"Майчин дом" - Варна- тема 2

• 82 960
  • 898
  •   1
Отговори
# 390
lady marmalad аз също се разминах с клизмата въпреки че раждах секцио, доколкото знам зависи от лекаря който ще те изражда дали ще ти я правят или не
За обличането на бебетата, там ги обличат с дрехи на болницата всяка сутрин когато ги къпят и след бебешката визитация ги обличат с нови прани и изгладени дрешки
И аз да кажа за кувьозите, да имат и да нови са. Моето дете беше 7 дена в кувьоз и аз докато бях там видях 4, незнам колко точно имат
Някой питаше за бръсненето, ако акушерката прецени че не си достатъчно добре изчистена те бръснат и те. За йода, ако ще раждаш секцио няма как да не те намажат с йод, мен ме намазаха от под гърдите почти до колената, но после много лесно се измива това да не те притеснява
Колкото до секциото да ви кажа и аз не съм от най-смелите, но всички така те предразполагат и всичко свършва толкова бързо че наистина не е никак страшно

# 391
  • Burgas
Благодаря ти Nefertity   bouquet

# 392
Аз бях секцио но и на мен сега втория път не ми правиха клизма.Лекарката ми ми предписа едни разхлабващи свещички (Ева-кю или нещо подобно) които действат буквално след 5 минути и си  сложих  вкъщи сутринта преди секциото, свърших си работата и така отидох:)
За кърменето наистина промяната с от преди 3 години е огромна.При първото ми раждане, през три часа ни носеха шишета с добавки, а сега такива не видях нито веднъж.
Аз и преди няколко страници писах- донесеоха ми бебето малко повече от час след операцията и ми помогнаха да го закърмя.НЕПОВТОРИМ МОМЕНТ!

# 393
Освен професионализмът и добрите лекари , другият голям плюс на МД е именно човешкото отношение. Наистина не е все едно дали детето ти ще се роди в такава среда или на мърморещи, недоволни от работата, заплатата и пациентите си мед.работници! Изобщо не помня нито клизми, нито душове, нито прегледи..Неща, от които страшно много се притеснявах преди да родя, повече отколкото за самото раждане. Толкова мили и отзивчиви бяха всички, че това неудобство и дискомфорт при сблъсък с другите болници, липсваше. Достатъчни ми бяха мъките по време на раждането, но наистина само това е от значение, нали? Не е нужно жената да се травмира допълнително с разни там притеснения. В МД те просто не присъстват. А и може да питате майки, родили там първото си дете, дали са се върнали и за второто си раждане там или поне дали биха го направили, живот и здраве...Аз поне не познавам такива, които за второ раждане биха предпочеки друга болница. Докато обратното...Та исках да кажа, че освен чудесната обстановка и прекрасният екип не без значение е фактът, че се чувстваш "значима" и "важна" в най-щастливия ден от живота си. Отнасят се с теб като с човешко същество, а не като с поредната страдаща от паранои глезла, която крещи от артистизъм и не умее да напъва. Успех на всички и леко раждане!

# 394
Здравейте, мили момичета! Давате страхотна информация и действа наистина успокояващо. Искам да попитам и за още една подробност - изписването. Как точно протича? Къде и за колко време (чух, че се правило във фоайето...)? Прието ли е да се дава нещо на персонала и как се действа в тази деликатна ситуация?
Благодаря предварително и успех на всички!    bouquet

# 395
В деня на изписването, таткото идва, качва се за да му дадеш багажа си, оставяш само това с което ще облечеш и повиеш бебето и идва жена, която свършва тази работа (нещо като традиция е - не дават да си го облечеш сама  Simple Smile )Долу във фоайето те чака татито и роднините , а ти слизаш с асансьора, придружавана от акушерка, която носи бебето.Лекарката ти идва, акушерката предава бебето на таткото, снимате се, подарявате цветя на който сте решили и това е:)

# 396
  • варненка от София
Хайде и за де се включа и да споделя опита си от раждането в Майчин дом.

Първото ми раждане беше в Окръжна, останах доволна от там, но водещото за добрите ми отзиви беше лекарката. Сега когато се оказа, че ще имаме второ, разбрах, че моята докторка се е пенсионирала и вече изражда в МД. Не се поколебах и реших, че където е д-р Тодорова, там съм и аз и не съжалявам за миг за решението си. Признавам си, че съм била скептична към МД преди това, но вече горещо препоръчвам. Отношението, персонала, условията и съответно цената нямат равни на себе си. Родих там преди 8 дена, нормално с епидурална упойка и всичко беше като песен. Имах чудесно раждане при много добър екип. Жалко, че не планираме трето, че да си направя пак кефа  Blush

# 397
тази епидурална упойка боли ли ? Thinking

# 398
  • варненка от София

Ами докато си изчакаш разкритието от 3 санта, все пак имаш контракции и на фона на контракциите не се усеща бодването, поне при мен беше така. Веднага след това ми се затоплиха краката и вече нищо не усещах, нищо освен напъните.

# 399
Да се включа и аз за епидуралната.На мен ми я биха когато имах разкритие 6-7см(в последния момент Crazy).Та въобще не ме боля на фона на контракциите...първо ми обезболиха мястото с местни упойки и така ми боцнаха епидуралната...няма страшно Peace

# 400
 Hug благодаря

Последна редакция: пн, 13 юли 2009, 13:09 от Hriseto

# 401
не,даже като манна небесна може да ти се стори  Grinning само не гледай иглата,че е стресиращо голяма  Sunglasses

# 402
  • UK/София

Извинявайте, че се намесвам в темата!Видях, че потребителката silvia76 пише в тази тема и за това влизам да й кажа да си изчисти ЛС-тата.Не мога да отделям време да й отговарям на въпросите и вечно да е запълнена кутията.Съжалявам!

# 403
Съжалявам много,незнаех че толкова малко съобщения се съхраняват.Вече съм изчистила всичко.Тази кутия само 10 съобщения ли може да съхрани?

# 404
  • Burgas
Здравейте!
Искам да попитам за изследванията които се правят преди секцио в МД Варна. Аз не съм на ЖК там, но ще раждам по ЗК.
Включват ли се в тези 1000 лева изследванията преди секцио или се заплаща допълнително? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт