Деца с увреден слух - 6

• 44 120
  • 481
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Здравейте!Много БЛАГОДАРЯ за пожеланията.И на всички вас желая много здраве и само радостни и щастливи моменти.
Ново при нас е, че заминаваме за Германия за консултация за настройките и аудиограма.Заминаваме в средата на февруари за една седмица.
Като се върна ще ви пиша подробно!
Целувки на всички!

# 226
  • Плевен/София
       Браво, Мира, най-накрая Praynig...

Венци пък е с конюнктивит Sad. След всеки сън трябва да отлепваме с топла водичка миглите му. Било абсолютно случайно да се разболее, можело от сто човека само един да е болен. Тази седмица няма да ходим в яслата, ще си тренираме новите думички в къщи. Освен, че всеки ден има (поне) една нова дума, свързва все повече и повече думи в изречение, оречевява всяка ситуация, има собствено мнение Mr. Green, което, ако не съвпадне с нашето, предизвиква дълга тирада на "унгарски". Понякога може да произнесе около 20 пъти "мама, мама...", за да ми обърне внимание върху нещо, и е толкова зает, че въобще не вижда, че аз отдавна го гледам. Понякога изчезва за повече от десет минути, и го откривам не да прави беля, а да си реди пъзел, или да разглобява (сглобява) някоя количка. Много съм доволна от една поредица на "Фют" - "Виктор във фермата" и "Виктор в гората", които имат и вариант с пъзели, а са и със страхотни картинки. Въобще расте ми детето като тревичка, а кога беше времето, когато не можехме да го задържим поне малко седнал на стола...

# 227
me4ta22 за СА във Варна е малко трудно да те насоча към някой ,но щом не ти се пътува до София , най-добре се свържи  с фирмите и да ти кажат  с кои лекари работят !
Аз нямам доверие на никой тук, затова за  СА  съм решила само от София !

mera9 а каква е слуховата загуба на детето ?

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 11:58 от FEN

# 228
  • София
Ей че хубав пост - браво pozor Hug, толкова хубаво ми стана като прочетох написаното от теб - едно такова слънчево и усмихнато   bouquet Дай Боже все така и по-добре да бъде  Praynig
Ние пак сме болни - хрема, кашлица, точно и се радвахме как се е задържала здрава повече от месец и ето Sad. Дано се разминем по-леко този път, че вече ми писна.
Иначе тя е много добре, ходи с желание на детска градина, харесва си учителките и децата. Сега започват подготовка за 8 мартенско тържество и имаме за домашно да научим стихотворение за мама Embarassed

# 229
Добре дошли на новодошлите!

pozor, много хубави новини за малкия! Надявам се, че повече няма да четем тук постове, като долния
...и тук не споделям много-много, защото винаги има риск да натъжа някоя майка, чието детенце е в началото.
Вярвам, че тук не сме някакви завистливи свраки, та да се натъжаваме от чуждата радост. Mr. Green

Ирина, много съм смахната. По-горе съм те нарекла Мая. Embarassed Crazy Извинявай.

sirta, ти по телефона ме пита, но аз да кажа тук - може на някой да му е полезно - много съм доволна от новия слухов апарат на Йоан. Купихме му Phonak Naida III, по-евтиния вариант, с по-малкото канали. Правихме му вече 3 настройки - 2 във фирмата и една в ИСУЛ. Само с апарата Йоан разбира реч и повтаря. Освен това във фирма "Славина" бяха много мили, любезни и търпеливи с Йоан. Казвам го, защото тук често чета не особено позитивни отзиви, а моят опит винаги е бил тъкмо обратният. Не казвам, че недоволните си измислят, а само как беше при нас. Peace

# 230
но аз да кажа тук - може на някой да му е полезно - много съм доволна от новия слухов апарат на Йоан. Купихме му Phonak Naida III, по-евтиния вариант, с по-малкото канали. Правихме му вече 3 настройки - 2 във фирмата и една в ИСУЛ. Само с апарата Йоан разбира реч и повтаря. Освен това във фирма "Славина" бяха много мили, и нас. Peace
И на нас ни предстои тази година да ни изписват апарат ,така че инфото наистина е много полезно Лони! HugИмат ли сайт ,да го видя апарата ?
А ако са измислили и СА със защита срещу изпотяване и влага ,това ще е супер ,защото на нас апаратите ни от това се амортизират най-бързо  Simple Smile

# 231
Ето това е сайтът за този конкретен модел на Фонак - http://www.naida.phonak.com/en/
Твърдят, че е водоустойчив - в смисъл, защитен именно от влагата, потене и т.н., но само времето ще покаже дали наистина е така. Thinking
Ние този път си взехме с детски дизайн, че миналия път бяхме толкова ошашкани от всичко, че не стана и въпрос за дизайна. Новият апарат изглежда така:
http://www.naida.phonak.com/fileadmin/user_upload/img/models/PHO006246AI.jpg
Тъпо е, че в България не правят шарени отливки. Едва ли е толкова трудно да се оцвети тоя силикон, ама кой знае... Би им било забавно на децата да си избират...

# 232
Мира, все забравям да ви пожелая успех! Дано намерите отговори на въпросите, които ви тревожат!

# 233
  • София
Ieppe, и с мен бяха страшно любезни в Славина. Направиха аудиограма на Калина и леко и пренастроиха слуховия апарат с който е в момента - Фонак Екстра. Направихме експеримент с Наида след аудиограмата, но за съжаление при нас резултатите бяха много шокиращи за мен. В момента само със слухов апарат Калина реагира на човешки говор - отговаря на всякакви въпроси, слуша непознат текст и когато нещо не разбере пита и се налага да и го повториш по-високо, но все пак комуникация има. Когато сложихме наидата тя не реагираше на нищо  Shocked, опитваше се да чете по устни, но не и се получаваше особено добре, дори на въпрос как се казваш не можеше да разбере какво я питам. В буквалния смисъл на думата виках от страната на апарата за да привлеча вниманието и.  Дамата, която и прави аудиограмата и настройките - Галя, ми обясни че ще и трябват поне 2-3 месеца докато се научи да чува с този апарат ooooh! Не знам дали си струва да започваме отначало  newsm78. Ние ще имаме право на помощ за смяна на апаратите през октомври тази година, до тогава има доста време да го помислим, а може да направим и нови опити, но честно да си кажа аз се уплаших. Може да е било някакво моментно състояние, но щом и сложихме стария апарат всичко си дойде на мястото и тя каза че с "новия син апарат не мога да те чувам". И аз не знам .....

# 234
sirta, ако решите все пак да купувате нов апарат, ще трябва и добра настройка, ти си знаеш... Йоан също не чуваше след първата настройка, която му направиха от фирмата. В ИСУЛ го усилиха значително, а после във фирмата го доизкусуряваха нещо. А щом Калина е чувала така добре със стария, вероятно е нормално да й е трудно да свикне в началото с различен апарат. Нали знаеш, че и за новите очила човек има нужда да посвикне преди да вижда добре с тях. Но тук има майки с повече опит, те да кажат.

# 235
Здравейте, момичета! Извинете ме, че рядко се включвам! Нашето СА също е от "Славина" - Naida V Ultra Power Junior, но не са ни правени специални настройки, а звукът е усилен на max. Честно казано аз не забелязвам никакви реакции на звукови дразнители от страна на Бори, но не знам дали това не се дължи на възрастта му?!? Иначе този тип СА в сайта на Phonak го посочват за най-добрия детски вариант, но аз вече не знам на какво да вярвам. Бори вече 4 седмици е със сополи, които гълта и после се съдира от къртеща кашлица! Опитваме всякакви варианти за лечение, но от нищо не се повлиява. Вие какво ще ме посъветвате?
 bye  Hug

P.S. Не съм опитвала с хомеопатия.

# 236
Как така не са ви правени специални настройки? Това не е възможно. Може би просто не са ви обяснили. Нали на детето е правен аудиограма, която сте занесли там?

# 237
  • София
tina_v , вярно е че детенцето ти е страшно мъничко, но това в никакъв случай не означава че може без настройка, провери задължително може да е по-трудно но със сигурност може да стане. Какво означава усилен на мах, това не е радио  newsm78 #Crazy, ако наистина е така по-скоро апарата би могъл да  навреди отколкото да помогне. Галя от Славина е изключително търпелива и добронамерена, със сигурност може да постигнете нещо. Виждам че не сте от София и сигурно ви е проблем идването, но си заслужава да опитате.
Колкото до хомеопатията аз съм ЗА - моята дъщеря боледува страшно много и единствения светъл период който сме имали от началото на зимата - около месец и половина е от момента в който започнахме хомеопатични. Вярно че сега пак се разболя но поне имаше пауза. Според мен си заслужава да опиташ.

# 238
Как така не са ви правени специални настройки? Това не е възможно. Може би просто не са ви обяснили. Нали на детето е правен аудиограма, която сте занесли там?
[/quote]

Когато вземахме СА ни обясниха, че на този етап го пускат на max,  за да видим каква ще е неговата реакция, а специални настройки ще ни правят по-нататък!?! Не знам защо така! То и във въпросния ден когато взехме СА беше голяма лудница. А изследванията никой не ги е искал да ги види.

# 239
Казаха ни, че всички по-специални функции са заключени и че ще ни ги отключат впоследствие. Ние в началото на март ще идваме в София и тогава ще отида пак до "Славина", за да говоря с тях.
Sirta, вие каква хомеопатия ползвате?

Общи условия

Активация на акаунт