Спешен въпрос към мамите пушили по време на бременността си.

• 76 136
  • 416
  •   1
Отговори
# 240
  • в полите на.... Балкана
гледам и невярвам колко искате да сте убедителни в леснотата на не6тата.
За последно пи6а:хората влизат във форума за препоръки и съвети,а не някой да им 4ете морал,за6тото за това вси4ки си имат роднини.
Като едни свекрви сте тука.Праведни и безгрешни,с мнения лицемерни,с бързи отговори с провокативни глупости,невниква6ти в 4уждите изказвания,задълбо4ени в собствените си заблуди и светове,избиващи комплекси за най-добрите майки,а всъ6тност невиждащи по-дале4 от носа си.Продължавайте в съ6тия дух,така нито пре4ите на някой нито помагате,но 4ешайте езици и 4етете своите мисли,после пак се вдъхновявайте от себе си колко сте добри.
Успех!аз 6те 4ета с интерес,за6тото оби4ам хората който си вярват на собствените си измислици,така стават все по-убедителни и за себе си. Hug

а ти вярваш ли си на своите си измислици и глупости?
и ако нещо е трудно за теб - значи ли че за всички е такова?
и това ,че е трудно значи ли, че спокойно това може да е оправдание да не се прави?
и дали нашите или твоите мнения са лицемерни?
и дали помагаш на някой като му казваш - не се чувствай виновна, че си тровиш детето, нали си щастлива по време на бременността, другото няма значение?
и това, че обиждаш, не е ли избиване на комплекси, че самата ти не си успяла да направиш нещо толкова елементарно за детето си, нещо което зависи САМО от ТЕБ?
За отказване на цигари формула няма - има начин на мислене, желание и воля!
Браво на Angel_Dust ,мноого точно казано!

# 241
гледам и невярвам колко искате да сте убедителни в леснотата на не6тата.
За последно пи6а:хората влизат във форума за препоръки и съвети,а не някой да им 4ете морал,за6тото за това вси4ки си имат роднини.
Като едни свекрви сте тука.Праведни и безгрешни,с мнения лицемерни,с бързи отговори с провокативни глупости,невниква6ти в 4уждите изказвания,задълбо4ени в собствените си заблуди и светове,избиващи комплекси за най-добрите майки,а всъ6тност невиждащи по-дале4 от носа си.Продължавайте в съ6тия дух,така нито пре4ите на някой нито помагате,но 4ешайте езици и 4етете своите мисли,после пак се вдъхновявайте от себе си колко сте добри.
Успех!аз 6те 4ета с интерес,за6тото оби4ам хората който си вярват на собствените си измислици,така стават все по-убедителни и за себе си. Hug

а ти вярваш ли си на своите си измислици и глупости?
и ако нещо е трудно за теб - значи ли че за всички е такова?
и това ,че е трудно значи ли, че спокойно това може да е оправдание да не се прави?
и дали нашите или твоите мнения са лицемерни?
и дали помагаш на някой като му казваш - не се чувствай виновна, че си тровиш детето, нали си щастлива по време на бременността, другото няма значение?
и това, че обиждаш, не е ли избиване на комплекси, че самата ти не си успяла да направиш нещо толкова елементарно за детето си, нещо което зависи САМО от ТЕБ?
За отказване на цигари формула няма - има начин на мислене, желание и воля!
Браво на Angel_Dust ,мноого точно казано!

офффффффф,вие не 4етете.Не се оправдавам нито оправдавам някой друг.Но само си помислете нормално ли е да нападате някой друг заради неговия избор?Кои сте вие бе хора?
Най-лудото не6то което съм виждала е това.И не искам да обождам никой но е 4удна ва6та работа.
Като сте подхванали този протест тук,6то не идете на площада утре с плакати"Спрете цигарите за6тото вредите на ва6ите деца".Само така можете да покажете 4е не е лицемерие.А тук зад компютрите много знаете и много мислите за бъдещите деца.

Никъде не съм казала някой да се успокоява и да си пу6и или каквото там и да е било.Казвам за 1000 път вредни са много не6та и всеки си прави избор.
Темата я следя заради въпроса който бе поставен отна4ало,а имено да се сподели кой пу6ил кой не и как е повлияло на бремеността му.
А на някой крайните мнения и нападки мен не ме интересуват ,за6тото това не е от полза ,най-малко на сега6ните бремени.

Последна редакция: пт, 26 дек 2008, 16:00 от GALQ79

# 242
  • София
[Не ми харесват лицемерни изказвания "на мен ми бе6е лесно да ги спра","не пу6ете за6тото е вредно".Кого лъжете???Лесно било???По-добре кажете не ми беше лесно,мъ4их се,пу6е6е ми се,намалих ги,за6тото трябваше.
Няма да те нападам имаш си собствено мнение, ще кажа само едно - Да на мен ми беше лесно , да спра цигарите, седмица след като разбрах че съм бременна, вече не пушех и не страдах от това - дъщеря ми вече е на година и 6 месеца и аз все още не пуша и пак никак не страдам от това, имало е случай когато съм се присещала - нали всички пушачи са свикнали, когато имат проблем да изпушат цигара - 2- 3 , когато им е хубаво да изпушат цигара, когато им е скучно да изпушат цигара, след ядене да изпушат цигара , когато им е нервно също, поне аз бях така.
Но се радвам, че вече не съм и дано никога не пуша отново или поне не скоро , ще отлагам колкото се може по-дълго във времето , завинаги ще е най-добре  Laughing. А преди да видя двете чертички , не ги спрях , даже когато съзнателно правихме опити и първите бяха безрезултатни пак не спрях, пушех по кутия , понякога и две на ден  Embarassed
 Всички тук , които защитават пушенето по време на бременност, с оправданието , че 3-4-5 цигари на ден е "доказано"че не вредят на бебето в майката, нека първо се замислят , че тази тема най-вероятно я четат бременни жени или такива които , ще стават майки и ще се успокоят , че да пушиш по време на бременност е нещо нормално.
От цялата тема най-много ми харесаха жените , които казаха - Да пуших по време на бременност , но никак не се гордея и не го препоръчвам, на никоя бременна  жена.  Браво на такива жени, защото всеки има пороци и никои не е безгрешен , нито аз нито която и да е от нас, важното е да осмислиш нещата и да си признаеш грешката( дори да няма последствия от това ), а не пламенно да защитаваш това което ти си правил/а , като нещо нормално , необходимо , безвредно.  И да носиш от девет кладенеца вода за да защитиш тезата си и съвестта си.

П.П.  
И пак ще повторя за енти път : Бременна , която пуши е грозна гледка за мен , потенциалната вреда върху бебето дори не я коментирам, колкото това че е грозно.
Аз лично докато бях бременна едно от нещата , които ми помогнаха да го откажа , че просто си представях как , когато пуша бебето вътре в мен , се чувства като в газова камера и дори не може да избяга ( малко пресилено, но аз така си го представях).

Последна редакция: пт, 26 дек 2008, 16:02 от nellyani

# 243
Абе, пушете си колкото си искате, защото няма как да ви накаже никой за вредата, която нанасяте на неродените си деца.  Но спрете да повтаряте "не ме съдете, не ме упреквайте, това е моя избор"!

Разбира се, че ще ви съдят и корят всички информирани и разумни хора!  Защото е нормално като видиш, че някой вреди на детето си, да го упрекнеш, а не да кажеш "Ами, това си е неговото дете, да си прави каквото иска". 

# 244
Мили дами,запозната съм с риска от пу6ене.От това 4е може да се роди по-рано,с по-малко тегло или някое друго увреждане,дори и от това 4е пу6илите по време на бременост страдат от липса на кърма.Да вредно е,да хубаво е да не се пу6и по време на бремеността или докато се кърми.Ли4но аз го давам като съвети на сега6ните си бремени приятелки,но до тук спирам.
Аз твърдя не 4е не е вредно,а 4е няма нужда от нападки .С нападки не се постигат резултати.За6тото 4рез нападките се измислят 1000 при4ини.Една нападка виняги светва лампата за противопоставяне и няма как да сте в полезност на другите.За това ми бяха вси4ките мнения,а не да се успокоява някой и да си пафка или да оборя вредата от пу6енето.
Про4етете внимателно,за да няма пак задявки. Hug

# 245
Разбира се, че има нужда от нападки.  Пълно е с безотговорни хора, които имат намерение да си пушат, въпреки че знаят за рисковете.  Не можеш да ги задължиш да спрат, няма смисъл да ги убеждаваш, понеже те си държат на тяхното, затова единственото, което остава на страничния и загрижен наблюдател е да ги упрекне.  Пък барем от това им пропука и се осъзнаят.

Ти какво предлагаш да се направи в този случай? 

# 246
  • София

тя нали каза - да ходим да скандираме на площада или да мълчим....

А може би заслужават дружеско потупване по рамото и похвала - знам ли????

# 247
За вас празници и семейства няма ли, бе, хора ?!   ooooh!

# 248

тя нали каза - да ходим да скандираме на площада или да мълчим....

А може би заслужават дружеско потупване по рамото и похвала - знам ли????
ами с това поведение няма да има бремени които да пи6ат и да искат съвет от вас.Така 4е няма смисъл да правите ни6то.Всяка пу6а4ка рискува да  я захапете.
Леле колко сте полезни,ва6ият опит и разбиране помагат на вси4ки.Критиките ви спряха пу6а4ките,но не да пу6ат,а да не пи6ат за6тото е безсмислено да се говори по този въпрос с Вас.Сега по-добре ли се 4увствате?
Нали знаете каква е ролята на психолога?Жалко е 4е хората не могат да си го позволят и ползват форум за такива не6та,за6тото полза нямат.Само хокане се 4ува.

# 249
  • София - Рим и обратно
GALQ79 , имаш ли деца?
Била ли си бременна някога?
И ЗАЩО СИ МИСЛИШ, ЧЕ ТУК ВСИЧКИ ТЕ НАПАДАТ?!
Защото иска да чуе това, което й изнася, иска "толерантност", тоест да чуе "абе наистина е така, ако можеш откажи ги, ако не...няма нищо, не е чак такъв проблем, не се притеснявай" и това е. Не иска нито съвети, нито нищо (защото аз прочетох поне 5 различни, а тя продължава да твърди, че пушенето и случайното натравяне е едно и също и пак си повтаря, че иска съвет понеже е жертва ooooh! )

# 250
GALQ79 , имаш ли деца?
Била ли си бременна някога?
И ЗАЩО СИ МИСЛИШ, ЧЕ ТУК ВСИЧКИ ТЕ НАПАДАТ?!
Защото иска да чуе това, което й изнася, иска "толерантност", тоест да чуе "абе наистина е така, ако можеш откажи ги, ако не...няма нищо, не е чак такъв проблем, не се притеснявай" и това е. Не иска нито съвети, нито нищо (защото аз прочетох поне 5 различни, а тя продължава да твърди, че пушенето и случайното натравяне е едно и също и пак си повтаря, че иска съвет понеже е жертва ooooh! )

абе какъв съвет искам???ти 4ете6 ли?аз съм с дете на 7 мес.Тук   4ел недо4ел всеки гра4и.
Не ми трябват съветите ви,но на другите ни им трябват ва6ите упреци.Толкова ли е сложно да си го набиете в главата.
Аз съм достатъ4но зряла за да си направя избор и да си бера последствията когато има такива.В моя слу4ай няма,пожелавам и на другите вси4ко да е ок.
И за6то не 4етете внимателно и тогава да дрънкате???

# 251
  • София
Голяма простотия лееш да знаеш.....
 Rolling Eyes

Ако детето ти имаше увреждания - дали щеше да си така зряла  да живееш с чиста съвест с вината си???

Върви по-добре да се радваш на детето и семейството си вместо да ръсиш помия.... Tired

# 252
 Rolling Eyes

Ако детето ти имаше увреждания - дали щеше да си така зряла  да живееш с чиста съвест с вината си???

Върви по-добре да се радваш на детето и семейството си вместо да ръсиш помия.... Tired

smile3555
Лелее,а твоята простотия да не е по малко  smile3555

# 253
 Rolling Eyes

Помията я леете вие активистите.
Аз съм една обикновена майка която оби4а детето си но това не озна4ава 4е трябва да съм перфектна ,4е нямам слабости и т.н.
По-добре се замислете за вашите слабости и пак кажете толкова ли сте перфектни и безгрешни?
Ако сте пък толкоз безгре6ни да ви изрисуваме по една икона с вашия лик?
Я се размислете и тогава бълвайте ва6ата помия.

# 254
 Rolling Eyes

smile3555
Лелее,а твоята простотия да не е по малко  smile3555
Ето ти г-жо перфектна.Замисли се.

Общи условия

Активация на акаунт