Деца с увреден слух - 6

• 44 125
  • 481
  •   1
Отговори
# 210
Меги, така написано звучи сякаш ресурсните учители седят по цял ден в групата с децата, но уви... далеч не е така. Моите наблюдения са, че ресурсните учители се занимават индивидуално с всяко дете по 30 минути дневно. Може би понякога ходят и в групата, но за съжаление съвсем не са там през цялото време. Tired

# 211
Меги благодаря ти за отговора,Мая все още ходи в яслата на Орехова гора,но от сега мисля и за наесен в градината на кой ще попадне,къде да я водя допълнително на рехабилитация и незнам,само се надявам да проговори дотогава

# 212
Ieppe аз и за това питах каква им е работата,защото чувам много различни неща,може навсякъде да е различно.Лично питах директорката в градината и тя каза,че има ресурсен учител,който ходи два пъти седмично по 40мин и се занимава индивидуално с детето,а какво точно прави нямам представа

Последна редакция: вт, 27 яну 2009, 17:13 от silvana.m

# 213
Здравейте ,Bea радвам се че има шанс ,да се получи нещо за нашите деца , дано този път ни обърнат внимание . Като че ли с всяка година се увеличават децата с увреден слух , станаха много и трябва най-накрая да ни видят, ако има нещо с което може да помагаме кажете. Милена неразбрах на всички ли емейла искаш. Ние от ще ходим към София следващата седмица вероятно , ако нещо не се обърка , дано да можем да се видим с някой от вас . Незнам времето какво ще е ,мисля до го водя и на очен лекар , сигурно ще идем до Д-р Константинов той близо до ИСУЛ.
А иначе в общи линии добре напредва , повтаря думички даже се опитва да повтаря думата ,,костенурка,, буквата ,,к,, със сигурност го чува , губи ни се ( с , р, и други букви) но не може да ги каже. Наистина и аз много пъти като теб  Бебонина се замислям за бъдещето на детето си, дали ще успее да се реализира , как ще го  приемат в училище. И тъжното е че наистина тези ,които не за виждали коклеарен имплант го гледат страно , и даже има случаи когато свързват импланта с очилата , някои деца страх ги е да се приближат , става ми криво и тъжно ,опитвам се да свикна с положението ,но наистина много тежи. И знаете ли в последно време ,много започнах да се замислям дали искам второ дете .  Cry. Искам преди да забремнея ,да направя всички нужни изследвания . Бебонина и ти искаше да направиш изследванията нали , може като се видим да поговорим по този въпрос.

# 214
  • Плевен/София
И знаете ли в последно време ,много започнах да се замислям дали искам второ дете .  Cry.
   Гюлчем, на всяка цена искам второ дете! И Венци има нужда от него, и аз!

# 215
А аз - трето. Blush
Мисля, че по-голямото семейство би създало различна атмосфера, както за Йоан, така и за другите деца. Да живеят заедно, да се справят заедно с различни препятствия и проблеми - това помага на децата да преодолеят естествения си егоизъм и да станат по-отговорни и по-добри възрастни.
Обаче съм за "за" изследванията в случаи, като този на Гюлер, когато глухотата е с неизяснен произход. И вярвам, че всичко ще е наред!

# 216
  • Плевен/София
          Илонка, честита ви половин годинка! Сега видях...Да ти е живо и здраво детенцето, и Йоан, и всички вие. Да расте щастлив и весел!

# 217
Лони права си ,че  ресурсните работят само по малко с децата и в съотетни дни, които са утвърдени по график от ресурсните центрове. Нашата рехабилитаторка от детската има желание да привлече студенти , които да работят по групите ,но незнам дали ще се осъществи.

# 218
Искам второ дете  момичета ,но ме е страх ,знам че ме разбирате и на повечето не ви  е чуждо това което чувставм , но наистина, ще направя  нужните изследвания и ако всичко излезе наред тогава ще реша .

# 219
  • в края на града
Здравейте и от нас  Hug
И ние се замисляме за второ, ама още не можем да се престрашим, по ред причини, но пък и време нямаме много, че на мен годинките ми летят...
Яни е добре, ходи на градина, случихме на невероятни учителки и рехабилитаторки. Има напредък, но има и какво още много да се желае... Поне успях да се оттърва от нетърпеливостта си и чувството, че всичко става много бавно (е трябваха ми 3 години  ooooh!). Учи лесно, но го мързи да говори... Предпочита да се изразява с 1-2-3 думи, а не с цяло изречение, трябва да го ръчкам за това... И аз съм се замислила за училището, въпреки че имаме време - още 2 учебни години. Яни го записахме в градината със следващия набор, така че спечелихме още една година, но дали ще е достатъчно нямам представа...
Колкото до ученето и нашите деца, въобще не си правя илюзията, че няма да им е трудно и то не самият процес на учене, колкото тромавата ни образователна система. Не знам доколко гъвкава може да бъде, дали се изготвят индивидуални програми за работа, до колко са успешни. Смятам да се ориентираме към масово училище с щатен рехабилитатор (както избрахме и ДГ, да е жива и здрава Лоини, че ме ориентира към нея), където имат опит с дечица с увреден слух. Но има време...
Колкото до слуховата памет, винаги ще им липсва, но пък това се компенсира до известна степен със зрителна, лично аз, която не съм имала никога проблеми със слуха имам много слаба слухова памет, с пъти ми е по-лесно да запомня нещо прочетено, отколкото нещо чуто. Няма да им е лесно, ама нали ние сме насреща, ще помагаме.

# 220
  • в моя свят
Здравейте на всички,следя темата отдавна,мисля,че само 1-2 пъти се включих..Моето дете е с едностранна глухота.Имам един въпрос-някой знае ли къде в гр.Варна и кой специалист УНГ изписва СА на деца?Първия ни го изписаха от ИСУЛ,но трябва да го сменяме.Тогава казаха,че само в София се изписват СА за деца,но се надявам това да се е променило и да си спестим дългото пътуване.Все пак не мисля.че в такъв голям град няма да има,дори не съм сигурна,че и тогава е нямало,но първата лекарка УНГ на която попаднахме не ми се струва много компетентна,дори аудиограмата,която ни направи беше много грешна,всъщност ни даде големи надежди,а после в ИСУЛ се оказа,че загубата на слуха е много по-голяма.     Относно ресурсните учители,да споделя и нашия опит.Тук сте повече мами на имплантирани дечица,желая успех на всички.При нас макар и с едностранна глухота проблемите са много(детенце не чува от малко-на 1г.6м.) и най-вече с интегрирането.Детето ми е 2-ри клас,работи с ресурсен учител,логопед и психолог.Нямат практика да вземат децата от часове като музика,рисуване и др.,имат стая в училището и вземат детето след часовете,а понякога рес.учител влиза и в час и помага на детето като правят упражнения,решават задачи и др.Така учебният му ден е по-дълаг,но поне не изпуска и забавните часове.Не мисля,че е правилно да се лишават децата от тези часове.

# 221
здравейте всички.казвам се марина и съм от димитровград.мъжа ми има от първия си брак дете което на 1,7 години е загубило слуха си,родено е 1997 година,но чак през 2001 година е слухопротезирано.когато се събрахме да живеем заедно през 2003 година,детето не говореше изобщо и ми беше трудно да общувам с него ,да уточня то живее с нас тъйкато майка му се отказа от него.през 2004 година му взехме нови апаратчета от фирма славина гр.пловдив.тогава го записах в масова градина и имахме логопед който се занимаваше с децата защото цялата група бяха с говорни проблеми много добре се справяха и учителките в групата.от 2007 година е на училище сега е в 4 клас работи всеки ден по 2-3 часа с ресурсни учители,класната го оставя след часовете и също му помага.за тези години той се научи да говори и да пише,даже учи и английски малко по трудно запомня,но всички му помагаме.понякога трудно разбира какво искам от него ,но ресурсния учител ни показа как те го учат и как трябва да говорим с него за да разбира думите,защото има звукове който не се чуват.затова трябва да говорите с ресурсните учители те могат да ви помогнат много на вас и децата ви

# 222
  • Плевен/София
    Честит Рожден Ден, Мира bdbaloni! Искрено се надявам от днес да ти започне една нова и успешна година, пълна само с радостни емоции и щастие. Всички гадости да са останали в старата, а Веси да ти бърбори и да ти пее, да стъпиш на верния път, въобще да се успокоиш, защото си като една струна, като повечето от нас... Жива и здрава!

# 223
  • Плевен/София
    Марина и Мечта, добре дошли и вие при нас!

# 224
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МИРА ОТ НАС НА ПАТЕРИЧКИ!!!ДА НЕ СЕ ОТТЪРВЕШ ОТ ЗДРАВЕ,КЪСМЕТЪТ ДА БЪДЕ ТВОЙ ПОСТОЯНЕН СПЪТНИК И САМО ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ ОТТУК НАТАТЪК.ВЕСИ ДА БЪРБОРИ И ПЕЕ НЕПРЕКЪСНАТО,ЗА ДА СТОПЛЯ МАЙЧИНОТО СЪРЦЕ ТИ ЖЕЛАЕМ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ.  party023 smile3501 newsm1!!!
ДОБРЕ ДОШЛИ НА МЕЧТА И МАРИНА!

Общи условия

Активация на акаунт