди нас, а те си искат време. В един момент стана толкова непоносимо, че едната акушерка като ме видя спря и попита да не би да ме напъва - ами откъде да знам, имах чувството, че ме разкъсва, но сигурно това всички усещат, друга ме провери и като викна" Шийката се е обърнала, тичайте за лекарката" и аз бях полудяла Shocked Едната хукна, а проверяващата я спря, грешка било, просто имам 4 см и му напипвала главата  Rolling Eyes Викам им каква глава бе, никъде няма да ходи, а тази по-старшата ми каза, че ако не успеем операционната да хванем ме качват на масата за нормално. Като дойдеше поредната контракция и започвах да пуфтя, хващах се за бедрата и стисках колкото мога, направо му виках на бебето да стои и да чака, че лошо ни се пише ако много мърда Joy Дойде доки, започнаха да засичат тоновете, само летеше от мен до апарата да засича и обратно, анастезиолога дойде, хвана ме за коляното и ме укуражаваше "Стискай още малко, след минути влизаме", а Панова започна да ходи до операционната да ги кара да бързат, че нямаме време. Самата тя влезна да чисти, за да може по-бързо да се оправи залата, едва стигнах до масата да ви кажа. Като ми казаха хайде, тръгваме бях тотално изтощена, а това все пак са някакви 2 часа, представям си след 10 какво е.... Да, ама ставайки, установих, че ме боли адски силно там, където ме боля след първото секцио най-силно и там, където имам срастване. Явно наистина след секцио един нормален родилен процес не е препоръчителен. Като ме сложиха на операционната отново ме тръшна контракция, анастезиолога ми ме успокои, че ще ми е последната, за мой късмет беше кратка и като ми сложи упойката бях най-щастливата на света, вервайте ми! Mr. Green
Извадиха бебо, а на края на операцията ме събудиха, понеже бях заспала  Embarassed
След всичко, което преживях този път, си казах, че няма как да ми говори някоя как е раждала нормално, а пък аз секцио, защото минах на 80 и нещо процента през нормалното раждане. Мислех си по едно време като ги гледах как се стрелкат малко притеснени, че на 4 см може ако много го закъсаме да ни сложат една епидурална и да се борим дружно, пък каквото е писано, но лекарката ми каза, че с моята шийка нямало как да родя нормлано. Говорихме си след това и тя ми каза, че не е предполагала, че може такава родова дейност да се развие за има-няма 2 часа, направо все едно ме била наблъскана с окситоцин, а шийката ми била някаква реактивна ли...нещо такова, дефакто като ме напъне тя не пуска, а стяга двойно. Та затова не съм родила, иначе при такива контракции, толкова мощни и чести другите вече били с няколко напъна родили, но явно моята шийка няма тази разтегливост, която се иска. Нямала съм шанс и за първо нормално, камо ли след секцио. Като знам как боли след операцията много се надявах този път да не ме боли преди нея, но явно друго е било писано. Сега си изживях едно нормално без последната фаза за жалост, а след това и едно секцио, та май изтрезнях - казах на Саш, че да сме живи и здрави, дано да е писано да отгледаме децата, но трето няма да имаме ако ще трябва аз да го раждам. Финито, до тук бях, не ме търсете повече!
Една майка, съквартирантка, каза по телефона на някаква позната, че ако някоя й каже, че секциото е 4 звезден хотел, и че иска така да роди, щяла да й се изсмее. Това е такава адска заблуда, и така им се чудя на тези, които лягат под ножа от шубе, после дугото - като минах през болките с контракции и напъни, и като ми сложиха упойката за себе си реших, че тов е голям късмет - да родиш нормално с епидурална, или просто да минеш през това чудо на чудесата, но като излезне бебето да не усещаш вече болка, а не да знаеш, че голямата борба тепърва предстои.
Този път се раздвижих рано - знаех как боли, започнах да си вдигам краката по-рано, да ги свивам, отпускам, станах на другата сутрин и не спрях да мърдам, даже отидох да си видя бебо в детско отделение. Да, боли , но установих, че ако рано се раздвижиш и не спреш, много по-леко минава всичко.

В болницата бях успокоение на новите мами  bowuu На едната й отпуших гърдите /не съм цокала, споко  hahaha/, после я научих да работи с помпата, понеже тя вече беше отчаяна, пред истерия, цедеше на ръка. Та седнах аз една вечер и такър-такър с помпата й изцедих гърдите, момичето само където не ревеше от щастие.

Моят Миташки цяла нощ ме направи на маймуна - иска да яде, цокне и заспи, оставя го в коша, квичи, иска да яде. Айде цокне и заспи, оставя го в коша и реша да изцедя, че кърмата ми слиза адски бързо и започдва да ме боли зверски, той реве - иска да яде ли какво...преобувам го, напикава ме цялата, ама карай...бутам цица, а той зяпа , кокори се, не иска да яде, буден си седи. Слагам го в коша - айде почва да вряка, искал да яде.... в 4 и нещо вече му се карах  Tired сложих го да легне до мен, мушкам цицата и той поцока доволно и заспа. И аз съм заспала, а Саш ми вика да не го държа така, че съм щяла да го затисна. Сега сутринта пак така го къримих, изяде една гърда, сега спи вече 2 часа, явно така му е удобно на детето.
Ама тази вечер ще го храня с шише, за да видя, че е изял 60 мл най-малко и да разберем от що се дразни и нощна птица ли ще ми го раздава.

Последна редакция: сб, 20 дек 2008, 11:26 от Чаено момиче

# 303
  • София
Ох, много новини.

Деси, честито! Лека бременност и здраво и кротко бебе!

Ели, браво и на вас за хубавите новини.

Тина, много ми харесва прическата на Ема. Peace

Аги, да Томасите са в Джъмбо, в началото при момчешките играчки.
И Влади се белеше така, но с по-продължително мазане се оправи. Имах мостри на Веледа от училището за бременни и определено са много добри. Но са към 30 лв. олиото или млякото за тяло.

Янче
, този лаптоп го гледах в брошурите на Хиполенд. Но пробвайте в Хиполенда до метро2 -там ходят по-малко хора и може още да го има.
И соня ще получи нещо такова от наште - накакъв лаптоп. баща ми беше харесал един за 140 лв. но той беше за много по-големи деца и едвам го разубедих да го купи. Взе някакъв по-евтин. после гледах в джъмбо Лаптоп на фишер прайз и ми се стори най-подходящ, но...карай.
Аз пък още не съм измислила какво да подарим ние на Соня. И аз съм накупила няколко дребни неща, но не ми се ще да я затрупвам като бройка, а да е едно по-смислено нещо.

# 304
  • Варна
Привет!
Аз се излюпих преди малко  Embarassed Нали мъжете са на 'лабота'. Според Николай той не ходи на ясла или градина, а на работа hahaha
Аги, направо ми се обърна всичко докато четях, а така ме тресе мисълта за второ Confused
Нали щях да родя в коридора, щото съм била лигла и съм нямала разкритие. Изроди! КАчих се на масата с 9 см, щях да родя като мангалките в коридора.
Ели, радвам се за МАги, дано не минавате повече през това  Praynig
Прическата на Ема е супер!
Свеки подари лаптоп на Ники за Рд, да ви кажа само, че оцеля 10 минути. Аз го изтървах и повече не проработи. Беше за английски, english learner. За мен на този етап са излишно дадени пари. Особено в нашия случай, когато Ники вече счупи всички играчки от именния си ден. А пожарната от тържеството, даже не работи изначално. толкова ми стана тъжно, детето искаше батерии , купихме, а то не работи...

# 305
Деси, страхотно  Party.  Лека и от мен  Hug.

Мерси за комплиментите, истината е , че подстригвам само роднини, които няма да ми се сърдат , ако стане гаф. Иначе сешоар и кичури правя на няколко колежки и приятелки Flutter.

Аги, много ми беше интересно, нали  всичко е зад гърба ти вече. Аз след секциото бях  готова на още едно веднага, много по-страшно си го представях всичко. Но сега започва да ме хваща шубето и даже три пъти вече сънувам , че ме оперират . Но нормалното ме ужасява в пъти повече  #Crazy.

Сабина, голяма кукла Вяра  Heart Eyes.

Аз от два дена много повръщам, не знам дали писах, а ми беше минало. Но днес сутринта и Ема повърна и сега се притесних да не сме нещо болни  newsm78. Едва майка ми се обади , че  братчето на едно от децата ми е болно от скарлатина и няма да дойде  в петък , но понеделник щяла да го прати на тържеството  #Crazy. Ей, ще се побъркам ви казвам. Казах и пак да ми се обади в понеделник и ако трябва ще и върна  10 лева от мен , но да не идват.

Янче
, много искам да запиша Ема на танци - спортни, но е много рано. Най-рано на 4 . Сега намерих една театрална школа , която съчетават пеене , танци ,театър и пише че имат група 2-4 години, но след празниците ще звъня да проверя. А и да изляза болнични , за да мога да я водя.
Ако при вас направят група за мъници ми кажи и това ме устройва на този етап.

# 306
Деси, страхотна новина! Лека и безпроблемна  bouquet

Радвам се за Маги, че всичко се оказа добре Hug

Прическата на Ема е наистина супер. Чак си казах и Лекса ще я клъцна така, че косата и е толкова дълга вече. Само трябва да знам какво да кажа в салона, че иначе как ще го обясня. Някаой каза френска черта, такова ли е?

# 307
Мисче, за мен е това е каре.

Тинче, ако имате желание и ти е удобно хайде с нас на балет. Намира се до кино Изток - всеки петък и събота от 6 са малките.

А лаптопа го няма никъде, нали дитрибуторите са ми в сградата. Те ми казаха да не го търся в метро , косед и хиполанд. Е търсихме го де и не го намерихме. Поръчах първо в един онлайн магазин , трябваше им три дни да кажат че го няма. После в друг в сряда, уж се обадих предварително и казаха че имат бройки, защото е с 40 лв по-скъп от другаде. Обаче сега и те ме мотаят, не знаели за кой били точно бройките и дали за моята поръчка ще има.

# 308
Мис, Черепахчето е права - френско каре се нарича прическата, и на Ема и е супер направо, много е готина!
Тина, не е толкова страшно секциото, напротив - понеже знаеш какво е ще се справиш по-лесно!
Вени, какво става с муцунката ти, оправяш ли се?

Моят мъж е станал един слаб, слаб, онзиден го гледам гол и лигите ми текат. И после му ударих един рев, че човека се побърка направо какво ми има, а то май хормоните ме тресат - кърмеща, дебела, хремава, в цикъл....викам си как ме гледа не е ясно. Та много се смя човека на моята истерия, била съм единствена и нищо ми нямало, явно за слепец се пробутва  Joy Ама и аз съм решила да спра с кърменето и се емвам да се вкарам във форма /но не овал/. Вече мърдане няма!

# 309
  • София
Привет от мен!

3 дни без нет бях и сега цял ден ме влече насам.

Аги, Дидо е много сладък както си и предполагах. Като го гледах си виках "Как Йорданке ще удържиш до 2012 г. без бебе?!" Но след разказа ти - пак се убедих, че ми е много рано за бебе.

Уплашихте ме с тази липса на играчки - харесала съм една мозайка в Хиполенд, но незнам дали ме чака мене  newsm78

Друго интересно при мен няма - цяла седмица си бачкаме с Жени в много подтисната атмосфера. Добре, че имаме обедна почивка да се набърбориме, наоплакваме и окуражи ме, свива ми се душата като се сетя, че скоро няма да работиме заедно. До НГ сме, аз със сигурност де, казах, че ДГ ще е в ремонт и ще си гледам детето вкъщи. Смятам да се върна на старата работа и едновременно да търся по добра работа, ако се закучат много нещата пак ще се върна в каторгата.  Confused

# 310
Прическата и на мен много ми харесва. Аз също и казвам каре, но съм  я чувала и като "боб".  Искаше ми се да е още по- филирана отзад , но ме достраша от първия път да режа смело. По принцип е за права коса, на Ема се чупи леко и не седи винаги добре, ама мен ми беше мерак, защото моята е още по-чуплива и съвсем не става.

Данче,
не се отчайвай  Hug. Нека минат празниците, пък ще изкочи нещо по-така.

Янче , идваме щом може. Нека минат празниците и ще се разберем. Каква е таксата и какво трябва да има?
Не че танците не са и моя амбиция за Ема, но и тя не спира по цял ден, има една пачка подарък и вече една година няма сваляне .А и нещо да се занимава. Дните ме устройват екстра.

# 311
  • София
Аги, кви са тия нещ сега за спиране на кърменето - недей така моля те. Ще се пооправиш - трябва време - родилка си, недей така! Ше те бия ей!

За муцунката ми - ами добре е, вече не съм деформирана, но торбичката си сто. Забелязва се само като се вгледаш, а и едната ми ноздра е леко деформирана.

# 312
 Peace Вени, имах предвид, като спра с кърменето някой ден, нали се очаква, че и това ще има край! А не да спирам, за да слабея, моля-моля! Саш трепери при мисълта да купува кутии с АМ по 25 лв, а и няма да е много удачно нито за бебо, нито за финансите.
Рени, да те ползвам! За еднократната помощ при 2 дете, какво трябваше да подам? Акта за раждане и молба ли, какво беше? И за детските, пак ли с акта за раждане се отиваше? За съжаление пак ще ми трябва служебна бележка, нали?

Абе дружки, Дидо като се нацока и изпие едната гърда, до следващото хранене тя е препълнена! А другата ако не я цедя е пред пръсване! Това сега на какво ли се дължи, защо така се получава?Искам да не ползвам помпата, но ако не дръпна малко е ад , стават ми бучки и се налага м/у храненията да изцеждам по 10-2о мл поне, за да не ме боли.... Защо някои жени им се нагажда количеството, а аз пак правя някакъв бум на кърма! Детето ако не гълта за секунда веднъж се дави, а ако не се задави, то за 5 мин се е налапал като гъсок и заспива. Но 3 часа минат ли и се моля да се събуди за кльопачка, че.... #Crazy

Данче, твоят уред вчера го ползвах за 1 път, много 10х! Направо е супер! От хладилника сложих шишето и включих на 3, налях преди това вода. За времето, което той определи кърмата стана според мен перфектна. Може и още по-толла да я правя може би, обаче си мисля, че ако от студена я направя доста топла може да я прецакам, затова така до телесна Т е ок.

# 313
Аги, това е нормално в началото. Имаш два варианта - първият, да будиш Дидо преди да се е наспал, т.е. примерно на 2 часа, вторият е да цедиш по малко от гърдата, като се препълни. Около 20-30 мл са достатъчно, доколкото си спомням, за да получиш облекчение. Тя пак ще е пълна, но за да намалее кърмата, не трябва да цедиш много. Аз Данката го кърмех на 2 часа през деня и на около 3 през нощта (той си се будеше на толкова), като беше новороден. Той се нацокваше много бързо и кърмата съответно доста намаля. Изцеденото може да даваш на Тони да си го глътва, ако не го замразяваш с другото количество.

Вени, не ти ли казаха някакъв компрес да си правиш с нещо?

Деси, честито! Много се радвам за теб. Аз си имах някакво такова предчувствие още като бяхме на срещата, че скоро ще ни спретнеш такава изненада  Laughing

# 314
Здрасти банда  Sunglasses

Сабинка, вклю4вай се по 4есто  Hug  Нали си априлка, Иленка е права, децата ни съединяват  Peace  Вяра е станала страхотна госпожица  Heart Eyes 

Аги, Ще се регулира кърмата, Ще видиШ, имай малко търпение  Peace

Тина, и аz да ти кажа 4е при4еската стана супер  Heart Eyes Адмирации  bowuu

Вени, много се радвам 4е си добре  Hug Само така  Peace

Енви, аz zа Велинка какъв подарък имате?  Flutter

ПаПа, ти недей да пиШеШ само когато вали сняг  Naughty Вклю4вай се по 4есто  Hug

Дан4е, моzайката от 11та страница ли?  Laughing Цената е супер, аz платих 20? zа нея  Shocked

В4ера се хванах да опаковам подаръците и ми стана лоШо като видях, колко много имаме  ooooh! Нали имаме и гости.... И установих 4е Ще има 4 4анти под елхата  Laughing В4ера купих последните подаръци и съм готова  bowuu  За жалост елхата ни не е красива, самата елха е голи4ка  Cry и игра4ките неЩо недостигат (а са 100 броя  Crazy ) и се 4удя дали да не отско4а до Икеа утре по спеШност, zа да купя оЩе  Thinking

Между другото от няколко дена Милена ми повтаря, 4е искала да приготвя подаръци zа Дядо Коледа и zа ангелите (които помагат на Дядо Коледа да направят подаръците zа децата). В4ера сложи един куп игра4ки в една торба и ми я носеШе с думите, 4е искала да я остави под елхата zа да я вzел Дядо Коледа zа ангелите. Беz малко да се раzрева, представих си как ДК Ще ги донесе на Марти, Дари, Криси и другите ангели  Cry Както и да е, аz Ще се въzполzвам и Ще прибера стари игра4ки на Милена, а тя Ще е доволна 4е е подарила неЩо на ангелите  Wink

Да ви кажа zа новата ни семейна игра  bowuu Скоро си вzехме (с едни бонус то4ки от една кредитна карта  Crazy , т.е. беzплатно ни иzлеzе) на Нинтендо една конzола zа игра "Уии", супер е. Не е като другите, ами примерно като играеШ тенис, правиШ движение все едно удряШ с ракета, при боулинг все едно хвърляШ топката а имаме и рали с кормило. Много е zабавно и тъй като не ти трябва да се у4иШ кои коп4ета да натискаШ, дори баЩа ми си играе (който не само 4е е на 65години, но в момента е само с една ръка  Wink ). ГореЩо препоръ4вам  Grinning

ян4е, мерси 4е сподели zа балета. Преди блиzо 2 години видях една реклама във вестника zа една новооткрита балетна Школа в блиzко град4е, на един българин  Shocked Някакъв Иванов от София. Та бях реШила като порастне да я zаведа, сега Ще се обадя след праzниците  Peace

Общи условия

Активация на акаунт