Деца с увреден слух - 6

• 44 114
  • 481
  •   1
Отговори
# 240
  • София
tina_v, хубаво е преди да дойдете да си уговорите посещение в Славина с ден и час за да си сигурна че дори и да е лудница ще ти обърнат внимание.
За хомеопатията - ходим на хомеопат, тя ни изписа куп варианти на Боарон - първите бяха за да я излекуваме в началото на Декември след като от 2 месеца кашляше и получаваше бронхиални пристъпи и спазми. след което ни изписа поддържаща терапия - всеки ден пие нещо различно. Не мога да говоря категорично че са безпогрешни, но знам че като я заведох беше с постоянен спазъм, целия ноември я тъпчехме с какво ли не и резултат никакъв, 3 часа след първите хомеопатични спря кашлицата, след още седмица се оправи съвсем и така до сега. От два дена е хремава, започна и да кашля, но все пак както казах и преди цял месец и половина изкарахме без проблеми. Според мен си заслужава да опитате

# 241
Функциите на апарата са едно, настройката е друго. И на Йоан доста от функциите са му изключени, но просто той не може да се ползва от тях засега. Но аз въпреки всичко мисля, че е добре аудиолозите в София да видят настройката и да си кажат мнението. Но ако е наистина просто е усилен максимално апарата, просто е задължително да се направи нещо...

# 242
Тъпо е, че в България не правят шарени отливки. Едва ли е толкова трудно да се оцвети тоя силикон, ама кой знае...
Това твърдение не отговаря на истината. Ако някой желае може да му се направят какви ли не чудеса.

# 243
Е, кой го прави? При вас ли? Аз не, че съм попитала на 100 места,но като попитах в Славина, ме изгледаха доста учудено и разбира се, казаха, че не правят такива неща. Rolling Eyes Автоматично реших, че важи за всички. Blush Боби, допълвай инфото, недей само да ни подхвърляш стръв! Crazy

# 244
Няма стръв, колегата ми прави какви ли не чудеса за малките деца. Цветни,  прозрачни с едни звездички вътре...Наистина на повечето места отказват понеже това е допълнително работа, а също така и пари за материали.

# 245
Ми, така, де, дай го тоя колега насам! Laughing На мен не ми отказаха, ами сякаш не бяха чували за такова нещо... newsm78 Пък то е логично да са чували все пак, щом аз съм... Така, де, къде е този колега? На адреса на офиса ли е и той или на друго място?

# 246
Здравей те момичета,от давна ,много от даван не съм писала във форума почти всяка вечер чета но не съм писала нищо за нас.Май нещо става смен изпаднала съм в някъква депресия от доста дълго време и не мога да се възстановя,но стига толкова за мен .Както някои знаят ние бяхме за кратко в София на квартира, бях записала Криси в децка та градина за деца с увреден слух " ДЕЧО ДЕНЕВ" в квартал Борово беше ГОЛЯМА ГРЕШКА .Криси ходи само 3 дни и като разбрах какво е там изпаднах в шок не можах да повярвам на очите си,съжалявам защо не послушах хората който ми казваха да не записвам детето там.Мога да ви напиша всичко каквото видях там но мисля че повечето го знаете и няма смисъл да ви натоварвам с моите проблеми.Ще ви разкажа  за Криси покрай неговите прословути конци,всичко започна месец след операцията.Появи се една дупчица все едно че е убодено от игла и започна да сълзи,точно преди включването на процесора ,мисля че някой от вас знаят случая.Заминахме за София видяха го всички и казаха вътрешни конци които си правят път да излизат .И така до втория месец  ходим до болницата и се връщаме, два месеца и раната се увеличава започва гной да тече и с нищо не минава.Докато един ден вземах направление за влизане в болница  и пак в ИСУЛ,показвам раната и какво мислите ми казват имена няма да цитирам -ееее ми да това са конци ,намазаха го с лекарство и ми казаха -тръгви те си нищо няма ,ела те след 20 дни пак да го видя.Аз вече бях пред побъркване отидох при доценти те , свалих лепенката и викам аз какво да го правя това дете, как да се върна в Ямбол ако стане нещо.И какво мислите БЛАГОДАРЯ НА ДОЦЕНТ ПОПОВА обидих се че има все още добри хора.Веднага  влязохме в децко отделение там доиде  доцент Тодоров децки УНГ иэми вика искам да държиш здраво, 5 човека държахме Криси милото, извади един конец дълаг около 5 см. ,дебел и бял,веднага двоена доза антибиотик,казаха че раната е гангрясала и има опасност от изхвърляне на импланта.На следващия ден извадиха пак толкова голям конец но по различен с три възела , по тънък и тъмен на цвят.И така 10 дни в болница ,пак един месец след това раната зараства  слава бога че всичко ни се размина Praynig.Това всичко ми се отрази зле, след това се върнахме в Ямбол окончателно ,сега Криси ходи в децка градина в Ямбол има логопед ,и ходим при Изхабила от Бургас на рехабилитация има малко напредък но е трудно. Криси е доста палав, не иска да работи с никой, дори и с мени ,прави това което му харесва общо взето трудно му се привлича вниманието, ох май доста ви ги наприказвах ама трябваше да си излея душата  пред някои и мисля че това е мястото и тук човек намира подкрепа всичко това го тая от септември и вече съм пред нервна криза.Приятен и слънчев ден на всички.

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 23:27 от Velina81

# 247
ИЗВИНЯВАМ СЕ ЗА ГРЕШКИТЕ НЕЩО МИ СТАНА НА КАМПЮТЪРА И МИЕ ИЗТЪРКАЛНЯКОИ НЕЩА МАЙ ТРУДНО ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ НАПИСАНОТО

# 248
  • Плевен/София
        Велина, здравей! Съжалявам за всичко, което ви се е случило, дано вече всичко е наред и се успокоите, и ти, и Криси. А иначе вярно, че малко трудно разбрах написаното, даже се върнах втори път да прочета, но и втория път беше страшно това, което прочетох. Искаш да кажеш, че детето е живяло няколко месеца с такива конци в главичката??? Какво каза проф. Ценев?

Последна редакция: вт, 03 фев 2009, 23:38 от pozor

# 249
Мисля че малко се опитах да поправя грешката на компа, дано сега ме разберете по добре да pozor това искам да кажа.

# 250
  • в моя свят
Привет и от мен.В този подфорум винаги приветствате "новите" с добре дошли.За което благодаря.Дано има само добри новини за научени думички от дечицата и успешни настройки.Сигурно е много трудно да се настрои СА при толкова малки деца.Моя син е на 8г.със забавено говорно развитие и дори на тази възраст,която може горе-доло да каже дали има смущения от апарата и пак ни е много трудно с настройките и все има проблеми.     Много е обширна информацията в темите за деца с увреден слух и затова ще питам направо.Какво означава "лениво ухо"?Детето ми е загубило напълно слуха на едното ухо преди 6-7г.Специалистите отначало казаха,че няма шанс за това ухо и не би помогнал дори СА,при аудиограма дори няма скала,само една точка на 120 децибела.Другото ухо е с много малка загуба и слухопротезирано.Правихме много изследвания,проблема е във вътрешното ухо,но един от УНГ лекарите каза,че все пак "пътя му е свободен",каквото и да означава това.В крайна сметка пробвахме с медикаменти за възстановяване на слух и сега е възварнал слух,дори много повече от очакванията.Вече можем да поставим СА и на него ухо,но би ли могло да чува?Днес попаднах на една статия за това,че ухо което не е чувало с години става лениво,но инфото беше много малко и не отговори на въпросите ми.Надеждите ми направо рухнаха,казват,че едно здраво ухо напълно компенсира другото,но за мен това твърдение не е вярно.Да,той чува дори и шепот,но не чува много от звуците и проблемите с говора му са много големи.За това толкова се зарадвах,че ще може да чува и с глухото ушенце,а сега незнам какво да мисля.Сега оправяме нещата за протокол за другия СА и другата седмица сме на УНГ и ще попитам за това,но същевременно ако някой има инфо Praynig

# 251
Здравейте!
Добре дошли на Мечта 22 и Мера 9!
 Велина настръхна ми косата като четох...През какво сте минали...Радвам се, че ве1че нещата са наред!

При нас не знам какво да кажа, правим упражнения вкъщи, докато ни станат изследванията за яслата и се надявам там да дръпнем повече.

Но напоследък има нещо , което ме тревожи. Елина започна да спи неспокойно вечер. Заспива късно, събужда се рано. Дали е възможно да е превъзбудена от звуците около нея? Преиспиваме се около час , час  и полловина. Не знам какво е това. Днес ще говоря и с нашет опеди, евентулано да посетим и невролог, знам ли

# 252
  Здравейте! Емката също носи Naida V и аз съм доволна . Много по - бързо реагира когато е с имплант и СА.СА го носи от юли и са му направени две настройки ,но мисля скоро да ходим с аудиограмата след новата настройка на импланта .
       Незнам момичета , но Еми също иска да го приспивам , дори през нощта ако се събуди идва в нашата стая ( мъкар , че скоро става на 6). Аз мисля ,че се чувства несигурен без апарати .

# 253
pozor професор Ценев каза че организма не може да разгражда вътрешни конци.Миналата година Криси претърпя  операция /ХЕРНИЯ/там също има вътрешни конци но те се разградиха. От едната операция до другата има голяма разлика и сигурно се работи с различни конци.  Криси бил втория такъв случай.

# 254
Здравейте мами. Добре дошли на новите попълнения.
Велина, да ти кажа да не се притесняваш излишно за конците, явно има такива случаи. На мене 7 години след първото секцио ми извадиха неразграден конец, но пък не е имало сълзене и изобщо никаква проява на дразнене.
Важното е да има действителен напредък в развитието на децата. Учете ги, докато е време и попиват като гъби. Когато са малки обучението минава под формата на игра и по-можеш да го залъжеш. Обаче станат ли ученици, вече няма лъжа-измама, знаят си, че е суха материя и се дърпат, поне на моя син далеч не всичко му е интересно. Играех си да адаптирам всеки разказвателен урок, обаче в един момент си дадох сметка, че по тестовете никой не му спестява неописуемо сложни думи и затова и аз започнах малко по-малко да ги въвеждам, пък каквото му остане в главата /например дефиниции на: котловина, ждрело, средновековие, поданик, реформатор, околна среда, слънчева система и т.н./
А за спането - прави ми впечатление, че, когато Марти беше по-малък и явно не толкова натоварен, спеше сравнително малко през нощта. Тогава си мислех, че тъй като няма дразнители, сънят му е по-пълноценен и затова е кратък. Сега обаче сутрин едвам ставаме за у-ще, чак ми е жал. но пък как бълнува това дете, нещо уникално, цяла нощ не млъква, все нещо приказва и интересното е, че 90% от бълнуванията му са с много ясна дикция и всичко му се разбира, като мини историйки. Това вече изобщо не мога да го разбера. Странно нещо е природата.
Да пожелая лек ден на всички и горе главата! Ще ревем и ще се отчайваме в някой друг живот, в този не ни било писано.

Общи условия

Активация на акаунт