Мами в Белгия - 9

• 17 243
  • 310
  •   1
Отговори
# 210
аз специално ниЩо снобарско или специално не виждам в делез пък ,да има продукти био и само това му е хубавото ,ама и в другите магазини пускат веЧе био .Не е някакъв шикозен магазин ,пак дремеш по опашките ,пак е блъсканица като във всиЧки останали магазини ...

А на такива снобари бих казала като са толкова важни да си наемат Човек да им пазари ,та да не се турмозят .Аз специално много обиЧам да се шматкам по магазините и шопинг центровете .Особенно сега през зимата като е студено има и колиЧки за деца ,цял ден мога да си прекарам по магазините ... Laughing

# 211
  • София
Честит втори сняг Laughing При нас така хубаво е натрупало, чак не мога да си позная колата Laughing

angels, къде са фигурките, в Бруж ли?

да - на гарата точно,но са до 11.01.

Шаки,аз също много обичам да се мотам по магазините и да си зяпам,ма на мъж ми не му е много забавно  Close.

# 212
Е, не знам какво му е специалното, то Био продукти има и в другите магазини, но знам, че Делез за хранителни се водят най-добрите (и са и най-скъпи)  Crazy Няма значение, де, кой където иска да ходи  Simple Smile
Голям студ тук, брр, ама Кики се радва много на снега, замеряме се с топки, тичаме, весело е  Simple Smile

# 213
Делез са най-скъпи да , за най-добри не знам кой ги води , снобите ли ?
Нито месото ми харесва , нито колбасите , другото е едно и също навсякъде .Но нали знаете че във всяка община тук всичко е различно.Ние месо купуваме или от колройт или от рейнманс , от карфур също не ни харесва.
Навън освен студено е и страшен лед , аз ей сега се прибирам от Мехелен бррр ,

# 214
Ние купуваме отвсякъде, както се падне. За месо определено от Рейнманс към Алди, защото зареждат и е прясно, много хора от там купуват и не залежава ..
От Алди и Лидл, основни продукти, захар, ориз..
Карфур+Quick в нашето село са първите в Белгия и Карефоур е ооогромен, шопинг център.  Има сега намаления на дрехите на Макс Азария и Теx underground, детските дрешки са супер на смешни цени. Пуловерчете - 3 4  евро, джинсите 5, якета по 11 тн На който му се пътува, Carrefour - Schoten

# 215
  • Overijse, Belgie
Здравейте и от мен!!! За много години - много щастие и здраве ви желая!!!

Новаа, честит рожден ден на София с огрооооооомно закъснение  Embarassed Да е много весела и щура Simple Smile   bouquet а на майка й и татко й - много търпение Wink

Ние се прибрахме в петък преди снега в БГ и в БЕ Wink Сега не мога да вдигна глава от работа - единият ми проект стартира вчера, а и е годишно приклщчване (САП консултант съм в сферата на финансите и счетоводството) и можете да си представите каква истерия е в момента! Имам чувството, че като дойде края на годината всички счетита оглупяват! Такива въпроси и проблеми си създават, само защото са изперкали от притеснение. Ама това е - всяка година едно и също Simple Smile

Ох, забравих да питам - вие запазвали ли сте стволовите клетки на бебетата? Когато Марти се роди в БГ, в Габрово не предлагаха такава процедура, но в София предлагаха. Знам, че банката за стволови клетки е в Белгия. А знаете ли как е "стволови клетки" на френски?

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 10:01 от Just a Girl

# 216
ООоо Джъст драго ми е да те видя отново тук , добре дошла  Wink
Това със стволовите клетки не е ли много скъпа екстра , в Бг мисля беше около 5 000 лева ако не греша , аз не съм , мислех си го но така и не се поинтересувах по-нататък.
Как прекарахте в Бг , другарите от Бг Еър как се представиха , че и ние летим скоро и от няколко дни гледам закъсняват яко  Close

# 217
  • Overijse, Belgie
Ами скъпа е, но недай си Боже да се наложи, предпочитам да дадем тези пари.

Иначе БГ Еър са си ОК. Закъснянията по принцип не зависят само от авиокомпанията. Понякога чакат за коридори и не зависи от тях (не ме разбирай погрешно, не ги защитавам! Даже съм им бясна - Мартин беше с разстройство и отказаха да го пуснат в "бизнес" класата до тоалетна, защото пред другата имаше 5 души на опашка!!!! Обяснението беше, че такава е процедурата! Ами незнам само дали има процедура, ако им се изсере на пода (без никакво извинение) дали ще го почистят).

# 218
О не не закъсненията на бг еър си зависят само от тях повярвай ми , аз работя с тях от 10 години и много добре им познавам системата  , но просто нямаме друга алтернатива да летим до Варна зимата , т.е има но много скъпа

# 219
  • Overijse, Belgie
А, те летят ли до Варна?

Наши приятели ползват австрийските авиолинии, защото сменят на Виена и след това директно заминават за Варна, като си спестяват пътя София-Варна по суша Simple Smile, което си е голям плюс Simple Smile

# 220
Летят да , нали се обединиха с Хемус Еър , летят Брю-Соф и после Соф -Вар
С австрийските е много скъпо към 1000 евро излиза за тримата , както и с Малев , а ние платихме 600

# 221
cellules souches  -стволови клетки

Аз мислех да запазвам  ,но говорих с гинеколога ми и той ме посъветва ,Че оЩе нямат сигурни данни(изследвания) за ползите от тях и дори да запазя това са много малко колиЧество стволови клетки и ако се налжи недай се боже няма да стигнат затова винаги се търси донор или другият вариант,ако трябва да са с близки гени ,  е  да си направим друго бебе (разбира се родителите трябва да са готови за другото дете и да не го правят само като спасител за първото),но веЧе в Белгия има няколко такива родени бебета ...
Тук за стволовите клетки излиза около 1500?(за 20 години) и лабораторията им е в Мехелен (ако не се лъжа) ,даже се бях регистрила в сайта им ,за да ми дадът католога си с инфо ,после като се отказах ,по 3 пъти на ден ми звънях ,хем ги бях предупредила ,Че сме размислили....

# 222
  • Overijse, Belgie
Но пък доколкото разбрах е доста популярно тук да дариш стволовите клетки...Аз мисля да ги запазим. Не ми се иска след време да се обвинявам, че не съм го направила заради 1500 евро. Дано никога не ни потрябват!!!!

Шакира, благодаря за инфото! В БГ това стана популярно преди около 5 години.

# 223
ок ето ти линк http://www.cryo-save.com/belgique/index.html свържи се с тях ,Ще ти изпратят брошурата и там е написано всиЧко подробно и за плаЩането ,за замразяването и тн .
А инъЧе стволови клетки могат да се извадят и от адюлт , в ембрионален стадии съЩо  ,та затова веЧе тук замразяването на  стволови клетки от пъпната връв не е толкова пропъръЧително ,заЩото  оЩе се водят изследвания и не са стигнали до заклюЧение за тяхната ефикастност ,а и другите методи дето горе ги споменах са по практикувани   .ИнъЧе стволовите клетки служат и за подмладяване ,нали сега звездите са полудели по тая процедура .ИнъЧе тая лаборатория в Мехелен е с много добра таехника нова и съЩествува от някъде 100 години ,така ,Че дори и да замръзиш знаеш ,Че няма да те измамят ,сигурни са  Peace

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 19:30 от Shakira26

# 224
Джъст, добре си дошла обратно  Hug
Аз дарих тук стволовите клетки, за какво са ми? нито е сигурно, че биха ти свършили работа, нито е все още ясна ползата, а и все пак да се стигне до тях е мал шанс, да пази Господ, както се казва, де. Освен първоначалната такса, имаш и годишно вноски за съхраненито. Разбира се, ако е е сигурно за здрвето, нищо не е скъпо, но вс епак според мен няма смисъл  Simple Smile
При нас Колройт специално са просто  Sick Неуютни, неподредени, като складове едни такива, много неприятни магазини  Confused Наистина навсякъде е различно  Simple Smile
Аз за 5 години по 3-4 пъти годишно досега съм нямала никога закъснение с БГ Еър, дано и да нямам занапред  Simple Smile Ще видм сега Уиз как са  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт