"Майчин дом" - Варна- тема 2

• 81 742
  • 898
  •   1
Отговори
# 285
  • Burgas
Здравейте, най-накрая дойде и моят ред да се разпиша в тази тема и да изкажа мнението си относно Майчин дом и персонала му. Родих миналата седмица - в МД. Честно казано, бях малко предубедена относно липсата на апаратура за бебчетата и наплашена от всички "услужливи" хора, които ми разказваха страховити истории за МД - повечето, от които бяха чули от други хора... Thinking
казабланка кажи с каква апаратура разполагат за бебетата? Какви са грижите за тях?

# 286
# 287
Цитат
казабланка кажи с каква апаратура разполагат за бебетата? Какви са грижите за тях?

Аз също се тревожех за това, но се оказа, че имат кувьози, мисля поне 5 на брой. Лежах 3 дни в следоперационната и там гледах едно бебенце как го обгрижваха в кувьоза. Предполагам, че преждевременно родени (но не с рисково ниско тегло) деца могат спокойно да бъдат обгрижвани там. Да не дава Господ да се налага да се транспортират другаде, но с по-малко рискови случаи явно няма проблеми.

# 288
Като ви чета и все повече се обнадеждавампонеже повечето ми познати ми казват,че съм луда да раждам в МД,да не търся хотел,а сигурност и аз едва ли не,ако родя там съм безразсъдна майка ConfusedА честно казано съм чувала доста кофти неща и за другите болници....Смятам като наближи момента да си поговоря по-обстойно с моята лекарка д-р Станева и да се информирам за реалната ситуация,както и за апаратурата,неонтолозите и т.н.Иначе до този момент съм много доволна от ЖК там!

# 289
За мен МД си е най-доброто.Толкова лошо съм чувала за другите родилни във Варна,че  ooooh!Първото което ме подтикна към МД ,е това че не искам да раждам с роми и искам 100% грижи.Имам позната ,която роди 2мес преди мен в Окръжна и каза,че до последно момченцето и не било изкъпано както трябва.На изписването още имало мръсотийки по тялото и главата #CrazyАз за МД съм чувала отрицания само за случая с Елвира,но само това.В МД лекарите са изключително кадърни и можеш да разполагаш с грижите им денонощно.Докато бях там съм търсила помощ за какви ли не глупости и никой не ми каза нищо на криво.Докато бях в предтродилна нон стоп до мен имаше акушерка,която ме наблюдава,а не както в др болнициот време на време(поне така съм чувала)Откъм апаратура..нямам наблюдения,защото родих изключително лесно и безпроблемно( Praynig),но докато бях в болницата видях ,че имат ковиози и дечицата там са под постоянно наблюдение PeaceСпоред мен парите си струваха и ако реша за 2 дете пак там ще отида  bouquet

# 290
  • Бургас
 Малко пресни впечатления. Аз родих в МД преди седмица - доволна съм, много. Въпреки различни усложнения в последните седмици от бременността, които клоняха везните към ранно секцио, получих адекватни грижи, състоянието на бебето се следеше непрекъснато, лекарите направиха всичко възможно да родя нормално, както и стана.
 Бебето си беше при мен през цялото време, мъжът ми присъства на цялото раждане, чисто е, удобно, условията в нормалните стаи са много добри. Едната педиатърка е малко серт, но с повече разпитване дава необходимата информация.

# 291
Ще бъдеш доволна и ако родиш там и всичко е наред с теб и бебето. Както и навсякъде другаде. Въпрос на избор е. Добре, че в днешно време имаме право на избор. Аз бях убедена, че искам да родя в МД и единствените ми резерви бяха свързани с парите. След като мъжът ми каза, че ме подкрепя, за мен дилема нямаше. Но пак казвам, че всичко мина без проблеми/ като изключим дългото и трудно раждане, за което причина не бяха лекарите, а моята упорита щерка/. И до сега съм убедена, че направиха най-доброто за мен, макар и да ме оставиха малко да се помъча. По-добре, отколкото да насилят нещата и нещо да се обърка. Но бях много спокойна и сигурна, че съм на вярното място. За мен това беше много важно. Каквото и да решиш, желая ти късмет, леко и безпроблемно раждане. Вътрешният ти глас ще ти подскаже. За мен МД беше правилният избор, защото там бях провела прегледи преди това. Там и със сигурност установиха бременността ми. Бях си внушила, че ми е на къдем. Нали знаеш как са бременните? Сигурна съм, че и ти ще направиш правилния според теб самата избор. Успех!

# 292
Много ви благодаря момичета!  bouquet
И аз съм на мнение,че все пак всичко е въпрос на късмет.Надявам се при нас нещата да се развият безпроблемно както до сега,а и искам да родя естествено по еъзможност.Освен това искаме да запазим стволови клетки от пъпната връв и ако някоя от вас е правила и тази процедура ще съм благодарна да сподели малко повече.
Колкото до доводите на приятелките-те преди всичко казват,че нямало специалисти и апаратура и ако се налагало нещо спешно трябвало да ни карат в АГ newsm78
Другото,което се сещам да ви попитам е от кой месец ЖК в МД ставаха по 2 пъти в месеца?И вас преглеждаха ли ви и вагинално от време на време,защото мен до сега нито веднъж(като изкючим вагиналния ехограф първия път).
Още веднъж благодаря за полезната информация!  bouquet

# 293
lady marmalad, моите прегледи сега стават по два пъти на месец т.е. в края на осми месец! Що се отнася до апаратурата, в МД имат кувьози, който понякога са жизнено важни! Иначе ако случая е спешен дори бебчовците и от Окръжна се карат в АГ! Така че според мен, ако искаш да си сигурна, че няма да се наложи да карат бебчо в АГ, просто иди там! Но аз избрах МД просто защото се оказа, че в АГ се заплаща почти същата сума (малко повече) като в МД, но отношението в МД е като към нормален човек! За АГ не ми се коментира, бях два пъти на преглед там, само ще кажа, че повече няма да ида там! Все пак имам уважение към себе си!
За гинекологичен преглед: предния път док ме прегледа за кратко, искаше да види дали нямам разкритие (за щастие нямах) и толкова! Иначе даже в началото не ме е пипал!

# 294
И двете ми деца са родени в Майчин дом, второто преди 3 дни - екстремно, 23 дни преди термин. Безкрайни благодарности на д-р Яков и целия екип на болницата - получих адекватни грижи и двата пъти.
Втората ми бременност определено протече по-трудно, бях на интензивна ЖК, 3 пъти идвах по нощите с контракции и болки, досаждах и т.н. - отвсякъде само усмихнати хора и професионално отношение.
За мен това е мястото, където се чувствах спокойна, и се радвам, че съм направила този избор.

# 295
Лейди Мармалад, зависи и от конкретния случай как ще те преглеждат. След като се установи бременност, прегледите с вагинален ехограф бяха в първите седмици. После, до края на бременността съм преглеждана само на 2D и 4D. Консултациите наистина се разредиха седмия месец. Графикът при акушерката остава непроменен до края, а при лекаря намалява последните месеци.

# 296
Бубе   как така се разреждат?Не трябва ли да зачестяват?
А за вагиналния преглед питах заради евентуални гинекологични инфекции,течение,гъбички,които може да имаме.Защото аз от самото начало имам засилено течение,но ми казват,че е от хормоните без да ме прегледат,а знам че не е много хубаво и да те човъркат де,но все пак знае ли човек Embarassed
За АГ и аз имам лоши спомени и именно затова не искам там,а за Окръжна имаме няколко приятелски бебчета с вътреболнична инфекция Confused
Много ме успокоихте и така като гледам ще си родя бебчето в МД пък на скептичните познати ще им кажа чак като родя.Все пак това си е личен избор, а и не ми е приятно да слушам ужасии и злобни изказвания и това при положение,че не го казват от личен опит!
Прегръдки от мен!  bouquet

# 297
Раждай там и хич не се чуди, няма от какво да се притесняваш, каквото ти е писано това ще стане. Място за притеснение винаги има, ако ще и на луната да отидеш да родиш. Незнам вече колко години станаха, но МД определено си защитиха честа и професионализма.
Злобни коментари наистина има и за щастие или не ще продължи да има, но незнам колко от тях са на хора опитали условията на болничното заведение. А пък и нали знаете чертата на българина да оплюва всичко хубаво. Whistling

# 298
Раждай там и хич не се чуди, няма от какво да се притесняваш, каквото ти е писано това ще стане. Място за притеснение винаги има, ако ще и на луната да отидеш да родиш. Незнам вече колко години станаха, но МД определено си защитиха честа и професионализма.
Злобни коментари наистина има и за щастие или не ще продължи да има, но незнам колко от тях са на хора опитали условията на болничното заведение. А пък и нали знаете чертата на българина да оплюва всичко хубаво. Whistling

Абсолютно съм съгласна Peace

Графикът при акушерката остава непроменен до края, а при лекаря намалява последните месеци.

Моят опит е точно обратното на това, което казваш  Thinking
В края зачестяват консултациите.

# 299
Графикът при акушерката остава непроменен до края, а при лекаря намалява последните месеци.

Моят опит е точно обратното на това, което казваш  Thinking
В края зачестяват консултациите.

Peace Лошо няма  Grinning. Важното е да сме добре ние и бебетата. Аз имам такова впечатление, защото голямо преглеждане беше при мен до седмия месец. Много изследвания, влизане за дневен стационар, прегледи.... Имах разни екстри, дето хвърлиха всички в тревога, но явно накрая като се пооправиха нещата, ми се е видяло разредено посещението при лекаря.

Общи условия

Активация на акаунт