За 5-ти път - за Магриба като стане реч, има при

• 33 350
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
Марси,книга можеш да напишеш кинга от твоята наблюдателница-къща.Малко като да разбудиш духовете арабски,само гледай да не те обяват за персона нон грата(сложи се псевдоним).никак не ти липсва чувство за хумор.javascript:void(0);
Smile

# 136
  • по пътеката
аз съм за възможността да се запознаят  дамите в темата с нашите красоти, те са си в естествен натурален вид, с вси4кото разнообразие и простота, запазени от оно време,има места ненарушени много от цивилизацията! аз така ги видях и по джерба, жената станала рано, наклала огън, вари 4ая и пе4е питкитес характерните 4ервени дрехи, а ние се 4удиим какво да си хапнем ,4е сме били цяла нощ на път и 4акаме да отоворят някое кафене или сладкарница да се  облажим от местните  лакомства и тройна доза кафе! е това като кажа  са ми носили три кафета! айде обяснявай, но мъж ми един път наистина обясни нагледно с ръце ,хихихих! и стана по-лошо, малко кафе с три лъжи4ки уж, пък не го усетих, за дълго просто им сложно да осмислят!те имат едни аллонже, едно ноар и еспересо! аз на еспресото в едни големи 4аши съм му фен ,не като в милано едно пръст4е сложили, хубаво е, силно ,но и малко ларж да се бяха показали! поне по летищата, кафето трябва да е блеш флус! Crossing Arms
та давайте, аз ,ако имам време ще ка4а малко снимки от нашия вилает, за да има и по-добра представа!напоследък ми трябва остен за да си вляза в организацията, нещо ми се е разкапало, но съм болна , един памперс да си сложа на носа, толкова съм хремава, мразя да съм болна и сма4кана и да не смея да си ударя един душ, 4е един полъх на пустинния вятър да не ме перкутира на легло! #Cussing out #2gunfire Sickама моят ве4е ми е нау4ил мурафетите като съм болна и дума не казва да не изяде той остена; линда е забравила, колко съм лоша, но болна ли съм и се налага да игра  здрава и всеотдайна булка, бода с рогите баш като бик на 4ервено! #Cussing out
светле, откак съм в тунис, само на сватбата си сложих една моя пола, това е и последната фуста която оставих ,другите си ги върнах в бг, ами ако бях паднала с фустата пред толкова мъже ,какво щеше да има знаеш ли? те и без това спряха движението на улицата, защото бях 50/50 на тротоара и канавката!а с джеба бях като бременна в къщи да 4истя, 4е после бях при 50 градуса и местех нашите неща в студиото и правих ремонта, нямахме  климатик и като стигна 56 градуса ве4е само индийските платове дъжат тялото да не се скапе!ние сме на високо -25 стъпала стръмни и един път така се замотах в предната 4аст, 4е пак я резнах под коляното да е, ръкавите и тях направих на къси, не мога да си представя да се покрия при такива температури и да работя!
може би в средния изток климатиците ви карат да се  обли4ате лятото, поносимо е даже да си с дълъг ръкав, но я пробвайте да работите  навън в тази жега, ще ми е интресно?е аз няколко години бях на повикване в жегата!

# 137
  • София
Марси, мед или сол и вода в носа дали няма да помогне? Аз страдам от синузит и като потече тази ми ти река през зимата е повече от Нил  Rolling Eyes Понякога само солта ме оправя, но си е гадничко, викам, шмъркам и кихам, а наоколо хората ме гледат все едно съм глътнала буболечка.
Хъм, би било хубаво да се направи албум, така ще видим всички булки, че и бъдещите такива  Laughing Аз много обичах да щракам снимки, ама нещо напоследък ищахът ми съвсем е замрял. Къде се прави този албум?
И днес трябва да се работи и да се учи... няма спасение, ама че е събота

Останете си със здраве и много усмихнати   bouquet

# 138
Мароканско Кате   Hug Hug Очаквам с нетърпение следващото ти включване  Heart Eyes

Белбей    bouquet ЧЕСТИТО! Много щастие ви желая !

Благодаря ти , че ни разказа за твоята Алжирска сватба   bouquet Видях страхотни снимки  Party Разкошна булка си била  Flutter Голяма сватба, голямо преобличане  Simple Smile от тоалетите очите ми останаха в лилаво- синия костюм  Flutter  много ти отива, това са твоите цветове , много си красива с него   bouquet

Светле здравей и добре дошли в България  Hug Радвам се, че сте добре . Представям си Мони колко е щастлива  Heart Eyes

In Dreams  wavey  Как си ти ? Спомням си че преди време пишеше за кратко в съседната темичка  Wink  Разкажи и за твоето гостуване в Мароко  Simple Smile  ако желаеш разбира се  Peace Сега в Германия ли сте ?

# 139
Невена, аз от скоро пиша тук, но според мен е чудесна идея да се направи албум и към тази тема. Ако искате може Марси да е отговорник на албума, за да не товарим със всичко Катето, ако искаш - ти, а ако решите - мога и аз. За мен няма да е проблем, така и така съм постоянно пребиваващ на компа. Както решите, но идеята ми харесва да, защото, въпреки, че имам парола за арабския албум, и тук има хора, които съм любопитна да видя.  Peace
Предлагам условие тук да не са 5 поредни теми, а ако някой иска парола - да попита, и ако няма никой против - да му се даде. Или публичен - който иска да се покаже - да се покаже, както вие решите...  Hug

Яшби, абсолютно съм съгласна с теб. Само където аз не приемам времето за изгубено, а за добър житейски урок.  Hug Разказах историята само за да покажа, че не всички в интернет са добронамерени. Разбира се, има и много хубави хора там... просто човек трябва да си отваря очите на 4 и да не се предоверява.  Peace

Марси
, скицо, към теб, мила, имам едно такова голямо благодаря да ти казвам, че... не знам кога и как ще стане!!  Hug Hug Hug

те и без това спряха движението на улицата, защото бях 50/50 на тротоара и канавката!

Joy Joy Joy Леле леле, представям си гледката...  Laughing Сладурка

Йелоу, във снимка.бг може да си направим албума. Хайде аз ще направя, само кажете дали да е публичен или привейт?? И как ще става с паролата...
И аз имам синуит, но само като съм по улицата ми тръгва носа, иначе на топло не. Няма как да се възползвам от цяра ти... Sad

# 140
  • София
eye of ra тази бабина рецепта помага, за да се спре гадния синузит и навън, и вътре, но се изисква постоянство и трябва да се прави поне няколко дни, а аз никак не съм му мераклийка  Rolling Eyes обаче действа  Peace и за хрема много помага - за два дни изчезва всичко, просто си е гадна процедура  Sad.
Ако ще правим албум, иска ми се да ви помоля да е НЕ е публичен. Не ми се ще всеки да има достъп до него, знам, че това е форум, но все пак предпочитам да знам кой ще има достъп до снимките ми и поне да е взел участие в две теми.  bowuu
Ох, никаква работа днес не мога да свърша... това ще да е от коледното настроение  Close-mas:

# 141
  • T"A
Марси, и аз съм страшно хремава вече няколко дни. На мен ми бяха казали за такива случаи да си измивам носа със сапун - не е приятно, но изчиства. Нямам търпение да го видя вашия вилает   photo Hug Heart Eyes
Може да се направи публичен албум за снимки на пейзажи, гледки от страната, а личен - ако хората са се снимали себе си и семействата си, вие какво мислите? Публичният да може да се вижда от всеки, който се интересува от Магреба, а който пише в темата да бъде някак защитен от чужди погледи... Peace

Вчера майката на свекърва ми сподели, че иска да ходи на екскурзия в Мароко, обаче от туристическата агенция и казали, че до март месец не си заслужава, и жената малко разочарована ни съобщи, че сега ще чака до март. Ама, до тогава тя няма да издържи и сигурно ще тръгне към друга страна. Жената е вдовица, възрастна, тези екскурзии са и много важни, защото я зареждат с енергия, тя си е пътешественик по душа! Аз не разбирам защо са и казали да чака до март! Моя колежка пътува редовно до Тунис и каза, че зимата и е най-хубаво там. Какво му е на Мароко зимата, някой да има предположения? Аз си помислих, че тази агенция просто не са организирали екскурзия до там и се оправдават нещо, казах и да пробва в друга...  Thinking Зимата не идват ли туристи, какво?  newsm78

За пясъчните бури питала ли съм ви? Тук има едно явление, даже на народен език му казват хамсин (=50), защото вярват, че го има точно 50 дни в годината - някакви въздушни течения от Сахара, които носят ситен пясък, много прах - колите и прозорците почерняват от един пръст прах, а колко е вредно това да се диша  ooooh! Обикновено есен и пролет се случва, а често след това следва влошаване на времето и вали дъжд... Иначе е сух въздуха, става топло - много тежко време е, когато има хамсин! При вас има ли? Как се справяте, не излизате в този ден ли, какво?  Rolling Eyes

# 142
  • Paris, France
Днес, скъпи съфорумки, нашата родна Дала има повод да черпи. Антони става на 10 години.

Да ти е жив, здрав, щастлив и ученолюбив Антони! И само шестици да носи!

# 143
Сърдечно Благодаря   Hug  bouquet
Да наредя трапезата  -почерпете се и да ви е сладко...А накрая и по едно Наргиленце ще ВИ приготвя...че съм му фенка.

Аз съм с две ръце за идеята да си имаме и тук албум
Разбрах че Марси е съгласна да бъде -Пазителката на Кутията на Пандора  Joy -нашият бъдещ албум и много се радвам 
Рали -ти правиш едни от най-добре оформените теми...защо не направиш следващата за Магреба-имаш и опит вече...Мисля че и Катето ще е съгласна   bouquet

Момичета,аз бих си показала снички без притеснение - съфорумки като Петя,Мента отдавна са спечелили Уважението ми   bouquet
С Крис-дори отдавана сме си ги разменили  Hug

Но подкрепям идеята ДА ИМА-ПУБЛИЧЕН И ЛИЧЕН АЛБУМ.Все-пак Този Форум е свободно Интернет пространство.а като си показвам лично Аз снимките слагам и Фамилито ми арабско ,многобройната рода ...Не е хубаво да се виждат ОТ ВСЕКИ свободно.При мен част от жените са силно вярващи -с хиджаб,други се обличат като мен-с дънки и сако...

Аз много се извинявам Предварително..че само идеи давам-..не мога с нищо повече да помогна-време все не ми остава ,а постовете ви се четат Трудно за сега ...ама Дано Дядо Коледа ми донесе подарък-нов Лабтоп със здрва клавиатура  Praynig

Момичета-Катето сега , в Мароко хич няма време за нас  Hug  ...аз съм убедена че тя прекарва там Своите звездни мигове....Ама ще има какво да разказва ...тя няма да ни изневери-убедена съм.А и друго момиче скоро ще се присъедини  към нас,което сега е в Алжир...А и Лина много скоро също ще има богат материал от Магреба...

Използвам случаят да Поканя -СТЕЛА   МОЛИ  КРИС Л. - дами с които съм писала на лични да се присъединят към тази тема ИЗЦЯЛО посветена на Магреб

# 144
  • T"A
Честит рожден ден на Антони!
Да расте здрав и щастлив, заобиколен от добри приятели и постигащ винаги най-доброто!

И на Дала - да ти е честит празникът и нека в този ден се радваш както в деня, в който си дарила с живот скъпото си момче, и майчинството да ти носи само позитивни емоции и усмивки   bouquet

# 145
Честит Рожден Ден на Тони!
Далка, пожелавам ти едно умно и здраво момче, да ти носи много радост и да се гордееш с него!!  bouquet

Едно подаръче - да си "цъка" в свободното време. А ние с теб пък сме от една "кръвна група" по желанията за коледните подаръци.  Laughing  И аз с нетърпение си чакам лап топа, след като ми изгоря снощи и харда на компютъра... Rolling Eyes

Много ти благодаря за честта, която ми отдаваш за "изработката" на новата тема, нека все пак и Катето каже дали няма нещо против...  Hug

Иначе албуми - който прави - да направи два. Към публичния да сложим линк в заглавната страница, а за другия албум името и паролата ще се пращат по скайп или мейл, след уточняване на имената и адресите на тези, които искат да се включат.  Peace
Условие за получаване на парола лично аз съм съгласна с Йелоу - да има участие минимум в 2 теми и след това ако момичетата са съгласни - да се даде паролата.
И понеже за някои момичета тук съм нова - и аз ще спазя правилата.  Wink Peace
 Hug

# 146
Добър ден и от мен
Далка да ти е жив и здрав синът и многа да те радва, то е всепризната истина че момчетата са по привързани за майките си - пък ти си щастливка  мама на двама сина   bouquet  bouquet  bouquet
По въпроса за албума аз съм за знаете че аз съм съгласна стига другите да нямат нищо против.
Хиляди благодарности за хубавите думи които чувам по повод сватбата,вие като че ли ми помагате да  почуствам спомените от този ден по  хубави.Истина е тогава си се чувствах некомфортно имаики предвид малкия чочвец в корема ми, но Хамдулля всичко мина прекрасно.
Далче беше ме питала за  яденета които харесвам тук- сега е сезона на артишока и не знам как стана но преди хич не го харесвах сварен с ъс сос( имам впредвид че се яде само сварен и листенцата се късат едно по едно и се топи във сос- оцет, зехтин ,сол и малко майонеза разбити), но сега мога да изям килограм по този начин.
 Хайде целувки и от мен

# 147
  • T"A
Иначе албуми - който прави - да направи два. Към публичния да сложим линк в заглавната страница, а за другия албум името и паролата ще се пращат по скайп или мейл, след уточняване на имената и адресите на тези, които искат да се включат.  Peace
Условие за получаване на парола лично аз съм съгласна с Йелоу - да има участие минимум в 2 теми и след това ако момичетата са съгласни - да се даде паролата.
И понеже за някои момичета тук съм нова - и аз ще спазя правилата.  Wink Peace
 Hug

A, Ra, не се притеснявай, докато се реализира идеята, ще си набрала опита според изискванията (да се пише в две теми)... Шуая, шуая ... като сме европейки, да не сме лишени от източното спокойствие  Mr. Green

Belbey, това с артишока явно е от бремеността  Grinning Нали казват така - че изведнъж ти се отваря апетит за неща, които преди това не си помирисвала даже... трябва и аз да пробвам артишока, назландисвам му се нещо заради чистенето...

# 148
Малеееееееееееееееееееееее ....колко сте изписали !

Честито на  Антони ! Дала, винаги съм казвала , че майката има рожден ден с детето си, защото раждането е  един невероятен миг за двама - мама и бебе ! Най-интимното нещо ! Много щастие ! ИмаТЕ рожден ден двамата , заедно сте участвали в това събитие !  Hug   bouquet

Интересна ви е идеята за албуми ! Два - супер ! С нетърпение очаквам да надникна в  един друг  свят  Simple Smile ! Аз съм търсач по душа ...Ще се радвам да видя реални неща от  ежедневието, които   ги няма в стерилната сфера на  туристическите филми  Simple Smile .Предварително благодаря.

Belbey , немога да спя  с тия  твои снимки , бе ! Я , стига сте ни дразнили тука ....ние дето не сме   ги видяли - шамари ще ядете ...описание по картинка тука , а !  Rolling Eyes Grinning Садистки !  Whistling

Недейте баш в снимка.бг  албумите ! Все щуротии там , все промени  и често не ми се отваря нищо , ще се пукна ако баш там са снимките  Joy ....

В парка, в който  водя малката сутрин идва една жена  с внучето си - мароканка (личи си  Joy - 100 цвята  по нея  и 100 гривни - злато ..., а косата червена ....бабата - дебела  и църничка , шумна и весела Whistling ....шегувам се ...не всички са така .... ). Поздравява всеки , който влезе  в парка още от далече ...току вземеш, че  се заоглеждаш дали е за тебе  hahaha Тя  е била това лято в Мароко за сефте в живота си, тук е родена ....Харесала  Агадир ...сравнява го с нашия Ейлат (незнам колко е вярно) ....Останалото й се видяло примитивно . Аз мисля , че  е важно какво очакваш да видиш все пак.... Освен това  още по-важното е да се топнеш в атмосферата на даденото место , да усетиш духа му ...където и да си.

# 149
Мента, че кво толкоз му чистиш, за този който аз обяснявам само му режеш стъблата ако са дулги, миеш т.е киснеш известно време 10-15 мин. във вода и сол и слагаш да го вариш също във вода и сол.После докато ядеш и чистиш едновременно Grinning . Има и един друг начин свеки го готви с кайма е тогава си го чистиш и използваш само долната част , като предварително се отстраняват листата и мъха от вътрешността.
Казват че артишока е богат на витамини и по специално та желязо.  bouquet
Ох Петя много си права много зависи от нагласата която имаш, винаги когато ме питат как е живота в Алжир аз отговарям лесен, но не луксозен.Под лесен разбираи тук го няма стреса като в Бг, жените се грижат за дома за децата и си почиват.Как иначе свеки 5 деца ще отгледа, тя ако е била в бг и е трябвало и да работи до сига да е избягаля някаде.Определено по въпроса за лукса и тук както и в бг трябват пари има и луксозни неща на са скъпи и недостъпно за поголяма част от хората.
Поздрава на твоита мароканка направо си е нещо нормално така си се поздравяват

Общи условия

Активация на акаунт