Мами в Белгия - 9

• 17 204
  • 310
  •   1
Отговори
# 60
muyldermans и аз те поздравявам Simple Smile Да ти е жива и здрава дъщеричката това си е истински подвиг,миличката. Аз имам една приятелка, на която бебенцето се роди също по- рано, беше 2 кг и у тях непрекъснато беше много топло,тя ми обясни,че поддържат такава температура заради бебенцето 22 - 23 градуса и това се препоръчвало от докторите за недоносените дечица

# 61
  • Overijse, Belgie
Да, аз наистина май пропуснах факта, че бебето е родено преждевременно!!! Аз говорих за родените бебета около термин.

# 62
По темата може да се поспори ,питаите педиатрите си ,но Щом от болницата са и направили забележка ,знаЧи не са препораЧителни такава високи темепратури и при недоносени .А и недоносените един път като изравняват теглото и размера си ,се смятат като всиЧки други деца .При това недоносенетие бебета ,ако са с много ниско тегло и с някаква опасност за живота  са в кувиози и под медецински грижи ,а не в къЩи .А и  muyldermans каза ,Че детето е веЧе над 4 кила  и кусур .А и друго е да се роди бебе 800 гр и съвсем друго е да се роди 2 килограма (разликата е огромна) .Моята дъЩеря е доносена ,даже с 1 ден преносена ,но се роди с ниско тегло и до сега е така в наи-долната крива е .
А тези които държът темепратура над 20° не е заради бебето ,а заради тях самите  ,заЩото бебе на 2 кила си има и мастни клетки  Wink

# 63
Всички педиатри ми казват, температурата за сън да е 18-19°,  а когато е будно до 21° максимум. Но аз като я оставя на 20° и рацете, краката, нослето и ушите и са страшно студени. Незнам и аз днес докторите ми казаха ,че това не бил критерий дали му е студено на детето се разбирало по вратлето, ако там е топло дори и при студени крайници не изпитвало студ. Знам ли и аз аз уж за добро да не се разболее, че ми бяха достатъчни трите месеца в неонатология.
 Shakira26 права си. Днес и това чух един път мине ли датата на реалния  термин вече детето не се смята за недоносено и това ме учуди малко ама newsm78. Като едновременно с това пък ми казват ,че трябва да се подготвя за по- късно проговаряне, прохождане и т.н
Как за някой неща са недоносени за други не.  Thinking За сега я оставям да спи на 20° до следващото учудване от страна на някой лекар, готов да ме #2gunfire
Благодаря ви за милото посрещане  bouquet

# 64
  • София
muyldermans ,добре сте дошли!Да брасте здрава и много щастлива ,борбената ти принцеса Лаура.

Незнам какво препоръчват при вас педиатрите,но в болницата дето раждах,щях да умра от жега,а уж съм все ми е студено.Е беше направо ад вътре от жега.Същото беше и в болницата,дето ражда една приятелка тук.Ми те там ги гледат бебетата на 27 градуса,пък у нас да го занеса на 18. ooooh!

# 65
Е не , не мога да се съглася че едно бебе трябва да стои на 21 градуса , кой каквото ще да ми говори.А и тук много психират с този Синдром на внезапната детска смърт, в България не съм чула чак такава психоза да има. Или греша ?

# 66
muyldermans и моята е така със студени ръце и крака .То и аз съм така де ,някои път в най- големите гореЩени ръцете и краката са ми студени ,наистина не е критерии .И аз винаги пипам вратлето и така се уверям ,Че не я престудявам  Laughing.
За прохождането и за проговарянето си инидивидуално и при доносените .Имам познати  които ми викаха -
-ААА нашата дъЩеря проходи от 9 месеЧна- и гледам детето в паяка и викам
-ми нали е проходила- и те
-Ми да де ,виж ходи  Laughing(това в кръга в на маитапа) Та тогава ми стана ясно ,Че всеки си има съвсем разлиЧна престава за прохождане и проговаряне и другите там прогреси
На колко месеца е твоята принцеса (сложи си лентиЧка).Аз мисля ,Че те те подготвят така ,за да си готова наистина ,ако проходи малко по-късно ,но това не знаЧи ,Че няма шанс да проходи по-рано .Зависи от тонуса на детето ,Щом си върви нормално и педиатърът е оптимистиЧен ,бъди и ти такава и за всеки нов прогрес ,които детето иска и е готово  да направи -мотивираи го .За проговарянето съЩо ,зависи и от вас (дори и да не беше недоносена)Има деца ,които проговарят в у-Ще(дестката) ,заЩото там постоянно се комуникара с тях ,ако примерно у дома родителите нямат достатъЧно време за игри .А и баЩата ,ако е белгиец и ти говориш бг с бебенцето  е нормално да проговори малко по-късно  Peace.Ние съЩо няколко пъти сме били хоспитализирани с Лина като бебе и на такива Чудесии се нагледах ,Че нашите проблеми ми изглеждаха незнаЧителни .

# 67
Shakira26 Лаура е родена на 30.06.2008 и май както се очертава макар и недоносена поне три езика се очакват от нея да говори и се надявам да е така. А как да си сложа лентичка? Аз с мойте компетентни въпроси Embarassed и спирам за днес, че май се по олях. Моля за извинение  Laughing

# 68
muyldermans, добре дошла Hug

Страхотно е, че всичко с бебка е наред, браво на нея и на лекарите  bouquet
За прохождането и проговарянето наистина е различно. Моят син проходи на 9 месеца (извън паяка Laughing), на 10 вече тичаше с такава скорост, че едвам го догонвах, но пък за сметка на това вече е на година и половина и казва едва 3-4 думички.  Вчера бяхме на педиатър - тежи 13 кг., висок е 90 см., което е супер, но заради проговарянето ни пращат при специалист за изследвания на слуха, защото на тази възраст трябва да знае поне 6 думи и да ги казва отчетливо. Нормално било да знае между 10 и 20 Shocked Аз хич не се притеснявам, просто си знам, че момченцата понякога по-късно проговарят, пък и като му кажа да направи нещо, много добре ме разбира и изпълнява с охота Laughing

За температурата - не знам колко е вкъщи през деня, но нощно време спим на не повече от 18 градуса. Ние сме с електрически радиатори, ние сами си ги регулираме, сега като съм бременна постоянно ми е топло и затова почти не ги включваме Wink

Черна роза, честита прическа! И аз наскоро се подстригах, докато мъжът ми беше в командировка и като се върна едва ме позна, каза, че приличам на белгийска тийнейджърка Laughing

Новаа, честит рожденник! Според мен до 50 сме млади Wink Нищо, че тая година чукнах 26, 50 изобщо не ми изглеждат много, камо ли 30 Laughing

Жеже, в България липсва информираност по въпроса, затова липсва и психоза. В болницата никой не ти казва за SIDS или Shaken baby syndrome, а в САЩ, където раждах не те изписват, докато не изгледаш 30 минутно филмче, посветено точно на тези две неща, отделно и проверяват дали имаш правилно инсталирана кошница за кола, инак няма мърдане. Според мен така и трябва. Те в България още не знаят, че осоляването е вредно в някои градове, пък за SIDS ще знаят Cry Cry Cry

Последна редакция: ср, 10 дек 2008, 21:12 от Rylie

# 69
благодаря Ви много за съдействието  smile3525

# 70
muyldermans, добре дошла и от мен!

Аз също не съм спазвала инструкциите за 18 градуса. За мен това си е направо студ. Парното ни е нагласено да изключва в 23ч. и през ноща сигурно пада доста температурата, но през деня си е топличко.

Райли,хич не ги слушай тия с таблиците дето децата ни трябва да се вписват в тях иначе нещо им има. С дъщеря ми беше същото.Не казваше точния брой думи отговарящ за възраста й и вече я изкараха недоразвита. Тя проговори ясно доста късно, но за сметка на това като голям човек и сега приказва по-добре от децата които проговориха 1год преди нея.

А относно преводите - вече и БГ е станало много скъпо. Майка ми дойде миналата седмица с 2 документа преведени и заверени срещу сумата от 104лв.

# 71
А относно преводите - вече и БГ е станало много скъпо. Майка ми дойде миналата седмица с 2 документа преведени и заверени срещу сумата от 104лв.
Таксите много са поскъпнали , около 35 лева само заверката , аз исках да си превеждам дипломата - 250 лева  Shocked
Стоя и се чудя - намерих една преводачка за 18-20 евро на страница , и си мисля тази дама дето я препоръчват от посолството за 45 евро на стр. , колко ли им дава за да я "рекламират"  newsm78

# 72
Добре де, нали като един документ е издаден от белгийските власти и трябва да се завери, само тук могат да го преведат и легализират?
И то само при заклет преводач на посолството?
И то за Антверпен е само един, Мариета, знач нямам избор, или аз бъркам някъде?  newsm78

# 73
Добре де, нали като един документ е издаден от белгийските власти и трябва да се завери, само тук могат да го преведат и легализират?
И то само при заклет преводач на посолството?
Не е така , издава се документа , взима се апостил от външно министерство тук и после може да се преведе в България от заклет преводач към консулския отдел и да се легализира в България.
Ако искаш мога да ти дам координатите на въпросната преводачка , тя е тук около нас някъде но какво пък -20 км повече.

# 74
MariaF
Скоро изпратих на майка в бг акта за раждане на Лаура издаден от тук само с заверка от външно минестерство за да я запишат в общината ми по место живеене в бг. Тук от посолството ми обясниха, че няма нужда да е преведен. Да ама не, та майка го даде там за превод и го приеха така. Когато ми издават документи от посолството( на френски) ние си ги превеждаме при различни преводачи на фламански и досега не сме имали проблем с това. Мисля, че може да се преведе при всеки преводач, стига да превеждат от или на български. Но това май е проблема тук няма ги много затова май всички прибягваме до посолството. Ние също сме ползвали услугите на Мариета, преведе ги за ден( нищо лошо не мога да кажа , дори без грешки Peace)
 П.С Мъжа ми скоро званя на листа с преводачи, който са ни дали от посолството една от преводачките е загубила преводачески права, но не се сещам за името и знам само,че превеждаше от френски, английски и холандски. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт