Деца с увреден слух - 6

• 44 105
  • 481
  •   1
Отговори
# 255
  • Плевен/София
Ще ревем и ще се отчайваме в някой друг живот, в този не ни било писано.

Беа,   202uu!

# 256
  bouquet Gift Честит рожден ден, Галя!  Gift   bouquet
   Желая ти много щастие, любов, късмет и най-вече чакам бебе №2  newsm32
                           Hug Hug Hug 

# 257
Велина, нямам думи - какво сте преживели... Гангрена на това място е толкова опасна, а тия са те отсвирвали толкова време...

Боби, що не го каза товва за отливките докато аз имах интерес!  Grinning Като питах преди 2-3 години в Анка дали имат такава със звездичка/камъче в нея, ме изгледаха все едно падам от Марс. Или те падат от Марс... Всъщност мисля, че в Анка са си направо паднали от Марс.

# 258
fen,детето има на едното ухо 40 %,а на другото 60%.но с апарат4етата чува добре

# 259
Velina81  добре че се е оправило положението.мисля че проф.Ценев има предвид моя син ситуацията беше подобна , дори  бих казала по-зле,толкова се беше получило отворчето че се виждаше импланта и се наложи да влиза в операционна да го шият на ново и тогава професора каза че организма му  е "разградил "  много бързо всички конци и затова се е получило така  Sad ,  беше си един малък ад ,но добре че е минало вече !

bea70 относно спането сина ми е в 4-ти клас и все още спи с мен или с баща си ,страхува се да спи сам  Embarassed,може би това е следствие от всичко преживяно не знам  newsm78, а за отчаянието си права в някой друг живот сега просто няма време  Simple Smile

mera9 ,да това са добри стойности наистина детето ще се оправя само със СА  Peace

# 260
Аз искам да кажа относно спането,Криси също не иска да спи сам, от бебе спи при нас.И ние се приспиваме около час,пробвала съм като заспи да го сложа в кошарата но това трае един,два часа и после идва при нас.Мисля че при нас е по спокоен и сигурен.

# 261
Велина много мъчно ми стана за вас ,дано от тук нататък всичко да е наред.  PraynigМами аз си мислех че проблем със спане само ние го имаме,но разбрах че не е било така.Нурче все още не спи сама  и съня и е много неспокоен,сутрин става в 7,30  и на обяд не спи  затова съм принудена да си я взема в 12,30 от градината,и вечерта докато не стане 10 часа не си лягаме .Много пъти съм си мислела дали този проблем не е свързан с глухотата им...а вие какво ще кажете? Собучението за сега сме добре и напредваме ,но напоследък имаме друг проблем-не мога да я задържа на едно място за да се занимавам с нея само ми повтаря ,,стига толкова ,макай се ,няма вече и т.н''.Вървя след нея  и гледам някак си да я излъжа за да мога да и подам някаква информация,този проблем в градината не съществувал  само в къщи е така .А а,снощи гледахтели по нова филма ,,Закон и ред " след 10 часа, беше много интересен и се отнасяше за глухонеми.За сега това е от нас.Лека вечер на всички  Simple Smile Stop

# 262
В нашата лаборатория правят кой каквато отливка пожелае (разбира се съобразена с апарата), а също така и тапи за уши за плуване.

# 263
Здравейте момичета,и при нас има проблем със спането,но в сравнение с вас.....е нищо.Мая още след раждането започна да си спи в креватчето и до сега е така,тя никога не е идвала при нас,даже заспива сама-оставям я,излизам в другата стая и тя заспива,а ако съм при нея не иска.Винаги е спала много спокойно,но от 3-4месеца поне 2пъти нощем се буди и започва силно да реве все едно,че се е стреснала,но като я погаля леко по главичката или й хвана замалко ръчичката,тя се успокоява и продължава да спи.Иначе е добре,сутрин като се събуди и започва-мама-мама-мама-мама докато не й обърна внимание,появи ни се вече и чисто "нямаа",чао и ало-"ао",тати е "аи",дай е "ай-ай",все се мъчи да повтаря по нещо но и е трудно още.                                                                                                                                           Велина ужасно е това,което сте преживели,дано занапред дасе случват само хубави неща!Засега ви казвам чао,че дават Таня като преводач във шоуто на Азис и отивам да гледам...

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 17:55 от silvana.m

# 264
  • в края на града
Велина, ужасно нещо сте преживели, добре че е приключило благополучно  Hug

Момичета, чета ви и се замислям... Яни не носи СА на другото уше от както са влючили импланта, то и настройките явно му бяха кофти и остатъчния слух почти никакъв, само го дразнеше. Скоро ходих да купувам някакви аксесоари за импланта и ми препоръчаха някакъв нов модел на Фонък за много голяма слухова загуба... Въобще не знам обаче дали моят син ще го търпи, ако го вземем (доста е скъп), чудя се дали да не се опитаме да направим нови настройки на стария апарат и да го пробвам ще го носи ли въобще. Та въпросът ми е към майките, чийто дечица са със СА на неимплантираното уше, какъв остатъчен слух имат децата? И има ли някой като нас (над 100ДБ)...
Ох, bea70, като ти чета поста се убеждавам, че не случайно се плаша толкова от училището. И то от основното и средното образование, в главата ми се е забила мисълта, че едно висше (има толкова "разчупени" форми на обучение) ще им е по-лесно на нашите деца, отколкото закостенялото обучение в училище... Между другото и Яни бълнува на сън и говори доста по-разбираемо отколкото някои пъти в будно състояние  Crazy

# 265
PetiaK,и Мая е със слухова загуба над 100ДБ за двете уши.В началото,когато и взех СА тя си го носеше постоянно.След включването на процесора обаче,взе да сваля СА,носи го замалко и си го маха,сега не го носи.И аз се замислям дали да направим нови настройки,т.к. то е настройвано само веднъж,когато го взехме.Но знам ли вече,не съм убедена,че с него ще чува нещо при тази слухова загуба,въпреки,че ни е най-мощното,поне ще опитаме,тя иначе го търпи и няма проблем с носенето...

Последна редакция: пт, 06 фев 2009, 17:56 от silvana.m

# 266
Здравейте,скоро не съм се включвала.Онзи ден бяхме на ТЕЛК и вчера взех решението-1 г. с ч.п. и дата на инвал.-от изследв.Днес написах жалба,защото новите докум. от януари председателят  ми ги върна.Тях изпратих на НЕЛК,за да ги прекрепят към досието му.Ще чакаме да видим какво ще стане.За отношението -не ми се говори.
Владко спи отделно,но за два часа.Събуди ли се,играе или заспива при мен и веднага усеща като го прехвърля в кошарата.  На ръце се приспиваме .Късно заспива ,но през деня спи спокойно.Но  си е нощна птица,още докато беше в корема ми-след един ,два часа се активизираше и падаха големи салта и блъскане.Рано сутрин се укротяваше.Оттогава съм свикнала да спя малко.
По отношение на обучението-като начален учител мога да кажа,че трудно ще се приспособяват, за да
научават уч. материал.Не искам да ви отчайвам ,но сега в начален курс има изтегляне на мателиал от 5,6 клас и голяма част е труден и неразбираем за ученицинте.Все пак зависи от избора на учебник,по разказвателните предмети има учебници,написани по-достъпно и разбираемо и такива ,при който се чудиш как да представиш материала,за да стане разбираем.Ще им бъде трудно по разк. предмети.За нас този етап е още далеч.Дано системата се промени,но не храня надежда.

# 267
Петя, аз имам спомени, че Яни все пак чуваше със слуховите си апарати преди да го имплантират. Нали така се беше научил да идентифицира звуци. Значи, колкото и малко слух да има, все ще му е от помощ. Най-малкото, за да се ориентира откъде идва звука. Thinking Разбира се, в случай, че иска да го носи. Но това може и да се окаже сложно... Нещо ми се върти, че някой тук беше взимал за известно време слухов апарат да го пробва и едва тогава го бяха купили. Дано не греша, де. Embarassed Но ако е така, бихте могли да опитате и ако не става, да го върнете. Или пък този вариант, който си предложила ти - да направите нова настройка на стария му апарат и така да се опитате да го научите да носи слухов апарат+имплант.

# 268
  • Плевен/София
Онзи ден бяхме на ТЕЛК и вчера взех решението-1 г. с ч.п. и дата на инвал.-от изследв.Днес написах жалба,защото новите докум. от януари председателят  ми ги върна.Тях изпратих на НЕЛК,за да ги прекрепят към досието му.

Ваня, добре поне, че си се преборила за ЧП...А ДИ - нали в епикризата пише, че глухотата е установена съвсем рано, в кърмаческа възраст? Сякаш от джоба си ги вадят тия пари, ужас!

# 269
  • Варна
Здравейте.Дали има някой информация какво е станало с момиченцето от темата "липса на външен слухов проход"Моето бебе е на 20дни и имаме същия проблем.Ако някой може да ми помогне ще му бъда благодарна.

Общи условия

Активация на акаунт