Нашите любими торти ... глазури покрития и фигурки за тях -62 тема

  • 50 107
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: 2 708
Аз да се вместя, с питане по въпроса, че късно осъзнавам тез неща с делкането и поръчките, та понеже Вайълет така и така ще ходи и ще делка, по нейно предложение, ако има още желаещи за тия ММ - аз питам дали има още. Нейните са разделени. Значи говоря за още 1 кофа бавно ИЛИ бързо съхнеща, която да делим или 1 бавна И една бърза.

Аз не съм ползвала никога такова нещо, затова и не знам каква искам. Нито колко искам, защото не зная как върви разхода й. Затова се обръщам към сАфиАнки, ако все още има желаещи за делкане да ми свирнат,  на ЛС пък и да ме светнат, колко биха си взели те, за да знам колко и аз Joy Joy Joy пък аз ще обобщя данните за Вайълет Wink То с мойто тортоправене, дето я направя 1 торта на 2-3 месеца я не, ама то блатове имам, та ще трябва да ги оползотворявам. Wink

# 166
  • Мнения: 686
Мога ли да ви попитам,има ли маслен крем,който да е подходящ за трансфер или трябва да е шоколад?Картинката на която ще правя трансфер(всъщност надписа)огледално ли трябва да му е трансфера(че като се обърне да е правилно лицето)?

# 167
  • София
  • Мнения: 618
mamaYanni ти питаш и сама си отговаряш Laughing има маслен крем и пропорцийте са в тортената библиотека на 1 стр., също и даден пример ка к точно се прави. И да трябва да е огледален Peace

# 168
  • Мнения: 1 491

Дими ето това е, което Ванчето пусна за петмеза и гледам, че е онлайн магазин, иначе аз си намерих това - golden syrup  и  molasses

# 169
  • Мнения: 337
Рая , много ти благодаря за съветите Hug
Май си права за крема  newsm78  добре , че попитах ...Извинявай , но би ли ми подсказала за този крем на Сребърен облак къде да го намеря .Поогледах се но нещо - нищо  ... за сега Embarassed

# 170
  • Мнения: 1 854
Шемет, Рая, благодаря Ви!
И аз поотрязах хартията, ьгьлчетата сьщо опитах максимално да загладя.Един от блатовете го пекох само с хартия отдолу, заленпа малко отстрани, но лесно се отделя.Просто забелязах,че заради хартията не ми се надигна навсякьде равномерно, не, че е проблем, като се сложи крема и се сглоби и декорира, няма да личи, но нека, ако има майсторски начин да го правя както трябва Grinning
Maxi, по другите вьпроси не мога да помогна, но ето го крема на Сребьрен облак:
1 крем Оле, ванилия(с мляко по рецептата)
1 голяма заквасена сметана с малко пудра захар
1 крема сирене,разбито с малко пудра захар
Разбива се Оле-то, добавя се по малко сметаната, отделно се разбива кремата сирене сьс захарта и се добавя кьм пьрвото.
Ако тортата е по голяма, може и 1,5-2на доза
Но незнам какьв е грамажа на всички тези продукти, нека някой който го е правил да ги опише.Иначе крема сьм го записала, така, както е даден назад от предишните теми.
Може да се добави кьм Тортената библиотека

# 171
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, от вчера на обяд не съм ви чела и пак сте изписали 2 страници. Спрете се малко де, че иначе не мога да ви наваксам  Mr. Green

# 172
  • Мнения: 1 461
Здравейте момичета искам да ви попитам коя от вас беше правила торта с влакче отгоре много ми хареса идеята ако може да ми дадете линк аз се порових но не я намирам ще правя торта за дащеричката ми на 12 става на три блатовете си ги изпекох вече по рецептата на Аталанта

# 173
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
kar4ita, виж в албума ми. Първообраза е при моите торти.
Пускам и описанието, което съм давала на ЛС на момичетата:

Вагончетата за основа имат правоъгълни блатчета намазани с масълце. Покриваш първо отгоре, като може и леко да ти отиде по страните. Това парченце е тънко. После си режеш 4 по дебели правоъгълни парчета с еднаква височина и съответно ширина и дължина като на вагона. Може да го направиш и с 1 по-дълго парче, което да обиколи цялото вагонче.
Локомотива е плътен. Не е пълнен с нищо. То се виждат съставните му части. Подложка, цилиндър, задна част с прозорче и тръба. Другото са допълнителни декорации. Гумите са парченца моделираща маса, оцветена в черно. Правя ги на топченца с еднаква големина и притискам с пръст да ги сплескам.

В последствие се роди идея, че за основа на вагончетата може да се ползват сухи пасти, вафлички и т.н. изрязани спрямо размера и пак намазани с масло Wink

# 174
  • София
  • Мнения: 192
Оранжево небето всичко съм правила с шприц с маслен крем, ама трябваше по-голям накрайник, така станаха много малки звездите и се губят.

# 175
  • Мнения: 686
Някъде бях мернала това за масления крем,но не можах да открия рецептата,затова питах.Ще поразровя още малко.

# 176
  • Мнения: 1 965
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.0 - Тук е описано за трансфепа с маслен крем. Слез надолу на 1/3 ат страницата точно под моя ферман за шоколадовото тесто.

# 177
  • Мнения: 686
Благодаря,нещо много съм станала разсеяна напоследък ooooh!.
В събота ще покажа цялата торта.Дано успея да направя това което съм замислила!

# 178
  • Мнения: 337
Оранжево небето    Hug благодаря

А този крем Оле някакъв ванилов крем ли е , мога ли да го змаестя с ванилов пудинг или нещо подобно , защото точно този такъв крем нямам под ръка. С какво  мога да го заменя ?

# 179
  • Мнения: 1 461
благодаря за отговорите само се притеснявам че няма да ми стигне пудрата захар мога ли да заменя с друго или да пробвам да разбия с пасатора  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт