Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 20-та тема

  • 50 925
  • 367
  •   1
Отговори
# 150
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
гледам, че Диди изпробва вече менюто за Коледа Laughing

май и аз трябва да правя меню newsm78
още не ми е дошла музата, а и незнам дали ще ми дойде,
като знам, че дегустаторите не са гурмета Crossing Arms

аз нямам време да творя в кухнята за жалост Tired
днес само едни бързи кифлички,
май ще се яде навън за вечеря  Thinking:

   

пълнежът е от гръцка сусамова халва...
прелест Crazy
 не очаквах да са толкова вкусни.
мъжът ми омете 2, а той не харесва много халвата Mr. Green

# 151
  • Мнения: 1 117
Диди, искам да ти кажа, че щоленът ти е просто убийствен! А пък снимките ти са направо ...  #Crazy Не мислех да правя щолен, ама като го гледам, как ми се прияжда.... И линцеровите сладки са супер! По кои рецепти ги прави?

От мен днес първите украсени меденки - колкото за проба как пише шприца


и едни содени питчици за вместо хляб - знаете ги вече


Днес и аз правих линцерови сладки, но не можах да ги снимам, утре сигурно. А колко дни преди коледа трябва да се слепват, как мислите?

# 152
  • Мнения: 3 770
Ася , ти когато нямаш време , сътворяваш кифли !  ooooh! Просто се издигаш в небивали висоти в моите очи ! Ако и аз бях като теб , когато нямам време , мъжът ми щеше да е най-щастливият на земята !  Mr. Green

Аз пък днес реших да му сготвя.И тъй като пости - една пържена рибка в доматен сос.Рецептата , т.е. приготвянето на тази манджа я гледах по една чужда телевизия , но малко преиначих изпълнението.В оригинала е с чери домати , но аз като видна любителка на доматения сос я приготвям така.Само това е разликата.И без да ме питате ще кажа , че рибата се пържи в зехтин , после в същия се слагат скилидки чесън и чери домати или смлени , както в моя случай и когато доматите и чесъна са готови се изсипват обратно филетата риба и се оставят така за няколко минути на тих огън.Поразбъркват се внимателно.Аз направо ги покривам с малко сос , но в случая не са толкова омазани.Това ми е едно от любимите ястия с риба , на която иначе не съм почитателка.



Луис , думите ти са изключително ценни за мен , особено що се отнася за снимките !  Blush

Линцеровите ги правих по рецептата на Наталина , но ако сега ги правя щяха да са по преведената от 12 дни ... на първа страница./ Става въпрос за темата Коледа и Нова година - сладки изкушения / . Иначе тези доста приличат на най-обикновени маслени сладки.Аз затова и се отказах от лимоновите на Танита , защото тестото е същото с изкл на лимона.Отказах се и от меденките на Джули.Аз и без това имах съмнения за тях , но твърдия ми отказ дойде след като една вечер се залутах във вашата тема.  Wink От трите вида най-много ми харесват райските сладки.Обожавам кокос , а те имат вкус на Баунти с лешници.

А щоленът е невероятен.Не очаквах наистина такова нещо.Не съм и яла и купешки.Но почерпих една комшийка с пробния.Тя ми хвалеше някакъв от миналата година , български , на не знам коя фирма и че била изяла десетина бройки , но когато опита този направи пътека да ме търси за рецептата.Наистина е невероятен на вкус.Лимоновите и портокаловите корички си ги правих аз , защото така и не намерих по магазините.Даже ми се струва , че съм надвишила с малко количеството им , но аромата и вкуса , който придават на щолена е божествен.
Няма да сбъркаш ако го направиш !  Peace Рецептата пак е в онази тема - Дрезденски щолен на МамаХриси.Правих си и бадемов марципан , който на тази снимка не личи , но на другия ден , вече изстинал се виждаше перфектно , как е завит вътре.

Линцеровите се слепват една седмица преди Коледа и се ръсят с пудра захар.Твоите меденки изглеждат супер !  Peace Каква е рецептата , предполагам не на Джули ?  Wink
Содените питчици постни ли са ? отдавна не съм се вясвала в темата и съм пропуснала коментара.

# 153
  • Мнения: 7 433
  Марулка,страхотни бомбички!
 Диди,нямам думи!Колко вкусотии си наготвила!И всичко на супер ниво!Браво!
 asyalein,днес правих кифлички със сирене,но като гледам твоите,вече знам,какво ще ми е следващото творение в кухнята!Много хубаво изглеждат!
  Lois,много сладки меденки! Heart Eyes

# 154
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Ася , ти когато нямаш време , сътворяваш кифли !  ooooh! Просто се издигаш в небивали висоти в моите очи ! Ако и аз бях като теб , когато нямам време , мъжът ми щеше да е най-щастливият на земята !  Mr. Green


 Joy ми тъй де - машината меси, после за 15 минути ги напълних и навих.
станаха 2 тави, ще закусваме цяла седмица Flutter
бързо стана.
таймингът ми е втора природа.
няма да обяснявам как ми се е случавало за 5 минути да се събудя, облека, измия, гримирам и да пробягам 500 м. да си хвана рейса  hahaha

за щоленът - тук ги продават още от септември - октомври ooooh!
разновидности, вкусове, миризми, не ми се обяснява.
като добавим и принтените, шпекулациуса и останалите им сладки неща и става: къде ми е талията hahaha
добре, че ен съм пощенлива и не ям много сладко  Mr. Green

П.П. кой ще ми даде частни уроци по фотография newsm78
Диди или Лоис Mr. Green

# 155
  • Мнения: 3 770
Ааа , ти си имала помощник !  Laughing А аз блъсках днес тестото за короната.Обаче ми дойде много освежаващо , на всяко блъскане споменавах по някой "приятел" !  Twisted Evil

Ася
, аз снимам със цифров полу-професионален апарат.Мога да се опитам да обясня нещо , но съм далеч от професионализма.Но се научих да си правя снимките на ръчни настройки и съм много горда от факта !
  Blush Ако твоят е ДСЛР , може би Луис ще ти е от по-голяма полза , защото аз съм планувала такъв най-рано за Коледа или средата на януари.

Селма , благодаря ! Вкусотиите в момента отлежават опаковани на терасата.Добре , че съм високо , че щях да г мисля , дали някой няма да ги превземе на абордаж.  Mr. Green Утре ми е ден за поливане на НВ АКК и се надявам и той да е толкова хубав като щолена.Но това ще го разбера чак на Коледа.аз затова съм се презастраховала със сладки - ако има провал !  Wink

Последна редакция: вт, 09 дек 2008, 20:44 от * *•● Диди ●•* *

# 156
  • Мнения: 320
Тази вечер при нас

- просто кюфтенца с кисело зеленце за гарнитурка  Rolling Eyes

# 157
  • Мнения: 9 450
Pep-4o, може ли рецептата за яйчен крем!

не може, няма такава, нито пък отмерих какво точно сложих. На око: 1л пр мляко, 4 яйца, нишесте и брашно по равни части - по ок. 3 пълни с л ,  масло и захар. Правих като крем карамела - разбърках яйцата с всичко и наливах врящото мляко по малко в тях. После обратно, но на котлона до сгъстяване.

Диди, добро завръщане  Peace  Добре си наблегнала на сладдките  #Crazy

И да покажа нашата вечеря  Картофено руло с домашна млечна салата


# 158
  • Мнения: 1 550
Привет, чародейки Wink

Роца, много ефектен тоя солен кекс. Били споделила рецептата Praynig

Esy, с какво са пълни доматчетата? На снимката изглеждат страхотно, предполагам че и на вкус са така Hug
Мисля, че вече писах един път и с риск да се повторя да кажа, че сайтът ти е страшно елегантен  bouquet

Пепчо, ооо, това руло изглежда много апетитно  chef.

marulka_s, много впечатляващи бомбички Flutter

* *•● Диди ●•* * , чудесни сладки, а щолена е приказен Heart Eyes А рибката за половинката е сервирана много елегантно!

Лоис, шприцът пише чудно Wink

alex_og97, с теб сме в единомислие тази вечер, и у нас за вечеря имаше кюфтета Wink



И понеже малкият настоя да снимам и неговата чинийка, ви показвам и нея Grinning


# 159
  • София
  • Мнения: 3 874
Красоти, красотиии...голямо удоволствие ми доставя да разглеждам снимките на всички ви.  Hug
Аз днес за обяд приготвих пиле с портокалов и лимонов сок и соев сос.



За вечеря пълнозърнести рулца с яйца и сирене и айрянче за преглъщане.  Simple Smile

   

# 160
  • Мнения: 3 770
pep-4o , затресла ме е коледна вълна и сладкоправене !  Mr. Green Мисля да приключвам , но нищо не се знае !  Wink

Милен@
, елегантно сервираната рибка си я изядох аз !  Mr. Green Половинката наблегна на количеството !  Wink

Добре , че си снимала чинийката на малкият ! Не само идейно , ами ми стана и много весело от това бузесто , морковено пюре !
 Laughing


geleva , пиленце , картофки , питчици ... хубаво , но със сладките докъде стигна ?   Laughing

# 161
  • София
  • Мнения: 3 874
* *•● Диди ●•* * , днес не ми остана време за сладките, най- вероятно утре ще ги правя. Мислех след вечеря да ги почвам, но малката ме хвана да правим Коледната украса, отлагам я от няколко дни и вече щеше да ми се разсърди детето.  Heart Eyes Но реших утре да направя и двата вида- райските и рафаело. Peace И те няма да са последните сладки за Коледа.  Wink Имаме си нови формички и детето иска да изрязва сладки.   Hug

# 162
  • Мнения: 3 770
geleva , къде са тези бонбони Рафаело ? Като ги търся с търсачката и ми излизат километри от тортената тема !  ooooh! Немам нерви !   Rolling Eyes

# 163
  • Мнения: 9 785
* *•● Диди ●•* *, драго ми е да те видя тук Simple Smile! Надничам и в другата тема, но ми е прекалено обширна и не мога да следя всичко. Обаче тия райските ги мернах и ме съблазниха яко. Само кажи, моля, това картофено нишесте с какво да го заменя, че идея нямам какво е newsm78.

 geleva, видях, че с детенце сте правили меденки. По коя рецепта и сега ли е времето за тях, в смисъл трябва ли да се правят сега. Оф, много умно се изразих Shocked. Искам да кажа трябва ли да престояват, за да се ядат? От другата тема си записах една рецепта за орехови меденки и сигурно и тях ще пробвам, ама пак се чудя същото.

# 164
  • Мнения: 3 770
polin_a , аз кравайчетата не ги правих по рецептата на Наталина. По една време даже  се бях отказала , като четях колко изпочупени имат повечето момичета.Но си ровех в една стара книжка с рецепти за сладки и сладкиши и намерих почти всички популярни в темата рецепти , само че под други имена и малко по-различни грамажи.Та кравайчетата си ги направих по моята рецепта и нямам нито едно счупено.Доста устойчиви са на пипане , щом спокойно ги овалях във ванилова захар , но пък са сипкави на вкус , ронливи.

Ето рецептата , така я изпратих и на  geleva :


Ванилени кифлички
/ под това име бяха в моята книга /

200 гр брашно
100 гр ситно смлени бадеми /или орехи , ако нямаш бадеми/
100 гр пудра захар
150 гр масло
1 п ванилова захар
1 щипка сол
1 яйце

Омесва се тесто от всички продукти и се оставя за 2 часа в хладилника.Правят се кифлички , кравайчета , нареждат с в намазнена тава и се печат 8 мин в предварително загрята до 170 градуса фурна.Още горещи се овалват във ванилова захар.


На мен ми идваше силна тази фурна и я намалих.В момента , в който порозовеят крайчетата и ги изваждаш.Аз опитах едно , за да преценя до какъв цвят да ги пека.Овалях ги само във ванилова захар - не с задържа така плътно , като пудрата , но стават много ароматни.Предполагам , че пудрата размесена само с 1-2 пакетчета ванилова захар ги прави по-сладки , но сигурно не са толкова миришещи  ! Нищо друго от коледните печива не ми е ароматизирало така кухнята , както те.Заради много ванилова захар и трапезарията и хола ми миришеха 3 дена на ванилови сладки.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт