"Март дойде ли веднъж- ще видим кой е мацка, кой е с мъж"

• 18 976
  • 297
  •   1
Отговори
# 180
Честит имен ден на всички празнуващи!   bouquet

Мен ме тормози един въпрос : как точно ще ми се отразят промените за майчинството??? Аз към датата на раждане ще имам осигуровки само 7 месеца за последната година. Означава ли че като няма 12 месеца осигуровки няма да получавам майчинство?
Моля ако някой знае да се включи.
какво точно ще гласуват още не е ясно. Затова трябва да изчакаме закона да се появи (относно тия 12 месеца). Но в никакъв случай няма да останеш без майчинство, щом ще си на трудов договор преди да излезеш в болнични Peace

# 181
Благодаря tai дано е така. Дано не приемат някой абсурд.  Peace

# 182
  • Варна
Дано   Praynig  стискаме палци и аз съм като теб  krisi99 ,няма да имам 12 месеца и сега само се надявам да не ни оставят без нищо.

# 183
Здравейте.
Честит имен ден на всички - да ви е живо и здраво името и с радост да си го носите.

Гледам доста от вас не са спали снощи.... аз уж спах ама от сутринта ходя из нас като пребита, цялото тяло ме боли, гърло ме боли, а и от сутринта започнах да кашлям.... май ще се посещава лекар.

Приятна лекция и разходна на всички.

# 184
Здравейте момичета!
Честит Имен Ден на Анитата!

Elwing ,glafira и Ан_Ив  Hug да сте живи и здрави и много щастливи!   bouquet
И аз като дессисс,чакам да кажете как са минали лекциите!Днес ще ,мързелувам цял ден пред компа  atwork !
Лек ден!  Hands Clap

# 185
  • София
Благодаря ви, момичета:))) Бих ви почерпила виртуално, ама нямам си на идея как да сложа в съобщението картинка Embarassed

# 186
ЧЕСТИТ ИНЕМ ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ!   bouquet  Grinning

Аз вече харесах какво ще купя за срещата  Sunglasses

# 187
glafira ,ние се чувсваме вече почерпени  Mr. Green !Сега ще нарежем тази тортичка    party023   Joy !

# 188
  • София
Даниелке, не ми говори за сладко, че вече ми стана лошо:)))) Тя нали и колежката Ани, и тя бременна, та се отби днес в офиса та леко започвам да мразя сладкото. Ама това само за днес

# 189
krisi99, dessiss , мился, че няма да останете без майчинство. Само, че ще получавате 90% майчинство само докато бебчето стане на 9 месеца, а не на 1 година. Би трябвало тези 90% да са върху сумата, на която са Ви осигурявали за последните 6 месеца преди да родите. Ако към момента на раждане на детето нямате 6 месеца назад внасяни осигоровки няма да получавате 90% от заплатата си, а мисля че само минималните 220лв.
Вярно, е че новият закон все още не е пълен, но идеята доколкото аз я разбрах, е да се увеличи периода на платеното 90% майчинство на 1 година, а не както е в момента 9 месеца, при условие, че жената има непрекъсвани осигуровки за 1 година преди раждането.
Има въпроси от сорта ами ако майката е по майчинство в момента, какво се прави newsm78.....такива сигурно ще се решават допълнително newsm78

# 190
Някой може ли да публикува конкретни линкове, където да се прочете по-подробно за проекто-закона за майчинството, че въпросителните са много, а и тук коментарите са доста разнообразни и съвсем се обърквам....
Конкретно ме касае това, какво ще стане в случай, че само 6 месеца назад осигуровките ми са на по-високата заплата....

Честито на всички Анита и от мен!  bouquet

# 191
  • Варна
dideto ,благодаря ти за отговора   Hug  И аз се надявам да е така,аз неискам да взимам 1 година като майките които имат осигуровки за 1 година,но поне 6 или 9 месеца както до сега. Просто ми стана тъпо че все пак съм се осигурявала на нормална заплата 7 месеца,не на завишена,и сега заради това да не ни метнат в графата неосигурени защото това няма да е честно според мен. Абе както и да е,каквото такова...да ми е живо и здраво бебето пак и без майчинство ще се оправм някак. Благодаря ти все пак и разчитам на теб за разяснения когато всичко се реши окончателно.   Hug

# 192
Някой може ли да публикува конкретни линкове, където да се прочете по-подробно за проекто-закона за майчинството, че въпросителните са много, а и тук коментарите са доста разнообразни и съвсем се обърквам....
Конкретно ме касае това, какво ще стане в случай, че само 6 месеца назад осигуровките ми са на по-високата заплата....

Честито на всички Анита и от мен!  bouquet
момичета, за пореден път (и не само аз) ви казвам, че още закон гласуван от НС и удобрен НЯМА. Така че всичко е въпрос на налучкване и произволни коментари относно тези 12 месеца (може и да е така, както го мислете, но може и да е нещо съвсем друго). Стига сте задавали въпроси на неща, на които никой не може да ви отговори точно, ясно и конкретно - казах ви вече защо. Като излезе закона, ще го коментираме Peace

# 193
glafira ,миналата седмица пред кабинета на доки,щял да открадна поничката на едно хлапе  Rolling Eyes ,толкова сладко нагъвам напослдък,че ми се плаши окото  ShockedJoy
Момичета да ви питам, болничните месец за месец ли ги превеждат или ги забавят?

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 15:19 от Danielkka

# 194
  • София
Даниелке, от неврите в работата не успявам да кача килограми:)))) Колежката ме храни като дете, защото просто нямам апетит към нищо и така съм от доста време. Той доки ме похвали, че не дебелея, ама не ми е казвал да спирам храната. А какво да направя като ми се ядат само мандарини и киви?

Общи условия

Активация на акаунт