"Майчин дом" - Варна- тема 2

• 81 740
  • 898
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
На изписването мъжът ми донесе горе в отделението бонбони и тем подобни. На акушерката нищо не сме давали. За лекаря ми имаше огромен букет, отделно на съвсем отделна среща му подарихме подарък.

# 271
В деня на изписването почерпка за персонала, който е горе (е да не си мислите кой знае какво) една торта, безалкохолни и нещо солено. Все пак 6 дена ме гледаха и мен и бебето. На докторката ми парфюм и цветя, а на докторката "по упойките" един голям букет цветя, а на "любезните" момичета от рецепция оставихме една кутия бонбони.

# 272
За интензивната ЖК. Първо, доста са и качили цената от миналата година по това време. Заслужава си. Цялата бременност ми я следиха д-р Капка Атанасова и Рени. Не помня колко изследвания са ми правили, прегледи, консултации. Имаше няколко повода да си платя дневен диспансер, но не бих си спестила и стотинка, защото крайният резултат беше чудесен, а можеше да не бъде такъв. Родих със секцио, но за нормално раждане и дума не можеше да става в моя случай. Изключително доволна съм от екипа-д-р К. Атанасова, д-р Д. Станева и д-р Добрева. Младите акушерки много ми помогнаха и бяха изключително мили. Единствено ме подразни един субект на по-зряла възраст, дето се водеше педиатър или акушерка, така и не я разбрах, но май и тя не помнеше за какво е учила. Не е д-р Юдова, защото тя пое моята мушмулка и се справи чудесно в първите мигове от живота и.
За почерпките. Толкова отдалеч се подготвях за тях, че накрая нещата малко се пообъркаха, но се надявам да мога да се отблагодаря на д-р. Добрева и д-р Станева за прекрасната работа. На екипа горе мъжът ми донесе вино, питка и солени работи, кутия бонбони (разбрах, че много сладки неща им носят, та за разнообразие). На Рени и на д-р Атанасова им избрах подаръците с много специални чувства и се надявам да съм ги зарадвала.

# 273
Единствено ме подразни един субект на по-зряла възраст, дето се водеше педиатър или акушерка, така и не я разбрах, но май и тя не помнеше за какво е учила.
И аз не съм с особено добри впечатления от тази педиатърка, май Димова и беше името така и не го запомних, ама с моето дете се занимаваше предимно д-р Юдова, че нали малкия се роди 34 дена по-рано.Тя дори на моменти даваше доста неадекватни съвети, и така разговаря с тебе като че ли ти се кара за нещо.

# 274
Тя дори на моменти даваше доста неадекватни съвети, и така разговаря с тебе като че ли ти се кара за нещо.[/color]

smile3521 Същата ще да е. Тъкмо ми ставаше добре и се появяваше тя, за да ми обясни колко съм невежа и да ме нахока. А колко грубо пипаше, думи нямам.

# 275
Ние подарихме на акушерката цветя и отделно уиски, бонбони и ядки, които оставихме на старшата сестра да се почерпят всички. След няколко дни, когато ми махаха конците занесох личен подарък отново на акушерката, тъй като беше изключително мила и си даде и телефона да и звънна ако имам нужда. На д-р Яков също подарихме личен подарък и уиски и бонбони. Никой не си е искал- сами решихме да им се отблагодарим!

# 276
за др Димова съм много съгласна с вас.сигурно 100 пъти съм й повторила 4е детето ми се казва МАРТИН а не марин и нали уж 4ете там от картоните.последния ден мноооого ме изнерви с нейния марин4о и аз я питах като гледа с 4 не вижда ли.ядосах я и тя ми прати Юдова.знам 4е не бях права ама в първите дни от живота на детето ми,така постоянно да му бъркат името.като си тръгвах си мислех да й се извиня,ама после се отказах.... Embarassed

# 277
Аз също взех торта от "Неделя" и безалкохолни за персонала в деня на изписването,на д-р Яков и д-р Мичонов лични подаръци за спомен,стана им много приятно,на акушерката която водеше голяма част от раждането -Мария личен подарък ,на Великова ,която ми водеше консултациите сащо подарък и букет на Рени и Мария.Много бях впечатлена от Мария мисля,че това е главната АГ акушерка и от Мичонов  Peace

# 278
Аз изобщо не ги обсипах с подаръци, затова, че са си свършили добре работата  Confused
По едни цветя на изписването и това беше.

След първото ми раждане, мъжа ми е оставил на анестезиолога една торбичка с някаква почерпка.

# 279
Не зная дали в тази тема е мястото , но искам да изкажа моята и на съпруга ми огромна благодарност към екипа ма Майчин дом за всичко, което правят за майките и техните деца. Наближава третият рожден ден на моето дете и сигурно затова, четейки темата, ме обзе онова прекрасно чувство, което изпитах и тогава-на 24.05.2006г. Чувсвам се малко виновна, че заради стреса и умората тогава, не можах да кажа на всички колко много са направили за мен и че за мен е ясно, че те ще ме забравят на следващия ден, но аз ще ги помня с добро цял живот и ще им благодаря всеки път, когато погледна моето прекрасно детенце! Сърдечно благодаря на доц. Янева, която ми даде спокойствието, че всичко ще е наред. Че мога да се справя, че ще родя детето си по нормален път. И най-важното за всичките 9 мес. от бременността ми, благодарение на нея, за миг не съм се съмнявала, че може да се случи нещо с мен или детето ми. Благодаря много на акушерката Кискинова, която въпреки дългото и трудно раждане, нито веднъж не ме укори за нищо/както съм чувала на много други места/, казваше ми "Давай, мила, още малко..." Със сълзи на очи си спомням как след раждането ми помогна да отида до стаята и да се измия-няма по-голямо облекчение в живота от банята в този момент! И въпреки разкъсванията и няколкочасовите мъки нито за миг не усетих някакъв страх за себе си или бебето. Просто бях щастлива и благодарна-така трябва да се чувства всяка родилка според мен. Благодаря и на д-р Юдова/дъщерята/, която беше дежурна като отидох да раждам. Беше толкова мила и добра. Същото мога да кажа и за момичетата, които помагаха, не ги познавам и не знам дали са акушерки или санитарки. След раждането ме попитаха дали искам да се обадя на мъжа си да доиде ако иска. Изобщо не съм била в състояние да разсъждавам в този момент и нямаше да се сетя сама да го извикам. Бях упоена, а те само ме попитаха къде ми е GSM да ми го донесат. Ще съм им благодарна цял живот-това е един от най-силните моменти в живота ми-срещата на баща и дъщеря един час след раждането. При положение, че беше празник, почивен ден, 23 ч. вечерта, тези момичета можеха просто да ми спестят тези мигове и да отидат да си починат.
 Благодаря на всички от Майчин дом за грижите за моето бебе. Тези три дни престой там са били най-спокойните ми досега. Сигурността, че си на правилното място, е огромно облекчение. Никога през последвалите вече 3 години не сън спала така добре. Бебето ми го носеха сутрин за кърмене- къде такова спокойствие после? Никога не съм мислила, че може да съм в болница и да не искам да си тръгвам. Наистина се чувствах чудесно-дълбок поклон на всички! Надявам се, че ще имам още едно дете/ желание имам голямо/ и не се и съмнявам, че отново ще дойда при вас!

# 280
Браво!Мислела съм си подобни неща,може би нямаше да се изразя така добре.
  bouquet

# 281
  • варна
и аз да се включа тук  моята ЖК беше в майчин дом при др Д.Станева и Рени много сам доволна  Hug Hug Hugно за съжаление нямах финансовата възможност да родя там.Но в момента продължавам да си посещавам др Станева профилактично

# 282
Здравейте, най-накрая дойде и моят ред да се разпиша в тази тема и да изкажа мнението си относно Майчин дом и персонала му. Родих миналата седмица - в МД. Честно казано, бях малко предубедена относно липсата на апаратура за бебчетата и наплашена от всички "услужливи" хора, които ми разказваха страховити истории за МД - повечето, от които бяха чули от други хора... Thinking
Аз два дена се мъчих с таблетки простин за предизвикване на раждането, поради остаряла плацента, контракции и на финала 1 см. разкритие и накрая тоновете на малката започнаха да падат, за 10 минути бях на операционнната и докато разбера какво става, бебка вече я бяха изкарали 
Искам да кажа на всички варненски мами, които са избрали Майчин дом за раждане, че това е един прекрасен избор!!! Персоналът е усмихнат, мил и отзивчив, а условията са повече от добри. Аз бях малко предубедена, но сега с две ръце препоръчвам и болницата и специално д-р Боян Георгиев и д-р Костов - невероятни хора и специалисти. Благодарение на тяхните бързи реакции, всичко Слава Богу, премина благополучно и сега гушкам малката си принцеса. Heart Eyes

# 283
kazablanka_v, да ти е жива и здрава   bouquet

# 284
kazablanka_v, да ти е жива и здрава   bouquet

Много ти благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт