Новите промени в майчинството

• 33 407
  • 489
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Аз го разбирам , ако няма никакъв стаж преди това...както беше и до сега
Ама не разбрах, аз сега заварена или преварена съм hahaha

Нали ще излизаш в 45 дневен през декември?Ако е така,заварено положение

# 406
Здравейте момичета..Ето го и моя случай - сега от декември започнах да се осигурявам на 700 лв.преди това бях безработна и си плащах само здравните осигуровки(самоосигурявах се),но имам преди това трудов стаж няколко години..Та въпроса мие такъв-аз доколкото разбрах понеже имам трудов стаж преди да съм се самоосигурявала ще ми сметнат майчинството на база 6 месеца по 700 лв и 6 месеца по 220 и ще вземат средно аритметичното.,което ще получавам 1 година??.Дали правилно съм разбрала??Ще съм благодарна ако някой ме осветли по въпроса.Благодаря ви

# 407
  • София
майките в заварено положение, с по-малък от необходимия 12-месечен осигурителен стаж, след Нова година ще продължат да получават 90 на сто от заплата си до навършване на една година на детето.
Аз съм заварено положение, но имам 12 месеца назад осигуровки. Не разбирам дали ще ми се преизчисли в такъв случай обезщетението или ще взимам това което ми е изчислено на база 6 месеца осигуровки  newsm78
Моля , който е запознат , да сподели  Praynig

# 408
  • Варна
С уговорката, че още нищо не е излязло в държавен вестник, може да се направи следното:
Примерно майката е осигурявана от януари 2008 до юни 2008 на 250 лева. Юни 2008 тя разбира че е бременна и си вдига осигурителния доход на 1000 лева /цифрите са примерни и ориентировъчни/. Излиза в болничен 45 дни преди термин - тоест февруари 2009 г. Базата за болничните е февруари 2008 - януари 2009.
Майката може да говори с работодателя си да подпише допълнително споразумение със стара дата /т.е. февруари 2008/ и да й вдигне заплатата. Трябва да се коригира декларация образец 1 и декларация образец 6, както и ведомостите за работни заплати назад. В този случай майката трябва да си поеме и лихвите за закъснелите плащания по осигуровките, но те не са особено големи. По-късно ще пусна и подробна сметка.

Ще помоля колегите счетоводители да кажат дали изпускам нещо в тази схема? Laughing

# 409
Аз исках да си внеса няколко месеца назад осигуровките, когато разбрах, че съм бременна, но счетоводителката каза не, имало глоби.

# 410
майките в заварено положение, с по-малък от необходимия 12-месечен осигурителен стаж, след Нова година ще продължат да получават 90 на сто от заплата си до навършване на една година на детето.
Аз съм заварено положение, но имам 12 месеца назад осигуровки. Не разбирам дали ще ми се преизчисли в такъв случай обезщетението или ще взимам това което ми е изчислено на база 6 месеца осигуровки  newsm78
И мен ме интересува същото - при майките в заварено положение на 12 месеца ли изчисляват или на 6?

# 411
И мен ме интересува същото - при майките в заварено положение на 12 месеца ли изчисляват или на 6?
И аз се вълнувам от този въпрос.

# 412
Излиза че, дори и да имаш 11 месеца стаж ще получаваш само 100 лв. майчинство и то ако доходът на член от семейството е по-малко от 350 лв.
Е това е наистина голяяяяяма простотия. ooooh!
Ако си на 23 г., завършила си току-що висше и това е първата ти работа какво държавата ти казва "гледай си работата!".

# 413
Ето затова се възмущавах и аз! Искренно се надявам да не съм разбрала правилно!  Peace

# 414
И още нещо, което не ми стана особено ясно.
Трябва да имаш 12 месеца осигурителен стаж въобще, пък било то и част от него натрупан преди 5 години например.

# 415
  • София
И аз се вълнувам от този въпрос.

И аз това не разбрах??? newsm78
Аз имам 6м стаж, а преди това съм била в майчинство, което прекъснах за да се осигурявам.

# 416
  • Варна
Трябва да имаш 12 осигурителен стаж /ако сте работили на 4 часа два работни дни се считат за един ден осигурителен стаж/ независимо от кога го имаш - от преди 2, 5 или прочие години. Ако обаче нямаш, примерно това ти е първата работа и си работила там по-малко от 1 година - няма да получаваш обезщетение

# 417
нямам думи за тези промени аз имам само 6 месеца стаж,преди това не съм работила,какво ще стане с моето майчинство????тези 6 месеца се водя на висока заплата Shocked

# 418
нямам думи за тези промени аз имам само 6 месеца стаж,преди това не съм работила,какво ще стане с моето майчинство????тези 6 месеца се водя на висока заплата Shocked
И аз съм така,с тази разлика че имам 10 месеца стаж и осигуровки,не разбрах с нас какво ще стане Thinkingсега на 25 декември излизам болничен 45 дена преди раждане

# 419
И аз имам само 6 месеца стаж и сега ще взимам 100лв някакви си помощи. Е как да имам 1 година когато съм на 20 и съм студентка еми няма как ...

Общи условия

Активация на акаунт