"Майчин дом" - Варна- тема 2

• 83 326
  • 898
  •   1
Отговори
# 255
Вторият път е далеч по-спокойно всичко;) На мен всичките ми притеснения бяха от факта, че Добрева ми беше анестезиоложка.
А....и как ще съм без другото си дете цели 5 дни:) Много ми беше мъчно и се скъсах от рев сутринта като тръгнах към Майчин дом:)
  аз пък като раждах /преди 4г/ се паднах при Мичоров, а всички които питах са били при Добрева и много ми я хвалеха, за това пък аз се притесних дали ще попадна на свестен анистезиолог и да ти кажа честно мнго съм доволна от него.При мене се получи усложнение от упойката в смисъл такъв че не усещах никави напъни в момента когато трябваше да напъвам, човека толкова се притесни почна да ме успокоява повече от самата докторка и остана докрай дакато не видя че аз и бебето бяхме ок Peace даже на другия ден пак дойде да ме пита как се чувствам.

# 256
И аз първият път бях при него и също съм със страхотни впечатления.
И понеже вече имам база за сравнение, без да се колебая го препоръчвам пред Добрева!

# 257
  • Варна
Вторият път е далеч по-спокойно всичко;) На мен всичките ми притеснения бяха от факта, че Добрева ми беше анестезиоложка.
А....и как ще съм без другото си дете цели 5 дни:) Много ми беше мъчно и се скъсах от рев сутринта като тръгнах към Майчин дом:)
  аз пък като раждах /преди 4г/ се паднах при Мичоров, а всички които питах са били при Добрева и много ми я хвалеха, за това пък аз се притесних дали ще попадна на свестен анистезиолог и да ти кажа честно мнго съм доволна от него.При мене се получи усложнение от упойката в смисъл такъв че не усещах никави напъни в момента когато трябваше да напъвам, човека толкова се притесни почна да ме успокоява повече от самата докторка и остана докрай дакато не видя че аз и бебето бяхме ок Peace даже на другия ден пак дойде да ме пита как се чувствам.

Че те по принцип анестезиолозите са длъжни да стоят до края, за да те реанимират ако недай си боже стане нещо.

# 258
Бъдеща мама,доволна съм от д-р Атанасова по много причини.При нея родих сина си през 2006 година.Раждах със секцио по мое желание, защото съм малко страхлива и нормално раждане бях изключила като опция.Д-р Атанасова направи операцията - шева ми е вече невидим.Въпреки че родих в петъчен ден, в събота и неделя докторката дойде да ме види, а не беше на смяна.Подчертавам, че съм от Бургас и се бяхме срещали преди това на два контролни прегледа само.Също и това, че раждах по Здравна каса. Другата ми среща беше през месец януари както вече писах.Тогава получих кървене в 4-ти месец и пристигнах във Варна с работещ аборт.Предварително се чух с докторката и тя ме записа първа за следващия ден като трябваше да дойде заради моя преглед по-рано на работа.Като видя какво е положението веднага назначи операция и бях в операционна половин час по-късно.За съжаление нищо не можеше да се направи, но според Д-р Атанасова "ще се срещнем наесен по хубав повод"  .Вярвам на думите й.А относно това, че тя предпочита секцио и аз така смятам - според мен може би защото там е нейната силна страна.  За нормално раждане при нея не мога да дам коментар.

# 259
Знаете ли кои лекари в МД правят амниоцентеза?

# 260
Когато разговарях с моята лекарка по повод на различните изследвания, нейния коментар беше, че ако се налага амнио... ще я направи Максим Яков. Също бях чувала, че тази процедура я извършва само Яков, но бях останала с впечатление, че се извършва от Яков -баща.

# 261
  • Варна
Когато разговарях с моята лекарка по повод на различните изследвания, нейния коментар беше, че ако се налага амнио... ще я направи Максим Яков. Също бях чувала, че тази процедура я извършва само Яков, но бях останала с впечатление, че се извършва от Яков -баща.

Максим Яков е бащата.Борко е малкия.

# 262
Аааа моя грешка извинявам се.
Значи бащата си ги прави тези неща.

# 263
Амниоцентезата я прави само д-р Борис Яков  Simple Smile

# 264
  • Варна
здравейте,

в началото на бременността си съм(видяхме пулсацийки newsm44 ) и мисля ако всичко е наред дай Боже  newsm17 newsm17 newsm17да запиша ЖК в майчин дом , но не мога да открия никъде конкретна информация какво точно включва интензивната Женска Консултация.Дали си заслужават тези 580 лв?
Някой може ли да ми помогне?

# 265
Здравейте!Включвам се в темата за да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на д-р Капка Атанасова.През януари преживях нещо доста неприятно и тя беше човекът ,който ми вдъхна кураж !Прекрасен лекар!  bouquet

Ох, аз ще раждам през май при тази лекарка. Моля сподели защо си толкова доволна от нея. И ако има други мами раждали при нея също моля да споделят. Аз останах с впечатлението, че тя държи на секциото, а аз искам да си родя нормално ако нямам никакви проблеми. Споделете ми мнение за нея. Въобще не искам да ме режат ако няма важна меницинска пречка за това.
Аз раждах нормално при нея и не е държала за секцио ,много съм доволна срашно много ми помогна и родих доста бързо и безболезнено /бях с епидурална/.
Така 4е не се тревожи избора ти е добър ,пожелавам ти леко раждане Simple Smile

# 266
здравейте,

в началото на бременността си съм(видяхме пулсацийки newsm44 ) и мисля ако всичко е наред дай Боже  newsm17 newsm17 newsm17да запиша ЖК в майчин дом , но не мога да открия никъде конкретна информация какво точно включва интензивната Женска Консултация.Дали си заслужават тези 580 лв?
Някой може ли да ми помогне?

Аз съм на интензивна консултация, малко по напред в темата пише какво включва. По чести посещения при акушерката и лекаря, изследвания, БХС, от скоро и 4Д-то. Според мен си заслужават парите. За сега съм много доволна, дано и за напред е така  Peace

# 267
Аз имам едно въпросче: когато ходя на ЖК все има някое бебче за изписване и все се оглеждам дали таткото носи като в държавните болници, така задължителната торбичка - почерпка! Цветя дават на акушерката, ама не виждам да им дават нещо друго! Моля мамите родили там да кажат каква е практиката, че не ми се иска да изпадам в неловка ситуация! За Сливен знам, че дори и да ги молиш не вземали, защото ако някой видел щели да бъдат санкционирани! Та моля някой да сподели! И ако приемат, бихте ли казали какво им носите? Иначе за нашия док съм решила да взема нещо когато отида на прегледа след един месец, видях, че много снимки има по стените, ама се чудя...Нещо не ми харесва идеята! Споделете опит, моля ви!
И още нещо: практикува ли се това с торбичката пясък (лед) след раждане?

Последна редакция: пт, 24 апр 2009, 11:52 от the1

# 268
Аз торбички не съм давала, предния път подарихме и на лекаря и на акушерката по един парфюм в деня на изписването - това по инициатива на съпруга ми - трябва да ти кажа, че видимо много се зарадваха. Сега сме решили някаква пластика или икона, живот и здраве!

# 269
Аз имам едно въпросче: когато ходя на ЖК все има някое бебче за изписване и все се оглеждам дали таткото носи като в държавните болници, така задължителната торбичка - почерпка! Цветя дават на акушерката, ама не виждам да им дават нещо друго! Моля мамите родили там да кажат каква е практиката, че не ми се иска да изпадам в неловка ситуация! За Сливен знам, че дори и да ги молиш не вземали, защото ако някой видел щели да бъдат санкционирани! Та моля някой да сподели! И ако приемат, бихте ли казали какво им носите? Иначе за нашия док съм решила да взема нещо когато отида на прегледа след един месец, видях, че много снимки има по стените, ама се чудя...Нещо не ми харесва идеята! Споделете опит, моля ви!
И още нещо: практикува ли се това с торбичката пясък (лед) след раждане?
Мен като ме изписваха мъйе ми беше купил една кутия бонбони,която остави на информация з поччерпка..иначе само цветя за акушерката.Торбички и аз не съм виждала.След самото раждане само занесох подарък+снимка на малката на израждащата ми лекарка,но това лично аз си го реших....(снимката е за табло,на което има бебчета,които тя е израждала).А з апясъка не знам...мисля че не Peace

Общи условия

Активация на акаунт