"Март дойде ли веднъж- ще видим кой е мацка, кой е с мъж"

• 18 973
  • 297
  •   1
Отговори
# 195
  • Стара Загора
Ха здравейте отново от мен. Нашата лекция беше отново супер. Много интересна. Скъсахме се да задаваме въпроси. После пихме и по едно кафенце с Белла, че не ни стигна времето да се набърборим.
Момичета не е моя работа да ви се меся в болничните и парите които ще вземате, ама не мислите ли че някои от вас се побъркват на тази тема. Още рибата в морето вие тигана сте го сложили вече. Никоя мама от нас която е на трудов договор няма да остане без пари. Още повече че платеното майчинство в България е 2 години. От тези 2 години (ако го приемат новия закон) 1 година ще се получават 90% за болничен по майчинство, а другото време 1 год за някои или 1,3г. за останалите всички ще вземаме една и съща сума - която след 01.01.2009г. ще бъде 240лв., а може би след 01.01.2010г. ще я увеличат още малко. Стига сте го мислили това майчинство - едва ли за 3 месеца повече ще забогатеете чак толкова много. Вярно помощ си е, но вие просто се побъркахте на тази тема.
Благодаря ви за вниманието
 Joy

# 196
Здравейте мацки  Hug
Лекцията на 9 месеца в София беше много приятна. Аз лично съм много доволна - показаха хората първи грижи за новороденото у дома. Подариха ни по шише и кремче  Peace После беше още по-приятната част - със софийските мами ходихме да хапнем и аз си прекарах страхотно! Заредихте ме с много положителна енергия!   bouquet Ще се радвам пак да се видим!
Качила съм малкото снимчици, които си направихме!

# 197
  • София - Рим и обратно
slancetoo напълно споделям мнението ти. По тая тема с майчинството, болничните и т.н. вече всичко се изприказва, повтори и потрети незнам колко пъти Rolling Eyes Колкото ще се дава, толкова ще е.

Честит имен ден на всички Ани-та     bouquet  bouquet  bouquet

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 17:06 от ЛЮБИМА

# 198
здравейте мамчета
Първо Честит Имен Ден на Elwing ,glafira и Ан_Ив- да сте ни живи и здрави и догодина най-прекрасните мамита.

И аз като Цвети съм много доволна от лекцията и от хапването след това. Не бях се виждала с Дума, Цвети, Кикоимери и Бодливка - супер чаровни сте. Всъщност всички мами сме такива. За втори път идвам на среща и не ми се тръгваше. Нямам търпение да се видим в неделя.
От мен и бебка  Hug

# 199
Забравих да честитя на именниците  ooooh!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН, АНИ-ТА!!!СПЕЦИАЛНИ ПОЗДРАВИ НА Elwing ,glafira и Ан_Ив, както и на всички прикрити Ани-та  smile3525
Много любов, щастие и през март - най-послушните бебчета

# 200
  • Пловдив
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ АНИТА!

# 201
  • Ееей тук!
Ехооо  Heart Eyes здравейтеее мили момичета  Hug  На всички празнуващи имен ден днес желая много любов и късмет, нека си носят името със здраве.
Помните ли ме, не съм се включвала отдавна,но се надявам да си ме спомняте.
Аз понеже спрях да ходя на работа от средата на октомври и като се забих вкъщи едни ремонти едни работи чудесии кво да ви кажа...  Twisted Evil Като гледам доста имам да наваксвам с материала, при нас като цяло нещата са о.к. освен,че дебелея със скоростта на светлината, между другото за статистиката на ФМ доки видя девойка. Засега чао, отивам да чета и ограмотявам с пропуснатия материал   bouquet

# 202
Здравейте и от мен  preggo
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕННИЧКИ, ДА СТЕ НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И САМО ХУБАВИ НЕЩА ДА ВИ СЕ СЛУЧВАТ
И аз да кажа за лекцията. Много ми хареса и съм много доволна. Хем забавно, хем полезно. След това с мамите папахме и си изкарахме страхотно. Получихме и подаръчета.

# 203
  • под кривата круша
Е-е-е, хайде бе слънчогледчо, изгуби се. Честита ти розова джувка Hug
Темата за майчинските, Слънце  Peace- няма смисъл да мислим на 1000-та 1/2-та. Живи и здрави да сме, има много по-важни неща.

# 204
Добър ден и от мен Simple Smile
Софийски мами...както винаги сте много усмихнати и готини! Hug И ние днес си изкарахме добре на лекцията, жалко че няма да има повече за този месец.
Аз днес бях на ЖК.Бебо е добре, вече не е обърнат седалищно,а е с главичката надолу.Около 1000 гр, 35 см.Околоплодните води и плацентата са норамални.След което лекарката ме прати на ЛКК за първия болничен, тъй като не ходя вече на работа.Оттам насетне, след срещата ми с т.нар "председател" за пореден път се убеждавам за глупостта и безхаберието на лекарите #2gunfireОбщо взето за какво става въпрос:влизам аз, обеснявам всичко както му е по реда-какви са ми оплакванията, коя поред бременност е, къде работя и т.н.Човека си пише в картона, пита ме от коя дата да започнел болничния.Ок, в момента в който ме пита "кога ви е термина" и му казвам"4 март", той гледа документа,издаден ми от лекарката която води ЖК, а там пише-дата на последна менструация-14.05.При което той започна да клати глава и да обеснява що за глупости били това, че си имало теоретично обяснение за всичко, имало формула, били сме всички байганьовци Laughing и т.н.Аз му казвам, че вече няколко лекари са ме гледали, и заради по-късната овулация която имам, съм заченала по-късно и затова термина ми е на 4 март, а не както според него 21 февруари ooooh! И пак се почна една плеяда, а бе нямам думи.И каза че сега болничния който ще ми издаде ще е за 29 дни, защото на 8 януари ми започва 45 дневния, който свършвал на 20 февруари Shocked Е ,да ама откъде знае че ще родя точно на 21 февруари? #2gunfire Ами ако е 1 март,или пренося и родя на 10 март?Обадих се на лекарката си и тя ме успокои че ако евентуално така стане, се пишело пак болничен за преносването.Е, успокоих се, ама тоя чичо мнооого ме изнерви казвам ви... Tired

# 205
незнам момичета аз пък съм още по объркана!!!!!!!!когато дойде времето за болничният45 ДНИртакмо ще съм си платила осигуровките за 6 месеца назад-т.е. какво ще стане с мен-колко време ще взимам 90 процента от заплатата си!!???при условие че преди това съм била студентка и нямам работен стаж????как ще ми го смятат при условие че аз не съм работила преди това??нещо не схващам!!!!!!

# 206
  • Ловеч
Белла, я не им се ядосвай. И аз съм сходен случай, по цикъл термина ми е 8 март, ама ехографа от началото си показва 23 март. С Криси ситуацията беше следната, термин определен по цикъл 02.11, а в действителност постоянно ми казваха как бебето изостава в развитието си. В крайна сметка се роди на 06.11, 2650гр, и всички ме успокояваха че щяло да наддаде бебето, аз си знаех защо е по-малък човека, но това беше преди повече от 6години. Учудвам се че още има такива лекари.  #2gunfire , тегли им по една и релакс.

Да им е живо и здраво името на Ани-тата   bouquet

# 207
  • Стара Загора
Белла мога само да предположа при кого са те изпратили на комосисия - във 2 поликлиника д-р Георгиев. Този същият плешив старец и на мен ми двигна такъв скандал, кой ми бил казвал на мен, че терминът ми бил за 4 март. Нееееееееееее........ за 7 март съм била и толкова. Много ме изнерви - но отговорът ми беше, че той не ми е светил в леглото за да знае аз кога съм правила секс с моя мъж, а аз днес ти казах, точно това. Аз си знам точната дата на която съм забременяла. Олигофрени колкото искаш.
Аз си поспах ей сега 2 часа и си викам вие ще се изписали темата вече, а то и 1 стр. няма изписано

# 208
  • Варна
Ехе,мамчета колко много сте се събрали,супер сте,завиждам ви благородно разбира се.   Hug  Много сте готини всички и ме е яд че няма как да дойда някой път и аз на софийска среща.
слънчоглед ,честита ти девойка.   Hug
Белла ,не се ядосвай,няма смисъл. Мен днес щяха да ме изядат 50-тина баби защо сестрата ме вкарала директно в лабораторията за кръв,а не съм чакала да минат всичките те дето си правят просто поредните изследвания за да видят колко са здрави.   #Cussing out  Какво като съм била бременна,те пък били взрастни   newsm78  
Слънце верно ли така си му казала на доктора   Joy  Браво.Супер,много ме изкефи,ама така си е,наистина ти най-добре си знаеш. 

# 209
Здравейте мами!
Аз пак нещо изостанах, вече не мога и да изчета старите теми... Confused
Даже пропуснах да ви почерпя на 6-ти за дъщеря ми Никол, ама беше страшна лудница вкъщи, че и майка ми и брат ми също бяха именници  Simple Smile
Благодаря на Вероники за поздравленията    bouquet
Утре обаче ще гледам  да ви метна една почерпка по случай 30-я ми рожден ден  Grinning /ако се справя с картинката, разбира се,че аз пак не разбрах от къде ги взимате  Embarassed /.
Много интересни теми разисквате, но няма да взимам отношение и аз, ще вече всичко е много предъвкано и само ще се повтарям.
Иначе при нас с бебка всичко е наред, доста рита, ставам през нощта по сто пъти до тоалетната, не спя като хората, а после си доспивам до към 12-13 ч. на обяд, съответно вечер до по нощите не ми се спи....страшно ми се обърка режима. И да ви се "похваля" моята щерка какъв "комплимент" ми направи - приличала съм била вече на фотьойл  Joy паднах просто от смях  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт