"Майчин дом" - Варна- тема 2

• 82 909
  • 898
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Записвам се да следя темата.Старата не съм я изчела,но смятам и това да стане Peace

# 601
А ако раждам нормално има ли начин таткото да гледа отвън родилната зала- така както е при секциото ,през стъкло?
На мен именно Бейлерян ми каза, че таткото може да присъства само в предродилна, но в родилната не.Предполагам, че всеки лекар си има право да откаже ...

# 602
А ако раждам нормално има ли начин таткото да гледа отвън родилната зала- така както е при секциото ,през стъкло?

Да, точно така беше при нас, като стъклото е огромно и близо до родилното легло, бащата наблюдава всичко в профил (идеалната позиция за него).
Ето за пример какво снима моя мъж тогава.
И повод да напомня - още в началото им кажете да махнат щората, че при нас така бързо се случи всичко, че я забравиха пусната  Wink

Последна редакция: ср, 30 сеп 2009, 13:38 от eta

# 603
Ета, много ти благодаря за отговора  bouquet

# 604
Ета - направо страхотна снимка.... Много ми хареса. Ти при кой лекар беше там между другото? Че и аз искам естествено раждане, а не зная все още към кой да се ориентирам окончателно, а следващата седмица трябва вече да отида на преглед... Благодаря ти предварително!

# 605
petia, мислих да ти пиша ЛС, ама все пак е инфо, тъй че ще отговоря тук.
Преди пет години бях при доц.Янева. Но понеже е на години вече, пък и направи доста сериозна, може да се каже дори фатална грешка в началото на бременността ми (ако я бях послушала отдавна нямаше да съм бременна!), вече не съм неин пациент.
Сега си избрах д-р Б.Яков. Но при който и да си, не вярвам да те задължи да раждаш секцио ако си без сериозни показания за това.
Имам познати, родили нормално и при М.Яков, Халачева, К.Атанасова, А.Атанасова, Б.Георгиев, Е.Георгиева.

# 606
eta, страхотна снимка!

# 607
наистина много хубава снимка Peace

# 608
  • Burgas
много яка снимка Hug
нашия татко нямаше да може да издържи на гледката  Crazy

# 609
много яка снимка Hug
нашия татко нямаше да може да издържи на гледката  Crazy

ооо и нашия Peace

# 610
Ще се радвам изключително, ако споделиш нещо за раждане при Капка Атанасова - аз към нея съм се ориентирала ... Много ще съм ти благодарна Heart Eyes

# 611
Лично аз нямам никакви наблюдения, не познавам д-р К.Атанасова.
При нормалното раждане, както се вижда и на снимката, д-ра стои от страни и наблюдава, цялата работа я върши акушерката. Вече ако се наложи някаква интервенция в хода на раждането - тогава се намесва.
Много по-важна е неговата роля при следенето на бременността  Peace

Благодаря за хубавите думи, кадрите действително са ни много ценни, пък било то размазани и на щори  Simple Smile   bouquet
Сега се надявам фотографина да се справи по-добре, че да не се наложи нов опит (да изравним момичета-момчета 2:2)  Mr. Green

# 612
  • Варна
Здравейте!
Аз родих на 21.07 моята прекрасна дъщеря Диана в Майчин дом Варна и съм изключително доволна. Не съжалявам нито за миг за избора си и смятам, че всяка стотинка си струва. Като много от вас и аз се колебаех много, заради някои негативни мнения и случаи, но мисля, че плюсовете са много повече, а нещастни случаи стават и в Окръжна, и в АГ, само че на тях не се дава никаква гласност, за съжаление.

Защо смятам, че Майчин дом е най-добрия избор:
+ всички плащания са регламентирани, не се налага да плащаш под масата, както в другите болници;
+ отношението на персонала - сестри, акушерки, санитарки - е прекрасно, никой не те упреква и не ти се кара за нищо, всички са изключително любезни, отзивчиви и усмихнати;
По отношение на лекарите не мога да дам мнение за всички, но лекарката, която ме оперира - д-р Бейлерян - е страхотен професионалист, и много добър, приятен и спокоен човек. Пак бих отишла при нея без колебание.
+ обстановката е на много високо ниво - чисто е, добре обзаведено, с всички удобства, самостоятелна тоалетна и баня с топла вода, климатик, телевизор;
+ помагат и дават съвети за кърменето.
+ не се налага да носиш абсолютно нищо допълнително като консумативи, нито за теб, нито за бебето;
+ храната е много добра;
+ спестяват ти много неприятни моменти от рода на клизма, катетър и т.н.

Болницата беше в процес на акредитация като "Болница приятел на бебето", може би вече е и акредитирана. Това означава възможно най-ранно поставяне на гърда, осигуряване на условия за кърмене, недаване на вода, адаптирано мляко, биберон, бебетата да са през цялото време при майките. Тук има някои неща, които имат нужда от доизглаждане, защото не всички акушерки са наясно с тези практики и все още се случва да дават както АМ, така  вода, и биберон, а при мен първото поставяне на гърда беше чак на 7-я час, при възможност още за първия-втория. Много съм доволна от акушерката Райна, която е най в час и много ми помогна с кърменето, като винаги ми даваше адекватни съвети.
Също така съм много доволна и от анестезиоложката д-р Добрева.

Тъй като за мен беше много важно да се чувствам спокойна по време на и след раждането си, смятам, че Майчин дом оправда всичките ми очаквания. Нито за момент не съм усетила някакъв некомфорт, неудобство или недай си боже унижение, както съм слушала разкази за раждания и отношение в други болници.

Който желае може да прочете доста подробен разказ за раждането ми ето тук: http://waterfairy.wordpress.com/2009/10/05/my-cesarean-birth-at- … aichin-dom-varna/

# 613
  • Варна
Прегледах цялата 2ра тема,но никъде не видях отзиви от др Димитър Корновски/стария/.Моля,някой с мнение да се включи.
Знам само че изражда от 100 години Laughing,и вече е пенсионер.преглежда и изражда само в МД.
Благодаря предварително  bouquet

# 614
kеit , чудесен материал  Hug Добре е, че си го записала, защото сега имам възможност да си припомня моменти, които след време се забравят.
Треперенето и мен не ме подмина. Тресях се цялата в продължение на два-три часа след операцията.
За даването на АМ на бебетата. Моето момиченце веднага засука. Дадоха ми я след като ме изведоха от операционната, но след два дни се оказа, че губи повече тегло от допустимото. По-късно разбрах, че има къса юздичка и може и това да е бил проблемът. Два или три пъти ми донесоха шише с 10мл. АМ за дохранване, но винаги е било след консултация с педиатър. Когато аз сама поисках, първо се допитаха до педиатъра, но ми казаха, че е по-добре да се опитаме да се кърмим.

Общи условия

Активация на акаунт