Спешен въпрос към мамите пушили по време на бременността си.

• 76 040
  • 416
  •   1
Отговори
# 60
Пушех по две цигари на ден,преносих четири дни и родих дъщеря ми 3350гр.

# 61
  • София
Франческа тук говорим ако са пушили при кърмене.Така мисля аз.
Лекарите казват,че в утробата бебето е ЗАЩИТЕНО от плацентата.Тя пречиства всичко и при бебето не отива нищо вредно.От там идва и плацента 2 степен,3степен и т.н.

ooooh! Уповавай се на тази мисъл.
Но доста грешиш.
И къде говорим "ако са пушили по време на кърмене"?
Въпросът на авторката е за пушилите по време на бременност.
И двете ми познати не са кърмили, така че, връзка не виждам.
Но виж пушеха по кутия цигари на ден по време на цялата си бременност.

Подкрепям ,мнението .
Наскоро пак в подобна тема предизвиках , майки , които са пушили по време на бременност, с отрицателното си мнение , но тогава не написах нещо което е много показателно за мен.
Сестрата на , мъжа на сестра ми ( не знам как точно ми се пада по роднинска връзка и въобще ,затова я наричам сестрата,на мъжа на сестра ми) Та тя е пушила през цялата бременност по  малко,  в момента почти всеки месец са по болници със детето й. Имат проблеми с дишането ( казано общо) , детето получава пристъпи и има затруднено дишане  от бебе още, казват че не е астма , ма след като е с инхалатор ( на две годинки е в момента) , какво друго да е. От новородено е на антибиотици и все не могат да намерят причината - уж белите дробове са му наред на детето. Лекари са я питали дали е пушила по време на бременност , на отговор Да, са й казали че заради това са проблемите на детето. В момента самата тя се разкайва много , но след дъжд качулка  Sad. Не със всички бебета е така естествено , някои нямат проблеми цял живот- за радост. Но на кой му се играе на руска ролетка ?!?
Аз  не мога да си обясня едно, защо повечето жени пушачки по време на бременност, казват "лекаря каза че не е опасно да пуша по цигара две на ден".  ОК, но после лекаря който ви го е казал , той ли ще гледа детето Ви цял живот после,той ли ще му подава инхалатора , не дай си боже нещо по лошо, ако попаднете в процента на не късметлийските деца .

За протокола въпросната жена е родила бебе 3.500, два дена след термин.
Аз съм бивша пушачка поне на този етап, спрях ги в момента в който разбрах че съм бременна, към втори месец и въпреки това когато родих , акушерката ме попита - "Ти пушила ли си по време на бременността?", казах й че само първия месец и тя каза - "Добре" , но според мен за да ме попита това , явно видя нещо по плацентата, така и не ми казаха. Слава Богу сега нямам проблеми с дъщеря ми  Praynig Peace, поне за сега.

Последна редакция: сб, 06 дек 2008, 18:55 от nellyani

# 62
  • София - Рим и обратно

Аз  не мога да си обясня едно, защо повечето жени пушачки по време на бременност, казват "лекаря каза че не е опасно да пуша по цигара две на ден".  ОК, но после лекаря който ви го е казал , той ли ще гледа детето Ви цял живот после,той ли ще му подава инхалатора , не дай си боже нещо по лошо, ако попаднете в процента на не късметлийските деца .

Точно това си мисля и аз.

А това дето плацентата пречиствала всичко и нищо вредно не оставало, направо ме хвърля в шах всеки път като го чета ooooh! ooooh!
Някоя се беше изказала мъдро, че "моралистките" щели да скочат. Абе хора, тук не става въпрос за МОРАЛ бе, а за доброто на собствените ви дечица Rolling Eyes

# 63
  • Sofia
До третият месец не съм пушила. После препалвах отвреме навреме. Детето ми се роди 20 дни по рано - 3150гр. 48см. Кърмена е 2 месеца и тогава си препалвах след последното кърмене. Не е боледувала до 3 годишна възраст изобщо сега също не е от болнавите деца.

# 64
  • Mediterraneo
Имам две приятелки, които по време на цялата си бременност пушеха почти по една кутия дневно. И двете родиха здрави бебета, около термина. Децата им вече са ученици, не боледуват кой знае колко по- често от връстниците си.
Друга моя приятелка никога не е лапвала цигара. Бебето й се роди в 8-я месец, имаше доста проблеми.

# 65
  • Велико Търново
.И смея да твърдя,че именно факта,че никога не съм пушила и нямам вредни пороци(кафета,алкохол..) е допринесъл за едно слънчево,здраво,красиво и активно дете  newsm32
 :

И моето е такова,ама виж ма на пушила съм ooooh!
Пък съвсем не мисля,че пиенето на кафе е вреден навик,ама щом си казала нЕма да спорим Peace
Само викай да пази Бог,че нещата не са черни и бели.

# 66
пушех по 6 7 цигари понякога повече не се гордея даже много ме беше страх родих 7 дни преди термина момче 3300 засега е добре да  ми е живо и здраво но бих препорачала на всички да не пушат детето е наи важно сега като се замисля добре че бебо е добре иначе не бих си простила

# 67
И аз бях страстна пушачка - по кутия-кутия и половина на ден. Допреди 2 седмици си дърпах 2-3 пъти дневно от цигарата на мъжа ми, докато не се замислих, че щом през останалото време издържам без тези дърпания цигари, значи мога и съвсем без тях. Оттогава не съм си и помисляла да пуша. Признавам, че има моменти, в които много ми се пропушва, но влагам и последните усилия на волята си, за да не го правя.
А на тези, които се "хвалят" колко са пушили по време на бременност и как след това децата им нямали никакви проблеми, ще кажа, че това за мен не е никакъв довод, че цигарите са безвредни. Вие може и да сте били късметлийки в това отношение, но дори и само една майка да няма вашия късмет и нейното бебе да понесе лошите последствия от пушенето, си е достатъчно силен мотив това нещо да не се прави.
Трудно се били отказвали цигарите? Хората са го казали: няма не мога, има не искам. 

# 68
Ами аз не съм пушила, но мога да дам 4 примера за пушещи бременелки.
Зълва ми пушеше (но беше понамалила количествата) и племенника се роди 3.900 кг, изкара си до 9-тия месец. Моя приятелка пуши докато влезе в 6-тия месец и спря. Детенцето се роди 2 дни преди термина с тегло малко над 3.000 кг. Друга приятелка пуши и при двете си бременности - при първата с преносване една седмица детето беше съвсем малко над 3-те кг, а при втората роди ден-два преди термина като теглото на детето беше 2.700 кг. Моя пазната също пуши до края и детето се роди няколко дни след термина с тегло май 2.700 кг (със сигурност нямаше 3 кг). Тези които не сме пушили - нямаше дете с тегло под 3.300 кг.
Лекарите от години се опитват да втълпят на жените, че бебетата на пушачките се раждат по-често (макар и не задължително) недоносени, по-дребни, предразположени към алергии и астма и други проблеми, ама няма кой да чуе.  Sad
Внимавай къде и как се бъркаш за да не стане така, че заради добрите си намерения да оплескаш нещата и да си оптегнете сериозно отношенията. Ако една бременна сама не реши да спре цигарите....то май няма много смисъл другите да се бъркат.

# 69
  • ВИДИН, 10 км след края на света
Трудно се били отказвали цигарите? Хората са го казали: няма не мога, има не искам. 

абсолютно!
в деня в който отидох на лекар и се потвърди че съм бременна, запалих последната си цигара, изпуших половината и това беше. до 2 месеца след раждането (толкова кърмих) не съм палила цигара. после припалвах, сега мога да кажа че пуша 2 пъти в месеца, като излезем някъде, ей така, за вкус  Peace
не разбирам това, пуших щото лекаря ми каза че няма страшно, ама то риска е минимален... не ти ли е важно детето че дори и 0.1% риск да има нещо лошо да му се случи, да те накара да се лишиш от тоя грозен, вреден и напълно излишен навик. вярно много активни пушачки имат перфектно здрави дечица, да са живи и здрави, ама ако не бяха(дори и причината да не са цигарите)... не знам как се живее такива угризения  Crossing Arms
обаче всеки луд сам за себе си  Peace

# 70
Точно това си мисля и аз.
А това дето плацентата пречиствала всичко и нищо вредно не оставало, направо ме хвърля в шах всеки път като го чета ooooh! ooooh!
Някоя се беше изказала мъдро, че "моралистките" щели да скочат. Абе хора, тук не става въпрос за МОРАЛ бе, а за доброто на собствените ви дечица Rolling Eyes

Точно така.И с трите бременности веднага спрях цигарите.И не ми е било трудно,защото става въпрос за моето бебе.
А това-"тя плацентата пази" е просто оправдание и успокояване на съвестта им

# 71
  • Ланкър, планините Овнерог
Едвам ги спорях и на двата пъти, но ги спрях по някое време, де. Първия път преносих, втория росих 1 ден преди термин. Познавам една жена, която пушеше яко до края. Преноси с 10 дена, роди здраво бебе. Но това според мен е чист късмет.

# 72
  • Под Сините камъни
По   време на  първата  ми  бременност  след  теста  спрях цигарите.Самата им миризма ме дразнеше.
Със  тази   пушех  2ва  месеца  след  теста  по  2-3 цигари  и  пак ми се отвратиха.Дано  не съм навредила на бебчо Praynig

# 73
Ох,да се оправя зълва ми,какво ли съм се загрижила.Да си троши там главата,да не би да е моето бебе  я ooooh!  Аз си знам за своите,че правя всичко възможно ,да ги предпазя от вредни неща и това е най-важното.То на мъжът ми не му дреме за сестра му,защо ли аз се втелявам  Crazy

# 74
  • Варна
Пуших по 1-2 цигари дневно, възможно най-леките. Имало е дни в които изобщо не се сещах за цигари - похапвах повече  Embarassed . Дъщеричката ми се роди 3,450 .

Общи условия

Активация на акаунт