Нормално ли е при ранна бременност

• 56 208
  • 31
  •   1
Отговори
# 15
На мен ми се появиха не само газове, но и киселини, които някак си се движеха нагоре по хранопровода и ме изгаряха - в един момент свикваш и не ти правят впечатление.

# 16
На мен ми се появиха не само газове, но и киселини, които някак си се движеха нагоре по хранопровода и ме изгаряха - в един момент свикваш и не ти правят впечатление.

точно това и аз щях да напиша.

# 17
  • Пловдив
Много бременни се чувстват така в началото,мисля,че няма нищо притеснително в това.
Peace

# 18
За по-сигурно направи тест
за какво,то момичето е бременно.

# 19
Мисля си,че това което описваш е напълно нормално за ранна бременност.Консултирай се все пак с твоя АГ.Спокойно и лека бременност  bouquet

# 20
Мисля си,че това което описваш е напълно нормално за ранна бременност.Консултирай се все пак с твоя АГ.Спокойно и лека бременност  bouquet

# 21
свиквай,още колко неразположения ще чувстваш Laughing лека бременност  bouquet

# 22
Да питам и аз нещо-Притеснително ли е,когато имам газове и подут корем, да чувствам болки и контракции на матката и по скоро в яйчника?

# 23
Аз никога не съм имала такива симптоми, но съм чела, че други жени ги имат при ранна бременност. Само за газовете не съм сигурна Laughing май не е много типично, но не е опасно Wink Честито!

# 24
Едно от неразположенията съпътстващи бременността. pregnant
За твое успокоение ги сподели на АГ в понеделник.
Лека бременност.

# 25
  • София
аз също ги имах, не се притеснявай. Лека бременност

# 26
Аз също се чувствах така в началото.Малко е неприятно,особено това с газовете,но ще мине.Мисля,че е нормално.Лека и безпроблемна бременност

# 27
Чувствам се по абсолютно същия начин.

# 28
kym awtorkata-i kakwo stana ,kakwo kaza pedito?

# 29
При бременност метаболизмът на жената се променя и забавя за да усвои по-пълноцено хранителните вещества. За съжаление това води до по-дълго застояване на храната в храносмилателния тракт, съответно се засилват процесите на ферментация и т. н. и се образуват газове и съпътстващите ги звуци. Всички тези екстри могат да се комбинират и с различен по тежест запек. При всяка жена е индивидуално и може да е по-силно или по-слабо цялото това чудо.
Коремчето наистина изглежда малко странно издуто защото в началото бебето и матката са на нормалното им място (сравнително ниско). С нарастването на матката тя се "качва" малко по-нагоре и ще придобиеш типичният бременелски корем.
Нормално е и да има нещо като усещане или съвсем лека тъпа болка. При мен беше като усещане за предстоящ цикъл. Това е така защото матката постепено нараства и съответно това е съпроводено с дискомфорт.
Обикновено повечето от тези оплаквания изчезват около и след 3-тия месец когато организмът е свикнал с бременноста, хормоните си влязат в някакъв "ред" и т. н. Но всичко все пак е индивидуално.
И няма глупав или тъп въпрос. Гинекологът се пита за всичко. Защото понякога странни или смешни симптоми могат да бъдат признак за лек или сериозен проблем. Работа на лекаря е да прецени, да те успокои и да ти обясни с думи прости и човешки кое какво е. А твоята работа е да питаш  Hug
Лека бременност и успешно раждане!

Общи условия

Активация на акаунт