Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях -62 тема

  • 50 078
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Тандури слагаш ли желатин в крема и въобще на каква основа крем (освен маслен и ганаш) си замразявала?

# 136
  • Мнения: 7 091
Шемет, последният път замразявах карамеленият крем на Пепи, както и обикновен пудинг без варене.  Peace

# 137
  • Мнения: 1 491
Момичетааааа

с adi_5 за момента сме на 3 кг несъхнеща маса (общо двете) и на 1,5 кг съхнеща маса (общо двете). Ако има още желаещи да се включват да свиркат  Whistling  в краен случай да пишат  Laughing  Кофите както знаете са по 4,5 кг всяка


Пепи, тенкю че ме светна   bouquet

# 138
  • София
  • Мнения: 618
 Whistling Whistling Whistling Whistling Whistling

violetblue давай и на мен по 1,5 кг съхнеща и 1,5 кг несъхнеща bowuu

# 139
  • Мнения: 7 944
violetblue ,гледам остана 1,5 кг съхнеща,така че аз мога да я взема.А пък можеш да ми я пратиш после,когато пристигнат и боичките.Не ми трябва спешно и не бързам  Simple Smile .

# 140
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
dimitrina73, и аз се учудих на себе си, че си поръчах комплект за шприцоване, ама знае ли човек. Може и да почна да правя украси с крем. А и не е зле да си го имам. В Бг още повече че са ужасно скъпи.

# 141
  • Мнения: 1 491
Край, разпределихме кофите, ако друг иска  newsm78  Ще купя кофите и ще разделя всичко по пактечета и ще ви пиша на ЛС да се разбираме  Peace

# 142
  • Мнения: 1 965
Момчешка мама - Ако замразявам цяла торта с крем и подготвена с шпакловано масло, размразявам от предния ден в хладилник /минимум 12 часа/. Ако са само блатове /ненамазани, несиропирани/, може и в хладилник от предния ден, може и на стайна температура докато разбия кремовете.
За покриване на замразена торта не мога да кажа нищо. От опит знам, че ако тортата е нощувала в ХЛАДИЛНИК намазана с масло, по-трудно се покрива. В смисъл - твърда е и става добре, но!!! Шоколада и Варната веднага дърпат студа и се втвърдяват и не можеш да ги разтегнеш ако се наложи. Дори меже и да се нацепи от студеното при опъването на ръбчето. Конденз не ми се е получавал, но чаршафа става твърд и труден за работа. За готова маса, гъм-пейстове и други сложни думички - нямам опит и не мога да кажа. Спор няма че по-лесно се заглажда замръзнало, но....... се загубва еластичността. Най-добре опитай, как ще ти бъде по-лесно и ще си знаеш за друг път.
Пак казвам за кой ли път. Като купя кашона - вътре са 20 платки, разделени помежду си с найлон. Директно ги местя в плик на МЕТРО , запечатвам с хартиено тиксо и бутам във фризера. После си вадя толкова колкото ми трябва.

# 143
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618

Мимито това Барби  с Формата на Уилтън ли го прави. Ако е да , би ли споделила какъв е блата ( моята още не съм я пробвала)


Абсолютно точно си разгадала тортата с формата на уилтън е правена. Но не съм пекла блатовете във формата.Пекох обикновени пандишпанови блатове, които ряах и облепях полата на принципа на тортата с рулата. Платките ги направих какаови, а крема бял. Стана интересно PeaceМисля че има останало парче, мога да снимам, ако искаш.

# 144
  • Мнения: 1 491
Момичета, не съм сигурна тука ли трябва да питам или в Коледната  newsm78 Но тъй и тъй съм почнала  Mr. Green

unsulfured molasses - Какво е това? Каква меласа? sulfur е сяра, ама нещо не ми звучи като безсерна меласа newsm78

golden syrup - светъл рафиниран петмез не че и това знам какво е  Blush

Съответно от къде бих могла да си ги намеря да си ги закупя, или евентуално с какво еквивалентно нещо биха могли да се заменят?

# 145
  • Мнения: 634
Пепи,иаз съмочарована от маймуните,направо са като истински.Обожавам тези същества.Страхотно моделираш .Поклон. smile3501
Тандури ,идеална кошница .Много нежно ангелче си сложила  bouquet
Рая уса музикалният инструмент е ката истински страхотно изпълнение.
Драконче не се подценявай справяш се блестящо.Много е добре. newsm10

# 146
  • Мнения: 634

Ето едно сърчице от мен.Приятен ден на всички .

# 147
  • София
  • Мнения: 2 129
Момичета, не съм сигурна тука ли трябва да питам или в Коледната  newsm78 Но тъй и тъй съм почнала  Mr. Green

unsulfured molasses - Какво е това? Каква меласа? sulfur е сяра, ама нещо не ми звучи като безсерна меласа newsm78

golden syrup - светъл рафиниран петмез не че и това знам какво е  Blush

Съответно от къде бих могла да си ги намеря да си ги закупя, или евентуално с какво еквивалентно нещо биха могли да се заменят?

Верно, питай в коледната, защото тези неща са типични за коледните сладки, там сигурно вече са изстрадали предните години намирането на тези неща:))
От моя опит, независим от тортоправенето и коледните суетни - меласата, като отпадъчен продукт при рафинирането на захарта (цвеклова или тръстикова) е нещо с много характерен вкус и аромат, сладко, гъсто като боров мед, че и повече и много тъмно...Ползвала съм тръстикова - black strap molasses, не знам колко вида има, нея ползвам и за английския коледен кейк. Тя, обаче, ми е купувана от Англия... В България, съм виждала цвеклово подобие в едни жълти картотени, цилиндрични кутии, пише на немски и по етикета са я превели като кралски петмез...Последно я мярках в Пикадили. Това е от мен...

Албенче, много нежен рисунък.

Тандури, благодаря за схемата на замразяване!

# 148
  • Мнения: 285
Тандури, Димитрина, Ван4ето - благодаря Ви за помо6та. Като направя тортата (надявам се да се полу4и добре) веднага 6те дам от4ет!!! Mr. Green

# 149
  • Мнения: 1 173
момче6ка мама ти до колкото си спомням каза че покриваш с ММФ( от маршмелоуз) , нали? В такъв вариант , замразена или  студена торта ще ти направи такъв конденз че .... . Аз винаги както си е стегнала  я вадя от хладилника и оставям поне 15мин . на стайна - иначе пустото му маршмелоузко тесто става "мокро".
Тандури покрива с готов фондан , та може и да се получава със замразена торта.
 
Аз лично предпочитам пресни блатове - пека , изстиват , сглобявам и слагам тортата поне за 12 ч в хладилник да си поеме от крема.
Вайълетблу тя Дими ти е казала какво представляват тези неща. Да не правиш джинджифилови сладки ? Този голден сироп е нещо типично Английски , при нас четох че го заменят с "дарк корн сироп".( тоест с тъмен сироп от царевица)

Още едно сметаново изкушение от Албена.

Общи условия

Активация на акаунт